Şimdi Ara

Chery, Güney Afrika'da üretime başlıyor! Nissan fabrikasını devraldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Chery, Güney Afrika'da üretime başlıyor! Nissan fabrikasını devraldı
    Chery, küresel büyüme stratejisinde önemli bir adım attı. Şirket, bu yılın başından beri konuşulan hamleyi yaptı ve Nissan'ın Güney Afrika'daki Rosslyn fabrikasını devralarak ülkede ithalatçı konumundan yerel üretici konumuna geçti.



    1963 yılında inşa edilen tesis, daha önce Nissan tarafından kullanılıyordu. Chery, bu yılın ocak ayında fabrikanın arazi, bina ve çevresindeki presleme tesisi dahil ilgili varlıklarını Nissan'dan satın alacağını açıklamıştı.



    Üretim 2027'de başlayacak



    Chery'nin açıklamasına göre Rosslyn fabrikası kapsamlı bir modernizasyon sürecinden geçirilecek ve 2027 yılının ortasında üretime başlayacak.



    Tesis tam kapasiteye ulaştığında tek vardiyada yıllık 50 bin araç üretim kapasitesine sahip olacak.



    Ayrıca Bkz.CATL, her ay 200 batarya değişim istasyonu kuruyor



    Şirket ayrıca 2028 yılına kadar üretimde kullanılan parçaların en az %40'ını yerel tedarikçilerden sağlamayı hedefleyen kapsamlı bir yerlileştirme programı başlattığını duyurdu.



    Yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak



    Chery Güney Afrika, fabrikada görev yapan 692 çalışanın tamamının istihdamını koruyacağını açıkladı.



    Bunun yanında tedarik zinciriyle birlikte yaklaşık 3 bin yeni istihdam oluşturulması hedefleniyor.



    Daha önce Chery'nin Samsun'da bir fabrika kuracağına dair haberler ortaya çıkmış ancak sonrasında yalanlama gelmişti. Çinli üreticiler, yeni fabrika yatırımı yerine mevcut fabrikalardaki atıl kapasiteyi kullanma veya tamamen devralma yoluna gidiyor. Örneğin; Nissan'ın Sunderland fabrikasında Omoda ve Jaecoo marka otomobillerin üretilmesi için görüşmeler yürütülüyor.




    Kaynak:https://cnevpost.com/2026/07/04/chery-starts-up-south-african-plant/







  • Bu otomotiv firmaları Türkiye'ye yatırım yapmak istemiyor. Bence bunun 2 sebebi var.

    Birincisi ve en önemlisi Avrupanın yakında Made İn Euro sistemine geçip Türkiye gibi ülkeleri dışarda bırakma durumu.

    İkincisi ise komşuları ile kavgalı olan bir ülkenin olmasıdır. Avrupa'ya satmazsa komşularına satar düşünceleri de yok. Dikkat ederseniz yıllardır Türkiye'ye gelen büyük otomotiv firmaları yok.

    İşçi ücretleri,demokrasi, özgürlükler gibi şeyler de işin bahanesi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Nissan, Foxconn'un teklifini kabul etmeliydi. büyük fırsat kaçtı.

  • wolf silver W kullanıcısına yanıt

    son gelen 1998'de Ford gölcük. Sonra Opel ve Honda kapandı. İçerde üretim yapanlar da Avrupa'da büyüyor.


    Gelmesi istenmiyor başka açıklaması yok. Dua edin eldekileri de kovmasınlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufo -- 6 Temmuz 2026; 13:24:11 >
    _____________________________
  • çinliler yakında her yeri her şeyi silip süpürecek

    _____________________________
  • İyi ki Chery'de muafiyet vermemişiz. Başka bir Çinliden Paranızı kurtardık çok şükür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • wolf silver W kullanıcısına yanıt

    Gümrük birliğine girince o zamanlar bir rüzgar vardı, bu rüzgar ile gelecek markalar geldi. Bu ilk rüzgar gittikten sonra zaten bu fabrikalar AB pazarı hedeflenerek kurulmuştu. İlerleyen yıllarda gerek AB'nin lobisi gerek ise zaten asıl AB'ye ihraç edeceğim niye hem ana pazardan uzak olayım ( lojistik) ayrıca Doğu Avrupa gibi teşviklerin olduğu AB ülkeleri varken AB üyesi olmayan ülkeye fabrika kurayım ( gelecekte risk potansiyeli) düşüncesi ile yatırım gelmedi. Firmalar açısından baktığınızda Doğu Avrupa'ya yapılan çoğu yatırım mantıklı. Hedef pazarınız AB ise yatırımı oraya yapmanız lazım.


    İnsan hakları, demokrasi, işci ücretleri vs elbette işin bahanesi. Bazı markalar TR'de iyi satan özellikle ara ara gaz almak için yatırım yapacağız der oyalar gündemi belli süre sonra yapmaz. Ortaya bir bahane sunması lazım, nasıl olsa alıcısı da var.

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.