Şimdi Ara

Chevrolet Cruze için LPG ACİL yardım ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar malum benzin fiyatı uçtu gidiyor , haberleri dinlemekten artık canım sıkıldı her seferinde güzelim arabaya benzin yüzünden rahat rahat binemez oldum. Araba güzel ama şu benzin sorunu herkesin ortak problemi olduğunu düşünüyorum. pazartesi günü uzun yola çıkacağım Fethiye den Kayseri ye gideceğim yaklaşık 830 + km... kayseriden fethiyeye gelirken 193+50+75 = 315 Tl lik benzin aldım. çeyrek depom kalmıştı eve geldiğimde.Ortalama 7.8 lt/km ydi. yani yaklaşık çeyrek 50 tl ise 265 tl gibi bir maliyet çıktı.

    Aracım daha 5000 km ye yeni girdi. 2012 cc 1.6 124 bg manuel vites.kayseri Olgun Lpg yi aradım yağlama sistemiyle birlikte peşin 2100 tl karta 2300 tl fiyat verdiler. Bayiler arası farkı sordum niye fark var ? bayiler kendi karlarından kısıyorlar 100-200 tl biz kısmıyoruz fiyatlarımız sabit dedi. Şimdi Fethiyedeki bayisine gittim Atiker bayisi aynı zamanda olgun bayisi landi renzo takıyor.. 1600 tl, yağlama ile 1800 tl, garanti ile (sigorta 200 tl fark) 2000 Tl fark verdi peşin veya kart farketmez son fiyat dendi.

    BRC ye gittim Bizim akraba çıktı usta :) Sibop garantisi veriyo dedi 2 yıl fakat BRC nin 11. ayda yeni sistemi gelecek dedi yakılmayan gaz tekrar depoya gidecek tekrar gelecek dedi. onu beklemeni tavsiye ederim dedi. Aynı zamanda enjeksiyon için delme yapmıyoruz öyle bir sistemmiz var dedi. Bunu öğrenince landirenzoya tekrar gittim delme muhabbeti nedir dedim. Bizim motorlarda kelebek sistemi olduğu için 1 delik olmak zorunda dedi. Hatta cruze lara 2 delik açıyoruz biz dedi. Teknik şemada ne varsa biz onu yapmakla mükellefiz yoksa randıman alamazsanız size karşı nasıl sorumlu olayım dedi. Anlayacağınız kafam karışık LPG yi taktıracağım fakat bu 800 km öncesi taktırmak istiyorum. yarın versem akşam üstü alırsın dedi. Pazartesi yolcuyum. Sizce Nasıl yapmalıyım tecrübelerinizi söylerseniz sevinirim. Kısıtlı zamanım var. teşekkürler ..







  • biraz önce chevrolet bayisini aradım garanti işi nasıl oluyor diye , onlarda gayet açıkça anlattı sağolsunlar. Arabanın lpg sinden sağında solunda arıza çıkmaz dedi. Lpg den dolayı çıkacaksa subap tır filan motordan çıkar dedi . onada yazıyı yazarız dedi ,yazı yazılınca zaten landi renzo veya kim garanti veriyorsa onlar yapıyorlar kafamdan bu düşünce silinmiş oldu böylelikle. Eğer sizlerinde kafasında garanti konusu varsa açıklık getireyim diye düşündüm..
  • Dostum merhaba,

    Bende imzamdaki cruze dan var.brc taktırdım gayette memnunum 8000 km de taktırdım.şuan 38000 km de araç 79 tl ye fulluyorum istanbulda Totalde 370 km gidiyorum.çok şükür bi sıkıntı cıkartmadı.verecegi arıza en fazla 1000 1500 tl ye halledilecek ve birdahada yapmayacak işallah(malum subap sıkıntısı) öyle yaglama falanda yapmıyo benim sistem.normal brc sıralı lpg kardeş.brc yi neden tercih ettin dersen 81 il varsa heryerde yetk,ili brc bayisi var :) biride akraban :)

    kafanı daha fazla sisirmeyeyim.ben gerek ekonomi gerekse performans acısından brc den memnunum.gerisi sana kalmıs.
  • teşekkür ederim kafam iyice karıştı brc iyi diyince siz kendimi landiye şartlamış gibiydim :) şimdi brc ye yönelsem mi diye düşünmeye başladım , oraya yönelirsemde acaba yeni çıkacak sistemi beklesemmi offf offf :) sıkıntı büyük :) çok teşekkürler yinede :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iori86

    teşekkür ederim kafam iyice karıştı brc iyi diyince siz kendimi landiye şartlamış gibiydim :) şimdi brc ye yönelsem mi diye düşünmeye başladım , oraya yönelirsemde acaba yeni çıkacak sistemi beklesemmi offf offf :) sıkıntı büyük :) çok teşekkürler yinede :)

    Ben 2012 araca 1000 km deyken lavato taktirdim 1300 tl ye 9000 km oldu bi sorun cikmadi,yaglama falanda yok bende ,fazla düşünme taktir gitsin hepsi iş görür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar OHHH BEEEE hayat varmış diyorum gerçekten inanamıyorum ))) Kayseriye geldim çok şükür

    Ortalama hız : 89 km/h Klima Hep Açık , Her seferinde fullettim , hesabı kullandığım lt.ye göre yapıyorum..

    3 kez gaz aldım. 4. Gaz alışımda LPG bittiği içi kırmızıya geçince aldım.

    1) POgaz PO 32,94 Lt. x 2,19 TL 72 TL km : 0 Fethiye
    2) Milangaz Moil 22,82 Lt x 2,09 TL 47 TL km : 267 ort.tüketim :18 Krş. Manavgat
    3) Aygaz EuroLPG+ Opet 25,12 Lt x 2,31 TL 58 TL km : 514 ort.tüketim :21 Krş. Konya
    4) Aygaz EuroLPG+ Opet 34,46 Lt x 2,32 TL 80 TL km : 852 ort.tüketim :23 Krş. Kayseri

    Toplam Yol : 852 km.
    Yakılan LPG : 80,88 Lt.
    Ort. fiyat : 2,19 TL
    Ort.tüketim : 20,7 Krş.

    Yakıt Tavsiyem en iyi giden POgaz olmuştur.Milangaz en verimsiz oldu. Opetten aldığım yakıt sonrasında Servis ikaz lambam yandı. Gazın farklı olmasından dolayı.Opet %3 puan verdiği için ordan alıyorum fakat PO ya geçicem gibi çünkü En verimli ve en uyumlu o gibi geldi bana ......




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.