Merhabalar aracımın klimasının soğutma ile ilgili hiç bir sorunu yok ancak çalışırken vınlama şeklinde ses yapıyor. Klima için sadece klima üzerine çalışan bir yere götürdüm steteskop ile sesi dinledi kompresörden yoğun rulman sesi geliyor içeriyi dağıtmış ayrıca çapaklanma da var buna bağlı olarak radyatöre de mecburen değişecek denildi. 12500 Klima 2500 radyatör 800 gaz ve yağ 3000 tl temizlik 2000 tl işçilik ile 21.000 lira civarı masraf çıkardı. Benim ise bunu şu an yapacak durumum yok ancak beni mekanik ustam şu sebeple uyardı klimayı yaptırmazsan eğer emin olmamakla beraber şu sorun olabilir, Klima içindeki rulman sıkışırsa yani klima komple kendini dağıtırsa 2 ihtimal var ya boşa dönecek yada zorlayıp motorla aradaki kayışı koparacak kayış koparsa senteyi atlattırıp motoru yedirtebilir gibi bi şey dedi. Ben klimayı hiç kullanmasam dahi bu şekilde bir sorun olma durumu olabilir mi? |
Chevrolet Cruze 1.4T Klima Sorunu Hakkında
-
-
Usta doğru söylemiş,
kayış grubuna bağlı, kayış grubu hasar alırsa motor zortingen şıtrayzge olur...
Cruze yaşı itibari ile 10*12 yaşını devirmiş olmalı, tüm kayış,kasnak grubunu elden geçirin.
belli bir yaştan sonra ne yazık ki bakmak, yenilemek gerekiyor, ancak parça fiyatları bana biraz abartı geldi,
piyasayı araştırın en az 3 yerden fiyat alın.
-
Ya klimayı hiç devreye sokturmayın (klima kasnak rölesi sökülebilir böylece devreye gitmez) yada bu şekilde gittiği yere kadar yolda kalana kadar devam edebilirsiniz.
Klima motoru kitlerse klimayı kapatarak kasnağı devre dışı bırakırsınız. Kasnak ile birlikte kitleyeceğini sanmıyorum.
ha kasnak ile kitlerse olan V kayışına olur.
alternatör ve direksiyon kutusu hidrolik ise devre dışı kalır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Klimanın v kayısını koparmasının motora doğrudan bir zararı olur mu hocam?
-
Hayır triger kayışıyla alakası yok bu kayışın. Şarj dinamosu şarjı durdurur. Endişeniz varsa ve durumunuz yoksa arkadaşımızın dediği gibi klimayı iptal ettirebilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam radyatör benzer fiyatlarda sadece mahle marka 6500 tl civarinda
kompresör ise en uygun 11 bin tl
Hocam mecbur yaptıracağım gibi araç 116 binde genel olarak kayış kasnak bunları da bi bakıp elden geciriyim diyorum
2011 aveo için 3 sene evvel opel yetkili serviste bu işlemleri yaptırmıştım, 3 farklı yerde klima revizyonu için kontrol ettirildiğinde tamir olmaz demişlerdi, almanya'dan yeni kompresör getirttiler diğer işlemler ile birlikte bana 9,500 liraya patlamışdı. bu enflasyonda dedikleri rakkam makul geldi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X