Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (569. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
45.128
Cevap
159
Favori
3.559.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 567568569570571
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maktas35

quote:

Orijinalden alıntı: burock1912

Taksi sırasına giren yeni canavar

/>

hocam bende karşıyaka da görmüştüm bir tane aynısımı yoksa cruze taksiler çoğalıyormu ? sarıda yakışmış

Saollasın izmirde cruz taksi olarak tekim bostanlı köprü taksideyim ne zaman istersen gel çayımı kahvemi iç muhabet ederiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: okayhan

quote:

Orijinalden alıntı: lanciaHF

Ben çok faydasını görüyorum. İşe araba ile gitmediğimden, bazen pazardan pazara açıyorum. Temiz kapatıp temiz açınca iyi oluyor tabi. Aksi halde durduğu yerde kuşlara hedef tahtası olup, pazar sabahı tekrar yıkatmak gerekiyordu. Branda 30-40TL, yıkama 10-13TL... Branda fazlasıyla çıkarıyor parasını...
    Güneşin zararlı etkilerini saymadım bile... Bu arada yine yazayım, asla fırça ile yıkatmayın, özellikle siyahşörler... köpük

Abi peki mesela araç 3-4 gün branda ile dursa sıcak havanın, güneş ışınından falan etkilenir mi? Boğulma olur mu yani?

Uzun süre kapalı kalması tavsiye edilmiyor. En fazla 4 günde bir açılıp hava alması sağlanmalı. Özellikle sıcak, güneşli ve rüzgarsız havada... Yaz aylarında ben de 4 günden fazla tutmam zaten. Bir de ıslak iken kapanmaması gerekiyormuş. Kuru olmalı...

Aklıma gelmişken kış boyu kullanılmayan klimaları belli aralıklarla çalıştırmayı unutmayın. Klima gazı çöktü mü servis yolu görünüyor. Odak'tan Bülent Bey, en yoğun zamanlarının yaz başı olduğunu, klima gazı vermekten işlerinin aksadığını söylemişti. Eskiler bilir de ben yenilere hatırlatayım dedim...
  • cruze C segmentinde olmasına rağmen işçilik,plastik kalitesi vs. kesinlikle B segmenti düzeyinde.eğri oturup doğru konuşalım ve kendimizi kandırmayalım.arabayı showroom'da, avm lerde iki üç kez yakından inceledim.kalitesizlik o kadar bariz ki.mesela bagaj kapağını açın ve dikkatlice bakın kaynak yerlerini,kapağın iç kısmındaki döşemenin ne kadar gelişigüzel döşendiğini,tutacakların kopacakmış gibi narin gözükmesini...geçin öne açın motor kaputunu, nerdeyse motor bloğu hariç heryer ucuz plastik.heryerde made in china yazılı etiketler...uzar gider..yok arkadaş cruze gibi bir arabaya para verecek kadar zengin değilim alanada geçmiş olsun derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspava30

quote:

iki aydır brc kullanıyorum. arıza lambası hiç yanmadı. 1 lt ile 10 km minimum. motor arızasıyla hiç karşılaşmadım.
    geri kalanı servis garantiden yaptı hep.

Şehir dışı sanırım bu veri.Üstelik minimum diye de belirttiğinize göre

motor ısınmadan işe varıyorum; eve de aynı şekilde... depom 32-33 litre gaz alıyor. ben bu gazla en az 320 km gittim
    şimdiye kadar. şehir içi tüketimim yani bu benim, ya da karma diyebiliriz. 60 tl ye depom doluyor bu arada (1.79).

bu arada 3000 km'dir sıfırlamadım ortalama tüketimi. 8.5 gösteriyor. 2000 km'dir de lpg ile kullanıyorum. sanırım üzerine 1.5 - 2.0 lt
    eklesek doğru değer olur tüketimime göre. yol bilgisayarı lpg'de de yol gösterici kanaatimce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smoothtouchdown

cruze C segmentinde olmasına rağmen işçilik,plastik kalitesi vs. kesinlikle B segmenti düzeyinde.eğri oturup doğru konuşalım ve kendimizi kandırmayalım.arabayı showroom'da, avm lerde iki üç kez yakından inceledim.kalitesizlik o kadar bariz ki.mesela bagaj kapağını açın ve dikkatlice bakın kaynak yerlerini,kapağın iç kısmındaki döşemenin ne kadar gelişigüzel döşendiğini,tutacakların kopacakmış gibi narin gözükmesini...geçin öne açın motor kaputunu, nerdeyse motor bloğu hariç heryer ucuz plastik.heryerde made in china yazılı etiketler...uzar gider..yok arkadaş cruze gibi bir arabaya para verecek kadar zengin değilim alanada geçmiş olsun derim.

senin canınsagolsun istersen A segmenti olsun..gerçi bana göre sınıfı da yok bu aracın çünkü trafikte benzeri yok daha
  • quote:

cruze C segmentinde olmasına rağmen işçilik,plastik kalitesi vs. kesinlikle B segmenti düzeyinde.eğri oturup doğru konuşalım ve kendimizi kandırmayalım.arabayı showroom'da, avm lerde iki üç kez yakından inceledim.kalitesizlik o kadar bariz ki.mesela bagaj kapağını açın ve dikkatlice bakın kaynak yerlerini,kapağın iç kısmındaki döşemenin ne kadar gelişigüzel döşendiğini,tutacakların kopacakmış gibi narin gözükmesini...geçin öne açın motor kaputunu, nerdeyse motor bloğu hariç heryer ucuz plastik.heryerde made in china yazılı etiketler...uzar gider..yok arkadaş cruze gibi bir arabaya para verecek kadar zengin değilim alanada geçmiş olsun derim.

Geçmiş olsun dileklerin için sağol kardeş,napacaksın işte almakla hata ettik!! Ben zaten rekor puanla 5 YILDIZ almasına da inanmıyorum yok neymiş 1997 yılından beri yapılan testlerde önden ve yandan çarpmalarda kendi sınıfında TAM PUAN alan tek binek araçmışmış..bence bizleri kandırıyorlar dimi??
  • quote:

nerede made in china yazıyormuş fotosunu çek ekle bakalım sen showrommlarda izlerken ben 6 aydır bu aracı kullanıyorum ve hiç bir kusurunu görmedim hadi onu bunuda geçtim senin ne hakkın cruze forumundaki insanları saf parasının nereye gittiğini bilmeyen kişiler olarak resmen nitelendirmişsin yazık diyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konya-Almanyali

quote:

Orijinalden alıntı: vocic

ARFKADAŞLAR CUMARTESİ GÜNÜ ARACIMIN MOTOR LAMBASI YANDIĞI İÇİN SERVİS AKÜ ARIZASI AKÜ DEĞİŞİMİ OLACAK DEMİŞTİ ARACIN AKÜSÜ DEĞİŞTİ ARKAMA BAKMADAN OPİS SERVİSTEN AYRILDIM DEMİŞTİM MALESEF ARACIMIN MOTOR LAMBASI TEKRAR YANDI HERALDE TÜRKİYEDE GAZLI CRUZLARDAN İLK MOTORU YİYEN ARAC BENİM OLDU OPİS SERVİS MOTOR LAMBASININ YANMASINI AKÜDEN KAYNAKLI DİYEREK YANILDI. ŞİMDİ SERVİS NE BAHANE UYDURACAK
    ARTIK HAYALLERİMİN ARACINDAN AYRILMA ZAMANI GELDİ SANIRIM BU KADAR ARIZA VEREN ARAC BURDAKİ ARKADAŞLAR ARASINDA BENİM ARAC OLDU ARACIMDA NE OLDUYSA SİZLERE İÇTENLİKLE AKTARIYORUM ALDIM ALALI BAŞIMA GELMEYEN KALMADI SERVİSTEN HİÇ ÇIKMADI Kİ ....MORALİM ÇOK BOZULDU İNŞALLAH BAŞKASININ ARACIDA BENİMKİ GİBİ OLMAZ ..DEĞİŞİKLİKLERİ BURDA SİZLE PAYLAŞIRIM

Selam...

bence motoru calistirirken, kontagi biraz uzun dönderirseniz, ozaman bu akü, veya da motorun isigi yanabilir... navili arabalarda , navi ve radio calismaya bilir... bu sorunlari bende yasadim... kontagi dönderince hemen birakmaniz gerekiyor...

bence 98% bu dur problem...

bu problemi yok etmek icin... kontagi dönderip, dönderilmis halde, 15 saniye beklemek gereklidir... ondan sonra isiklar sönüyor...

eşimle direksiyon çalışırken benim araç kırmızı akü ışığını yakıp söndürmeye başladı.
    ustamı aradım. o da sizin tekniği söyledi. aracı çalıştırırken kontağı 10-15 saniye bırakmadım, söndü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fadetoblack_01

yakıt işi daima konusulacaktır bunun önüne gecemeyiz..bugun fill fuel yazdı suan 801km gösteriyor arac..bir depo 800km götürüyor ama aracı çokfazla zorlamadan kullandım ki genelde bu şekilde kullanırım ş.dısında ise 110/120 yada 90km hızla gidiyorum...aracım 5200km de..ve ilk defa bu kadar km yaptım.ş.içi+s.dısı dahil....

nazar değmesin bir depo ile 800 km! ilk defa bu sayıyı görüyorum. çok iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

Orijinalden alıntı: HAKAN-35

Arkadaşlar bugün İZMİR EGEM den Buket hanımla telefonla görüstüm ekim gibi 2011 model LT dizel araçların gelip 49,000 tl satısa konulacağını belirti, sizce bu rakam kopuk olmamısmı? Dizel farkı için....

arkadaşlar afedersiniz ama ... oha demek istiyorum OOOOHA...
    bu kadar fark olurmu canım donanım LS AT PLUS bile olsa arada 10,000 tl fark çok bence

c sınıfı araçlarda 4000 - 5000 tl dizel farkı olur. heralde üstü de LT donanımlarınadır; deri koltuk falan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

quote:

yakıt işi daima konusulacaktır bunun önüne gecemeyiz..bugun fill fuel yazdı suan 801km gösteriyor arac..bir depo 800km götürüyor ama aracı çokfazla zorlamadan kullandım ki genelde bu şekilde kullanırım ş.dısında ise 110/120 yada 90km hızla gidiyorum...aracım 5200km de..ve ilk defa bu kadar km yaptım.ş.içi+s.dısı dahil....

dostum gün geçtikçe mesafe artıyor inş.devam eder bu şekilde..ben suna da inanıyorum opet kullanıyorum hep bu aracta etkisi fazla gibi geldi bana..shellde kullandım daha az mesafe gitti arac aynı sekilde sürmeme ragmen..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

quote:

dostum gün geçtikçe mesafe artıyor inş.devam eder bu şekilde..ben suna da inanıyorum opet kullanıyorum hep bu aracta etkisi fazla gibi geldi bana..shellde kullandım daha az mesafe gitti arac aynı sekilde sürmeme ragmen..

doğrudur. opete ben de güvenirim normalde ama yaşadığım yerdeki opetle ilgili söylentiler duydum bir kaç farklı ağızdan.
    güneydoğu işte; kaçakçılık falan... güven olmuyor. ben de buranın yerli halkından sözüne güvendiğim insanların tavsiye ettiği bir yerden,
    S Oil'den alıyorum akaryakıtımı. hem de çok ucuza. (1.79 tl)

ama dostum bence bırakın motor garantisini bir kenara ve şu lpg yi takın. çok ekonomik oluyor gerçekten. hiç sakınmadan
    bindiğim zamanlarda bile ayda 180 tl gibi bir para ödüyorum. yarı yarıya düştü diyebilirim.
  • NO:1
    ★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

NO:2
    ★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

NO:3 (FAVORİM)
    ★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

sizce hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykr -- 20 Nisan 2010; 16:12:58 >
  • Utku,

Aracın rengi belirleyici olabilir bence...

Gümüş renk için No:2 çok güzel olur. Benimki siyah ve tercihim No:3 derim...

Çok bilen yeni bir arkadaş daha...

İnsan o meşhur gözlüğü takınca üzerindeki etiketi çıkarmalı diyorum. Sonra bariyer dibinden atak yapmak zor olur. Demek artık o gözlükleri Çin'de üretiyorlar. Ama etiketi çıkarmayı unutunca Çin'de üretilmiş BMW de görülebilir tabi...

Geçmiş olsun dilekleri için çok teşekkürler. Gerçekten de yandık... Her içine kurulduğumuzda içimizi bir ateş yakıp kavuruyor her seferinde... Dışı seni içi beni yakar demişler... Sadece uzaktan bakmak da zor zenaat yaw...
  • aaaa haberin içeriğinde kaliteli iç mekan malzemesi yazıyoo. Hay allah herkes gözlük takmıyormuş...

Bu arada yarın Forumdaki araçlardan ilk doğumgünü olacak. (yanlış hatırlamıyorsam tezcans...)
  • Arkadaslar....

Chevrolet Cruze Amerikan arabasi diye sanmayin sakina....
    Aslinda Daewoo...
    Cruze koreayada üretiliyor... tabiki plastigin kalitesi yüksek deyildir...
    Korea´yada üretilmiseydi, ozaman bu bence ucuz fiyata bu arac alinmazdi...
  • arkadaşlar şimdi ben 2010 LS AT/6 PLUS metalik araca 35.000 tl ye biniyorum(liste fiyatı 41.300 tl şuan)

netten almanyada satılan 1.8 LT lere, 2.0 LS PLUS lara baktım motor farkı haric araba aynı araba resimleride var deri koltuk yok(sanırım opsiyonel yani +para) tek gördüğüm CC…

1.8 LT araç olarak tamamen aynı tek fark motor. fazla bilgim yok ama sanırım 1.6 ile aynı yakar. sadece hp fazla

2.0 LS araç aynıda aynı tek farkı motor. 2.0 dizel şu anda 350 yakıyorum dizel olsa 180 falan …yılda yaklaşık yapıyorum 10.000 km dizel karı 350-180=170 lira 170 x 10.000km=1.700 tl kar…yıllık vergi farkı 1.200 tl zarar
    1.700 tl yakıt karı – 1.200 vergi zararı = 500 tl yıllık kazanç

şimdi 40.000 tl lik araca 50.000 tl verip dizel diye alıyorum… 10.000 tl fark veriyorum…
    kullanıyorum 5 yıl ortalama, karım 2.500 tl ???
    10.000 tl fark ödeyip 2.500 kar yapıyorum…dizel 2.0 e binmenin karı nerede anlamadım.

yılda 10.000 km yapan arkadaşların da aracını satıp 50.000 tl 2.0 araç alacağın tahmin etmiyorum % 2-3 geçmez…tabiî ki çok km yapanlar seçim yapabilir,mantıklı olur, onlar tamamen konu dışı…

2.0 motor vergi açısında türkiyede mantıklı değil. en mantıklı olan piyasadaki rakiplerin yaptığı 1.6 DİZEL araç, yada 1.4 DİZEL … sıfır 46.000 tl otomatik dizel araç piyasada mevcut…43-44.000 tl ye indirimle c sınıfı otomatik sıfır araç alınabilir... tabiî ki esp gibi özelliklerden vazgeçmek gerekir…

1.8 LT araç güç açısınadan mantıklı. ama yakıt aynı yakacak..vergi artacak….eee aracın fiyatıda 1.6 motora göre artacak... 1.8 türkiyeye gelsin ancak alıcı sayısı %1 oranında olur. Türkiye için tamamen mantık dışı…

konu ekonomi ise 44.000 e binilebilir c sınıfı otomatik sedan araçlar bulmak mümkün
    konu güvenlik ise 40.000 tl ye AT plus cruze var.hatta aynı güvenlik donanımı ile 34.000 e de cruze var…
    araç aslında euro5 olacağına euro 4 olsa bu kadar yakıt konusu güç konusu konuşulmazdı. çoğu markadan da fazla satardı…aslında araç çok yakmıyor benzin çok pahalı…

hem güç isterim hem konfor isterim hem ekonomik olsun isterim….
    valla bende isterim de… hepsi olunca oda para isterim, para isterim diyor…

1.8 LT AT yakıt değerleri benim aracımla aynı

1.8 LT AT - 141 PS
    Yakıt tüketimi:
    Şehiriçi
    11.3 l/100km
    Şehirdışı
    5.8 l/100km

2.0 LS – 125 PS
    Yakıt tüketimi:
    Şehiriçi
    7.0 l/100km
    Şehirdışı
    4.6 l/100km

1.8 LT MT – 141 PS
    Yakıt tüketimi:
    Şehiriçi
    9.3 l/100km
    Şehirdışı
    5.3 l/100km
  • Tezcans : 21.04.2009
    ilkanterzi : 24.04.2009 ruhsat
  • quote:

Tezcans : 21.04.2009
    ilkanterzi : 24.04.2009 ruhsa

Yok mu bir 16.04 olan acaba?

Tezcan abi sen ilk showroome geldiği gün aldın mı bu arabayı?
  • 
Sayfa: önceki 567568569570571
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.