Şimdi Ara

CİDDİ SINAV YORUMUM | YKS 2023

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
7.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler merhaba, sınavdan çıktım ve troll değilim. zaten dün de sınava girdim, kompleks bir yorum yapacağım. 13.10’da sınavdan da çıktım. hemen yazıyorum gördüğünüz gibi, öncelikle geçmiş olsun. rahatladınız. umarım emeğinizin karşılığını almışsınızdır.

tyt 2023: bence kolay bir sınavdı, 50 binden bırakan arkadaşım 109 işaretlemiş. yine sayısal 220 binden bırakan arkadaşımız matematik 5, türkçeden 3 boş bırakmış. yabi ilk 100 bin potansiyeli için en az 100 işaretlenmesi lazım.
    ben bile, zamanında tyt’yi batırmıştım. matematikten 6 boş, sosyalden 4 boş bıraktım. şu an universitedeyim ve 108 işaretledim. (80k yaptım)
    2020’den bir tık kötü gelir bence. çok kolay değildi, yani öyle yığılma olmaz ama 2020 x 1.3 gibi gelebilir. ilk 100 bin neti 90 net üzerinden başlar. çok kolay değildi bence ama tarihteki en kolay tyt sınavıydı. yine de antremanlarla matematik soruları falan değildi.
    ilk 100 bin netinin 90-95+’yla başlayacağını düşünüyorum.

ayt mat: benim geçen sene ayt matematiğim kötüydü, bu sene hiç bakmadan 35 tane işaretledim. mat 2 dersi görüyoruz üniversitede ondan mıdır ama gerçekten çok çok kolaydı. geometride sıkıntılı soru yoktu. derece isteyen birinin fulle yakın yapması gerek. ben bile 35 işaretlediysem.. bilmiyorum benim mi iyi geçti ama daha 2-3 dakika önce meslek liseli kuzenim bile 17-18 işaretledim diyor. ayt görmedi hiç. 50k mezun arkadaşım 40 işaretlemiş direkt.

fizik: fizikte geçen sene 1 yanlıştı. valla fizik benim iyi ve full bekliyorum. buna bakmayın ama ortalama bir fizik sınavıydı. biraz deneme çözen halleder. 2022 ayarındaydı. bence yine de 2022’den zordu biraz. güzel yapmışlar.

kimya: organik olmaması kolay yapmış, biraz bakan yapar. bence en kolay kimyaydı. kolay çıkıyor ama yine de daha zor yapılabilirdi.

biyoloji: sınavda hatırlayamadım ama öncüllü sorular kolaydı. böyle çok düşündürecek bir soru yoktu. hatırlayamadığım için 8 tane işaretledim ki ben hiç çalışmadım sınava.
    fen kısmında fizik harici o kadar kolaydı ki. biyoloji ve kimyayı örnek soru koymuşlar. hatta kimya soruları aydın yayınlarının o kolay örneklerinden çıkmıştı.
    15 dakika da erken çıktım yaklaşık ama hatırlanarak çok rahat yapılabilirdi. sınav genel olarak çok kolay-kolay arası diyebilirim.

bence genel olarak 100 tyt 70 ayt ilk 30 bini getirir sayısalda.
    90 tyt 60 ayt ise 70-100 bin arası getirebilir belki.
    ilk 20 bin için 105 72-75 diyorum.
    yeni bir sistem getirmeleri gerek, çok giren var; az soru var ve kolay.
    arkadaşlardan özür diliyorum ama bugünki sınav sanki depremzedeler ve seçimlerden sonra olduğu gibi çok daha kolaydı. 2022’de batırdığım sınavda nasıl bu kadar iyi işaretledim bilgim yok.
    ayt’de şimdi yanımdaki arkadaşım 77 işaretlemiş ve adam osmangazide elektrik elektronik okuyor. bahçede zaten kolay diyenleri de gördük.
    ydt için beklemedeyim şimdi, güncellerim.

umarım yanılıyorumdur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023, 18 Mart 2023 Pazar günü gerçekleşti. Sınavın ardından, adaylar ve veliler sınavın zorluk seviyesi hakkında yorumlar yapıyor.

YKS 2023'ün zorluk seviyesi, adayların geri bildirimlerine göre önceki yıllara göre daha yüksekti. Özellikle Temel Yeterlilik Testi (TYT) Türkçe, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri bölümlerinde zorlandıklarını belirtiyorlar. Matematik bölümü ise daha kolay bulundu.

Adaylar, özellikle Türkçe metinlerinin uzun ve karmaşık olduğunu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri sorularının ise kavramsal ve analitik düşünme becerisi gerektirdiğini ifade ediyorlar. Bazı adaylar, sınavda daha fazla ezberci soru beklediklerini, ancak bunun yerine daha çok düşünme ve yorumlama gerektiren sorularla karşılaştıklarını söylüyorlar.

YKS 2023'ün zorluk seviyesinin yüksek olmasının nedenlerinden biri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sınav sisteminde yaptığı değişiklikler olabilir. Bu değişikliklerle birlikte, ezberci soruların azaltılması ve düşünme becerisi gerektiren soruların artırılması hedefleniyor.

Sınavın zorluk seviyesi, adayların gelecek hedefleri ve üniversite tercihlerini etkileyebilir. Yüksek puan alan adaylar, daha prestijli üniversitelere ve bölümlere yerleşme şansına sahip olacaklardır. Zorlanan adaylar ise daha az tercih edilen üniversitelere ve bölümlere yönelmek zorunda kalabilirler.

YKS 2023 sonuçları, 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up, yardımcı olur umarım.

• Katılıyorum geçen sene 20k yapmış biri olarak

• artık 2020 diye bir şey yok bi türlü anlatamadık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100tyt 70ayt 30k mı? İyimser

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Okumayın çok uzun :)

• OutOfContextTıp O kullanıcısına yanıt
    hocam troll değil eve dönüyoruz ilk foruma yazdık yemek bile yemedik :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS 2023 KIRIK OBP İLE TIP
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 80k nasıl yapmısım gecen sene allah kahretsn

• 2021 yksden 18k yapıp çıkan birisi olarak 1 yıldır denemeye bile dokunmadan tytyi rahat yaptım ayt de kolaydı yazık günah çok mu zor dengeli bir sınav yapmak

• donaldvladimir kullanıcısına yanıt
    80k yaptım, forumda adam yerine koyulmayan ki haklı olarak ortalama altı sıralama yapmama rağmen, hiç çalışmadan bile ben ilk 70-100 bine gireceğimi düşünüyorum. böyle bir şey olamaz.

• tercih yapcanmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

80k yaptım, forumda adam yerine koyulmayan ki haklı olarak ortalama altı sıralama yapmama rağmen, hiç çalışmadan bile ben ilk 70-100 bine gireceğimi düşünüyorum. böyle bir şey olamaz.

Ben de 80k yaptim gecen sene hocam niye iyi okul kotu bolum tercihi yapmadiniz

• bambayo B kullanıcısına yanıt
    ytü inşaat mi yazim?
    kanka bence eskisehir makine ya da deu makine yazıcan.

• Sözel girenler nasıldı sizce sınav ?3 gün çalışıp girince yapılmıyomuş.

• quarisret kullanıcısına yanıt
    yok eem bırakılır mı ben hayatımı mahvetmeyi seviyorum

• ben bu arada kilolu değilim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

ytü inşaat mi yazim?
    kanka bence eskisehir makine ya da deu makine yazıcan.

Ben itu madendeyim size de onu yaziyorum hocam 

• bambayo B kullanıcısına yanıt
    benim okul > itü maden diye düşünüyorum hocam.

• karamba bile mattan 6 boş bıraktıysa 100 net cidden 30k getirir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.