Şimdi Ara

Çift Anadal Yapmalı Mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ortalamam 3.50 üzeri. Çift anadal için başvuracağım. Aklında ya matematik ya da Endüstri Mühendisliği var. Matematik bölümünü istememe sebebim daha güçlü bir temel bilim altyapısı edinmek. Turing Ödülleri'ne baktığımda çoğu matematikçi. Tabii o zamanlar CS diye bir bölüm yokmuş ama yine de o güçlü temel yardımcı olmuştur. Endüstri Mühendisliği isteme sebebim ise metodoloji oldukça önemsemem. Yazılım da artık oldukça bir büyük ekip ile üretiliyor. Endüstri Mühendisliği ile öğreneceğim süreç optimizasyonu beni ileride iyi bir yönetici yapabilir. Kısacası iki yol ayrımında kaldım. Yardımcı olur musunuz?

• Cok bilgim yok ama yazılım stajı yaptıgım yerdeki müdürler endüstri yandal yaparsan senin için iyi olur demişlerdi bana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle, çift anadal zor iş, neye kalkıştığını iyi irdele. Girdiğin sıkıntıya değecek mi..
    Akademik kariyer kapısı açık olsun, yurtdışında master/doktorayı ciddi olarak düşünürüm dersen matematik.
    Öteki konusunda yorumum yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği okuduğunu göz önüne alırsak ÇAP'a hiç gerek yok. ÇAP yapmayı, bir kişi bölümünden memnun değilse öneriyorum. Onun dışında kendi bölümüne odaklanman senin için daha iyi olacak.

Proje yönetimi, üniversite ile değil iş tecrübesi ile gelişir. Bazı üniversitelerin tezsiz mühendislik yönetimi bölümü var. Bu bölümü de saçma buluyorum. Çünkü gerçekte yöneteceğin kriz durumları, üniversitede sadece sözlü olarak gerçekleşiyor. O an yaşayacağın psikoloji bile farklı oluyor.

İlla başka bölüm düşünüyorsan o bölüm üzerine yüksek lisans yaparsın. Sonrasında tekrar bilgisayar mühendisliğine dönebilirsin.

Turing ödülünde dediğin gibi eskiler genelde matematik veya elektrik mühendisliği mezunu oluyor. Yıl geçtikçe bu durum değişecektir. Çünkü bilgisayar bilimi tek başına güçlü bir bölüm olmaya başladı.

• dostum çağ yapmak zordur, ama ne demişler hiç bir başarı tesadüf değildir.
    Benim ortalamam tutsa ben de yapmak isterdim.
    İş hayatında yeni bir iş ararken ve ünvan alırken kesinlikle sana bir artısı olur.
    Eğer okuyamaz edemezsen yada başarısız olursan bile aldırış etme en azından farklı konularda fikir sahibi olursun.

Unutma okumak 4 5 yılda biter ama çalışmak bir ömür devam eder, bu nedenle okul yıllarını nekadar dolu dolu geçirirsen senin için o kadar iyi. Çünkü iş hayatına atılınca kendini geliştirmek eskisi kadar kolay olmayabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.