Şimdi Ara

Chevrolet Spark 0.8 Lt İle Uzun Yol (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
13.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

A segmenti araçlarla uzun yol gerçekten yorucu oluyor. Vites oranlarıda genelde şehir içine uygun olduğundan hızlı gidildiğinde (100 km üzeri süratleri kast ediyorum) ekonomik te olmuyorlar ama sıklıkla şehir içi otomobil kullananlar için bence çok iyi tercihler. 3 yıl pandamız vardı. Şehir içinde kullanmaktan değişik bir keyif alırdım ama şehir dışına çıkmak o araçla çıkmak istemezdim. Zaten 3 yılda toplam 2 kere şehir dışı yol yapmıştık.

Paylaşım için teşekkürler.
    Doğru okudum abi demi, Spark 0.8 Cc 100 Km de 6 Lt Lpg yakıt tüketmiş. Aynı yolu benzin de gidip gelseymiş 100 Km de 5 Lt benzin tüketecekmiş. Bizim araba dan az yakmış ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Doğru okudum abi demi, Spark 0.8 Cc 100 Km de 6 Lt Lpg yakıt tüketmiş. Aynı yolu benzin de gidip gelseymiş 100 Km de 5 Lt benzin tüketecekmiş. Bizim araba dan az yakmış ?

Alıntıları Göster

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yeni kasa i10 vb yeni nesil araçlar olsa bi miktar daha az yakar. Bu araç max tork ve gücünü yüksek devirlerde verdiği için devirli bi sürüş tarzı var. 6lt dememde yukarıya yuvarlamdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Yeni kasa i10 vb yeni nesil araçlar olsa bi miktar daha az yakar. Bu araç max tork ve gücünü yüksek devirlerde verdiği için devirli bi sürüş tarzı var. 6lt dememde yukarıya yuvarlamdır.

Alıntıları Göster
    Kasto_37 hocam; bizim 2011 Model Renault Symbol 1.2 Cc 16 Valf 75 Hp Benzinli aracımız var. Chevrolet Spark 0.8 Cc den şehirler arası uzun yolda - ortalama ve şehir içinde az yakabilir mi ? ( Bursa. )
  • quote:

Kasto_37 hocam; bizim 2011 Model Renault Symbol 1.2 Cc 16 Valf 75 Hp Benzinli aracımız var. Chevrolet Spark 0.8 Cc den şehirler arası uzun yolda - ortalama ve şehir içinde az yakabilir mi ? ( Bursa. )

Alıntıları Göster
    Sakin kullanımda her türlü spark daha az yakar. Ama biraz agresif sürüş tarzı olursa kafa kafaya diyebilirim. Bu araçı sürüş tarzı biraz devirli olduğu için uzun yolda 100 km gibi hızda giderseniz symbol ile aynı yakabilir. Çünkü o hıza oranla 3500 devir gibi yüksek devir çeviriyor. 70-80 km bandında yol alırsanız 5 lt civarında lpg tüketimi olur. Daha yeni full yaptım. Trafiğe hiç girmedim neredeyse, çevre yollarında kullandım, 6lt lpg tuketimim olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Gittiğim güzergahta dizel araçın 4.5 lt yakması imkansız. Çünkü o kadar iniş çıkışlı ki, heleki 50 km yakın kesim Beykoz Cavusbaşı yolu gibi. Bunun içinde 20 km ye yakın köy yoluda var, aralıksız 1-2 vites. Aslında uzun yol değilde karmaya yakın tüketim demek daha doğru olur. Çünkü kısa mesafeli köy yollarıda var, oradaki ortalamam 6.5 lt gibiydi.

Bu araç dediğiniz gibi şehiriçi için, sehirdışı yolculuk ve yapısına göre çakılı yük ile bu tarz yolculuk anatomisine aykırı . Bide yapısı itibariyle devirli çalışması(3500 devirde 100 km) yakıtını biraz arttırıyor. A sınıfı araç olunca konforsuz olmasıda çabası. 1 saat yol alıp yorulduğumu hatırlamam hiç bi araçta. Sattığım Clio-1 ile bile 110 km sabitleyip Çamlıca-Gerede gişeleri arasını 1-2 ufak molayla 3,30 saatte gittiğimi bilirim ve yorulmamda bu kadar olmazdı.

• muadıl 6.5 lt yakan araçlar var sehır ıcı sehir dısda 5 lt lpg yakıyorlar corsa ve yarıs 1000 cc olanlar gibi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.