Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (562. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45.138
Cevap
158
Favori
3.578.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Giriş

otomatik kilima ile manuel kilima arasındaki büyük rahatlık farkı nedir_?

Otomatiklte ayarlıyorsun istediğni dereceye içeriyi bitiyor olay. Manuelde uğraş dur istediğim gibi olacak içerisnin sıcaklığı diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harika1 -- 17 Nisan 2010; 13:19:55 >
  • Benim araç otomatik 2. vitesten 3. vitese geçerken küçük bir ses geliyordu bugün servise gittim test sürüşü yaptılar. öyle ufak sesler olabilir sistem kendini ayarlıyor onun sesleridir gibi birşeyler söyledi. bu tür ses gelen başka arkadaşlar varmı. sadece araba bir süre bekleyip tekrar hareket edersem ses geliyor hareket halindeyken daha sonra ses gelmiyor bu ne olabilir fikri olan varsa yazarsa sevinirim aklıma takılıyor.
  • arkadaşlar benide bugün sabahtan opisten aradılar (asuman hanım)akümün geldiğini söyledi hemen gittim burdaki yazışmalardan okuduğum bilgilerle amortisölerinde kontrol edilmesini söyledim deneme sürüşüne ustayla beraber çıktık. herhangi bir ses olmadığını söyledi.tekrar servise geldik usta garanti olsun diye birde araçı lifle kaldırıp amortisörleri kontrol edelim dedi..... ordanda temiz çıktı aküm değiştikten sonra motor arıza lambası söndü.şimdilik bu badireleride atlattım allah beterinden saklasın diyerek servisten arkama bakmadan uzaklaştım umarım artık servise bakım zamanı geldiğinde giderim

Orijinalden alıntı: fadetoblack_01

bizdeki yarı otomatik sayılır..şöyle benzetme yapılabilir klimalar için..birisi split klima ayarladıgın dereceye gelince kapanıyor öteki cam tipi sabaha kadar sogutma yapmak için ugrasır..

evet kolaylık ama benim şahsi fikrim toplam 2bini bulan maliyet gereksiz, zaten navigasyon takınca bu özellik su yüzüne çıkıyor, şahsi olarak kesinlikle gece gündüz lambalarım yanar hiç söndürmem bu da benim için gereksiz olucaktı, navi ile bilgi ekranıda kalkıyor, yanılmıyorsam bir yağmur sensörü kaldı oda olmasın varsın, kısacası 600 tl ye navi aldım 2binliradan kurtuldum hissediyorum, plus paketli arkadaşlar güle güle kullansın tercih meselesi tabikide aldığım zaman bana fazla gelmişti, plus pakete vereceğim parayı biraz daha zorlasam civic alıcaktım ozamanki düşüncem, cruze aldım şimdilik memnunum ama kullanamıyorum işimden dolayı, kilima konusanuna ekleyeceğim bir şeyde manuellerde de sensör var yani, sürekli kilima motoru faal değil petekler bellibir soğukluğa gelince fana geçip mevcut petek soğukluğundan faydalanıyor, yanlız bazı arkadaşları uyarmak isterim kılima düğmesine basmasanız bile hava akımını cama verdiğiniz zaman kılima otomatik çalışıyor, motor kaputunu açıp kılima kayışının dönüp dönmediğine bakarak şahit olabilirsiniz, kışın buğulanmayı sıcak hava ile çözmek gerektiğinde kılıma gereksız çalışıyor zaten motorun sıcak su çıkışı arabayı ısıtmaya fazlasıyla yetiyor.

not yukarıda yazdıklarım şahsi fikirlerimdir, kesinlikle bir taşlama söz konusu değildir.
  • biraz daha bilgi alabilir miyim bu klima konusunda... yani navi takılınca klima elektronik gibi mi çalışıyor? forum da daha önce aracın tüm verileri zaten kayıt ettiği söyleniyordu! yani öyle birşeyse gerçekten güzel olur... plus konusunda tek üzüldüğüm buydu açıkçası gerisi manuel olsun aracın içinde sadece direksiyon tutmak bana keyifli gelmiyor açıkçası... kontrol bende olmalı :))
  • zaten orjinal navi kendini gösteriyor tuş takımı dahi farklı... manuel klimaların tek kötü yanı sürekli çalışıyo olması ve bu yüzden sürekli dereceyi arttırıp azaltma çabasında kalmamız... yani bu bi nebze gidiyosa navi ile bence çok mantıklı plus paket yerine navi taktırmak :D
  • plus paket diğer ls modellerden çok çok farklı kılacak bir özellik olmadıgı için çogu arkadas gerek duymuyor zaten...yarı digital klima normal ls'lerde..dediigin gibi hep sogutma işlemi yapar.otomatik klima burada farklı sadece..

bir de ben bir yerden duydum cruzelere çogu bayi sunroof yaptırıyormus ankarada..varmı böyle birsey yoksa gelenlerin hepsi fabrikasyon mu?(fiyatta 800 civarıymıs)
  • bugün aracı incelemek için ankara iskitler opis'e gittim. satış görevlisi bayan artık araçlara bayi garantisi ile lpg takmadıklarını söyledi. lpg taktıran arkadaşlar bayilerin garanti verdiğini söylemişlerdi. acaba niye böyle bir değişiklik oldu bilemiyorum. bu durumda daha önce takılanların durumu ne olur bilemiyorum ama taktıran arkadaşların bayiye sormaları iyi olur bence.

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • ben navi yi almayı düşünüyorum ama biraz vakti var... benim plus paket almadığım için en büyük üzüntüm klima... elektronik olsaydı fena olmazdı sanırım... bide bu sunroof lu canavarları görünce içim gidiyor... keşke oda olsaydı diyorum başka bi derdim yok... eğer fadetoblack_01 in dediği gibi birşey varsa yani bayiler sonradan takıyorlarsa bunu bende taktırırım... bekleyip görelim bakalım bilen birileri vardır mutlaka...

mustafam naviyi 600liradan nerden aldın..bu arada plus paketi bende senin gibi düşündüğümden almadım...

http://www.buycardvd.net burdan aldım 433 dolar arka görüş kamerasıyla, pay-pal ile ödeme olduğundan güvenli benim için, yanlız ben bir kurnazlık yaptım adres tayland'da ki arkadaşımın evini verdim o bana elden getirecek, vergi yükünden kurtulmuş oluyorum, direk alınca sanırsan 433 dolar + 300 ytl vergi olucak sizin için,

Kilima konusuna ek olarak manuellerde sürekli üflemiyor kilima motoru belirli aralıklarla duruyor farketmiyoruz, sadece rolantide arabanın dışına çıkıp motordan gelen start - stop olduğunu duya bilirsiniz,

sunroof olayı keşke olsa ama servis yapacağını zannetmiyorum, ben 2000 tl civarında duymuştum

plus paket keşke dahil olsaydı fiyatlarına, yani kartel olayı şaçmalığı gibi paralı deyip hediye veriyorlar parayla alan varmı bilmiyorum ama ilk lafları kartel hediye olsun diyorlarlar, yani utanmasalar motoruda hediye diye yutturacaklar

plus paket diğer ls modellerden çok çok farklı kılacak bir özellik olmadıgı için çogu arkadas gerek duymuyor zaten...yarı digital klima normal ls'lerde..dediigin gibi hep sogutma işlemi yapar.otomatik klima burada farklı sadece..

bir de ben bir yerden duydum cruzelere çogu bayi sunroof yaptırıyormus ankarada..varmı böyle birsey yoksa gelenlerin hepsi fabrikasyon mu?(fiyatta 800 civarıymıs)

Sayın

Mailiniz elimize ulaşmıstır. GPS ve sunroof sistemi Cruz modelimizin orjınalinde bulunmadıgı için montajını yapamıyoruz.
    Garanti kapsamındaki parçalarınız için izmirde herhangi bir yetkili servisimizden yardım alabilirsiniz,parça takibini gerektiren bir durum varsa buradan dosyanızı açıp takibini yapabiliriz.
    Yardımcı olabilceğimiz başka bir konu varsa bizimle irtibata geçebilirsiniz

Kind regards,
    Neslihan Erdur
    Customer Assistance Center Consultant,
    General Motors Türkiye

yaklaşık 4 ay önceki cevapları

plus paket diğer ls modellerden çok çok farklı kılacak bir özellik olmadıgı için çogu arkadas gerek duymuyor zaten...yarı digital klima normal ls'lerde..dediigin gibi hep sogutma işlemi yapar.otomatik klima burada farklı sadece..

Sayın

Mailiniz elimize ulaşmıstır. GPS ve sunroof sistemi Cruz modelimizin orjınalinde bulunmadıgı için montajını yapamıyoruz.
    Garanti kapsamındaki parçalarınız için izmirde herhangi bir yetkili servisimizden yardım alabilirsiniz,parça takibini gerektiren bir durum varsa buradan dosyanızı açıp takibini yapabiliriz.
    Yardımcı olabilceğimiz başka bir konu varsa bizimle irtibata geçebilirsiniz

Kind regards,
    Neslihan Erdur
    Customer Assistance Center Consultant,
    General Motors Türkiye

yaklaşık 4 ay önceki cevapları

orjinalinde yok diyor ama kendi web sitesindeki orjinal resimde gps var ve ayrıca sunrooflu modelde satıyorlar dünyadan haberi olmayan bir yetkili işte

Orijinalden alıntı: murpo

Benim araç otomatik 2. vitesten 3. vitese geçerken küçük bir ses geliyordu bugün servise gittim test sürüşü yaptılar. öyle ufak sesler olabilir sistem kendini ayarlıyor onun sesleridir gibi birşeyler söyledi. bu tür ses gelen başka arkadaşlar varmı. sadece araba bir süre bekleyip tekrar hareket edersem ses geliyor hareket halindeyken daha sonra ses gelmiyor bu ne olabilir fikri olan varsa yazarsa sevinirim aklıma takılıyor.

Konuyu biraz daha açar mısınız? Ses şanzumandan mı geliyor? Ayağınızdan bir titreşim mi hissediyorsunuz o an? Nasıl bir şey yani?

bugün aracı incelemek için ankara iskitler opis'e gittim. satış görevlisi bayan artık araçlara bayi garantisi ile lpg takmadıklarını söyledi. lpg taktıran arkadaşlar bayilerin garanti verdiğini söylemişlerdi. acaba niye böyle bir değişiklik oldu bilemiyorum. bu durumda daha önce takılanların durumu ne olur bilemiyorum ama taktıran arkadaşların bayiye sormaları iyi olur bence.

Buyur burdan yak.

Opis, amortisor konusunda bir adım atmış biraz zorlama ile de olsa ama bakalım. Mt Cruze hocam amartisörlerin gelsin, aradaki farkı ciddi şekilde test edelim bizim araçlar senle aynı partiden sanırım. Belki de bir geri çağırma söz konusu olacak.

Orijinalden alıntı: ufukefe

bugün aracı incelemek için ankara iskitler opis'e gittim. satış görevlisi bayan artık araçlara bayi garantisi ile lpg takmadıklarını söyledi. lpg taktıran arkadaşlar bayilerin garanti verdiğini söylemişlerdi. acaba niye böyle bir değişiklik oldu bilemiyorum. bu durumda daha önce takılanların durumu ne olur bilemiyorum ama taktıran arkadaşların bayiye sormaları iyi olur bence.

ankaradaki diğer bayilere de sordunuz mu?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.