Şimdi Ara

Chrome Otomatik Eklenti Kurulumu Virüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle buraya bu konuyu açmadan önce bir çok araştırma yaptım. Forumda da yaptığım arama sonucunda karşılaştığım sorunla ilgili konu açılmadığını farkettim.

Yanlışlıkla saçma sapan bir programı indirip(476kb) tıkladıktan sonra 2 kez ileri yaptım. Tabi bu yanlışlık biraz ağır oldu. Bu program anında sistemime 5 tane programı benden izin almadan kurdu. Bu kurulan programları kaldırdım. Ancak bu virüsün bütün internet tarayıcılarıma eklenti kurduğunu farkettim. Anasayfam da reklam vermek gibi olmasın qone8.com oldu. Eklentiyi kaldırmak istediğimde sadece Chrome'da sıkıntı yaşadım. Chrome'dan defalarca denememe rağmen ne Anasayfam ne de eklenti kaldırıldı.

Tüm bu başarısız girişimlerimden sonra çeşitli antispyware yazılımları ile taramalar yaptım. Tarama yaptığım yazılımlar Junkware, AdwCleaner, MalwareBytes Anti Malware, Hitman Pro, Spyhunter. Bu programların her biri bir şeyler yakaladı. Yakaladığını Spyhunter hariç hepsi sildi. Spyhunter önce taramayı yaptırıyor. Tarama bittikten sonra register olmamı isteyip 20 küsür dolar istiyor. En son olarak Spyhunter ile tarama yapıyorum. qone8 hala içeride. kene gibi yapıştı mübarek :)

Neyse en son olarak Combofix ile son cilayı attım. Akabinde Avast olan antivirüs programımı Bitdefender ile hemen değiştirdim.

Yaptığım işlemler sonucunda aşağıda da görebileceğiniz gibi Extended Projection 1.6 eklentisi defalarca kaldırılmasına rağmen hala yüklü. Kaldıramıyorum. Anasayfamı değiştirebiliyorum artık. Ama arkaplanda bir şeyler çalışıyor olabilir.

Geliştirici modundan eklenti kimliği ve diğer bilgileri resmi açmayanlar için kopyalıyorum. Bana bu konuda yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum.

Kimlik: fnopmpmeehlabkfhidnechiihgpfoaif
    Yükleme kaynağı: C:\Users\GOKHAN\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cekcjpgehmohobmdiikfnopibipmgnml\1.3_0

• Sırf eklenti kaldıramama yüzünden chrome kullanmıyorum. Sıfırlama yapmama rağmen. Mozilla yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakkin -- 18 Ekim 2013; 11:48:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emsisoft emergency kit ile tarama yapmanızı tavsiye ederim ücretsizdir.

http://www.emsisoft.com/en/software/eek/
  • Chrome açıkken ctrl+shift+n tuşlarına basarak gizli moda geçiniz gizli modda eklenti devre dışı kalacağından kendisinin silinmesine mani olamayacaktır.
  • Opera kullanın rahat edin.
  • Arkadaşlar Spyhunter ile sorunu tamamen çözdüm. Chrome'dan vazgeçemem. :)
  • Chrome eğer yaptıysanız sizin bir google hesabınıza yedekleme yapıyor. Chrome'u kaldırsanız dahi geri geliyor. CCleaner'ın son versiyonunda chrome, firefox eklentilerini kaldırabilme özelliği var.İndirip deneyin derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tmp341

Chrome eğer yaptıysanız sizin bir google hesabınıza yedekleme yapıyor. Chrome'u kaldırsanız dahi geri geliyor. CCleaner'ın son versiyonunda chrome, firefox eklentilerini kaldırabilme özelliği var.İndirip deneyin derim.

aynen o çok sıkıntı bir iyilik, kaldırıyorum 0'dan kuruyorum her şey yerinde
  • Chrome bırak mozillaya geç boşuna uğraşma Mozilla en iyisidir
  • aynisi banada olmustu kaspersky guncelledim tarattm canina okuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.