Şimdi Ara

Churchill (Çörçil) Nasıl Yapılır , İncelikleri Nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
52.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilmeyen sallamasın



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Çörçil Nasıl Yapılır, İncelikleri Nelerdir?

    Çörçil, İngiltere'de popüler bir et yemeğidir. Genellikle rosto şeklinde pişirilir ve yorkshire pudingi ile servis edilir. Çörçil yapmak, ilk bakışta zor görünebilir ancak doğru malzemeler ve tekniklerle evde kolayca hazırlanabilir. İşte çörçil yapmanın adımları ve incelikleri:

    Malzemeler:

    • 1 kg dana eti (omuz veya kaburga)
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 soğan (ince doğranmış)
    • 2 havuç (ince doğranmış)
    • 2 kereviz sapı (ince doğranmış)
    • 2 diş sarımsak (kıyılmış)
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 litre et suyu
    • 1 bardak kırmızı şarap (isteğe bağlı)
    • Defne yaprağı
    • Kekik
    • Tuz
    • Karabiber

    İncelikler:

    • Etin kalitesi, çörçilin lezzetini doğrudan etkiler. Yumuşak ve lezzetli bir sonuç için kaliteli dana eti kullanman önerilir.
    • Çörçili tatlandırmak için çeşitli sebzeler kullanabilirsin. Havuç, kereviz ve soğan klasik seçeneklerdir ancak diğer sebzeleri de deneyebilirsin.
    • Kırmızı şarap, çörçile derinlik ve zenginlik katabilir. Şarap kullanmıyorsan, ek bir bardak et suyu kullanabilirsin.
    • Çörçili pişirme süresi, etin büyüklüğüne ve pişirdiğin sıcaklığa bağlı olarak değişebilir. Genellikle 2-3 saat düşük ısıda pişirmek yeterlidir.
    • Çörçili servis etmeden önce dinlendirmek, sularının yeniden dağılmasını ve daha yumuşak olmasını sağlar.

    Adımlar:

    1. Fırını 150 dereceye ısıt.
    2. Etin her tarafını zeytinyağı ile yağla.
    3. Geniş bir tencereyi orta ateşte ısıt ve eti her tarafını mühürleyene kadar kahverengileştir.
    4. Eti tencereden çıkar ve bir tabağa al.
    5. Aynı tencereye soğan, havuç ve kerevizi ekle ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika sotele.
    6. Sarımsağı ekle ve 1 dakika daha sotele.
    7. Unu ekle ve 1 dakika kısık ateşte kavur.
    8. Et suyunu ve varsa kırmızı şarabı ekle.
    9. Defne yaprağı ve kekik gibi dilediğin baharatları ekle.
    10. Tuz ve karabiberle tatlandır.
    11. Eti tencereye geri koy ve sıvı eti kaplayana kadar ört.
    12. Fırına koy ve 2-3 saat veya et yumuşayana kadar pişir.
    13. Çörçili fırından çıkar ve en az 30 dakika dinlendir.
    14. Keskin bir bıçakla dilimle ve yorkshire pudingi veya patates püresi ile servis et.

    Afiyet olsun!

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Churchill derken ingiltere başbakanı churcillmi ?
  • Biraz tuz biraz limon suyu ve maden suyu. Bir birleriyle yavaş karıştır köpürmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arcatera

    Churchill derken ingiltere başbakanı churcillmi ?









































  •  Churchill (Çörçil) Nasıl Yapılır , İncelikleri Nelerdir ?


    Alıntıdır

    "Bir gün Churchill içmekten ya midem delinecek ya da böbreklerim taş bağlayacak. Eski bir alışkanlık benim ki belki de ama tuzlu tuzlu Churchill içmeyi gerçekten seviyorum. Özellikle yemeğin üstüne kahveyi de içtikten yaklaşık yarım saat 45 dakika sonra çok iyi gider, mineral verir, sindirime yardımcı olur.

    Neden bahsettiğimi belki de bir çok kişi anlamadı. Genellikle Churchill (Çörçil) adıyla İzmir ve civarında anılan içecek soda-limon-tuz karışımıdır Tarifi de kolaydır ama yapımı zordur çünkü sodanın içindeki limon suyu ve tuz oranı kişiden kişiye, ağız tadından ağız tadına göre değişebilir.

    Bir bardağın dibine tercihe göre bir parmak limon suyu ve göreceli bir miktar da tuz ilave edilir. Köpürme ihtimaline karşı da üzerine soda yavaşça ilave edilir ve bir pipet aracılığı ile yavaşça karıştırılır. Tadına bakılır ve tadına göre tuz ilave edilir.

    Limon suyu miktarı fazla olursa ağzı buruşturur yapacak birşey yoktur. O yüzden riske girmeden bardağın dibine bir parmak kalınlığnda koymakta yarar vardır. Az gelirse her zaman ekleme yapabilirsiniz ancak fazlaya çözüm yok. Aynı şey tuz için de geçerlidir.

    Soda tercihi yoktur, doğal maden suyu olması yeterlidir. Olmazsa olmaz olan gerçek limonun sıkılmış suyu kullanılmasıdır. Limon sosları zaten kendinden de tuzlu oldukları için tadını kaçırırlar. Pipetle karışırılır ve pipetle içilmesi de ayrı bir hava ve tat katar. Bir tanesi hiç bir zaman kesmez

    İzmir’in her köşesinde korkmadan istenebilir, herkes bilir, suratınıza “O ne lan” ifadesi ile boş boş bakılmaz. Bugüne kadar içtiğim en güzel Çörçil, limon suyu sıkmak yerine içine bir ya da iki tane gerçek limon doğrayarak yaptıkları özel Çörçilleri ile KSK Bostanlı’da buluna Sultan Köşkü’dür. Yolu düşenler nargile içerken bu güzel Çörçil’den de deneyerek benim kulaklarımı çınlatabilirler…"




  • 3 cl iskoç viski
    1 dilim lime
    1 cl 3 kez distile edilmiş portakal likörü
    1 cl martini bianco
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

     Churchill (Çörçil) Nasıl Yapılır , İncelikleri Nelerdir ?


    Alıntıdır

    "Bir gün Churchill içmekten ya midem delinecek ya da böbreklerim taş bağlayacak. Eski bir alışkanlık benim ki belki de ama tuzlu tuzlu Churchill içmeyi gerçekten seviyorum. Özellikle yemeğin üstüne kahveyi de içtikten yaklaşık yarım saat 45 dakika sonra çok iyi gider, mineral verir, sindirime yardımcı olur.

    Neden bahsettiğimi belki de bir çok kişi anlamadı. Genellikle Churchill (Çörçil) adıyla İzmir ve civarında anılan içecek soda-limon-tuz karışımıdır Tarifi de kolaydır ama yapımı zordur çünkü sodanın içindeki limon suyu ve tuz oranı kişiden kişiye, ağız tadından ağız tadına göre değişebilir.

    Bir bardağın dibine tercihe göre bir parmak limon suyu ve göreceli bir miktar da tuz ilave edilir. Köpürme ihtimaline karşı da üzerine soda yavaşça ilave edilir ve bir pipet aracılığı ile yavaşça karıştırılır. Tadına bakılır ve tadına göre tuz ilave edilir.

    Limon suyu miktarı fazla olursa ağzı buruşturur yapacak birşey yoktur. O yüzden riske girmeden bardağın dibine bir parmak kalınlığnda koymakta yarar vardır. Az gelirse her zaman ekleme yapabilirsiniz ancak fazlaya çözüm yok. Aynı şey tuz için de geçerlidir.

    Soda tercihi yoktur, doğal maden suyu olması yeterlidir. Olmazsa olmaz olan gerçek limonun sıkılmış suyu kullanılmasıdır. Limon sosları zaten kendinden de tuzlu oldukları için tadını kaçırırlar. Pipetle karışırılır ve pipetle içilmesi de ayrı bir hava ve tat katar. Bir tanesi hiç bir zaman kesmez

    İzmir’in her köşesinde korkmadan istenebilir, herkes bilir, suratınıza “O ne lan” ifadesi ile boş boş bakılmaz. Bugüne kadar içtiğim en güzel Çörçil, limon suyu sıkmak yerine içine bir ya da iki tane gerçek limon doğrayarak yaptıkları özel Çörçilleri ile KSK Bostanlı’da buluna Sultan Köşkü’dür. Yolu düşenler nargile içerken bu güzel Çörçil’den de deneyerek benim kulaklarımı çınlatabilirler…"

    bunu gördümde işte belki püf noktaları vardır değişik metodları vardır diye konu açtım




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    goygoy nedir nasıl yapılır ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    3 cl iskoç viski
    1 dilim lime
    1 cl 3 kez distile edilmiş portakal likörü
    1 cl martini bianco


    bizde maden suyu tuz limon ucuz diye bunu seçmiştik ne yaptın sen ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WeightLesS

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    3 cl iskoç viski
    1 dilim lime
    1 cl 3 kez distile edilmiş portakal likörü
    1 cl martini bianco


    bizde maden suyu tuz limon ucuz diye bunu seçmiştik ne yaptın sen ya

    aslı budur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arcatera

    Churchill derken ingiltere başbakanı churcillmi ?

    Evet. Ölmeden önce son dileği bu içecek olduğu için bu içeceğin adı Churchill Ben öyle billiyorum hurafe de olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    quote:

    Orijinalden alıntı: WeightLesS

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    3 cl iskoç viski
    1 dilim lime
    1 cl 3 kez distile edilmiş portakal likörü
    1 cl martini bianco


    bizde maden suyu tuz limon ucuz diye bunu seçmiştik ne yaptın sen ya

    aslı budur

    hiçbirinin adını duymadım ve bulamam bizim buralarda yoktur bize basit soda tuz limonun formül lazım




  • asırların tarifi olan limonlu sodaya da churcill diyorlar ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FinaL_İmPacT

    asırların tarifi olan limonlu sodaya da churcill diyorlar ya

    arkadaştan öyle duydum ağabey , bir yanlışım olduysa affet beni
  • yukarı .
  • limonlu soda olmuş çörçıl..

    Bildiğin tavuk göğsü kızartma pilav olur şinitzel


    o da iyimiş
  • Av tüfeği olan churchill mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.S.S.

    limonlu soda olmuş çörçıl..

    Bildiğin tavuk göğsü kızartma pilav olur şinitzel


    o da iyimiş

    valla ya
  • benim tarifi vereyim hastayım bogazım agrıyor deneyemedim ama limoni bardagın dibine 1 parmak kalınlıgında sıkıyoruz
    üstüne tuz atıyoruz üstüne soda ekleyip içiyoruz
  •  Churchill (Çörçil) Nasıl Yapılır , İncelikleri Nelerdir ?

    Kafama göre yaptım şimdi, iyi oldu bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Une7en

     Churchill (Çörçil) Nasıl Yapılır , İncelikleri Nelerdir ?

    Kafama göre yaptım şimdi, iyi oldu bence.


    yaptım ama birşeye benzemedi ne kadar ne koydun bir anlat bakalım ben 1 su bardagına dibinde işte 1/5 kadar limon sıktım yarım çay kaşıgı tuz (börttürdük) üste soda koydum birşeye benzemedi




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.