Şimdi Ara

Chipset nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• buyurun ahiret sorusu

bilenler cevaplar merak etme
  • Onboard ekran kartı ile ilgili sanıyodum ben. ama hala anlamadım ne olduğunu.
  • Tipik bir Nortbridge yongası temel olarak işlemciden, bellekten ve AGP veriyolundan sorumludur ve bunların kontrolüyle bunlar arasındaki veri aktarımını sağlar. Ancak Northbridge ve Southbridge özellikleri üreticiye ve yongasetine göre farklılık gösterebilir ve bu genellemenin dışına çıkabilir. Örneğin AMD`nin Hammer serisi işlemcilerinde bellek kontrolcüsü işlemciye entegre olacağından bu işlemciyi destekleyen Northbridge yongalarında bellek kontrolcüsü bulunmayacak. Northbridge yongası fonksiyonlarından dolayı işlemciye, bellek ve AGP slotlarına yakın olmalıdır (sinyalin geçtiği fiziksel yollar ne kadar kısa olursa sinyal o kadar temiz ve hatasız olur) ve bu yüzden de anakartın üst kısmına yerleştirilir. Zaten adındaki �North� kelimesi de buradan gelmektedir.

Southbridge yongası ise giriş � çıkış birimlerinden, güç yönetiminden, PCI veriyolundan ve USB ile anakarta entegre özelliklerden (ses ve ethernet gibi) sorumludur. Adındaki �South� kelimesinin de yine anakarttaki pozisyonundan geldiğini kolayca tahmin edebilirsiniz.

Üreticilerin yonga setlerini iki parça halinde tasarlamaları anakart tasarımında esneklik sağlar. Örneğin USB 2.0 desteği olmayan bir yongasetine bu desteği eklemek için bütün yongasetini baştan tasarlamak yerine sadece Southbridge yongasında değişiklik yapmak çok daha kolaydır. Ayrıca değişik özelliklerdeki Soutbridge yongaları kullanılarak değişik kullanıcı gruplarına hitap etmek mümkün olur ve böylece kullanmayacağınız özellikler için boşuna para vermek zorunda kalmazsınız. (alıntıdır)

• VIA chipsetler nasıldır iyimidir? Ben önemsiz bişey sanıyodum chipseti teşekkürler posıtıve...
  • amd için en iyisi n-force chipset (n-force 4)intel için (şu an ki en iyisi) 775 lga için 775x(intel chipset) chipsettir via yada sis chipsetler daha çok ofis pcleri yada daha amatör sistemlerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır pc de performans arayanların tercihlerinden değildir
  • bir nevi tepsiye benzer, böle bütün pc parçalarını üstüne koyar servis yaparsın...

özür, koptum... yardımcı olamayacagım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi pci ekran kartı nedir?
    25 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kendimce açıklayayım...

- ilk önce şunu bil... chipset bildiğin bi devre...bi mikroçip...
    peki bu devre(chipin içindeki) ne işe yarar ????

- bilgisayarın beyni işlemcidir... işlemcini diğer donanımlarla haberleşmesi için chipset gerekir...
    yani chipset aracılığıyla ekran kartı, ram , harddisk gibi birimlerle haberleşir...
    bu haberleşmeyi chipsetteki devre kontrol eder...

- işlemcilerin yapıları farklı olduğu için her işlemciye uygun bi chipset gerekir..

kısaca chipset, işlemcinin diger donanımlarla haberleşmesini sağlayan birimdir..
  • kısaca çipset haberleşme noktasıdır yani
  • çok zor sorumuş
  • ehehe

ne deniyorduu hort !
  • peki arkadaşlar bende pc toplamayı düşünüyorum intel tabanlı fakat anakart alacağım işlemci chipset Intel® H81 diyor fakat ben işlemcide bu çipsetiyle ilgili bir değer göremedim..sadece 1150 pin anakartla 1150 pin işlemci alsak olmazmı yada

kasa =Aerocool V3X Advance Devil Red Edition 12cm Ledli Fan USB 3.0, USB 2.0 Kırmızı/Siyah ATX Kasa
    anakart=Gigabyte H81M-HD3 Intel H81 1150 Soket DDR3 1600MHz Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart
    işlemci =Intel Core I5 4670 3.4 GHZ 6MB Cache 1150 Soket 22NM Işlemci
    ram =Hi-Level 8 GB Ddr3 1600 Mhz Soğutuculu Ram Bellek (HLV-PC12800D3/8G)
    e.kartı =Gigabyte Nvidia GeForce GT420 2GB 128Bit DDR3 (DirectX 11) PCI-E 2.0 Ekran Kartı (GV-N420-2GI)
    hdd =Toshiba 3,5" 1TB 7200 RPM Sata3 32MB Harddisk (DT01ACA100)
    power =High Power Plus 500W 80+ Aktif PFC Güç Kaynağı(HPC-500-G12S+)
    klavye =Frisby FK-W90QU Slim Kablosuz Klavye Mouse Set
    dvd raider elimde var
    ve fiyat olarakta =1530 tl

bunlar uyumlu deyilmi?yani işlemcide chipsetle ilgili özelliklerinde bişey yazmıyor.ama anakartta işlemci chipset=Intel® H81 yazıyor buda beni biraz kararsızlığa itiyor..bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi istiyorum

• Anakart uzerinde veri yolunu saglayan birim kisaca ve bazen amirliklikde yapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.