Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
45.111
Cevap
162
Favori
3.530.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: harika1

    Araç beyaz renk, fazla seçenek yoktu zaten gelecek araçlar arasında, ikinci parti de satılmış durumda epey.

    Mistik griyi beğeniyordum ben bir de renk olarak.


    Benim de terchim beyazdan yana olacak. Bence beyaz renk sedan araçlara çok yakışıyor. Tekrar hayırlı olsun.
  • Tekrar sağolun. :) Bayyilerdeki gelecek araç durumu nedir biliyor musunuz? Ben en son bir arkadaş için sorduğumda bir tane otomatik kaldı demişlerdi. Ankara'da kırmızı bir Cruze vardı gelecek.

    Bu arada bu araçla 3 kez teste girdim, otomatik vitesti onlar ama yine de araca epey alıştım geldiğinde zorluk çekmem hiç sanırsam. :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: harika1

    Tekrar sağolun. :) Bayyilerdeki gelecek araç durumu nedir biliyor musunuz? Ben en son bir arkadaş için sorduğumda bir tane otomatik kaldı demişlerdi. Ankara'da kırmızı bir Cruze vardı gelecek.

    Bu arada bu araçla 3 kez teste girdim, otomatik vitesti onlar ama yine de araca epey alıştım geldiğinde zorluk çekmem hiç sanırsam. :)


    Stok durumu hakkında bir bilgim yok. Şu LPG işini iyice araştırıcam çarşambadan sonra. Stok hakkında birşeyler öğrenebilirsem sizleri bilgilendirirm.
  • Adanadaki bayi döşemiş Cruze leri, benim gördüğüm 4 gri 1 siyahtı, bunlar bahçesinde duranlardı, içeridede vardır mutlaka. Zaten ilk gelen 400 adet kısa sürede satılmış.
  • Dün Evo dergısini aldim testi için Cruze'un. Bir sayfa yazı var Cruze hakkında, aracın yol sesi konusunda çok başarılı olduğunu dergi de belirtmiş. Bir de 1 ağustosta plus paketli versiyonunun satılacağını bu versiyonda yağmur, far sensörü, hız sabitleyici ve otomatik klima bulunacağını belirtmişler. Sanırırm bu versiyon için bir +3000 TL olur.
  • herkese selam,

    aracin yakit tuketimi gittikce canimi sikmaya basladi...Devirli kullanmama ragmen 11.7 civarinda bir yuketim var..gerci hep dur kalk yapiyorum ama bana yine de asiri fazla geliyor...Ne diyorsunuz? Honda civic otomatik vitesin yakit tuketimi ne kadar bilen var mi arkadaslar? Bir de bunun tuketimi zaman gectikce ne kadara duser?
  • 11.7 bayaaı fazla yakıyomuş ben manuel bekliyorun onunda bundan aşağı kalır yanı yoktur sanırım ..pascal sen servise götürcektin sinyal için bide hoperlor ler hakkında ne diyolar ....unutmadan gece göstergelerin fotosunu çekecektin naptın çektinmi)))) ama iyi i tercih yaptığımı sanıyorum yeni mazdanın fiyatı 36.770 den başlıyoki park sensörü cc falan yok iikii almışım
  • Arkadaşlar Bende bildiklerimi öğrendiklerimi paylaşmak isterim.
    1)) Cruze 2009 modellerde LPG YOK.. Bu %99 böyle. Sebebine gelince.
    Görüştüğüm teknik müdür yardımcısı arkadaş, 1 hafta önce toplantıya katıldıklarını ve orada LPG nin olmayacağı söylendi dedi. sebepde egzos emisyon değerleriymiş. LPG de gaz emisyonu daha düşük değilmi dedim . Bişeyler dedi ama anladım.
    2010 modellerde LPG olacakmış. Ne değişecek motormu dedim. Motor yada bişeyler
    değişecek dedi. Yazılımla falan hallolursa dedim. Olmayack gibi bişeyler dedi. Eğer takarsanız CHEVROLET garantide kesin sorun çıkarır dedi... Bizde takmak isteriz, bir değişme olursa müşterilerimizi
    bilgilendireceğiz dedi... Valla pek tatmin edici cevap alamadım. Tam sebep nedir anlayamadım..

    2))HOPARLÖR olayına gelince. Arkalara hoparlör takılamıyor %80 oyleymiş. BUnuda parça aksesuar
    müdürü dedi.. Sebebe gelincee....

    Ben hoparlör istiyorum deyince saoğlsunlar 2 gün boyunca araştırmışlar gittiğimde de hala araştırıyoruz dediler. Ancak Macaristan daki teknik merkeze kadar sormuşlar. TEYP 2 çıkışlı imiş. Onun içinde takmayı tavsiye etmiyorlarmış. Altyapsı varmı deyince haliylede olmadığı söylendi.
    Ben elektronik öğretmeniyim kardeşim Bal gibide takılır. ancak hoparlör güçleri ayaralanmalı ,Yani toplam
    çıkış gücüne göre hoparlör takarsınız olur dedim. Ya yanarsa dedi. %80 takılmaz dedi.. Olumlu bir geişme olursa size olaşırız ama kesin olumsuz olursa aramayız dedi. (niyeyse artık)

    3)) Mistik Gri Rengini beğenen Arkadaşlar.. HAziran 15 e kadar satılması için türkiyeye gelen 800
    adet cruze içierisinde 1 TANE bile MİSTİK GRİ yok. Bilginize... (Bu bilgiyide Satış müdüründen öğrendim)

    4)) Paspas olayına gelince. Halı paspas geliyor arbayla sanırım.
    Arbayı alırken şunları almayı unutmayın...
    1-Halı paspas Orjinal 2-yangın tüpü, 3-ilkyardım veya trafik çantası neyse adı,
    4-Birde araç çantası dedikleri (spora giderken kullandığımız çanta gibi bişey Herhalde )
    5-Küçük bir klasör içinde Araç kitapçığı ve içinde Chevrolet cipli Servis kartı
    6-Bir kılıf içerisinde Bijon anahtarı ve Çeki demiri. İlk 5 maddeyi daha göremedim çünkü kalmamış
    gelince bilahare beni arayacaklar.Dert etmedim sizde etmeyi 20 tl ye Her arbaya uyan bir paspas
    aldım halıya basmaktan kurtuldum çok şükür.

    5))Ojinal palstik paspas daha gelmemiş. aksesuar olarakta sadece kapı kolu nikelajı varmış. Fiyat
    sormadım..

    6)) Yakıt konusundada yine Satış Müdürünün dediğine göre ilk 3-4 bin kilometrede çok yakar
    hocam endişelenme o düzelir dediler. Tabi bunu deneyerek göreceğizzz.

    CRUZE konusu birçok başlıkta ilerliyorbiraz dağınık duruyor. Kıdemli arkadaşlar CRUZE la ilgili kalıcı topik açabilerlemi. Deneyimlerimizi paylaşabileceğimiz Cruze soru cevap-- Cruze genel-- Cruze club gibi..

    Bu arada Cruze Gri renk aracımı 5 mayıs akşam 17:30 sularında aldım.. Cruze maceram yeni başladı..
    Hadi hayırlısı diyorumm.. Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler.........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amcaweb55 -- 6 Mayıs 2009; 2:40:05 >
  • quote:

    Bu arada Cruze Gri renk aracımı 5 mayıs akşam 17:30 sularında aldım.


    Bilgiler için teşekkürler,Hayırlı olsun, teslim mi aldınız yoksa sipariş mi verdiniz hocam eğer siparişse ne zaman teslim alacaksın?

    quote:

    Bir de bunun tuketimi zaman gectikce ne kadara duser?


    1000 km'den sonra hızlı düşmeye başlar diye düşünüyorum rodaj esnasındaki tüketimi nazara almayın derim. Rodaj km'si kaç yazıyor aracın kitapçığında peki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harika1 -- 6 Mayıs 2009; 9:00:27 >
  • rodaj sonrası %15-20 civarı düşüş olur yakıt tüketiminde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: harika1

    Tekrar sağolun. :) Bayyilerdeki gelecek araç durumu nedir biliyor musunuz? Ben en son bir arkadaş için sorduğumda bir tane otomatik kaldı demişlerdi. Ankara'da kırmızı bir Cruze vardı gelecek.

    Bu arada bu araçla 3 kez teste girdim, otomatik vitesti onlar ama yine de araca epey alıştım geldiğinde zorluk çekmem hiç sanırsam. :)



    kardes arabanın kullanımın hakkında ne dersin sence iyimi satın almak konusunda bir dusuncemiz varda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amcaweb55
    Bu arada Cruze Gri renk aracımı 5 mayıs akşam 17:30 sularında aldım.. Cruze maceram yeni başladı..
    Hadi hayırlısı diyorumm.. Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler.........



    abi aynı soru sanada arabanın kullanımın hakkında ne dersin sence iyimi satın almak konusunda bir dusuncemiz varda xD
  • quote:

    kardes arabanın kullanımın hakkında ne dersin sence iyimi satın almak konusunda bir dusuncemiz varda


    Benim araç hafta içi gelecek inşallah haftaya o zaman daha detaylı bilgi veririm.

    Yalnız yaptığım testlerde motor açılmamış ve araç otomatik vites olmasına rağmen çekişi iyiydi bana göre(Tabii ben çok performans delisi değilim), iyi ve uzun bir yokuşta hız kesmedi mesela ama tabii ki çok dik ve uzun yokuşlarda aynı performansı koruyamayabilir, denemedim.

    Öncelikle güven hissini araç veriyor kullanırken, test esnasında frenleri olsun, direksiyonu olsun çok zorladım arabayı epey bir tehlikeli kullandım ama bana hiç yolundan çıkmayacakmış gibi geliyordu araç yumuşak süspansiyon olmasına rağmen, 1285 kg ağırlık+ ESP + geniş teker izi açıklığı+geniş dingil mesafesi + 205/60 lastikler bu stabilitenin mimarı olsa gerek. Bir ara yanımdaki satış elemanı sert kullanımımdan epey korktu hatta, yerinden frene bastı.:)

    Konfor ve ses yalıtımı açısından gerçekten çok iyi diyebilirim, renault meganelardan(Eski megane yenisini bilmiyorum) çok çok üstün yer sesi ve konfor konusunda, bana sınıfındaki diğer araçlar içinde Corolla, Linea, Jetta'dan daha iyi bir ses yalıtımı ve konfor hissi verdi. Otomatik viteste motor sesi geliyor içeri hızlanmalarda o kadar, bu da sportif bir ses ama düz viteste bu ses daha azdır diye düşünüyorum ancak sabit hızda aracın içi şaşırtıcı sessiz geldi bana her deneyişimde. Sanki dış dünyayla bağlantı kopuyor.

    Bir de koltuk oturma pozisyonu ve konsoldan bahsedeceğim, oturduğunuzda araç içine, D sınıfı araç hissi veriyor biraz, bu hissi sınıfındaki megane'da hiç corolla, civic, jetta'da sınırlı yaşamıştım bunda koltuğa yayılıp aracı kullanabilirsiniz gibi geliyor. Gerçekten rahat.

    Aslında ben bu araçtan vazgeçmiştim ama testten sonra fikrim değişti diyebilirim, plastik malzeme kalitesi olarak 2. planda olan yerlerde(Ayna, bazı dış plastikler vs gibi) sınıfındakilere göre geride bir araç yani hemen plazadaki yandaki astraya gidip bakınca farkı anlayabilirsiniz ama binip özellikle yalıtımdaki başarısını görünce iyi bir iş çıkarttıklarını düşündüm. Tabii bir de dış ve iç görünümüm çekiciliği var. :)

    Bu araca uzun yıllar bineceğim sanırım hayırlısıyla en az 5 yıl kadar, bence aracın Türkiye'de tutulması da talebe yetişmeye bağlı çünkü görünüm olarak reklamını yollarda yapan bir araç bu yalnız biraz pahalı hissi verebilir görenlere zira şunu söylemek gerekir ki bu aracın tanıtımını chevrolet sitesinde gördüğümde 40-50 bin liradan aşağı satılmaz diye düşünmüştüm. ESP olması benim için çok önemliydi, baz versiyondan itibaren de var bu araçta, 6 havayastığı (Chevrolet 8 olduğunu iddia ediyor) vs.ye de gerek kalmaz umarım kullanımımızda. :)

    Bu ağırlıkla, Euro Ncap'te de 5 yıldızı hem de iyi bir puanla alması gerekir diye düşünüyorum eğer şaşi yapısında da sorun yoksa.

    Geçen bayii ile görüştüm bir arkadaşım için yeni partiden onlar araç veremediler, yalnız bütün bayiileri arayıp sormak gerek bazen ellerinde araç olabiliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: harika1

    quote:

    kardes arabanın kullanımın hakkında ne dersin sence iyimi satın almak konusunda bir dusuncemiz varda


    Benim araç hafta içi gelecek inşallah haftaya o zaman daha detaylı bilgi veririm.


    ilgin icin cok tessekkür ediyorum abi araban gelince kazasız cezasız gunler abi bi nazarlık as arabana
  • quote:

    ilgin icin cok tessekkür ediyorum abi araban gelince kazasız cezasız gunler abi bi nazarlık as arabana


    Gelir birsürü nazarlık hediye olarak evet. :)
  • Arkadaşlar Merhaba;
    Nette Cruze hakkında yazılıp çizilen birşeyler varmı diye bakınırken sizlerin yorumlarına rastladım. Ben yaklaşık 10 gün önce Cruze ls düz vites aracımı trabzon bayiinden taslim aldım. Son derece memnunum. bütün endişe ve önyargıları bir kenara bırakarak tam anlamıyla alınabilecek bir otomobil olduğunu düşünüyorum. Kendimce bir fiyat fayda analizi yaptığımda yerinde bir karar da verdiğimi düşünüyorum. Bu donanım ve lükste bir ototmobili maalesef bu fiyatlara bulabilmek biraz zor. Ayrıca hazirandan sonra aracın lansman fiyatının ve ötv indiriminin sona ermesiyle beraber 35-37 bin tl gibi bir rakama çıkacağını söyleyebilirim. Bazı arkadaşların dediği gibi lt modeli henüz ülkemizde yok. Ama inanın ls modelide sizin bütün lüks ihtiyacınızı karşılayacaktır. Varsın farlarınız kendiliğinden yanmasın, varsın silecek kolunu siz elinizle ileri itin. Eminim kısa bir süre sonra orjinal krom aksesuarlarıda bayilerde yerini alacaktır. Zaten ondan sonra lt modeline de ihitiyaç kalmayacak. Arabadan almak isteyipte kafasında soru işareti beliern arkadaşlarımın bütün sorularını samimiyetle cevaplayabileceğimi belirtmek isterim. Bu arada ben cruze u pert olan focus tdci mın yerine aldım, ve focusa ilave 10 bin vermenin ne kadar mantıksız oduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Kolay gele
  • ay910 ii güzel sölüyorsun ls modelide işnizi görürdiosunda araba ile ilğili bi dolu havada duran şeyvar. Daha A4 kağğıda yazılı bile donanım özelliklerini belirten bişey yok. Bayiler dahi bizden az şey biliyor. Far sensörü diosun var galiba diyor. Arkada dedim hoparlör yok olur mu var abi dur açam dedi. Uğraştı durdu olmadı Ben lt modelini yani 2010 modelini bekliyorum. Hem o zaman kadar araba kendini gösterir, kesin bilgiler elimize ulaşır.(Seninde katkılarınla) Şöle bi durum var araba dış tasarım süper, iç tarasarım güzel alınası bi araba, fakat garanti dioruz neye garanti alıcaz donanımı yok boya kalitesi belli değil, kullanılan malzeme nasıl belli değil.Encap sonuçuda gelmedi(ki ii bir derece ile döneceğini düşünüyoruz). Demem o ki arabayı alasım var. Şunu yok bunu yok diyede düşünmüyorum. Fark etmez o kadar ama şunu var bunu var deyip bizim beklentimizi yükselttiler gelen araba yarım geldi. 2010 da bunlarda oturur inşallah alıcam.
  • Arkadaşlar aksesuar olarak Cruze'da neler var şu an? Arkada yer alan çıtanın kromajlısı var mı acaba? Alttaki sis farı yuvasının da kromajlısı fena durmayabilir.
  • çıtalar gelcekmiş ama pencereler için tam boy değil sadece uzunlamasına olanlar.
  • Sadece alta uzunlamasına olanlardan istiyordum ben de zaten onlar yeterli olur. Bir de belki arkada bagaj kapağı üzerindeki gövde rengi çıta kromajlı olabilir.

    Kormaj çıtalar gelirse aracın dış plastik sorunu epeyce hallolmuş olur.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.