Şimdi Ara

Chevrolet Camaro ABD de 23.000 dolar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
2.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deathstars222

Olay şundan ibaret; ABD de araçlar zaten Türkiye ye kıyasla çok ucuz olduğu için; pahalı, süper bir aracım olmalı ya da işte araba üzerinden şov durumu yok çoğunlukla. Genel halk evlenmeden önce küçük bir daire alır ve işte motoru güçlü spor bir araba alır. Evlendikten sonra bu ikisi satılır; büyük bir ev ve aile arabası alınır.

Yav biz de hava falan istemiyoruz. Bi golf veya polo bu kadar ulaşılmaz olmamalı.Kimse Porsche falan istemiyor zaten.Bu ülkede bir insanın polo alabilmesi için ortalama 30 ay bütün maaşını arabaya yatırması gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağlayacak bir durum yok. adamların kendi arabası ve abd gelişmiş bir ülke. bizim ülkemiz gelişmekte olan bir ülke. araba için ülkeyi kötüleyip ağlayanlar ülkeyi terk edebilir.
  • Lanet olsun sömürü sistemine

• Bizdede uzun adam var 1ader, onlarda yok. Olaya öyle bakacaksın
  • Keşke terk edebilsek.Biz bu ülkenin kültürüne,mirasına karşı değiliz.Biz yanlış yönetimden kaynaklanan sefilliğe karşıyız kardeşim.Bu ülke belki gelişiyor, milli geliri artıyor.Ancak ülke vatandaşları ne et yiyebiliyor ne ev alabiliyor ne de araba alabiliyor.Arabayı alsa bile benzin koyacak parası olmuyor.Böyle gelişme olmaz.Sen zenginle fakir arasındaki uçurumu bu kadar arttır, sonra da "ülke zengin" de. Yok öyle bi dünya.Şu hayata bir kere geliyoruz en azından insan gibi yaşamayı sunmalı devlet bize.Bu insanlar fazla şey istemiyor.İstedikleri şeylerde de sonuna kadar haklılar.Bu kadar eşek gibi çalışıp bu kadar az kazanıp bir de üstüne her şey dünyadan daha pahalı olursa isyan ederiz tabi.Şahsen ben ekonomik durumum ülkenin genel durumundan çok daha yüksek olmasına rağmen rahat bir yaşam süremiyorum.Parasını düşünmeden et yiyemiyorum.Bu ülkenin çoğu karnını ekmekle doyuruyor kardeş sen ne diyorsun?Avrupa'nın et tületimi bizden 6-7 kat fazla.Ki biz güya tarım, hayvancılık ülkesiyiz.Hiç bir şeyi doğru düzgün işlemeyen bu ülkede yaşamaktan hiç haz etmiyorum.Ve bunlar bu kültüre, bu halka reva görüldüğü için de üzüntü duyuyorum.

• Bize milletimiz yeter.
  • Keşke terk etseniz de kurtulsak sizin gibi ülkesini kötüleyenlerden. Benim yazımın hiç bir siyasal yönü yoktu. ülke sadece akparti zamanında gelişmekte olan bir ülke değildi 92 yıldır bu olay böyle. ama sizin gibiler o kadar aşıkkı ülkeye laf atmaya hiç bir fırsatı kaçırmaz. eskiden 1 ekmek alıyordun günde şimdi et yiyemiyoruz diye isyan ediyorsun. eskiden evinde su elektrik var mıydı? daha yazacak bir sürü şey varda siyasetçiye çıkmasın adımız oy bile kullanmam şahsen ama senin gibilere tahammül edemiyorum. 15 sene önce sor bakayım kaç kişi dışarı çıkıp hamburger et yiyebiliyormuş? burgerking in önünden geçince gözümüzün ucuyla fiyatlara bakar geçerdik. şimdi çok şükür ne zaman canımız çekse kapımızda. valla bize milletimiz yeter ülkeyi seven insanlarımız yeter. sizler defolup gidebilirsiniz.

• Siyasetle veya herhangi partiyle ilgili hiçbir şey demedim.Ama yarası olan gocunuyor demek ki.Bu ülke 92 yıldır yanlış yönetiliyor zaten.10-15 yıllık bi olay değil.Zamanında bizimle aynı kategoride olan ülkelerin halkına bir gözat bakalım.Onlar ne durumda şimdi biz ne durumdayız.Ben bu topraklarda doğdum ve buraya aitim.Bu ülkenin insanı da benim insanım, kültürü de benim kültürüm.Olay burada ülke kötülemek değil, yıllarca yanlış yönetilmiş ve yönetiliyor olan bir ülkenin geldiği durumu göstermek.Bu ülkede birçok insan yetişip yurtdışına gitti.Neden? Çünkü ülke onlara hep bir sınır koydu.Aziz Sancar Türkiye'deyken almadı Nobeli kardeşim.Çünkü bu ülke saçma sapan halkı uyutmak adına yapılan projelere para harcadığı kadar bu adamın bilimsel harcamalarına para harcamazdı.Avrupa'nın en dandik ülkelerinin bile dünyada en azından adı geçen bir üniversitesi varken bizde neden olmadığı apaçık ortada.Güya "gelişmeye çalışan" bir ülkenin, dünyanın en büyük 17. ekonomisi olan bir ülkenin dünyada ilk 100de hatta 200 içnde üniversitesi olmaz mı ya?Biz nereye yatırım yapıyoruz söyle bana?92 yıllık birikim halkı fakirleştirip zengin bir zümre oluşturmaya mı harcandı?Ben hayatımı böyle yönetilen bir ülkede yaşamak istemezdim.Ancak burada doğdum, buradan kopamam.Gitsem bile elbet geri gelmek zorundayım.Keşke böyle adaletsiz, halkı sefil bir ülke olmasaydık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Singme2sleep -- 15 Şubat 2016; 3:29:30 >

• İster inan ister inanma bunları yazacağına adım gibi emindim. kendi kuyruğunu kovalamak misali sürekli aynı şeyleri söylüyorsunuz çünkü. 92 yıldır yanlış yönetiliyormuş demek. okuda sen yönet ülkeyi ne diyelim. Atam çok güzel kurdu yönetti bu ülkeyi. ondan sonra nice adı silinmeyecek cumhur başkanlarımız geldi. bize milletimiz yeter. ne mutlu Türküm diyene.

• bence isteseler hepsinin altında en kötü ihtimal camaro olur. acaba neden orta seviye arabalar kullanıyolar. belkide tutumlu bi toplum değillerdir parayı çok çar çur eden insanlardır. ama bence amerikada fakir olmak başarı ister bence

• quote:

Orijinalden alıntı: suphanakca

İster inan ister inanma bunları yazacağına adım gibi emindim. kendi kuyruğunu kovalamak misali sürekli aynı şeyleri söylüyorsunuz çünkü. 92 yıldır yanlış yönetiliyormuş demek. okuda sen yönet ülkeyi ne diyelim. Atam çok güzel kurdu yönetti bu ülkeyi. ondan sonra nice adı silinmeyecek cumhur başkanlarımız geldi. bize milletimiz yeter. ne mutlu Türküm diyene.

Bak kardeşim bunu aşağılama amaçlı söylemiyorum ama gerçekten çok sığ düşünüyorsun."Madem biliyon,sen yönet" tarzı mahalle ağzı laflarla olacak iş değil bu.Bu kadar memnunsan bu ülkeden her şey dört dörtlük işliyorsa senin açından sıkıntı yok o zaman.Ama ben bu ülkenin halkını Avrupa halkından bu kadar aşağıda görmeye tahammül edemiyorum.Böyle olmamalı.Böyle mutlu mesut,fakir bir halk olarak yaşayalım o zaman.Hiçbir zaman bilimde adımız geçmesin, yeni bir şey üretmeyelim.Ülkede zengin bir kesim var nasıl olsa.Geri kalanı da köle niyetine ucuz iş gücü olarak çalıştıralım.Sen buna göz yumabiliyorsan daha fazla diyecek bir şey yok.
    Bu arada "Ne mutlu Türk'üm diyene" lafı bu ülke insanın kafasına kazınmış en kara laflardan biridir.Daha 7 yaşında çocuklara nasıl kafatasçı olunur çok iyi öğretildi.Umarım insanlar ırk denilen kavramın ne kadar basit,adi bir şey olduğunu bir gün öğrenirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Singme2sleep -- 15 Şubat 2016; 3:52:09 >

• birincisi şuna bir açıklık getirelim. biz kardeş değiliz. ikincisi dört dörtlük bir gelişmekte olan bir ülke yok. olsa o gelişmiş güçlü ülkeler arasına girerdi zaten. karşılaştırma yaptığın ülkeler gelişmiş ülkeler. her şeyin bir zamanı var biz ülkemizi her hayliyle sevdik yaşam sadece bizim ülkemizde zor olan bir şey değil ki ülkemizde yaşam çokta yerlerde değil. sizin gibiler yerlerde süründürmeye çabalıyor ama. avrupa meraklısı kaç kişi avrupa görüp avrupanın ara sokaklarını gezdi çok merak ediyorum. gidip bir görün sonra konuşun. Kim kazımışsa kafama allah razı olsun ondan. Türkün Türkten başka dostu yoktur. İlerleyen günlerde ülkemizi daha güzel yerlerde görücez. seninde gözlerini açman dileğiyle haydi vesselam sana.

• quote:

birincisi şuna bir açıklık getirelim. biz kardeş değiliz. ikincisi dört dörtlük bir gelişmekte olan bir ülke yok. olsa o gelişmiş güçlü ülkeler arasına girerdi zaten. karşılaştırma yaptığın ülkeler gelişmiş ülkeler. her şeyin bir zamanı var biz ülkemizi her hayliyle sevdik yaşam sadece bizim ülkemizde zor olan bir şey değil ki ülkemizde yaşam çokta yerlerde değil. sizin gibiler yerlerde süründürmeye çabalıyor ama. avrupa meraklısı kaç kişi avrupa görüp avrupanın ara sokaklarını gezdi çok merak ediyorum. gidip bir görün sonra konuşun. Kim kazımışsa kafama allah razı olsun ondan. Türkün Türkten başka dostu yoktur. İlerleyen günlerde ülkemizi daha güzel yerlerde görücez. seninde gözlerini açman dileğiyle haydi vesselam sana.

Karşıt fikirleri savunuyoruz diye böyle araya soğukluk koyma amacında olmamanız gerekir.Bilirsiniz ki genel olarak sevecen,sıcakkanlı bir halkız.İnsanlara kardeşim diye hitap etmek benim hoşuma gider, karşımdakinin de hoşuna gideceğini düşünürüm ki genelde böyle olur.Ancak siz istemezseniz tabi ki benim açımdan sorun değil.Avrupa kıtası sadece gelişmiş ülkelerden oluşmuyor.Genel ekonomik durumu bizden çok daha aşağıda olan ama halkı daha yüksek refah düzeyine sahip olan ülkeler var.Bu ülke belki bir Almanya,Fransa kadar gelişmiş değil tamam, eyvallah.Ama en azından bir sosyal devlet olma çabamız olsun.Dünya'daki sayılı ekonomilerden biri olan bir ülkenin halkı et,ev,araba gibi temel yaşam standartlarına bu kadar uzak olmamalı.Bu yönetimsel bir hatadır.Ben bu ülkenin dünyanın en büyük 5 ekonomisi arasında olmasındansa dünyanın refahı en yüksek 10 ülkesi içinde olmasını tercih ederim.Ama burada refah diye bir şey yok.Yöneten kesim yıllarca kendinden olanı kayırdı, saçma sapan bir eğitim sistemi(sistem bile denemez çorba) kurdu.Ülkede üniversiteler siyasi malzeme olarak kullanıldı,din siyasi malzeme olarka kullanıldı.Zengine her türlü kolaylık sağlanırken fakire bütün kapılar kapalıydı.Halka ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler.Bunları bu ülkeyi yönetenler yaptı.O,bu,şu değil.Hepsi.Bunlardan bir tanesi olmadı diyebilir misiniz gönül rahatlığıyla?Bu halimizin sorumlusu yetersiz ekonomimiz değil, bilinçsiz yönetimlerdir.Çocuk yerine konulan halktır.Yıllardır oynadılar ve hala oynuyorlar.Biz izliyoruz elimiz bağlı.Bir şeyler yapıyorlar ama halk her defasında daha da batıyor.Eğitim her defasında daha çöküyor.Güvenliğimiz gittikçe tehlike altına giriyor.Lütfen kalkıp da bana bunlar olması gereken,sanki her gelişmekte olan ülkenin yaşaması gereken şeylermiş gibi bahsetmeyin.Bunun dışında ırkçılığınız da güzelmiş.Türk' ün Türk'ten başka dostu olmazmış Bu ülkeye sizden tonlarca kat katkısı olan Ermeni,Kürt,Arap,Gürcü,Laz insan vardır.Bu düşünce sizi uyutulmaktan başka bi yere taşımaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Singme2sleep -- 15 Şubat 2016; 4:20:12 >

• Yıllar önce halk özel hastanenin önünden geçemiyordu. bırak özel hastaneyi devlet hastanesine gidemiyordu. şimdi her ailenin her an danışabileceği doktoru var. hatta o doktorlar ayağına bile geliyor sen gidemeyecek durumdaysan. ırkçılığım çok güzeldir evet. siz ülkenize atanıza laf yetiştirmeye devam edin. umarım en kısa zamanda yaşayacak başka bir ülke bulursunuz. saygılar. iyi geceler hocam.
  • Gencler toplanin durumu anlatiyim.

Amerika'da da bu araclar guzel araclar, insanlarin ilgisini cekiyor, gorenler araban guzelmis vs. muhabbet aciyor ancak bu araclar onlar icin ulasilamaz oldugu icin degil, sadece spor ve tarz araclar olduklari icin seviyolar. Adam Mustang, Camaro alcagina gidiyor ayni fiyatlarda Honda Accord aliyor. Tercih etmemelerinin en buyuk sebebi bu araclarin cok yakmasi. Her ne kadar benzin ucuz olsada insanlarin cogu yilda 20-30 bin mil yol yapiyor. Ayrica araclar burda hava atma araci degil, kimsenin kimseyi arabasiyla etkileme gibi bir durumu yok. Sadece araba degil, marka takintisi, giyim, telefon vs. hepsi icin gecerli bunlar.
  • yav adamlarda 80-100 bin dolara 2004 model lamborghini alabiliyorsun, burda 200 bine millet passata biniyor.

gel sen hesap et kardeş.
  • quote:

Yıllar önce halk özel hastanenin önünden geçemiyordu. bırak özel hastaneyi devlet hastanesine gidemiyordu. şimdi her ailenin her an danışabileceği doktoru var. hatta o doktorlar ayağına bile geliyor sen gidemeyecek durumdaysan. ırkçılığım çok güzeldir evet. siz ülkenize atanıza laf yetiştirmeye devam edin. umarım en kısa zamanda yaşayacak başka bir ülke bulursunuz. saygılar. iyi geceler hocam.

"Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek" lafını da tam bunun için kullanmıştım.O dediğiniz aile hekimi sisteminin hiçbir işe yaramadığını,ülkede hastane probleminin hala devam ettiğini belirtmek isterim.Parası olmayanın hala hastane köşelerinde eziyet çektiğini, bir görüntüleme tetkiki için aylar sonrasına randevu verildiğini de hatırlatmak isterim.Bu kadar yoğun nüfusa devletin yeterli sağlık hizmeti veremediği açıktır.Bunun için de zamanında tıp kontenjanlarını dibine kadar arttırdılar.Şimdi de öğrenciler 40 kişi bir kadavranın etrafında ders dinlemeye çalışıyor.Bir tıp öğrencisi olarak amfinin merdivenlerine oturduğumu bilirim.Nitelik artmadan nicelik artırmaya çalışmak var olan durumu daha kötü hale sokuyor.Anlaşılan katı görüşlerinizi değistirmek pek mümkün değil.Ben de size iyi geceler diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Singme2sleep -- 15 Şubat 2016; 4:38:58 >

• Bu ne abi ya ağlayalım mı napalım şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

Gencler toplanin durumu anlatiyim.

Amerika'da da bu araclar guzel araclar, insanlarin ilgisini cekiyor, gorenler araban guzelmis vs. muhabbet aciyor ancak bu araclar onlar icin ulasilamaz oldugu icin degil, sadece spor ve tarz araclar olduklari icin seviyolar. Adam Mustang, Camaro alcagina gidiyor ayni fiyatlarda Honda Accord aliyor. Tercih etmemelerinin en buyuk sebebi bu araclarin cok yakmasi. Her ne kadar benzin ucuz olsada insanlarin cogu yilda 20-30 bin mil yol yapiyor. Ayrica araclar burda hava atma araci degil, kimsenin kimseyi arabasiyla etkileme gibi bir durumu yok. Sadece araba degil, marka takintisi, giyim, telefon vs. hepsi icin gecerli bunlar.

Doğru. Bizim için lüks araçlar orada sıradan kalıyor. Öyle olunca kesin onu almalıyım gibi düşünceleri olmuyor. Geniş aile arabası değil çünkü Camaro

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Chevrole cruze al benim gibi 30 binlira Yada biriktir 150bine camaro zl1 al.Öyle çokda pahalı degil.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.