Şimdi Ara

CHP’nin anketinden ne çıktı? CHP tarihinde bir ilk…

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CHP'nin uzun süredir birlikte çalıştığı TAEM anket şirketinin araştırma sonuçlarının çıktığı belirtildi. Haber Türk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın köşesine taşıdığı sonuçlara göre, CHP, AKP'yi ilk kez geçti.

"CHP’nin yerel seçimlerin ardından yaptırdığı ilk anketin sonuçları açıklandı. Haber Türk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan aldığı bilgilere göre köşesine taşıdığı sonuçlara göre, CHP %35.1, AK Parti %32.4, MHP %10, HDP %9.9, İYİ Parti %9.4 diğerleri de %3.2 oranında çıktı."

Sarıkaya’nın yazısının satır başları şöyle:

“CHP, AK Parti’yi ilk kez geçti.

Siyaset sahnesine girdiği 2002 seçimlerinden bu yana hep önde oldu.

Yerel seçimde üçü megakent olmak üzere önemli büyükşehirlerin hepsinde kaybetmiş olmakla birlikte seçimi yine önde tamamladı.

Bugüne kadar da lider konumunu elden bırakmadı, hatta kendinden sonra gelene epey bir fark attı.

CHP’nin yaptırdığı ve uzun süredir de sonuçlarını merakla beklediği son ankete göre ilk kez AK Parti’nin önüne geçti…

Bu sonucu CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun dün gelen anket sonuçlarına dayanarak verdi.

11 BÜYÜKŞEHİR ANKETİ
    Aktardığına göre CHP’nin uzun süredir çalıştığı TAEM anket şirketi, CHP’li belediye başkanlarının görev aldığı 11 büyükşehirde, 18 bin kişiyle yüz yüze yaptığı %2.5 hata payı konulan anket tamamlanmış…

CHP’li belediye başkanlarının oyu seçimden bu yana %4.5 oranında arttırmış, toplumun tüm kesimlerinin oyunu alır hale gelmiş.

Belediyelerin bulunduğu 11 büyükşehirde CHP, genel seçimde AK Parti’nin 7 puan gerisinde iken, ilk kez 3 puan önüne geçmiş.

OY ORANLARI
    Anket sonucuna göre CHP %35.1; AK Parti %32.4; MHP %10;

HDP %9.9; İYİ Parti %9.4 diğerleri de %3.2 oranında çıkmış.

CHP’nin oy yükselişindeki en önemli etken olarak da toplumsal kutuplaşmadan uzak olması, farklılıklara kapısını aralaması, belediye başkanlarının da etkili çalışması gösterilmiş.

Ankette dikkat çeken nokta ise CHP’ye kategorik olarak karşı çıkan, kesinlikle oy vermem diyenlerin oranının %15 seviyesine inmesi.

Verilere göre kutuplaşmış sadıkların oranı %11.7 olurken, makul destek verenler %22.2, korumacı eleştirenler %27.1, makul muhalifler %24.1 ve kutuplaşmış muhaliflerin oranı da %14.9 oranına ulaşmış.

BAŞKANLARIN OYU YÜKSELDİ
    Seçmen belediye başkanlarının önüne çıkarılan engelleri de kendine yapılan aykırı davranış olarak görmeye başlamış.

Örneğin en çok hedef gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na toplumdaki eleştiri oranı %20’ler seviyesine düşmüş.

Belediye başkanlarının da oyları artmış.

Araştırmaya göre 31 Mart seçimlerinde İstanbul’da İmamoğlu’nun oyu %54.2 iken bugün %54.5’a yükselmiş.

Ankara’da Yavaş’ın oyu da %50.9’den %54.9 çıkmış

Diğer illerdeki oylar da şöyle olmuş:

İzmir’de Soyer’in oyu ise %58.1’den, %62.1’e

Antalya’da Böcek’in oyu %50.6’dan, %54.1’e

Adana’da Zeydan’ın oyu %53.6’dan, %57.6’ya

Mersin’de Seçer’in oyu %45.1’den, %51.6’ya

Hatay’da Savaş’ın oyu %55.2’den, %56.8’e

Aydın’da Çerçioğlu’nun oyu %53.9’dan, %55.4’e

Tekirdağ’da Albayrak’ın oyu %51.2’den, %54.4’e

Muğla’da Gürün’ün oyu %36’dan %41.2’ye

Eskişehir’de Büyükerşen’in oyu da %52.3’ten, %56.8’e yükselmiş.

CHP yönetimi, iki seçimdir anket çalışmasını doğruya yakın en iyi sonuçla bitirdiğini belirttikleri şirketin yeni çalışmasından çıkan sonuçtan hoşnuttu.”

Kaynak:https://veryansintv.com/chpnin-anketinden-ne-cikti-chp-tarihinde-bir-ilk/

• İYİ parti Harika çıkış yaptı, espri yapanlar şimdi avucunu yalıyor. Meral hanım da gençler tarafından seviliyor, hep diyordum tekrar diyorum. Gençleri arkasına alan güçlü bir desteği arkasına alır. AKP hep yaşlılara oynadı, ama Z kuşağı final vuruşunu vuracak gibi. CHP’nin akpyi geçtiğini düşünmüyorum fakat akp çok fena eridi. Herşeyin bir bedeli vardır.
  • Anket doğru sayılır, Babacan-Davutoğlu sandığa gömülecek. Ama AKP'nin oyu %32 değil %27-28 civarı (fark MHP'ye kayar)

CHP'nin de oyu %35 değil %31'lerde, %4'lük fark İYİ partiye ait. İYİ parti %3'lere düştü diyen TROLLER vardı, parti hala SAĞLAM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 26 Aralık 2019; 0:10:40 >
  • Bu kadar olacağını sanmıyorum gerçekci olmak gerekirse ama istikbalde ki ilk seçimden çıkacak sonuç birilerini cidden şok edecek bence. Bunu görmemek için kör olmak lazım. Vatandaş birçok şeyden dolayı tepkili.

Yakın çevrem de yıllardır aynı kişilere oy veren ve bendeniz de "bunlar bence hep aynı kişilere oy verecek" diye öngörü uyandıran birçok insandan sonra ki seçim de başka partilere oy vereceğini duydum kulaklarımla. Ki bunlar cidden aşırı ama aşırı sevgisi olan insanlardı. Bu değişiyor benim yakım çevremden ve sosyal medyadan gözlemlediğime göre.

Bu ankette ki oranlara baktığımda oyların çoğunun chp ye kaydığı görülüyor ama ben bunu gerçekci bulmuyorum. Bence mhp ve iyi partiye bir kısım kaymalar olur. Diğerleri de davutoğlu ve babacana kayar bence.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise bu ülkede ben Erdoğanın karşısına çıkıp onu yenebilecek bir isim göremiyorum. Bu da işin ayrı bir boyutu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 26 Aralık 2019; 0:17:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşağı yukarı böyle çıkar.
    İyi Parti'nin oyu biraz daha az MHP'nin biraz daha fazla olur. Babacan-Davutoğlu AKP'nin oyunu daha da aşağı çeker. Fazlasını alırlar. Lakin bu bir şeyi değiştirmez.
    Halen daha AKP-MHP ve diğerleri en az 46 - 47 bandında seyrediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi yangın yerine dönebilir.

Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

Bu kadar olacağını sanmıyorum gerçekci olmak gerekirse ama istikbalde ki ilk seçimden çıkacak sonuç birilerini cidden şok edecek bence. Bunu görmemek için kör olmak lazım. Vatandaş birçok şeyden dolayı tepkili.

Yakın çevrem de yıllardır aynı kişilere oy veren ve bendeniz de "bunlar bence hep aynı kişilere oy verecek" diye öngörü uyandıran birçok insandan sonra ki seçim de başka partilere oy vereceğini duydum kulaklarımla. Ki bunlar cidden aşırı ama aşırı sevgisi olan insanlardı. Bu değişiyor benim yakım çevremden ve sosyal medyadan gözlemlediğime göre.

Bu ankette ki oranlara baktığımda oyların çoğunun chp ye kaydığı görülüyor ama ben bunu gerçekci bulmuyorum. Bence mhp ve iyi partiye bir kısım kaymalar olur. Diğerleri de davutoğlu ve babacana kayar bence.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise bu ülkede ben Erdoğanın karşısına çıkıp onu yenebilecek bir isim göremiyorum. Bu da işin ayrı bir boyutu.
    AKP'den kopan seçmenin yarısı CHP-İYİ'ye diğer yarısı da MHP'ye kayar diye düşünüyorum. Babacan-Davutoğlu AVUÇLARINI yalarlar ancak.

Fikri değişenlerden kastın eski AKP'liler galiba, sizin çevreniz için teorim doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 26 Aralık 2019; 0:18:2 >

• İYİ parti Harika çıkış yaptı, espri yapanlar şimdi avucunu yalıyor. Meral hanım da gençler tarafından seviliyor, hep diyordum tekrar diyorum. Gençleri arkasına alan güçlü bir desteği arkasına alır. AKP hep yaşlılara oynadı, ama Z kuşağı final vuruşunu vuracak gibi. CHP’nin akpyi geçtiğini düşünmüyorum fakat akp çok fena eridi. Herşeyin bir bedeli vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Turcopolo

İYİ parti Harika çıkış yaptı, espri yapanlar şimdi avucunu yalıyor. Meral hanım da gençler tarafından seviliyor, hep diyordum tekrar diyorum. Gençleri arkasına alan güçlü bir desteği arkasına alır. AKP hep yaşlılara oynadı, ama Z kuşağı final vuruşunu vuracak gibi. CHP’nin akpyi geçtiğini düşünmüyorum fakat akp çok fena eridi. Herşeyin bir bedeli vardır.
    Aynen öyle. Ayrıca CHP-İYİ, Canan-Sezgin gibi tiplere rağmen o seviyeye dayanmışlar. İnce/Yavaş paktı CHP'yi temizlemeyi başarırlarsa CHP-İYİ, 2. oy patlamasını da yaşarlar.
    Daha Fazla Göster
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Yorumu güncelledim o kısmı da oku.

Evet doğrudur. Ama onların chp ye oy vermesi söz konusu değil. Babacan, davutoğlu ve mhp arasında gidip geliyorlar. Bahçeli unsurundan ötürü de bir kısmı iyi partiyi düşünüyor. Davutoğlu diyen var, babacan diyen var. Ama chp diyen yok.

Koskoca Türkiye elbette benim yakın çevremden ibaret değil ama az çok öngörebiliyorum yani seçmen profili genelde aynı oluyor zira. Chp ye illa ki kaymalar olur ama bu ankette ki kadar olacağını sanmam.

İmamoğlu-Yavaş ikilisinin de seçime kadar yapacakları icraatler, duruş, politikalar, konuşmalar vs etkili olur.

Ama %35 civarı bir oyun çıkacağına maalesef inanamıyorum.

Chp bu ülkede ki en köklü partidir. Kurucu partidir ve ideolojik yönü ağır basar diğer partilere göre. Chp nin oyları ne aşırı derece de azalır ne de aşırı derece de artar diğer birçok partiye göre. Yıllardır belirli bir bantta seyrediyor. Önümüzde ki seçim de bunun biraz daha yukarı çıkacağını düşünüyorum, inanıyorum ve UMUT EDİYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 26 Aralık 2019; 0:25:53 >

• quote:

Evet doğrudur. Ama onların chp ye oy vermesi söz konusu değil. Babacan, davutoğlu ve mhp arasında gidip geliyorlar. Bahçeli unsurundan ötürü de bir kısmı iyi partiyi düşünüyor. Davutoğlu diyen var, babacan diyen var. Ama chp diyen yok.

Koskoca Türkiye elbette benim yakın çevremden ibaret değil ama az çok öngörebiliyorum yani seçmen profili genelde aynı oluyor zira. Chp ye illa ki kaymalar olur ama bu ankette ki kadar olacağını sanmam.

İmamoğlu-Yavaş ikilisinin de seçime kadar yapacakları icraatler, duruş, politikalar, konuşmalar vs etkili olur.

Chp bu ülkede ki en köklü partidir. Kurucu partidir ve ideolojik yönü ağır basar diğer partilere göre. Chp nin oyları ne aşırı derece de azalır ne de aşırı derece de artar diğer birçok partiye göre. Yıllardır belirli bir bantta seyrediyor. Önümüzde ki seçim de bunun biraz daha yukarı çıkacağını düşünüyorum, inanıyorum ve UMUT EDİYORUM.
    Güzel o zaman. Zaten başkanlık sisteminde parti oylarının pek önemi kalmadı, %51'i alan isim CB olur.

CHP-İYİ'nin Yavaş'ı dağılmadan kabul etmesi, AKP-MHP'den Yavaş'a büyük sevgi seli olması Yavaş açısından çok çok iyi.

Yavaş, CB adayı olduğu takdirde rahatlıkla seçilir.

• quote:

CHP’nin oy oranı bu kadar değildir. Tahmini %32 diye düşünüyorum. AKP’nin 35,36 civarıdır. Çok fena eridiler. Hak ettiler. Devlet Bahçeli yarın birgün olmaz da hadi oldu diyelim, bunlara tekmeyi çaksa avucunu yalarlar. Ayrıca hiçbir AKP’li CHP’ye oy vermez gerçekçi olalım. Ailemden biliyorum, her kafadan bir ses. Erdoğan’a oy vermeyecekleri kesin ama Ahmet mi Babacan mı. O parti mi bu partimi konuşup duruyorlar. Çoğu kişi öyledir şuan kararsız.

• anket büyükşehirlerde yapılmış, biri şunlara iç anadolu köylerinde yaşayan çomar nüfusu söylesin...

ince kaybetti artık.
  • Bence bayağı bir abartı olmuş.Erdoğan hakkında her seçim kaybetcek kesin bu sefer diyorlar ama adam her zaman kazanmasını biliyor.Son belediye seçimleri sizi yanıltmasın orada şehir şehir bakılırken genel seçimlerde tüm Türkiye olarak bakılacak yani büyükşehirlerdeki kayıp Anadolu'dan gelecek oylarla telafi edilir.

Chp milliyetçilik ilkesine geri dönmediği müddetçe iktidar şansı yok tutturmuşlar hdp oyları olmadan seçim kazanılmaz diye 24 haziranda da böyle diyorlardı gördük ne olduğunu Anadolu'nun gönlünü kazanamayan adam iktidar olamaz.

Yeni parti meselesine gelince de zaten 2016'dan beri Ak Partiden kopanlar mevcut muhalif partilere oy veriyordu.Şimdi o oylar yeni kurulacak partilere gidecek totalde değişen birşey yok.

Orijinalden alıntı: Turcopolo

CHP’nin oy oranı bu kadar değildir. Tahmini %32 diye düşünüyorum. AKP’nin 35,36 civarıdır. Çok fena eridiler. Hak ettiler. Devlet Bahçeli yarın birgün olmaz da hadi oldu diyelim, bunlara tekmeyi çaksa avucunu yalarlar. Ayrıca hiçbir AKP’li CHP’ye oy vermez gerçekçi olalım. Ailemden biliyorum, her kafadan bir ses. Erdoğan’a oy vermeyecekleri kesin ama Ahmet mi Babacan mı. O parti mi bu partimi konuşup duruyorlar. Çoğu kişi öyledir şuan kararsız.

Alıntıları Göster
    Bende bunu demek istiyorum. Bu oyların chp ye gideceğini sanmıyorum. Bu insanlar dönüyor dolaşıyor oy verecek birini "kendilerince" bulamıyor ve işin sonunda istemeye istemeye yine aynı yere veriyor oyu. Bunu sende gözlemlemişsindir. Anadolu şehirlerinde ki nüfusun ezici çoğunluğu chp ye oy vermiyor, vermez. Bunu yıllardır biliyoruz. Ne olursa olsun yine vermiyor.

Şuan babacan ve davutoğlu alternatifi var bu insanlara göre, birde mhp ve iyi parti var. Oylar da bence buralarda toplanır. İyi parti dışında bu dediğim yerlere giden oylar da maalesef hiçbişeyi değiştirmez.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de şuan Erdoğanın karşısında bir rakip yok. Bunu kabul etsenizde yok etmesenizde yok. Seçime o girerse karşısında kim olursa olsun bence kazanır. O değil de başkası girerse akp adına, ozaman durum değişir. Ama Erdoğan girerse ki bence girer, o kazanır.

Durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 26 Aralık 2019; 0:43:50 >

• quote:

Bende bunu demek istiyorum. Bu oyların chp ye gideceğini sanmıyorum. Bu insanlar dönüyor dolaşıyor oy verecek birini "kendilerince" bulamıyor ve işin sonunda istemeye istemeye yine aynı yere veriyor oyu. Bunu sende gözlemlemişsindir. Anadolu şehirlerinde ki nüfusun ezici çoğunluğu chp ye oy vermiyor, vermez. Bunu yıllardır biliyoruz. Ne olursa olsun yine vermiyor.

Şuan babacan ve davutoğlu alternatifi var bu insanlara göre, birde mhp ve iyi parti var. Oylar da bence buralarda toplanır. İyi parti dışında bu dediğim yerlere giden oylar da maalesef hiçbişeyi değiştirmez.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de şuan Erdoğanın karşısında bir rakip yok. Bunu kabul etsenizde yok etmesenizde yok. Seçime o girerse karşısında kim olursa olsun bence kazanır. O değil de başkası girerse akp adına, ozaman durum değişir. Ama Erdoğan girerse ki bence girer, o kazanır.

Durum bu.

Alıntıları Göster
    Hocam bırak başkanlık seçimlerini bence Erdoğan Kanal İstanbulu Türkiye geneli referandumuna götürsün kıl payı olsa da evet oyları çıkar.Anadolu insanının oyunu almadığın müddetçe Büyükşehir ve sahil kasabalarından gelen oylar(o bölgelerde bile ezici üstünlüğü yok muhalefetin) bir ifade etmez ancak yerel seçimlerde belediye kazanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louie-Andy Anderson -- 26 Aralık 2019; 0:51:44 >

• Anketin büyükşehirlerde yüzyüze yapıldığını görünce bıraktım okumayı. Akp dışarı çıkan, sosyal hayata karışan, büyükşehir insanlarından almıyor oyunun çoğunu zaten. Evlere kahvelere, yozgata, gümüşhaneye, konyaya vs git bak akp ne çıkıyor.
    Hayallere kapılmaya gerek yok. Akp+mhp %50-1 çıksın yeter. Sonra kendi sistemleri kendilerine bela olacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    akp yerine mhp'ye oy veririm diyen adamsın, bu yorumunda gayri ciddi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dix1

akp yerine mhp'ye oy veririm diyen adamsın, bu yorumunda gayri ciddi.
    Evet AKP'li olsam MHP'ye CHP'li olsam İYİ'ye oy verirdim şuanki durumda.

Ama sen de muhtemelen okuduğunu anlamayan diğer birçok partizan gibi o mesajımda beni AKP'li sandın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 26 Aralık 2019; 1:6:37 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.