Şimdi Ara

Çift Ekran Kartlı Anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. Size sorum şu olacak ki: Bende Asus Maximus V Gene anakart var. Çift ekran kartı girişli. Şimdi asıl şorum şu ki benim şu an ki ekran kartım çok iyi değil ve ben çift ekran kullanacağım. 2 farklı tip ekran kartım olsa SLI girişi olmayan, ben bu ekran kartlarını ayrı ayrı ekranlara tanıtabilirmiyim? Yani bir ekranda oyun oynarken diğer ekranda film izlersem; oyun oynanan ekranı yeni alacağım ekran kartına tanıtıp film izlediğim ekranı eski ekran kartına tanıtabilir miyim? Eğer bu olabilecek birşeyse ona göre uygun bütçede bir ekran kartı alıp pek zorlamamayı düşünüyorum da. Bilgilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Edit: Ben bunu çok yalnış bir yere açmışım çok özür dilerim konunun yerini nasıl değiştiriyorduk ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efes-u -- 11 Şubat 2014; 2:30:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efes-u

Herkese selamlar. Size sorum şu olacak ki: Bende Asus Maximus V Gene anakart var. Çift ekran kartı girişli. Şimdi asıl şorum şu ki benim şu an ki ekran kartım çok iyi değil ve ben çift ekran kullanacağım. 2 farklı tip ekran kartım olsa SLI girişi olmayan, ben bu ekran kartlarını ayrı ayrı ekranlara tanıtabilirmiyim? Yani bir ekranda oyun oynarken diğer ekranda film izlersem; oyun oynanan ekranı yeni alacağım ekran kartına tanıtıp film izlediğim ekranı eski ekran kartına tanıtabilir miyim? Eğer bu olabilecek birşeyse ona göre uygun bütçede bir ekran kartı alıp pek zorlamamayı düşünüyorum da. Bilgilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Edit: Ben bunu çok yalnış bir yere açmışım çok özür dilerim konunun yerini nasıl değiştiriyorduk ?

konuyu yanlış yere açmışsınız ama yinede yardımcı olmaya çalışayım..

nvidia chipsetlerde SLI

Ati chipsetlerde crossfire

olarak sisteme ek grafik gücü ekleye bileceğin teknolojiler mevcut..

bunun için , ilk olarak anakart ın hangi teknoloji yi desteklediği önemli... sonra ekran kartları , onlarda aynı teknolojide olacak...

örnek olarak..

anakart SLI desteklerken
    sen iki tane crossfire destekli iki ekran kartını bu anakarta takamazsın..

anakartın SLI desteklerken
    1 SLI , 1 crossfire yine çalışmaz...

Sistem çalışabilmesi içim.

Anakart SLI destekli
    Ekran kartlarıda SLI destekli olacak...

aynı şekilde crossfire için de geçerli...

gelelim senin çift ekran kullanma ihtiyacına...

bunun için 50 /100 TL lik çift çıkışlı ekran kartları bile işine görür , çıkışlara monitör bağlayınca iki monitörde çalışır , genişletilmiş masaüstü olarak kullana bilirsin , sonuç olarak iki monitör bağlamak için 2 tane ekran kartına ihtiyacın yok...

Saygılar..

• Öncelikle cevap için teşekkürler. Ama benim asıl merak ettiğim şu anakartım sli ve crossfire destekliyor ama bu bağlantı kablosunu kullanmadan her hangi 2 ekran kartını çalıştırmak istiyorum bunun nedenide şu; şu anki ekran kartımı internet video gibi şeyleri kullanacağım monitörde, yeni alacağım ekran kartınıda sadece oyun oynadığım monitörde kullanabilirmiyim ? aynı ekran kartına 2 ekran bağlanıyor ama tüm işlemleri onun üstünden yapmak performansı etkileyecektir. işte ben bu yüzden ikinci x4 psi-x slota daha düşük olan ekran kartını takıp sadece video yada internet sayfaları için kullanabilirmiyim onu merak ediyorum. yani kısaca özetlersem bir ekran kartım sadece bir ekrandaki işlemlere odaklanıp diğer ekran kartımda diğer ekrandakilere odaklanabilirmi ?
  • evcut ekran kartınızın modelini ve almayı düşündüğünüz ekran kartını yazabilirmisiniz.?
  • AYIN KARANLIK YÜZÜ A kullanıcısına yanıt
    Bende şu an bulunan MSI n430gt MD2GD3. Almak istediğim kesin bir model yok yalnız 300 lira civarında bir bütçem var. eğer crossfire yada SLI destekleyen bir model bulursam onu almayı düşünüyorum öncelikli olarak. daha sonrada Köprü ile bağlanabilen aynı yada uyumlu bir model alıp birleştirmek istiyorum (tabi bu sonraki düşüncem). Duyduğuma göre farklı ekran kartları aynı anakarta takılıp kullanılabiliyormuş bir program aracılığı ile tabi siz daha iyi bilirsiniz bende bu şekilde geliştirmek istiyorum. yani eğer olanağı varsa uygun bütçede bir ekran kartı ile bir monitörümde oyunlara, düğer monitorün masaüstünede mevcut kartımla güç vermek isterim.
  • quote:

Bende şu an bulunan MSI n430gt MD2GD3. Almak istediğim kesin bir model yok yalnız 300 lira civarında bir bütçem var. eğer crossfire yada SLI destekleyen bir model bulursam onu almayı düşünüyorum öncelikli olarak. daha sonrada Köprü ile bağlanabilen aynı yada uyumlu bir model alıp birleştirmek istiyorum (tabi bu sonraki düşüncem). Duyduğuma göre farklı ekran kartları aynı anakarta takılıp kullanılabiliyormuş bir program aracılığı ile tabi siz daha iyi bilirsiniz bende bu şekilde geliştirmek istiyorum. yani eğer olanağı varsa uygun bütçede bir ekran kartı ile bir monitörümde oyunlara, düğer monitorün masaüstünede mevcut kartımla güç vermek isterim.

düşünceniz teoride güzel ancak uygulama da çok sıkıntı yaratıyor.
    şahsen 2 farklı ekran kartı ile aynı senoryoda ile denemelerim olmuştu.
    beni deli etmekten öteye gitmedi.
    dediğim gibi teoride evet uygulama da hayır.
    bu nedenle 2. kartı alıp tek kart ile kullanın.ileride aynı karttan bir adet daha alıp cf. yada slı düşünmeniz yararınıza olacaktır.
    iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: AYIN KARANLIK YÜZÜ

quote:

düşünceniz teoride güzel ancak uygulama da çok sıkıntı yaratıyor.
    şahsen 2 farklı ekran kartı ile aynı senoryoda ile denemelerim olmuştu.
    beni deli etmekten öteye gitmedi.
    dediğim gibi teoride evet uygulama da hayır.
    bu nedenle 2. kartı alıp tek kart ile kullanın.ileride aynı karttan bir adet daha alıp cf. yada slı düşünmeniz yararınıza olacaktır.
    iyi geceler

cevap için teşekkürler yüzbaşı. madem bu durumu deneyip görmüşsünüz banada sizin tavsiyenize uymak düşer tekrar teşekkürler ^^

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.