Şimdi Ara

CHP ne yapmaya çalısıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akpli megri megri vs ağlamayın diye simdiden belirteyim oyum IYI partiye, yaziyi okuyunca zaten anlayacaksınız derdimin partiler olmadığını.

Ben konu açtım uyardım, tarih tekerrur edecek dedim tepki gösterdiniz. Üzerinde 1 hafta gecmeden dediğim oldu.

Chp kürt acılımından bahsetti, önce metni koyayım= (link=https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/siyaset/983873/CHP_den_Yasar_Kemal_li_Kurt_acilimi__En_guzel_siir....html&ved=2ahUKEwjwj8busKvbAhWyiqYKHeSlD4sQFjADegQIBxAB&usg=AOvVaw2hsJfmVutUGoqAc-yntGjx&ampcf=1)

Anasayfa > Siyaset
    CHP'den Yaşar Kemal’li Kürt açılımı: En güzel şiir...
    Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan CHP seçim bildirgesinin en dikkat çekici açılımını, Yaşar Kemal’in “Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir, barıştır...” sözleri ile başlayan “Toplumsal Barış, Kürt Sorunu” başlığı altındaki vaatler oluşturdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı seçim bildirgesinde en dikkat çekici açılımı, dünyaca ünlü yazarımız Yaşar Kemal’in “Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir, barıştır...” sözleri ile başlayan ve “anadil, Nevruz, özgün yer isimleri” açılımını da içeren, “Toplumsal Barış, Kürt Sorunu” başlığı altındaki vaatler oluşturdu. Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı seçim bildirgesi ve aday tanıtım toplantısından dikkat çekenler

CHP’nin çözüm süreci: Seçim bildirgesinin en dikkat çeken bölümlerinden birini “Toplumsal Barış, Kürt Sorunu” başlığı oluşturdu. Kürt sorununa çözüm adresi olarak, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçim bildirgelerinde de olduğu gibi TBMM adres olarak gösterilirken, “barışın düşünsel ve psikolojik altyapısını” oluşturmak için de ilk kez bir “Ortak Akıl Heyeti” oluşturulacağı vaadine yer verildi. Dersim Olayları’yla ilgili devlet arşivlerinin açılması, “Nevruz Bayramı’nın, Kardeşlik ve Barış Günü” olarak kutlanarak resmi tatil ilan edilmesi, faili meçhul cinayet ve gözaltında kaybetme suçlarında zaman aşımının kaldırılması, yer ve yörelerin “özgün isimlerinin iade edilmesi”, “kamu hizmetlerinin Türkçe olmayan yurttaşları da gözetecek bir anlayışla” yaşama geçirilmesi, Kürtçe dersleriyle ilgili altyapı sorunlarının çözümü ve seçimlik derslerin çeşitlendirilmesi” gibi başlıklar ilk kez seçim bildirgesinde yer aldı. Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartı’ndaki çekincelerin kaldırılacağı vaadini Kılıçdaroğlu bu kez bizzat kendisi açıkladı.

Öncelikle özgürlükçü biri olduğumu söylemeliyim, bu sebeple metnin çoğuna karşı değilim. Gel gelelim akılcı biriyim de.
    Bu sebeple konjonkturü dikkate almadan yorum yapmam

Metinde karşı olduklarım

1-) K.k bu sorunun mecliste hallolacağını iddia ediyor ama INCE'nin deyimiyle meflise pkk kontejyanindan girmis insanlarla masaya oturuyosan o masada pkk'nın olmaması imkansız. Bu durumda tekrar başa dönüp catismasizlik ortami yaratilmak zorunda. Bu da ırak, yurtiçi ve suriye operasyonlarının durması demek, sonucu ise felakettir.

2-) Dersim olaylari ile ilgili devlet arşivlerinin açılması, tek kelimeyle gereksiz bir hareket, hele ATATURK'un partisinde. Ileride de basimiza cok is acabilir.

3-) En cok kizdigim nokta, yerel yonetimler ozerklik sarti cekinceleri kaldirilacakmis, ya siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Devleti mi böldüreceksiniz, iste o cekinceler=

Türkiye’de Şart’ın yeniden gündeme gelmesinin nedeni ise Şart’ın 12. maddesine uygun olarak bazı madde ve paragraflara konulan çekincelerdir. Türkiye, yerel makamları doğrudan ilgilendiren planlama ve karar süreçlerinde kendilerine danışılması; yerel yönetimlerin iç örgütlenmelerinin kendilerince belirlenmesi; yerel olarak seçilmiş kişilerin görevleriyle bağdaşmayacak işlev ve faaliyetlerinin kanun ve temel hukuk ilkelerine göre belirlenmesi; vesayet denetimine ancak vesayetle korunmak istenen yararlarla orantılı olması durumunda izin verilmesi; yerel yönetimlere kaynak sağlanmasında hizmet maliyetlerindeki artışların mümkün olduğunca hesaba katılması; yeniden dağıtılacak mali kaynakların yerel makamlara tahsisinin nasıl yapılacağı konusunda yerel yönetimlere önceden danışılması; yapılacak mali yardımların, yerel yönetimlerin kendi politikalarını uygulama konusundaki temel özgürlüklerini mümkün olduğu ölçüde ortadan kaldırmaması; yerel yönetimlerin haklarını savunabilmeleri için uluslararası yerel yönetim birimleriyle işbirliği yapabilmeleri, uluslararası birliklere katılabilmeleri; yerel yönetimlerin iç hukukta kendilerine tanınmış olan yetkileri serbestçe savunabilmek için yargı yoluna başvurabilmeleri hükümlerine çekince koymuştur.(4) Ancak, Şart’ın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu kararıyla bütün çekincelerin kaldırılması mümkündür.

Bunlardan bazılarının anayasaya aykırı olup olmadıği bile tartısmalı... bana göre bazı kısımlar net aykırı.

Burda da bazı gereksiz çekinceler var fakat bazı hükümlere çekince konması muhteşem olmuş.

1-)yerel yönetimlerin iç örgütlenmelerinin kendilerince belirlenmesi

Bu ne demek? Akp'nin cozum surecinde izin verip zor dağıtıp 100lerce şehide mal olan kadrolaşmanın yasalaşması.

2-); yerel yönetimlerin haklarını savunabilmeleri için uluslararası yerel yönetim birimleriyle işbirliği yapabilmeleri, uluslararası birliklere katılabilmeleri;

Bu ne demek? Bu olay ancak Federal devlet sistemine yakısacak bir şey, hele Türkiye gibi ülkelerde hiç mi hiç olmaz. Uluslararası alanda daha çok sıkısmamıza, daha çok ceza yememize ve en kotusu de bu belediyelerin yavas yavas fiiliyatta federe devlet statüsüne kavusmasina sebep olur. Dusunsenize hdpli belediyelerin bu yetkiye sahip olduğunu? Ha bu arada konfederasyonlarda bu yetki olur, yanlış bilmiyorsam Abd federe devletlerinde bile uluslararasi birliklere katilma hakki yok.

Bunlarla beraber Chpnin parti kadrosu da birlesince, sonuç net olarak bölünmedir, benden söylemesi. Ince bu olaya dur demeli, ya da Chp ye oy verilmemeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 30 Mayıs 2018; 16:26:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nihat genç'in yazısı var KK ya ve diğer parti yöneticilerine ana avrat düz gitmiş... 2009da Tayyibe laf ediyorduk 10 kez dava açtılar şimdide 20 defa dava açsınlar diyor KK Erdoğana mı çalışıyorsun diyor vs...

zaten KK güneydoğu ve doğulu delegelerin oyuyla seçilmiş biri HDP zihniyetli kimselerin TRUVA ATI olarak kullandığı biri... HDP ve fikrini normalleştirmek toplumu hazırlamak için kullanıyorlar işte. Önceden Erdoğanın yaptığı şey farklı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 29 Mayıs 2018; 19:55:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arasa okumak isteyenlere, devlet sistemlerini anlattığım bir yazim, 3 sene once yazmistim hatalar olabilir

1-)ÜNİTER DEVLET

=y-y-y(yasama-yürütme-yargı)

Y-y-y organlarının tekligi söz konusu olan ve bu yetkilerin merkezde toplandığı devlete üniter devlet denir.Arkadaslar bunu y-y-y birliğiyle karıştırmayalım,birazdan anlayacağız hep beraber.Merkezin dışında merkez tarafından atanan ve hiyerarşik bag ile baglı(kaymakam-vali)gorevliler tarafından yönetilen taşra teşkilatı bulunur.Merkezden almadıkları hicbir yetkiyi kullanamazlar.Kanunların kendilerine bıraktıkları alanda hareket serbestisine sahiptirler.Buna yetki genişliği ilkesi denir.Acıklarsak bu ilke taşra başındaki amirlerin bazı konularda merkezi idareden izin almadan karar vermeleridir.Sanırım bizde bugün operasyon yetkisi valilerde,oyleyse bunu örnek verebiliriz.Sorumluluk ise her zaman merkezdedir.Üniter devletlerde yerinden yönetim ilkesi vardır. Nedir bu yerinden yonetim ilkesi? İdari işlerin farklı yörelerde oturan halkın kendi aralarında sectikleri kimseler tarafından yönetilmesi sistemidir.Mahalli idareler özerktir ve kamu tuzel kisiliğine sahiptirler,bunu açarsam;kendi malvarlıkları ve bütceleri vardır,kendi personeline sahiptirler.Merkezi idarelerin demin soyledigim mahalli idareler uzerinde idari vesayet yetkisi vardır.Ornek verecek olursam muhtarın köylü yararına olmayan kararını kaymakam bozabilir.Türkiye üniter bir devlettir

2-FEDERAL DEVLET

Federal devlet,uluslararası kisiliğe sahip merkezi devlet ile,yerel devletlerin anayasa ile yetki paylasımi yapmak suretiyle bir araya geldigi devlet türüdür.Her federe devletin kendi y-y-y organı hatta bir bayrağı vardir.Bu anlattığımdan sonra y-y-y nın merkezde toplanmasından ne kastettiğimi anlamışsınızdır.Federal devletler iki yolla kurulur.Birincisi birleşme yoludur.Bu yolda baslangıçta uluslararası kişilige sahip devletleri. Yetkilerinin bir bolümünü devretmeleri suretiyle federal devletin kurulması söz konusudur.ör=A.B.D.

İkinci yol ayrılma yoludur.Bu yolda üniter devletten ayrılmak isteyen bolge ya da bölgeler çıkar,söz konusu üniter devlette bölünmek yerine federak devlete dönüşür,bu yolla kurulan federasyonların uzun ömürlü olmadığı görülmektedir.Bangladeş'in Pakistandan'ayrılmasını örnek verebilirim.Türkiye'ye de tavsiye etmiyorum

Federal devlete hakim olan ilkeler:

Özerklik ilkesi.Bu ilkeyi açıklayacak olursam,federe devletler yetkilerinin kaynağı merkezi devlet değil kendi anayasalarıdır.Dolayısıyla merkezdeki devler yalnızca federe devletlerin kendisime verdiği yetkiyi kullanır.Her federe devlet federal anayasanın kendisine tanıdığı yetki cercevesinde kendi anayasasını değistirir-yapar.

Ikinci ilkemiz katılım ilkesi

Bu ilke federe devletlerin siyasete katılımını ifade etmektedir.Yasama organının yani meclisin iki kanatlı olmasını gerektirir.Bir kanat halkı bir kanat federe devletleri temsil eder.Buna Amerika'dan ornek verecek olursam:

Amerika'da meclisin adı kongredir ve iki kanatlıdır.Temsilciler meclisi her federe devletten en az 1 temsilci olmak üzere nüfus oranina gore secilen temsilcilerden oluşur.Senato her federe devletten secilen 2'ser üyeden oluşur

Federal devletlerde yetki paylaşımı:

Bu konuda iki yol vardır,ilk olarak federal devletin yetkileri sayılarak kalan yetkilerin tamamının federe devletlere ait oldugu kabul edilebilir.Buna örnek abd'dir.Bir de tam tersi yöntemi mevcuttur ondada federe devletlerin yetkileri sayılıp geri kalan yetkilerin merkezi devlete ait olduğu anayasada belirtilebilir.Hangi yol benimsenirse benimsensin federal hukuk üstündur,ikisinin çatışması durumunda federal normlar uygulanır.İkisi arasındaki uyusmazlıkları yüksem mahkemeler cözer

3-)BÖLGESEL DEVLET

Bölgesel devlet yetki paylaşımı bakımındın üniter devlet ile federal devlet arasındadır.Merkezi idare üniter devletten yetkisiz ama federal devlete göre çok daha yetkilidir.Merkezi devlet bütüncül yapısını koruyarak yasama yetkisinin bir kısmını bölgesel yasama organlarına verir.Bölgesel devlette yer alan bölge devletlerinin federal devlette yer alan federe devletlere göre yetkileri oldukça kısıtlıdır.Nitekim doktrinde bazı eserler bölgesel devleri üniter devletin alt türü olarak görürler.Bölgesel devletlerin anayasa'ya uygun olmak şartıyla yasa yapma sansları vardır,hatta tam anayasa olmasa bile bir ust kanun oluşturabilirler buna statüko denir.Yaptıkları yasaların merkezi parlemento tarafından onaylanması gerekir.Bölgesel devletler federe devletlerin aksine kendilerini parlementoda temsil edemezler.Yargı birliği vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 29 Mayıs 2018; 20:2:52 >

• bunu yapanlarda referandumdan evet çıkarsa ülke bölünür diyenler

asıl üzücü olan konu açarken bile ilk satırı yazmak zorunda kalman bile onlar yüzünden.
  • Bu ülkede T.C. tabelaları indi hatırlatmak istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: JQKER

bunu yapanlarda referandumdan evet çıkarsa ülke bölünür diyenler

asıl üzücü olan konu açarken bile ilk satırı yazmak zorunda kalman bile onlar yüzünden.
    Hiç sormayın hocam baya üzülüyorum bu duruma, halkın geneline yayilmis bir sey

• chp seçim bildirgesinde "ülkeyi böleceğini" söylese chpliler yine oy verir :D

işi gücü akp'ye laf atmak bunların. adama sormazlar mı git önce kendi partinin haline bak diye...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala ders çalışan var mı ya ?
    10 yıl önce açıldı
    Bu Akşam Parti Var
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: suratsızadam

Bu ülkede T.C. tabelaları indi hatırlatmak istedim
    Ben mi indirdim? Gerekli tepkiyi gostedim, kendinize gelin yapamazsiniz dedim, cirpindim. Ee simdi onlar yapti diye Chp'ye goz mu yumucam? Hayir efendim, ben partici değilim. Babamın oğlu olsa bu saçmalıga dur dicem, sizi bilmem.

• CHP seçmeni AKP seçmenini her fırsatta eleştirip aşağılıyor ama genelinin AKP seçmeninden farkı yok o koltuğa odun koy yine belli bir oy alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

CHP seçmeni AKP seçmenini her fırsatta eleştirip aşağılıyor ama genelinin AKP seçmeninden farkı yok o koltuğa odun koy yine belli bir oy alır
    Maalesef doğru.

• Ne iciyonuz ramazanda anlamiyomki...

• trmeto kullanıcısına yanıt
    Savunmuyorum , CHP veya akp iyi vs farketmeksesiz söyledim .

• ResenİcraEdenAvukat R kullanıcısına yanıt
    İnsanların içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarır ve onları ekonomik olarak korur geliştirir savunursan , emin ol insanlar kökenine bakmadan belki senden bile çok ülkesini savunur , sana bir soru sorabilirmiyim İYİ partı kurulmasaydı yada seçime katılamasaydı kime oy verecektin , bide belkide o odun şuan senin İYİ partiye oy kullanmana etkisi oldu , unutmadık mahkemeler ile iç tüzükler ile MHP başkanının değişimine engel olunduğunu .

• quote:

İnsanların içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarır ve onları ekonomik olarak korur geliştirir savunursan , emin ol insanlar kökenine bakmadan belki senden bile çok ülkesini savunur , sana bir soru sorabilirmiyim İYİ partı kurulmasaydı yada seçime katılamasaydı kime oy verecektin , bide belkide o odun şuan senin İYİ partiye oy kullanmana etkisi oldu , unutmadık mahkemeler ile iç tüzükler ile MHP başkanının değişimine engel olunduğunu .
    Ldp'ye vermistim onceki secimde, katilsa yine verirdim. Iyi partiye vermeye de yeni karar verdim. Kullanmicaktim. Ben kimseye odun demedim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 29 Mayıs 2018; 20:37:45 >
  • ResenİcraEdenAvukat R kullanıcısına yanıt
    Diyen arkadaş için söyledim ama sizde malesef onayladınız , ben hala insanların refahı düşüncesindeyim , ben Kürt değilim ama bunun bu ülkede Kürtlerin olduğunu değiştirmez , ben CHP körü körüne savunmuyorum hocam ama akp 3.ortak olarak hüdeparı yanına aldı MHP gibi bir parti varken hele

• quote:

Diyen arkadaş için söyledim ama sizde malesef onayladınız , ben hala insanların refahı düşüncesindeyim , ben Kürt değilim ama bunun bu ülkede Kürtlerin olduğunu değiştirmez , ben CHP körü körüne savunmuyorum hocam ama akp 3.ortak olarak hüdeparı yanına aldı MHP gibi bir parti varken hele
    Odun gelse de oy verirler kismini onayladim, cunku var oyle bi kitle. Kürtlerin hakkini ben de savunurum, zaten bildirgenin coguna destek verdigimi belirttim fakat konumda anlattigim kisimlar rezalet

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.