Şimdi Ara

Cho'gath Build

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
11.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cho'gath için nasıl bir build önerirsiniz?Buildlere baktım ama nerdeyse tamamı Guardian Angel tercih etmemiş,bu itemle resmen ölümsüz olmaz mıyız?Ayrıca bu şekilde Feat'larımızı korumuş oluruz.



  • Çıkılacaklarsa sonlarda çıkılmalı bence GA. Ap başlanmalı.
  • mercury frozen heart wits end warmog atma guardian
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atakartal

    Cho'gath için nasıl bir build önerirsiniz?Buildlere baktım ama nerdeyse tamamı Guardian Angel tercih etmemiş,bu itemle resmen ölümsüz olmaz mıyız?Ayrıca bu şekilde Feat'larımızı korumuş oluruz.

    guardian angel la ölümsüz olmazsın ,neen olmam diyorsan bir kere öl başına nasıl üşüşüyorlar gör ve cd de cok fazla guardian angel'da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burkina Faso -- 26 Ocak 2012; 10:27:27 >
  • Guardian Angel yerine karşı takıma göre Force of Nature veya Thornmail daha iyi olur bence.
  • Chogath ilk heromdu ve cassiopeiadan sonra en çok oynadığım herodur. Ben arkadaşlarla girdiğimden tank kullanırdım eskiden. Ap istersen klasik bir build yapabilirsin. Boots of swiftness(sorcerer istersen)-rod of ages-rabadon-frozen heart-force of nature alırım ap için genelde. Altıncı itemi karşı takıma göre seç. Ben bazen FoN almam. Bazen de Deathfire Grasp (%30 can indirme özelliğini kullanabileceksen),zhonya ya da thornmail alırım. Morello bile iş görür.
    Chogath değişik buildleri kolaylıkla kaldırabilen bi champ. O yüzden sıkıntın olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Enigma -- 26 Ocak 2012; 11:28:54 >
  • Rod tartışmasızdır.Red buffu sürekli alıp bunu Wit's End'le destekleyebilirsin.Ardından Oyuna göre item alabilirsin unutmaman gereken tek şey Cho'Gath Tank değildir.Çok güzel damage atıp carryi parçalar o yüzden buildinizde atma yada Rabadon's Deathcap Bulunsun.Atma's Impaler ultiden gelen HP ile çok güzel sinerji oluyor Wit's End'de oldumu olayın içinde çok güzel normal atak yapıyor ki zaten Cho'gath oyundaki en yüksek base AD'ye sahip.Birde E+Wits End+Red Buff çok güzel olur.

    quote:

    Chogath ilk heromdu ve cassiopeiadan sonra en çok oynadığım herodur. Ben arkadaşlarla girdiğimden tank kullanırdım eskiden. Ap istersen klasik bir build yapabilirsin. Boots of swiftness(sorcerer istersen)-rod of ages-rabadon-frozen heart-force of nature alırım ap için genelde. Altıncı itemi karşı takıma göre seç. Ben bazen FoN almam. Bazen de Deathfire Grasp (%30 can indirme özelliğini kullanabileceksen),zhonya ya da thornmail alırım. Morello bile iş görür.
    Chogath değişik buildleri kolaylıkla kaldırabilen bi champ. O yüzden sıkıntın olmaz.


    Silent Enigma doğru söylemiş Cho'gath değişik buildleri rahat kaldıran bir hero herkesin farklı buildi olabilir bu benimkidir farklı oluşturanada saygı gösteririm yani esnek bir hero sonuçta




  • Açılın pro cho geldi. :) Neredeyse solotopda hiç kaybetmedim bu hayvanla. Doran ring ile başlıyosun donunce crystal ve ayakkabı alıp ilk roa bitiriyosun ondan sonra warmog ve guardian angel alıyosun oyun bitiyo zaten.
  • cho gathın ustası burda geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel ;

    dorans ring - Catalyst the Protector - bot of swiftnes - rod of age - frozen heart - rabadon death cap - Rylai's Crystal Scepter = sen ölümsüzsün :D
  • En yüksek base AD sahibi olması AD build yapılması gerektiği anlamına gelmez. Cho'gath'ın hiçbir skilli saldırı gücünden nemalanmaz. AP Ratiosu yüksektir skillerinin. Ayrıca gördüğüm en güzel ultiye sahiptir. Riot habire nerf için fırsat kollamayıp yakasından düşse, her türlü team fighttan canlı çıkabilir. Oyuna ilk başladığımda beleşti aldım ve o gün bugündür çeşitli build'ler denedim.

    Atmog's diyen arkadaşlar, sanırım feast'in HP stack'ine güvenerek yazmışlar. Ama Cho'gath'ın 6. seviyeye kadar ne kadar zorlandığını bilmiyorlar gibi. Son vuruşu yapması zor, tek avantajı alan skilli Q (rupture). Eğer early'de iyi farm yapamazsa o zaman Cho'gath pasif kalır. Karşıda ranger varsa ayvayı yediniz zaten.

    Dodge efekti kaldırılmadan önce hep ninja tabi alırdım, artık sadece 3 veya daha fazla attacker varsa karşıda alıyorum. Yoksa Mercury, ya da duruma göre ionian alıyorum. %15 CDR furor rünleriyle birleşince %20 CDR yapıyor toplamda. Frozen Heart da aldığım zaman %40 CDR. Ultiyi 38 saniyede bir atıyorum.

    Guardian's Angel gibi abidik gubidik Riot's recommended zerzavatlarını boşverin. Parasına oranla en dandik item. Paranla rezil olursun. Çok meraklıysan git anivia oyna valla daha zevklidir.

    Wit's end farm için güzel onun dışında alınası bir şey değil. Çünkü cho'gath dibe girmez. Rupture atarsın, sonra feral scream, sadece feast ile rakibi yemek için yanaşırsın.(afiyet olsun) Cho'gath'ın düz vuruşlara ihtiyacı yok. Saldırı hızı da zaten gereksiz bir şey. Hele tank buildi yapacaksan. (Cho'gath tank değildir diyen arkadaşa burdan selam ve bir paket jelibon yolluyorum.)

    Saldırı hızı yoksa, saldırı gücü de yoktur, life steal de yoktur. Bunları çıkar boşver hiçbir işine YA-RA-MAZ!

    AP yaparsan, zaten AP Ratio'su yüksek bir karakter, hem pasif E ile güçlü olursun, hem ultiyle karnını doyurursun (om nom nom nom). E kapalıyken 90-100, E açıkken 90+210 300'e yakın vuruyorum düz vuruşla. Ki zaten yakınımda durmazlar yani saldırı hızı boş nereden tutarsan tut elinde kalır. Ama AP CDR yaparsan, uçanı kaçanı alırsın.

    CHO'GATH hem Mage, hem Tank, hem AP Carry'dir. Hem de melee olarak güçlüdür o da arkadaşın dediği gibi base AD'si en yüksek karakter olmasından.

    Farm zor, CC var, Rupture tutturmak zor(kimine göre), AP ratiosu yüksek, her buildi kaldırır ama en iyi sonucu AP kullanarak alırsın.

    Aşağıya kendi kullandığım buildleri ve kısaca taktikleri yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 27 Ocak 2012; 3:17:55 >




  • Oyuna başlarken daima Doran's Ring al. Ben bazen Tear of Goddes için Sapphire Crystal ya da Meki Pendant alıyorum. 2000 küsur altın olunca ayakkabı ve Blasting Wand alıyorum. Sonra Archangel's Staff alıyorum.

    Herşey yolunda giderse, ilk 15 dakika 4-5 kişi öldürebilirsem ya da 7-8 asist yapabilirsem direkt Needlessly Large Rod alıyorum. 20. dakikalarda Rabadon's Deathcap almış oluyorum. O zamana kadar 250-350 mana birikmiş oluyor. Eğer Frozen Heart alamayacak durumdaysam ve base'e yaklaşmışlarsa o zaman Chalice of Harmony alıyorum.

    3-4k para yaptıktan sonra eğer sürekli pres yapıp bir türlü base'lerine giremediysek Frozen Heart'ı es geçiyorum. Ya Nashor Tooth, ya Morello alıyorum. Kalanıyla hp mp iksir alıyorum. Twitch Katarina gibi gizlenebilen herolar varsa o zaman Vision Ward ve Sight Ward veya 1 Oracle's Elixir alıp geri püskürtüp taretlerini tek seferde yıkabildiğimiz kadar yıkıyorum. Ölmemeye çalışıyorum, bu sayede feast ile gelen stackler kaybolmamış oluyor.

    Meijai ve Leviathan türevi uğraşlar BOŞ UĞRAŞLAR! Botlara karşı oynadığım maçlar hariç hiçbir maçım olmadı ki 1 saat 15 dakikadan fazla sürsün. Genelde 30-40 dakikada bitiyor. E dakika başı adam öldüremeyeceğimize göre. Öldür öldür ölme. Öyle yağma yok. Ben görmedim en azından 20ye kadar biriktiren.

    Archangel's Staff için aynı şey sözkonusu değil. Hem 350 mana veriyor, hem her skill kullandığınızda 4 mana veriyor hem de toplam mananızın %2'sini AP olarak ekliyor.

    Frozen Heart Cho'gath için (hele Archangel's Staff da varsa) olmazsa olmaz gibi bir şey. Alamadığım zamanlar muadilleriyle ilerliyorum. Ama mutlaka alıyorum bitmeden. Gerekirse satıyorum muadillerini gidip alıyorum. Ama Nashor Tooth ya da Morello yaptıysanız satmanıza gerek yok. Alabiliyorsanız onu da alın.

    Nashor Tooth saldırı hızı veriyor diye tedirgin olmayın. O kadar AP yaptınız, saldırı hızınız artarsa E pasifiyle birlikte 250 250 vurursunuz.

    Ek: Cho'gath'ın skillerini, ne tip karakter olduğunu ve buildleri görmek isteyenlerhttp://www.mobafire.com/league-of-legends/champion/chogath-22

    Hangi karakterin bu kadar AP ratiosu var?




  • Archangel staff mananın %3ünü ap ekler,düzelteyim orayı. Chogatha archangel almadım hiçbir zaman. Ama işe yarayabilir. E skilli AA stacklemediğinden mana biriktirme işi fail olabilir. Eğer alınacaksa earlyde tear of goddess alınıp,birkaç item sonra aa tamamlamak daha doğru olur.
    Chogatha hiç nashor veya attack speed vs. almadım ama deneyeceğim bir ara.
    Morelloya taparım favori itemim.d
    Mejai alınacaksa gidişata göre erken alınmalı. Her oyunda alınmaz ama çok ölmediğin sürece 20ye stack kolay,assistten de stack geleceğini düşünürsek. Fakat riskli bir item.
  • ya abi sizin kafa güzel mi yaa ne archengel staffı chogath lvl 7 den sonr adediğim itmleri çıkarsanız mana sorunu yaşamıyoki hoş lvl ye kadar da mana sıkıntısı çekmiyo tabii cidden chogath oynamasını biliyosan ben gerek middle de gerek top ve bot ta bu sıralamayla gittiğimde giç sıkıntı çekmiyorumki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asterisk*

    konunun tarihine bakarsan anlarsın.

    tarih 4 ay öncesi, ama farkeder mi, bilgi benim işime yaradı. arkadaşada teşekkür ettim. aptal saptal resim atmanın amacı nedir.
  • cho gath a guardian angel çıkmak çok manasız. zira kasmış bir cho gath eğer tfde ölüyorsa, tekrar doğmanın hiçbir manası yoktur. cho gathın öldüğü bir tf zaten kaybedimiştir muhtemelen. öyle bir herodur kendisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.