Şimdi Ara

chkdisk ne demek ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaslar benım pc oldukca iyi çalışırken son zamanlarda chkdisk hizmet programını baslatın demıstı ama daha sonra pc kendiliğinden reset attı ve bırdaha qaçıldığında masa ustundekı ikonlar falan hersey kayboldu su anda pc kullanılamaz durumda bunu duzeltmenın bır yolu varmı format harıcınde ayrıca mesela ctrl+alt+del yapınca gorev yonetıcısı açılıyor ve nedense ben buyyrda çalıştıra bırseyy yazınca chk disk dll bozuk okunamıyor dıyor bu sorun için lütfen yayrydım

• chkdisk Scandiskin bir değişik versiyonu hatalarda hdd yi ve işleim sisteminde ki sorunları giderir çapraz bağlanan dosyalar vs vs...
  • chkdisk tüm işletim sistemlerinde kullandıgımız bir komut olup diskteki system dosyalarını yerli yerine koyuyor birnevi hızlı defrag görevi görüyor

CHKDSK Komutu:
    Sadece CHKDISK komutunu verdiğinizde ekrana disk bilgileri gelir.Toplam disk alanı,saklı dosya sayısı ve kapladıkları alan,rehber(dizin) sayısı,geleneksel bellek büyüklüğü ve boş bellek alanı v.s.Eğer kayıp alanlar(lost cluster) varsa da bunlar hakkında bilgi verilir ve /F parametresi ile komutun çalıştırılması istenir.
    /F:Bulunan mantıksal hataları düzeltir.
    /V: Disk üzerindeki tüm dosyaları bulunduğu rehber adlarıyla birlikte listeler.Dosyaların tamamını görmek, bulundukları rehberlerin adlarını görmek için kullanılabilir.
    Örnek:C:\>CHKDSK A:*.*
    Volume Soner Created 09-34-1994 6:00a
    730112 bytes total disk space
    71680 bytes in 3 hidden files
    2232 bytes in 1 directories
    617472 bytes in 4 user files
    34144 bytes available on disk
    1024 bytes in each allocation unit
    713 total allocation units on disk
    40 available allocation unit on disk
    196608 bytes total memory
    170736 bytes free
    gibi sonuçlar ekrana yansıyacaktır.

• içindeki veye windows takibazı dosyalar hasar görmüş olabilir sen google da ashampo win optimize programını bul internetten
  • bu ahsampo başka ne iş yapar ?
  • ya arkadşlar aylar önce böle bi konu acılmış buraya...
    Benim sorunum da chkdisk le ilgili..
    Bilgisayar her acılışta d sürücüsünü denetlio. Chkdisk komutuyla yapıo tabi bunu..
    Bunu nasıl kaldirabilirim,ayarı var mı bunun..
    Cevaplarsanız sevinrirm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: defacto99

ya arkadşlar aylar önce böle bi konu acılmış buraya...
    Benim sorunum da chkdisk le ilgili..
    Bilgisayar her acılışta d sürücüsünü denetlio. Chkdisk komutuyla yapıo tabi bunu..
    Bunu nasıl kaldirabilirim,ayarı var mı bunun..
    Cevaplarsanız sevinrirm..

zamanlanmıs gorevlerle alakası olmasın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NE DEMEK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok baktım öle bişey yok
    Sadece antivirüs programıyla ilgili bir zamanlanmş görev var
  • antıvırusle alakalı bısı olcagını sanmıyorum..eger emınsen bole bı gorevlendırme olmadıgına ..

deepfreeze ve bu t arz bı program yok dımı makınanda?
  • hayır yok . o ne?
  • deepfreeze bı tur koruma programıdır calıstıgı zaman makınana ne yaparsan yap program kuruldugu andakı durumuna gecer reset atınca..bılmıosan kurmamıssındır zaten onemsız yanı
  • ii de bu chkdisk olayını napcaz, bunun ayarı biosta olabilirmi ,baktım da orda öle bişy bulamadım
    Windows da olması lazım ama .... cvaplarn için tşk. limeware bu arada..
  • hayır bıosla alakalı olamaz arastırıyorum su an
  • ok saol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.