Şimdi Ara

CHORD Carnival Silverscreen Speaker Cable (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
5
Favori
13.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altanpsx

Bir konuyu sadece hatirlatmak istiyorum. Hoparlor kablosunu tek basina degerlendirmek her zaman dogru olmayabiliyor. Kullandigini interonnect te cook onemli. Ozellikle iki kablonun uyumu yada uyumsuzlugu tek tek yazilanlari manasiz hale getirebikiyor.

tabiki öyle,ama burda bahsedilen interconnect sistemde analog kaynak varsa geçerli.Şu an bende yok mesela...
  • Bu arada lanet olsun su ipadin klavyesine kendi mesajlarimi okurken zorlaniyorum ne imla hatasi oliyor, sabriniza tesekkur ederim.
  • Chord interconnect - chord spk kablosu birlikteligi üst frekanslarda biraz fazla parlak olacagi icin sadece interconnect siparisi verdim zaten black rhodium'lardan memnunum...İşin kötüsü begenmez isem bu chord interconnect'i elde kullanacak başka kablo yok oxypure interconnect kablom aninda satildi izmire gonderdim bugün..memnun olmus oldugum düzeni bozmuş olmam umarım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Chord interconnect - chord spk kablosu birlikteligi üst frekanslarda biraz fazla parlak olacagi icin sadece interconnect siparisi verdim zaten black rhodium'lardan memnunum...İşin kötüsü begenmez isem bu chord interconnect'i elde kullanacak başka kablo yok oxypure interconnect kablom aninda satildi izmire gonderdim bugün..memnun olmus oldugum düzeni bozmuş olmam umarım..

sipariş verdiğiniz chord beklentilerinizi karşılamazsa isterseniz bendeki chord cobraplusu denemek için gönderebilirim...

cobraplusu sizdeki crimsonplus dan daha iyi çıkarsa,birebir takas ederim benim için sorun olmaz çünkü cobraplus şimdilik atıl duruyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Chord interconnect - chord spk kablosu birlikteligi üst frekanslarda biraz fazla parlak olacagi icin sadece interconnect siparisi verdim zaten black rhodium'lardan memnunum...İşin kötüsü begenmez isem bu chord interconnect'i elde kullanacak başka kablo yok oxypure interconnect kablom aninda satildi izmire gonderdim bugün..memnun olmus oldugum düzeni bozmuş olmam umarım..

sipariş verdiğiniz chord beklentilerinizi karşılamazsa isterseniz bendeki chord cobraplusu denemek için gönderebilirim...

cobraplusu sizdeki crimsonplus dan daha iyi çıkarsa,birebir takas ederim benim için sorun olmaz çünkü cobraplus şimdilik atıl duruyor...

:)) Teşekkürler.. Olabilir tabii ki neden olmasın..Kablo elime geçsin ve ben bir deneyeyim daha sonra isterseniz size gönderebilirim denemeniz için siz de bana gönderirsiniz elinizdeki cobra plus'ı bakarız sonra çaresine..

• Asefik p.m attım..

• quote:

Asefik p.m attım..

tatildeyim ama cevapladım
  • Arkadaşlar Merhaba,

Ben de bir sistem kurmaya çalışıyorum ama bu kablo olayında çok kafam karıştı ve düşünmeye başladığım andan bu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedemedim. Forumda yeni konu da açtım, sistem bileşenlerimi yazdım ve kablo tavsiyesi istedim ama kaç gündür herhangi bir cevap alamadım. Bu konuya da bakarken; birbirine laf sokmayan, kıskanmayan, birbirini çekememezlik yapmayan sizlerin düzeyli sohbet ve dostluğunu görünce sizlerden yardım gelebilir umuduyla bu işi size de bir danışayım dedim. Alacağım kablonun marka model kalınlık vb.. detayları hakkında hiç bir bilgim ve fikrim yok. İşime hangisi yarar, hangisi benim için ideal, hangisi çok fazla maliyetli ve bana şimdilik gerek var mı gibi sorular var kafamda.. Sizden ricam bana bir akıl verip yol gösterin lütfen.. Bağlantı konusunda da bir fikrim yok zaten sonra o konuda da yardım alacağım sizlerden ama önce bu kablo konusunu bir çözmeliyiz diye düşünüyorum. Lafı çok da uzatmadan,

Sistem Bileşenlerim:

Tv: Sony KDL-46EX500
    Bd Player: Sony Bdp-S790 (geçen hafta aldım)
    Receiver: Sony STR-DA5700ES (çıktığı gün alıcam)
    Hoparlör: Yamaha NS777 front, NS444 center, NS333 Surround
    Kablo: ???

Bu sistem için kablo ihtiyacım var. Ortalama bir bütçe ile bu işi nasıl çözebilirim.

Yorumlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    İşim gereği sürekli bilgisayar başındayım, cevaplarınız anlık takip edicem. :)
    İyi forumlar..

• Bütçeniz nedir ne kadar para ayırmayı düşünüyorsunuz?
  • Açıkçası bu sistem için oluru neyse bütçenin onu kullanmayı düşünüyorum. Yani bu sistemin kablolarına 10 TL, 100 TL ya da 1000 TL'lik mi bir bütçe ayırmalıyım onu da bilmiyorum. Elimde hiç kablom yok. Toplam 20m. kablo ihtiyacım var bütün hoparlörler için.. Siz ne önerirsiniz bu durumda..?
  • Ben size frontlar için iyi bir kablo almanızı öneririm. Audiophile.org da seçenek çok aslında, bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. 100 tl den başlayan ve yukarı doğru giden kablolar mevcut. Center ve surroundlar içinde 2*2.5 mm çapında olan kablolardan alabilirsiniz. İlla bunun için markalı ve pahalı bir kablo olmas gerekmiyor. Center içinde iyi bir kablo almanız yararınıza olur. Surroundlar için dediğim gibi çok pahalı kabloya gerek yok. Bulunduğunuz yerde teknoloji mağazası varsa oralardan bakabilirsiniz. Metresi 5 TL den başlayan çeşitli kalınlıklarda kablolar var.

Frontlar içinde örnek olarak aşağıdakiler veya buna yakın kablo alabilirsiniz.

AudioQuest Roket 33 veya 44 serisi hazır kablolar
    JPS labs superconduktorhttp://www.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=11&ID=15943&arc=0
    AudioQuest foresthttp://www.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=11&ID=15357&arc=0
    yurtdışı bağlantınız varsa futureshop.uk adresinden daha farklı alternatifler olabilir.

MM de satılan AR marka kablolar var ucuz 79 tl civarında ama ben pek memnun kalmadım. ilk adım olarak onuda düşünebilirsiniz. Fiyatı gayet uygun şayet ucuz olsun derseniz.

• Önerdiğiniz linkteki ürünler ikinci el ürünler. Benim aynı kabloların sıfırını ya da ikinci el'ini almam herhangi bir fark yaratır mı? Pek ikinci el ürün alma taraftarı değilim de..
    Zaten 23 m.'nin tamamını aynı tür alın deseydiniz altından kalkmak zor olabilirdi, çünkü 7'şer metre sağ ve sol kablo surround'a gitmesi lazım sadece, 3'er metre frontlar, 2 m.'de center için gerekli.. Frontlar ve center için aynı tür kaliteli kablo alırım, arkalara orta yollu birşey almak lazım o zaman.. Bu arada top halinde metre usulu alıp kendim yapmak istemiyorum uçlarını, hazır uçlu almak istiyorum. Benim amfim ve hoparlörlerim için bi amp - bi wire gibi şeyler uygun mu kullanılır mı, kullanmalı mıyım, ne fark var aralarında, bu tabirleri bilmiyorum? Kabloların uçlarında ne olmalı bu arada iki tarafında da aynı şeyler mi oluyor, banana ve spade diye şeyler var herhalde..
  • 2. el olması bir sıkıntı yaratmaz. Tam tersine daha hesaplı olmasını sağlar. Yeretki kabloda yırtık veya dış kısmı çok yıpranmış bir kabo olmasın.
    Tamamını aynı kabodan almak iyi olur lakin çok para tutacağı için gerek yok. Siz önlere iyi bir çift kablo alın kafi. Hatta center için olan kabloda kaliteli olsun.

Frontları ileride değiştirme htimaline karşı önlere alacağınız kaliteli bir çift kablonun iyi olması faydalı olur. Ucuz kablolardan alıp beğenmeyip değiştirmekten ve daha çok para harcamanızdansa baştan iyi bir çift kablo ile başlamanızı öneririm.

Sıfır almak istiyorsanız proav tuncay beyle irtibata geçebilirsiniz. Kendisi Actual Power bayisi aynı zamanda da AudioQuest kabloların satışını yapmaktadır.

Diğer bir sorunuzun cevabı ise bi-amp bağlamanız aldığınız sesin gücü ve kalitesi açısından olumlu bir etken olur. Bu durumda da alacağınız kabloyu iyi seçmeniz gerekir ki bi-amp için her iki tarafı dört uçlu kablo almanız gerekir. bi-wire içinse bir tarafı 2 diğer tarafı dört uç ile sonlanmış kablo almanız gerekir. Zaten alacağınız kablolar hazır kablo olduğu için ya spade'li yada bananalı olurlar siz hangisini seçeceğinize karar verin yeter. Çok tak çıkar yapıyorum diyorsanız bananalı, yok ben bir kere bağlantıyı yapar bir daha kurcalamam derseniz spade uçlu alabilirsiniz.

• Bu detay gözümden kaçmış; Sağ ve sol surrounda 7 şer metre gerekiyorsa bence MM lerde satılan AR marka bakloların 2*7.5 metre olan kablodan iki paket alabilirsiniz. Uçları bananalı olduğu için sizi sıkıntıya sokmaz. Bir ara bu kablo (toplamda 15 metre civarı) 80 TL civarı bir fiyata sahipti.

Siz surr. kablo işini 150-160 tl gibi bir rakama çözmüş olursunuz. İstanbuldaysanız bulmanız daha kolay olur. MM lere bakın ltfen.
  • ilginiz için çok teşekkür ederim, ben ilk fırsatta bir mm yolu tutup ar kablolardan iki paket edinip surroundları aradan çıkarayım, daha sonra da frontlar ve centerlarla ilgilenirim. Bu bi amp ve bi wire işini amfim ve hoparlörlerim destekliyorsa yapabilirim herhalde.. Ya da direk iki ucu da 4'lü olandan alayım, bağlayamazsam bile 2'sini kullanırım sadece bu bir sıkıntı olmasa gerek diye düşünüyorum. Bu arada madem 2.el olması bir fark yaratmıyor, o zaman yok mu elinde şöyle az kullanılmış, temiz, 2x3m. kaliteli kablosunu satmak ísteyen?

• rica ederim... alacağınız avr ve kolonlarınız destekliyorsa bi-amp kablo alın, yoksa boş yere yatırım olur ayrıca bu tarz kabloların fiyatıda buna paralel yüksek olabilir.
  • Arkadaşlar elimde Futureshoptan henüz 1 ay önce aldığım 2*2 metre Atlas Hyper 3.0 hoparlör kablomu her zaman yaptığım gibi yine uygun fiyata veriyorum.

Uçları çıplak halde fatura bedeli 300 tl'dir ben yarı fiyatına 150 tl'ye verecem.Uçları Orjinal Atlas bananalı isterseniz fiyat 250 tl'dir..Kablo ödüllü Hyper 2.0 modelinin daha kalın ve pahalı versiyonudur.

http://www.futureshop.co.uk/atlas-hyper-30-speaker-cable-p-2101.html

CHORD Carnival Silverscreen Speaker Cable

CHORD Carnival Silverscreen Speaker Cable

• Kablo satılmışıtır alan arkadaşımıza hayırlı olsun güle güle kullansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Arkadaşlar ilgilenen olursa 3 adet 2.5 metre boyunda, uçları chord banana ile sonlandırılmış CHORD Carnival Silverscreen Speaker kablolarımı satıyorum.

Aslında kablolarımdan çok memnunum o yüzden aynı marka üst model olan Chord Odyssey 2 Speaker Cable alacam

kablolar 2-3 aylıktır ve çok temizdirler,ilgili link

http://www.futureshop.co.uk/chord-carnival-silverscreen-speaker-cable-p-1133.html

merak edenler için buda alacağım ürün

http://www.futureshop.co.uk/chord-odyssey-2-speaker-cable-p-1127.html

:))))) satılık kablolar halen duruyor mu? bir de siz trabzonda mı yaşıyorsunuz?

• Çok oldu elden çıkaralı futureshoptan aldığım ilk kablolardandır,sistem yüksek çözünürlüklü değilse alınabilir kablodur.

ama 15 AWG yani 1.65 mm2 kesitli olduğu için çok şey beklemeyin.

Atlas kablo ilanım vardı neden değerlendirmediniz?

Edit: Evet Trabzon'da yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 13 Aralık 2012; 11:31:17 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.