Şimdi Ara

ÇİFT HDD'Lİ NOTEBOOKA WINDOWS 7 YEDEKTEN SİSTEM KURMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dvd sürücüsünü çıkarp bir aparat ile notebooka bir hdd daha taktım. Şu an asıl hdd yuvasında ssd bulunuyor, dvd yuvasında da hdd bulunuyor.http://www.cozumpark.com/blogs/windows_7/archive/2010/02/14/window-7-isletim-sistemi-uzerinde-imaj-almak.aspx Bu linki kullanarak zamanında windowsun yedeğini almıştım. Şimdi harici hdd'de bulunan imaj dosyasından windowsu tekrar yüklemeyi denedim ama ssd'ye değil hdd'ye windowsu yüklemiş. Jumper ayarı vs. bir durum olmadığı için de birincil olarak disk seçemiyorum. Yedekten yükleme işlemi sırasında sistemi kurmamasını istediğim hddyi işaretliyorum. Bu sefer de seçtiğiniz backup için önemli bir disktir diyor. İşlemi devam ettiremiyorum. Hdd'nin bölümlerini sildim, sistemde görünmemesi için de biçimlendirmedim. Gene aynı sorun oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Yedekleme klasörünü depo olarak kullanacağımhdd'ye attım. Bu seferde yedekleme dosyaları format atılması gereken diskte, başka bir disk seçin uyarısı veriyor. Yok mu fikri olan arkadaşlar?
  • Merhaba, ilk öncelikel depo kısmında iki bölüm oluştur. Eğer oyun da yüklü ise yedeklerin tutulacağı bölümü hardiskin doluluk oranında tut. Mesela C: de 90 GB verin var. Yedek bölümüne 100 GB yer ver. İsminide yedek diye belirle.

Daha sonra Acronis True Image CD temin et. Deneme sürümleri var nette. Daha sonra usb den bot ederek c: bölümünü seçerek yedekleyeceğin bölümüde hedef olarak göster. Ve ince ayarlardan Maksimum sıkıçtırmayı seç ve biten işlemlerden gece bırakırsın kapanacak şekilde. Yedeği alıp bilgisayarı kapatır. Daha sonra format atıcağan zaman da aynı Acronis True Image ile tekrardan formatladığın bölüme geri yüklersin.
    Olay budur. Tabi ilk başta eziyetli geliyor insana. Ama daha sonra çok fena işe yarıyor.
    (Meraklı melehatın biri gelip bilgisayarı kurcalarsa hemen geri aalabilirsin mesela.)

• quote:

Orijinalden alıntı: turhill

Merhaba, ilk öncelikel depo kısmında iki bölüm oluştur. Eğer oyun da yüklü ise yedeklerin tutulacağı bölümü hardiskin doluluk oranında tut. Mesela C: de 90 GB verin var. Yedek bölümüne 100 GB yer ver. İsminide yedek diye belirle.

Daha sonra Acronis True Image CD temin et. Deneme sürümleri var nette. Daha sonra usb den bot ederek c: bölümünü seçerek yedekleyeceğin bölümüde hedef olarak göster. Ve ince ayarlardan Maksimum sıkıçtırmayı seç ve biten işlemlerden gece bırakırsın kapanacak şekilde. Yedeği alıp bilgisayarı kapatır. Daha sonra format atıcağan zaman da aynı Acronis True Image ile tekrardan formatladığın bölüme geri yüklersin.
    Olay budur. Tabi ilk başta eziyetli geliyor insana. Ama daha sonra çok fena işe yarıyor.
    (Meraklı melehatın biri gelip bilgisayarı kurcalarsa hemen geri aalabilirsin mesela.)

Hocam sağol! Yalnız Depo olarak kullanacağım mekanik hdd sistemde tek olarak takılı iken windowsu onun üzerinden windowsun kendi yedekleme programıyla yedeklemiştim. Ssd takılıyken yedekten tekrar kurma işleminde sistem kurmak için sadece mekanik hdd'ye yükleyebiliyordum, ssd'ye yükleyemedim bahsettiğim gibi. Yalnız mekanik hdd'yi çıkarıp ssd'ye tekrar kurmayı denedim, ssd'ye de kurmadı. Buradan da şunu anladım: Sistemin yedeğini alırken aktif olan hdd hangisi ise tekrar ona kurulum gerçekleşiyor. Belki de bu sadece windowsun kendi bünyesindeki yedekleme programıyle alakalıdır. Acronis vs. diğer programlarla denemedim.

• SSD ile mekanik sabit diskin yerini eğiştirseniz diyorum. Muhtemelen donanım olarak boot sata 1 odaklanmışsa dediğiniz gerçekleşiyor olabilir. Sata da iki sistem ile bilgisayar açılmıyor. Mevzu bu olsa gerek. Windows 7 de ki yedekleme olanağı çok ilkel. Bu yüzden o programı önermiştim. Hem daha pratik ve daha hızlıdır.
    Ben kendimi bildim bileli Acronis ile yedekleme işleri yapıyorum ki gerçekten para verilecek yazılımlardan bir tanedisidir. Eğer dizüstünüzde DVDrom varsa cd den boot ettiğinizde F11 opsiyonuda var. CD kullanmadan aynı dizüstünün kurtarma konsolu gibi çalışıyor. Bir daha yedek derdiniz olmaz.
    Tavsiyem bu şekilde olacaktır. SSD ile sistemi kullanmakta ayrı bir keyif tabi. Zınk diye açlıyor zınk diye kapanıyor sistem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.