Şimdi Ara

Chrome ve Mozilla virüsü silme!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
52.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim chrome ve mozilla tarayıcılarına virüs bulaşmış sanırım, youtube'a girdiğimde, google'a girdiğimde ekranın sağında solunda değişik yerlerinde reklamlar açılıyor, sadece youtube ve google değil birçok siteye girdğimde benzer reklamlar açılıyor, facebooka girdiğimde de böyle reklamlar açılıyor, ha diyeceksiniz ki reklam olması normal ama bunlar normal reklam değil biliyorum, nasıl temizleyebilirim bunları yardıma ihtiyacım var. Teşekkürler şimdiden..

• Bendede aynı şekilde firefoxta reklamlar çıkıyor facebook gibi sitelerde ayrıca bazen yeni bir bağlantıya tıkladığımda aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi yeni bir sekmede açayip açayip reklamlar açılıyor. Nasıl çözebiliriz bu durumu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: raportricky

Merhaba donanim haber ailesi,

Benim chrome ve mozilla tarayıcılarına virüs bulaşmış sanırım, youtube'a girdiğimde, google'a girdiğimde ekranın sağında solunda değişik yerlerinde reklamlar açılıyor, sadece youtube ve google değil birçok siteye girdğimde benzer reklamlar açılıyor, facebooka girdiğimde de böyle reklamlar açılıyor, ha diyeceksiniz ki reklam olması normal ama bunlar normal reklam değil biliyorum, nasıl temizleyebilirim bunları yardıma ihtiyacım var. Teşekkürler şimdiden..

İnternet tarayıcınızdan eklentilere dikkat edin.
    Mozilla-Firefoxta, kullandığınız sürüme göre farklılıklar göstersede, sağ üst ya da sol üst köşede turuncu renkte kutu içerisinde Firefox yazar.O kutuya tıklayıp eklentileri bulacaksınız.Eklentilere tıklayıp(chromeda uzantılar olarak geçiyor) bilmediğiniz eklentileri uzaya göndereceksiniz.
    http://www.ashampoo.com/tr/try/pin/1303/System_Utilities/Ashampoo-UnInstaller-5 deneme sürümünü indirin.
    Programla adında Toolbar olan programı ya da programları acımayın silin.
    Sonrada internet tarayıcınızın(chrome,firefox,chromium,opera, ---konqueror(haha, şaka şaka ,özgür yazılıma daha geçmedim şampiyonlar) vs) kısayolunu yeniden oluşturun.
    Firefoxta ****la ve flashblockla(flaşlı reklamlara birebir) reklamı engelleyin hiç yapamıyorsanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktay2000

Bendede aynı şekilde firefoxta reklamlar çıkıyor facebook gibi sitelerde ayrıca bazen yeni bir bağlantıya tıkladığımda aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi yeni bir sekmede açayip açayip reklamlar açılıyor. Nasıl çözebiliriz bu durumu ?

Kızda playboydan fırlamış ,vay anam vay.
    Her neyse,bu tür sitelerde virüs olma ihtimali yüksek.
    Virüs olayını bir tarafa koyarsak da yine olur olmadık sitelere girmek durumu karşımıza çıkıyor.
    Firefoxta **** kullanın.Bunun dışında,ana sayfanız değişmiş.Ana sayfanızıhttp://www.google.com.tr/ ya da dilediğiniz başka herhangi bir site yapın.
    Yukarıdaki programı sizde indirin.Arama motorlarını(toolbar diyor gavurlar) katledin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetuyar42

quote:

İnternet tarayıcınızdan eklentilere dikkat edin.
    Mozilla-Firefoxta, kullandığınız sürüme göre farklılıklar göstersede, sağ üst ya da sol üst köşede turuncu renkte kutu içerisinde Firefox yazar.O kutuya tıklayıp eklentileri bulacaksınız.Eklentilere tıklayıp(chromeda uzantılar olarak geçiyor) bilmediğiniz eklentileri uzaya göndereceksiniz.
    http://www.ashampoo.com/tr/try/pin/1303/System_Utilities/Ashampoo-UnInstaller-5 deneme sürümünü indirin.
    Programla adında Toolbar olan programı ya da programları acımayın silin.
    Sonrada internet tarayıcınızın(chrome,firefox,chromium,opera, ---konqueror(haha, şaka şaka ,özgür yazılıma daha geçmedim şampiyonlar) vs) kısayolunu yeniden oluşturun.
    Firefoxta ****la ve flashblockla(flaşlı reklamlara birebir) reklamı engelleyin hiç yapamıyorsanız.

aynı durumdan bende muzdaribim ama eklenti olarak 2 tane mevcud onlarıda ben kurdum. çözüm yolu nedir yardımcı olsanız _?

• Konu eskide kalmış ama belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olabilir diye çözümü yazıyorum.

Sorunu eklentilerden değil, uzantılardan çözeceksiniz. Chrome da Sağ Üstte yer alan butondan açılan menüden, Araçlar Menüsü altında bulunan uzantılar seçeneğini tıklayın. O bölümde bilmediğiniz uzantıları silin. Sorun ortadan kalkacaktır.

Uzantılara ulaşmak için Ayarlar yada Geçmişide kullanabilirsiniz. Ayarlar yada geçmişi açtığınızda solda yer alan menülerde uzantıları görebilirsiniz.
  • TeLeVoLe33 T kullanıcısına yanıt
    Firefox' ta nasıl oluyor peki? Eklentileri sildim ama değişen bişey olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar bende chrome kullanıyorum ve böyle bir soru herkezin kafasında.

Chrome kullananlar:

Sağ üste 3 çizgi olacak ona mouseyi getirin araçlar'a mouseyi getirin ve oradan uzantıları seçin
    Chromium diye bir virüs olacak onu chromeden silin.

Chromium virüsü nedir?:

Chromium virüsü reklam,yeni eklentiler,uzantıları silme gibi şeyler yapar tarayıcınıza.Hatta sizin ör: müzik belgesi download belgesi. gibi dosyalarını alır ve kitler açmak içinde sizden para ister!

Bu virüs nasıl bulaşır:

Facebook ve çeşitli sitelerden bazende download'dan

Banada bulaştı firefox güncellerken bana chromium bulaştı

Eğer silemiyorsanız Malwarebytes Anti-Malware (Trial) indirin
  • quote:

Benzer bi sorun bn de de vardi adwcleanerle tara bulduklarini sil reset atar zaten program resetten sonra buyuk ihtimal duzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Chrome ve mozilla gibi tarayıcıları bundan böyle kullanmıyorum ve bu reklam belasından kurtuldum

Internet Explorer le devam edin bu işin en iyi yolu bu sanırım arkadaşlar
  • Çok faydalı oldu,sağolun.Reklam çıkması bir yana,sayfalar çok geç açılır olmuştu.Eklentileri sildim,sorun kalmadı.
  • Konuyu biraz geç gördüm.
    Sonraki problem yaşayan arkadaşlara belki yardımcı olurum.
    Yapacağımız uygulama mozilla için geçerlidir. Ve Mozilla tanımalarınız (şifre vb) silinecektir.
    arama çıbuğuna about:support kopyalayıp yapıştırın ve Enter a basın.
    karşınıza çıkan ekranda Firefox tarayıcısını yenile butonuna basın. Hepsi bu kadar.
    Kolay gelsin.
  • mozilla da sürekli reklam ve kendiliğinden sayfa açıyor, sanırım virüs bulaştı. Burda yazılanların çoğunu yaptım ama bir sonuç alamadım
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.