Ülkemizde daha önce Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u çalıştıran Christoph Daum, hayatını kaybetti. Daum'un vefat haberini, eski öğrencisi Ümit Özat sosyal medya hesabından duyurdu. Fenerbahçe'nin eski kaptanı Ümit Özat, daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta teknik direktörlük yapan eski hocası Christoph Daum'un vefat ettiğini açıkladı. Özat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hocam daumun biraz önce vefat haberini aldım ne Diyeceğimi bilemiyorum bana kattıkların için teşekkür ederim ruhun şad olsun ışıklar içinde uyu" ifadelerini kullandı. 70 yaşındaki Daum, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. |
Christoph Daum vefat etti.
-
-
fb'deki son sezonunda (2010) takım gerçekten iyiydi ama yönetim daum ile anlaşarak yolları ayırmıştı. neden şimdi derken, sonrasına zaten 3 temmuz süreci yaşandı. ülkemize gelen ve iyi iş çıkartan teknik daum da artık bir efsane oldu.
-
Huzur içinde yatsın Almanya da Türk'e karşı bakış açısını değiştiren ve her zaman Türkiye'yi ve Türk halkını gönülden seven bir insandı.
-
RIP
-
Sıra bize de gelecek, herşey boş herşey yalan tek gerçek ölüm. -
Daum Türkiye'de iz bırakan teknik direktörlerden ancak onun en büyük avantajıda çalıştığı dönemlerde çok güçlü yönetimlerle başarı sağladı gerçeğidir. Son fenerbahçe döneminde Aziz Yıldırım her istediği oyuncuyu alan güçlü bir başkandı. Başarılıda oldu ancak değişen futbol dünyasına ayakda uyduramadı. 90lardaki futbol aklıyla devam etmek istedi. Bu anlamda Aziz Yıldırım ile çok sürtüşme yaşadı. Avrupada başarısızlıkların gelmeside onun dönemini bitirdi.
Daum'un Türkiye'de en büyük başarısı alman disipliniyle çalıştırdığı takımlarda etki yaratmasıydı. Disiplinli bir adamdı ve işini severdi. Mesela Daum olmasaydı Türk futbolunda Sergen Yalçın'ı göremezdik zira Daum bjk döneminde 17 yaşında sergeni alıp as takımda oynatma cesaretini göstermişti. Türk futboluna böyle oyuncuları ön plana çıkarmasıylada Daum ünlenmişti.
-
Işıklar içinde uyusun.Karakter ve disiplin sahibi bir teknikti.Unutulmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X