Şimdi Ara

çift harddisk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarda 80 gb harddisk var ama onun ben bir adet daha 80 gb koymak istiyorum ama kablo yetersizliği war yani 2 adet haddisk kablosu var birinde hem harddisk hemde cd rom war diğerindede sadece Cd RW var acaba 2.ci harddiski nasıl takarım ayrıca anakart ta sadece çift kablo girişi var.. cd rw la aynı kabloya takarsam bi çakışma veya bi sorun çıkarmı acaba çünkü başka seçeneğim yok gibi yardımlarınızı bekliyorum

• kolay.ide data kablosuna 2 ide aygıt takılabilir.birinde hdd ve cd-rom var demişsin zaten.diğer data kablosuna da 2 aygıtı bağlayacaksın sadece.bence şöyle yap.ide 1 kablosuna windowsun kurulu olduğu hdd yi master,yeni hdd yi de slave olarak bağla.ide2 kablosuna da cd-rw yi master,cdrom u da slave olarak bağla.master slave ayarını biliosundur herhalde.bilmiosan sürücülerin arkasındaki jumperlardan yapacaksın.jumper'ı nereye takınca master nereye takınca slave olacağıda sürücünün üstündeki etikette yazıodur.
  • dostum hıc bı problem olmaz sadece master slave ayarlarını duzgun yapmalasın ayarlarını yaparsan dıskını kullanabılırsın

fakat

dıskınde partıtıon yaratılmamıssa dıskını bılgısarımda goremezsın partıtıon yaratmak ıcın bılgısayarımı sag tıklayıp yöneti karsına gelen yerdende dısk yonetımı secmelısın sag tarafında dısklerını gosterıcek burada kenarları sıyah sekıldekı kare yaratılmamıs partı gosterır uzerıde sag tıklayıp yenı bolum diyerek yenı part olusturabılırsın
  • IDEBUS
    ....|
    ....L-IDE1
    ....|.....L-MASTER
    ....|.....L-SLAVE
    ....L-IDE2
    ....|.....L-MASTER
    ....|.....L-SLAVE
  • eywallah arkadaşlar teşekkür ettim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.