Şimdi Ara

Ciddi ciddi peder egea sedan aldıracak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
3
Favori
7.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Baban akıllı adammış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babanıza peder diye tanımlamanız hiç hoş değil. Öncelikle bunu belirtmek isterim.Yaşım 38 iki evlat sahibiyim. Oğlum bana peder dese ağzının ortasına sümsüğü yer.

    Neyse konuya dönelim,
    Babanız sıfır araç almakla bence doğru bi karar vermiş. Piyasada o kadar üçkağıtçı alavereci ve dolandırıcı varken çok doğru bi seçim.
    Gel gelelim seçtiği model şuanda piyasanın en çok satan araçlarından biri. Kesinlikle zarar etmez.
    Çok lüks konfor sunmasa bile bence ülkemiz şartlarında f/p araçlarından biri.

    Ben babanızın yerinde olsam daha önce de kullandığım ve memnun kaldığım corolla sedan araç alırdım. Anladığım kadarıyla babanız sedan araç almak istiyor.Corolla hem sınıfının en geniş aracı hemde egeadan 1-2 gömlek daha konforlu ve yakışıklı bi araç.
    Bence babanızı bir toyota bayiine götürüp corollayı test ettirmenizde yarar var.




  • Bak güzel kardeşim. Yıldız okumada bütün ülke olarak hatamız var.



    Arabadaki 3 yıldız arabadanin yetişkin korumasının yeterli olduğunu gösterir. ( ki egea %82 gibi bir yetişkin korumasına sahipti galiba.) Ha şöyle bir şey var. %100 yetişkin koruması olan bir arabayla 120km hizla bariyere gir bakalım sağ çıkabiliyor musun... unutma! Bu testler 65km gibi bir hızla yapılıyor. :)



    4. Yıldız yaya korumasını ifade eder.



    5. Yıldız ise güvenlik asistanlarını ifade eder.



    Bizim insanımız malesef egea ya linea muhabbeti yapıyor hala.. bunlara inanma. Işim gereği yurt dışına çok çıkıyorum. Avrupa pazarında hiç de azımsanacak derecede değil. Egea tam bir fiyat/performans aracıdır. Insanlar her ne kadar dalga da geçse bu araç b diye, bu araç c dir.



    Ve bu forumda şöyle bi kafa var. Mesela şu kadar param var ne alayım de.gerek ikinci el gerek sıfır nerede tutulmayan bi araba var onu al der. Ama kendi gider tam tersini alır. Emin ol buna..



    Ha durum şu. Babana bu arabadan memnun olmadığını anlat. Babam bu fiyata nette şöyle 2.el modeller var de. Aranızda güzelce halledin. :)



    Ama peder bizim dilimizde argo bi ifadedir ve hoş değildir. Hani mümkün mertebe dilini alıştırma böyle şeylere. Emin ol baban da duysa üzülür :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arseniCem -- 26 Aralık 2017; 17:11:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mudanyali137


    quote:

    Orijinalden alıntı: MeGaDave06

    quote:

    Orijinalden alıntı: alemci83

    Baban yanında olduğu için şükret sakın tersleme sesini bile yukseltme canı sagolsun

    Terslerim kardeşim. Burda özel mesele tam hepsini açmak istemiyorum ama yaptığı bi halttan dolayı biz ailecek şuan 500 bin lira zarardayız. O işlere kalkışmasaydı annemde bende mutlu oluyor olurduk istediğimiz arabada olurdu refahımızda huzumuruzda.

    Hoş o 500 bin lira almamız gerekirdi seneler önce ama peşinden koşmuyor en sonunda hakkınıda kaybedicek olan bizi sefil bıraktığıyla berbat hayatımızla kalıcak. Ne yaşadıklarımızı bilmeden etmeden yorum yapmayın. Anneme bana nasıl bi hayat yaşattığını bilmeden yorum yapmayın. Benim annem eskiden cömetti hiç para lafı yapmazdı şimdi 5 lira harcasam onun hesabını sorar oldu babam resmen annemle bizi 1 lirayı harcarken bile 10 kere düşündürmemize sebep oldu annem mutsuz kendine vakit ayırıp parasal birşeyler harcayamıyor her eve geldiğimde her evden çıktığımda kasıntı oluyorum ben gencim neden onun mahvettiği hayatımızda anneme ve bana yaşattığı herşeye eyvallah diyim bundan sonra ? Terslerimde sesimide yükseltirim kusura bakma göz göre göre yıllarca yarım milyon liralık bi maddiyatımızı alamamışken bizi yarım milyon lira zarara sokup sefil durumuna düşmüşüz evimizi kaybedip daha sonra ipotek edip 80 bin liraya aldığımız evi tekrardan 280 bin liraya almamıza sebep olmuş annemi kredi çekmeye bi ömür ödemeye mahkum bırakmış annemle bana bu çileyi çektirmiş babama kusura bakmada hiç sakin kalamam.

    adam okula gitsin diye altına araba çekmiş daha ne yapsın.Ben rahmetli babamı 9 yaşımdayken kaybettim.Bir de benden küçük kardeşim ve annem kaldık.Üniversite okurken bulaşıkçılık yaptım.sahilde mısır sattım.Adam sıfır araba alacak sen de onu tersleyeceksin öyle mi?
    maalesef bir öğretmen olarak yeni yetişen nesli gözlemliyoruz ve endişeleniyoruz.Dünyanın gerçeklerinden habersiz,duygusuz,yüksek egoya sahip,bencil sonuna kadar maddiyatçı ve bu konuyu açan gibi aptal bir nesil geliyor.

    Hiç bi zaman anlayamayacaksınız bu nesil neden böyle istekleri neden böyle çünkü yaşadığınız zamanla bu zamanın şartlarını ilgilerini aynı sanıyorsunuz. APTAL OLAN BEN DEĞİLİM SENİN BİZİDE KENDİNİZ GİBİ YETİŞTİRİP BÜYÜTMEYE ÇALIŞAN APTAL DÜŞÜNCELERİNİZ. Türkiyede yaşıyorsun maddiyatçısız bi şekilde hangi kapıları aralarsın bana söylesene bi ? İnsanlar giydiğin kıyafete elindeki telefona altındaki arabaya bakıyor adammıymış çok severmiymiş dürüstmüymüş bunlara bakan senin o 80 lerin çocuklarındaki nesil kalmadı. Kabul etsende etmesende



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 26 Aralık 2017; 17:37:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unchangeable


    quote:

    Orijinalden alıntı: tuerkraider


    quote:

    Orijinalden alıntı: MeGaDave06


    quote:

    Orijinalden alıntı: tuerkraider

    O fiyata 2015 model 1.6 corolla, 1.4 tsi golf, skoda octavia rahat alınır. Önceden birazda olsa vergiler düşüktü egeanın ilk çıktığı zamanlar egea 55 milyar filandı ozaman olsa alınırda 79 milyar verilmez hacı ya arkadaşım taksici indirimden yararlanıp aldı içine oturdum plastiği bile kalitesiz plastik kokusu var kapı döşemeleri çok sert plastik tamam motor çok iyi ama geri konuda berbat bro ya

    Bende onu diyorum ama konuyu egeanın motor gücüne ve torkuna aldanıp egea hayranları basmış durumda. Bi kaç üyede kullanıcısı olduğu halde önermemiş.



    Zaten bu otomobil bölümünde ne zaman kendinden küçük üyelere karşı mantıklı bi yaklaşım veya haklılık payı verdilerki ? 20-25 yaşında genciz egeayı mantıklı bulmuyoruz diye bi anda egea mantıklı oldu. ama burda egeanın fiyatıyla ilgili en başta olmak üzere daha bir çok konuda eleştirilen konular açıldı hepsi egeaya salladıkça salladılar. Konu burası olunca mantıklı olmaya başladı.

    Fiat ve Renault donanım ile göz boyayan marka ve motora 3 5 bg ve tork verince bizim milletimiz hemen atlıyor ama arabada ne konfor ne sağlamlık ne de yol tutuşu var açıkçası yol tutuşu olmayan güvenliği olmayan sağlam olmayan arabaya 80 bin lira vereceğime 2000 model volvoya binerim daha iyi haksız mıyım ?

    Yahu şu orta sınıf 100/120 beygir araçlarda yol tutuşu muhabbetine de hastayım duyan ralli için alıyorsunuz sanır . E5 te makasa girmek serserilik yapmak için gayet yeterlidir “yol tutuşu” amaç buysa tabi. Onun dışında o kelimenin günlük kullanımda hicbir yeri yok

    Nasıl yeri yok arkadaşım ya ? Bir araçta en önemli şey motor performansı mı tabikide yol tutuşu arayacağım ben bir araçta canımı emanet ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.6 multijet egea fiyatına göre hem performans hem de donanım olarak rakipsiz araç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepestSea

    quote:

    Orijinalden alıntı: MeGaDave06

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepestSea


    quote:

    Orijinalden alıntı: MeGaDave06

    Hocam ne arabalar önerdim fiyatıda aşağıya çekebildiğim kadar çektim yok hiç birine ikna olmadı.


    Hayır insan bi bakar internete buraya göz gezdirir yorumlara bakar yol tutuşu nasıl malzemesi nasıl donanımları nedir başka ne alınabilir falan yok sıfır.


    Bayiden arıyan telesekretere aynen şu konuşmayı yaptı "şuan marea var bende 2006 memnunum yenisine geçmeyi düşünüyorum evet egea sedan" falan fistan. Arabayı kullanmıyor kullanmıyor şirket arabası var arabayı sadece ben kullanıyorum hocam yav


    1- senelerce fiat kullanmışız aynı markadan bi daha neden alalım ? (Bmw, mercedes vs olsa tamam diycem)

    2- arabayı kullanmıyor. Araba garajda yatıyor sadece ben okula gidip gelmelik kullanıyorum e haliyle hatchbackte olur tek kapılı bi arabada olur yani değil mi ?

    3- tatile, haftasonu gezmelerine bile şirket arabasıyla gidiyoruz bu durumda alınacak araba doğal olarak bana göre olsa abes mi olur ? Annem zaten araba kullanmıyor


    Bayideki adamda "bu fiyata bu donanımla başka alabilceğiniz araba yok" filan demiş ballandırmış adamın kanına girmiş. E tabi kaza testinden 3 yıldız alıp hala halojen farlı bi xenon far bile koyamamış yıl olmuş 2018 sunroofsuz 2000 li yılların donanımlarını koyarak araba yaparsanız tabi bu fiyata olur

    Hocam anladigim kadariyla baban sen kaza yapsan dahi az masraf cikaran, yedek parcasi bakimi ucuz az yakan sedan bir arac almayi dusunmus.Emsallerine baktiginda gayet uygun bir arac



    Arac iyidir kotudur muhabbetine girmiyorum ama en azindan motor sorunsuz.Hic sahsi aracin oldu mu bilmiyorum ama emin ol aracin bakimlari en buyuk sorun



    Sen audi vs ariyorsan aracta cikacak en ufak hasar 2.000 TL ustu olacak.Herhangi bir durum oldugunda sen bunun altindan kalkabilecekmisin ? Kendine soracagin en basit soru bu olmali bence



    Herkes mercedese, bmw’ye binmek ister ama bakim ve hasar masraflari max cikacaktir



    Onemli olan araci almak degil ona bakmaktir.Benim suan aracim yok aylik akbille surunuyoruz.Bence bu sekilde degerlendir



    Baban sifir arac almak istemis birak sunroofu da olmayi versin.Kaza testlerinden 3 yildiz alsin.Sen 80’le giderken bariyere girmeyeceksin sonucta



    Bir de soyle dusun turkiyede ki arac fiyatlari zaten sisirme.O paraya baska ne alacaksin ?



    Biraz egondan odun verirsen guzel arac

    Baban sifir arac almak istemis birak sunroofu da olmayi versin.Kaza testlerinden 3 yildiz alsin.Sen 80’le giderken bariyere girmeyeceksin sonucta

    Bu nasıl kesinmiş gibi yarın yaşıyacağımızın garantisi varmış gibi bi mesaj ? Hadi ben seni dinledim gittim aldırdım sonra cidden bişey oldu bariyerlere vurdum araba gibi bende kağıt oldum bunun vebalini mi sen mi ödeyeceksin ?

    Ayrıca niye sıfır ? Ben zaten sıfır almasını istemiyorum egeayıda geçtim ben sıraladım o kadar araba 2011-2012-2014 e kadar 80 de değiş 70-75 e yığınla güzel araba var onlardan birini alsın diyorum

    Istanbul trafiginde en az 3.5 yil arac kullandim.Yilda en az 3 kez uzun yol yaparim.27 yasindayim



    Kullandigim araclar kartal, sahin, 206, fiorino, connect.Bir kez kazam oldu o da ben durdugum halde 4’luler acik oldugu halde connect’in on tampon ve sol farimin goturmesiydi.Onda da tas catlasin 400 TL masraf oldu



    Araclarla max suratim 200 min 80 oldu bir tane bile cezam yok



    Bana vebalini kim odeyecek diye soruyorsun.Eger yeterince araba kullanamiyorsan yoksa zaten bu hizlara cikmayacaksin.Cikacaksan da bentleyle de ciksan bile yine vebalini kim odeyecek ? 180’le bariyere girdiginde bmw’den burnun kanamadan cikacagini mi saniyorsun ?



    Mesajini cok komik buldum kardesim.Sen zaten bu kafayla fazla yasamazsin.Ben babanin yerinde olsam sana araba bile almazdim emin ol

    Güle güle. Gelmiş bana 80 le bariyere girmeyeceksin nasıl olsa diyip saçma sapan sanki yaşayacağımızın trafikte bişey olmayacağının garantisini veriyomuş gibi konuşman bile başlı başına cahillik. Hazmedemedin cevap yazma bari. 80 le girmeyeceksin diyosun sonra bmw olsa bile 180 le bariyere girdiğinde sağmı çıkıcaksın diyosun. Daha yazdığın mesajının arkasında bile duramıyosun. Ben şimdi egea ile demekki 80 le girsem kağıt gibi olacaktır demektir bu arabayı kendin farkında olmadan eleştirmişsin haberin yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 26 Aralık 2017; 18:4:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Christian Lorenz

    Sıfır LEON 1.2 TSI 110 HP liste fiyatı 80.800 TL,Skoda Octavia 1.2 TSI 86 HP 81.00 TL bu da araçların internet fiyatı pazarlıkla çok rahat 77-78 Bin civarına alınabilirler şimdi benzinli ile dizel bir mi diyeceksiniz bu araçlar TSI motor ile düzgün kullanımla çok rahat dizel bir aracın tüketim değerlerine yaklaşırlar ayrıca benzinli oldukları için bakım masrafları daha düşük olacaktır.Hepsini bir kenara koyalım iç mekan kalitesi,güvenlik,motor gibi etkenler göz önüne alındığında Egea'nın esamesi okunmaz.

    Herkes yok Egea kötü araba değil yok mantıklı seçim falan yazmış ama kimse boş konuşmasın bu forumda 79.000 TL verip de Egea alacak adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez gerçekçi olalım arkadaşlar.


    Ki dizel olmasıda şart değil hocam ağzınıza sağlık senelik 8 bin km falan yapıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Closer

    2013-2014 2. el alacağın arabadan ne hayır bekliyosun sen ben anlamadım.

    İlk önce babanı terslemişsin, yetmemiş forum kaç gündür bu konuyu konuşuyo bir de burdakileri tersliyosun.

    Savunduğun konuda haklı olabilirsin ancak önerilerin bana göre de yanlış. 2. el yaşını başını almış arabalara gidip o kadar para vermek nasıl içine sinicek?

    En azından egea nın kendince bi piyasası ve yeni de bi araba sayılır.

    Bence senin bi sakinleşip önüne bakman gerek. Dünya arabaların etrafında dönmüyor. Daha 20-25 yaşındayım demişsin. Kendi paranı kazanıp kendi arabanı alacağın günler de gelicek.

    Eminim 1-2 yıl sonra bu konuya bakıp ne dert etmişim diye kendi kendine güleceksin. En azından benim dışardan izlenimim bu şekilde.



    Niye yaş yıl vs bu kadar takılıyosunuz bende bu kafa yapısını anlamıyorum. Arabayı eskiten yıl değil kullanım biçimidir. Yıl 2018 egea gibi bi araba var benim önerdiğim hangi arabalardaki malzeme kalitesi sürüş hissi ve güvenilirlik vs egeanın en ufak bi malzemesinden bile kalitesiz veya kötü olsun ?

    Zamanında bu milletin pejomu citroenmi yok onlar sorunlu kalitesiz araba alınmaz reno ne ya dediği markalar bile teknoloji olarak sürüş olarak güvenilirlik olarak bile şuanda fiatı fersah fersah sollamış durumda. Fiat bu dünyada geri kalmış teknolojiye ve sağlamlığa ayak uyduramamış en geriden gelen araç firması bunu sindirmekte kabul etmekte zorlanıyoruz mesele bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 26 Aralık 2017; 18:13:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendım çalışıp linea aldım. Önceden de megane 2 vardı tüplü . Sürüş konforluydu vs. Az yakıyordu. Kaza yaptıktan sonra sattım. Linea almadaki sebep sadece motor dizel olup dusuk km alabılmektı. Su anki aklımla yine alsam düşük km yada 0 km almak olur. He bu arada para sorunu olmasa bende başka arabalara bakmak isterdim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58


    quote:

    Orijinalden alıntı: kartalus


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrcnd

    Oldu da aracı alırsa
    Mümkün olduğu sürece araca binme binersen de emniyet kemerlerini tak ve motor tulumu + iyi bir kask al genç yaşta yazık olmasın

    Bunu da Rapid'e binen adam söylüyor.

    Elleseye binen adam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayatta herhangi birşeye önyargılı yaklaşmak hatadır. Ben olsam alırım pederi de yanıma gider ageayla bir test sürüşü yaparım kötülemeden önyargı yapmadan, sonra giderim bir de megane4 le test sürüşü yaparım, mesela honda jazz la bir test sürüşü yaparım, hyundai i30 la test sürüşü yaparım başka yakın fiyatlı ne varsa hepsiyle sürüş yapar fiyat alırım Ona göre babayla konuşur karar veririm.Zaten kendi de sürünce binince fikir oluşur.
    İkinci el şahsen tercih etmem. Sanayiyle servisle şunla bunla uğraşmak istemem sıfır garantili araba her zaman tercihimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 26 Aralık 2017; 20:58:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum malum siteden ''Ezber Bozan FIAT EGEA'nın feci kazasi'' isimli videoyu izlet vazgeçer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeGaDave06


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Abartı ve saçma bir eleştiri olmuş.

    Egea kötü bir araba değil, Linea'ya göre çok daha kaliteli. Araba fiyatları zaten pahalı. Ne alırsan al sıfır km dizel alırsan 75.000TL altı fiyat yok.

    301 ve C-elysee'i saymıyorum. Onların yalıtımı ve malzemesi gerçek anlamda kötü.

    Sıfır km araba alan bir baban var, neden dert ediyorsun anlamadım. Gidip çakal işi 150.000km'yi aşmış, alt takımları mahvolmuş E36 veya E46 mı alsın 50-60.000TL verip?

    Hayır ? Ben onumu alsın dedim ?



    2010-2011 a4 alabilir

    2011-2012 mini cooper s otomatik alabilir

    2013-2014 model 125 beygir dsg li golf 7 olabilir.



    Herşeyi söyledim ama yok

    Bahsettiğin a4 b8 kasa. 1.8 tfsi alınır o paraya. Yağ yakıyor çok fazla ve problemli motor. Triger problemi var kronik sorun. Audi forumuna girersen görürsün bir çok problemi olduğunu.



    Mini hakkında yorumum yok. Ama babana gitmez o kesin. Hele ki S otomatik diyorsun. Yakıtı egeayı ikiye katlar.



    Dsgli golf yine problem çıkartma ihtimali var. Sıfır egea ile o konuda yarışamazlar.



    Manuel dizel alacak değil mi Egeayı? Yazın kiraladım 1060 km yaptım o araçla. Orta donanımlısı keyif verdi açıkcası. Binilmeyecek araç değil. Abartıyorsunuz. Ayrıca gayet yakışıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Egea kullandığım kadarıyla gayet tok ve bunun yanında güzel görünen de bir model.



    Tabi maddi durum - marka algısı - imaj beklentisi kişiden kişiye değişir ama benim Egea alacak bütçem olsa 2.el araç yerine sıfır km Egea alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veletlerin foruma konu açması yasaklanmalı.
  • babanda şirket arabası varken sadece senin kullanman için araba alıyorsa o babayı öp başına koy. ha belki egea olmaz, daha genç işi clio hb olur.
  • Kullandığı telefonla, otomobille felan olmadığı biriymiş gibi görünmeye çalışanları görünce aklıma hep o eskilerin meşhur lafı gelir: "eşeğe altın semer vurmuşlar, yine eşşek, gene eşşek" yoksa öyle masaüstüne iPhone X, BMW 5 anahtarı felan konarak adam olunsaydı, ohoo ortalık adamdan geçilmezdi.
  • Farklı bir araba almak istiyorsan alternatif üret. Bunu yaparken babanın kriterlerini göz önünde bulundur. Örnek olarak garantisi devam eden araç istiyor olabilir (o zaman 2 yaşından yaşlı araba sunma), annen kullanabilsin diye otomatik vites araç istiyor olabilir. Uzun yolda kullanmak için ya da trafikte sizi sıkıştırılmamamız için bagajlı bir araba istiyor olabilir. Dizel araba istemesinin nedeni arabanın benzinini sık sık doldurmak istememesi bile olabilir. Problemi anlamadan çözüme gitmeniz çok zor.
    Babanın bakış açısı yarın bebe sınava giderken yolda kalmasın. Sanayide ne ben gezeyim ne bebe gezsin şekildedir (bence).
    Ayrıca bizim zamanımızda şahin'in olsa okula giderken senden iyisi yoktu. Şimdi ne olmuş böyle? BMW olunca kızlar mı teklif ediyor nedir yani =)

    Not: Baban da çeksin dursun şimdi, zamanında eğitememiş seni şimdi oğluna yarım milyon borcu olmadığını anlatsın dursun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeGaDave06

    quote:

    Orijinalden alıntı: mudanyali137


    quote:

    Orijinalden alıntı: MeGaDave06

    quote:

    Orijinalden alıntı: alemci83

    Baban yanında olduğu için şükret sakın tersleme sesini bile yukseltme canı sagolsun

    Terslerim kardeşim. Burda özel mesele tam hepsini açmak istemiyorum ama yaptığı bi halttan dolayı biz ailecek şuan 500 bin lira zarardayız. O işlere kalkışmasaydı annemde bende mutlu oluyor olurduk istediğimiz arabada olurdu refahımızda huzumuruzda.

    Hoş o 500 bin lira almamız gerekirdi seneler önce ama peşinden koşmuyor en sonunda hakkınıda kaybedicek olan bizi sefil bıraktığıyla berbat hayatımızla kalıcak. Ne yaşadıklarımızı bilmeden etmeden yorum yapmayın. Anneme bana nasıl bi hayat yaşattığını bilmeden yorum yapmayın. Benim annem eskiden cömetti hiç para lafı yapmazdı şimdi 5 lira harcasam onun hesabını sorar oldu babam resmen annemle bizi 1 lirayı harcarken bile 10 kere düşündürmemize sebep oldu annem mutsuz kendine vakit ayırıp parasal birşeyler harcayamıyor her eve geldiğimde her evden çıktığımda kasıntı oluyorum ben gencim neden onun mahvettiği hayatımızda anneme ve bana yaşattığı herşeye eyvallah diyim bundan sonra ? Terslerimde sesimide yükseltirim kusura bakma göz göre göre yıllarca yarım milyon liralık bi maddiyatımızı alamamışken bizi yarım milyon lira zarara sokup sefil durumuna düşmüşüz evimizi kaybedip daha sonra ipotek edip 80 bin liraya aldığımız evi tekrardan 280 bin liraya almamıza sebep olmuş annemi kredi çekmeye bi ömür ödemeye mahkum bırakmış annemle bana bu çileyi çektirmiş babama kusura bakmada hiç sakin kalamam.

    adam okula gitsin diye altına araba çekmiş daha ne yapsın.Ben rahmetli babamı 9 yaşımdayken kaybettim.Bir de benden küçük kardeşim ve annem kaldık.Üniversite okurken bulaşıkçılık yaptım.sahilde mısır sattım.Adam sıfır araba alacak sen de onu tersleyeceksin öyle mi?
    maalesef bir öğretmen olarak yeni yetişen nesli gözlemliyoruz ve endişeleniyoruz.Dünyanın gerçeklerinden habersiz,duygusuz,yüksek egoya sahip,bencil sonuna kadar maddiyatçı ve bu konuyu açan gibi aptal bir nesil geliyor.

    Hiç bi zaman anlayamayacaksınız bu nesil neden böyle istekleri neden böyle çünkü yaşadığınız zamanla bu zamanın şartlarını ilgilerini aynı sanıyorsunuz. APTAL OLAN BEN DEĞİLİM SENİN BİZİDE KENDİNİZ GİBİ YETİŞTİRİP BÜYÜTMEYE ÇALIŞAN APTAL DÜŞÜNCELERİNİZ. Türkiyede yaşıyorsun maddiyatçısız bi şekilde hangi kapıları aralarsın bana söylesene bi ? İnsanlar giydiğin kıyafete elindeki telefona altındaki arabaya bakıyor adammıymış çok severmiymiş dürüstmüymüş bunlara bakan senin o 80 lerin çocuklarındaki nesil kalmadı. Kabul etsende etmesende

    Evlat bir gün anlayacaksın o etrafındakilerin ve senin çok değer verdiğin,seni sen yaptığını düşündüğün eşyaların aslında hiçbir değerinin olmadığını,seni sen yapan şeylerin bunlar olmadığını ama bunları anladığın zaman çok geç olmaz umarım.
    Senin sahip olduklarından daha iyileri başkalarında olacak ve sen ulaşamadıklarına bakıp hep mutsuz olacaksın.Hayatta mutlu olmak istiyorsan seni sen olduğun için sevecek insanlar bulman lazım.Seni sahip oldukların için sevenler ve yanında olanlar sahip olduklarını kaybettiğinde yanında olmayacak ve unutma ki insan bir dostun varlığına zor gününde ihtiyaç duyar.


    Araba konusuna gelince ise 2004 model stilo sahibiyim(fiat).Senin beğenmediğin egea yı alabilmek için benim aracın üstüne 60 bin tl koymam lazım.Yani 20 ay hiç yemeden içmeden para biriktirmem lazım.Her ne kadar o paralara alınabilecek daha iyi 2. el araçlar varsa da git babanın elini öp,seni kırdıysam özür dilerim de,adamın gönlüne dokun,ona onu sevdiğini hissettir ki sana güvensin ve senin gönlünden geçeni yapsın.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.