Şimdi Ara

Check cable connection PXE-MOF:Exiting Intel PXE ROM Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnrvrd1996 -- 1 Eylül 2016; 15:08:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Check Cable Connection PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM Hatası

"Check cable connection PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM" hatası, bilgisayarınızın ağ üzerinden işletim sistemi yüklemeye çalışırken bir sorunla karşılaştığını gösterir. Bu hata, genellikle aşağıdaki sorunlardan kaynaklanır:

• Ağ kablosu gevşek veya hasarlı olabilir.
    • Ağ kartı düzgün çalışmıyor olabilir.
    • BIOS ayarları, ağ önyüklemesini etkinleştirmeyebilir.
    • Bilgisayarınızın önyükleme sırasındaki ilk seçenek PXE ağı değil olabilir.

Hata Çözümü:

1. Ağ Kablosunu Kontrol Edin: Ağ kablosunun her iki ucunun da sıkıca takılı olduğundan emin olun. Kabloda herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    2. Ağ Kartını Test Edin: Başka bir bilgisayara ağ kablosunu bağlayarak ağ kartının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Diğer bilgisayarda da aynı hata oluşuyorsa, ağ kartı arızalı olabilir.
    3. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: BIOS'unuza girin ve ağ önyüklemesinin etkinleştirildiğinden emin olun. Ayrıca, bilgisayarınızın önyükleme sırasının ilk seçeneğinin PXE ağı olup olmadığını kontrol edin.
    4. Önyükleme Sırasını Değiştirin: Bilgisayarınızın önyükleme menüsüne erişin ve önyükleme sırasının ilk seçeneğini PXE ağı olarak ayarlayın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve hatanın çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Bu adımları uyguladıktan sonra hala aynı hata mesajını alıyorsanız, bilgisayarınızın donanımında daha ciddi bir sorun olabilir. Bu durumda, bir bilgisayar teknisyenine başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilgisayarın HDD ' yi görmüyor. Dilersen önce bios'u " Load Setup Defaults" seçeneği ile sıfırlar. akabinde kaydedip yeniden başlat.
    yine olmadıysa hdd arızalı olabilir. garantisi yoksa hdd yi çıkar tekrar tak.
    garantisi varsa garantiye gödner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuktaki_umut

bilgisayarın HDD ' yi görmüyor. Dilersen önce bios'u " Load Setup Defaults" seçeneği ile sıfırlar. akabinde kaydedip yeniden başlat.
    yine olmadıysa hdd arızalı olabilir. garantisi yoksa hdd yi çıkar tekrar tak.
    garantisi varsa garantiye gödner.

Hdd çıkartmayı filan bilmiyorum garantiside bitti. Bilgisayarına görürsem ne kadara patlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdd nin anakarta ve güç kaynağına giden kablolarını kontrol et pc görmüyor şuan hddyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamert35

hdd nin anakarta ve güç kaynağına giden kablolarını kontrol et pc görmüyor şuan hddyi.

Maalesef söküp taktım işe yaramadı

• hocam tüm kabloların bağlantılarına bak verdiği uyarı kablo bağlantılarını kontrol edin demek zaten adı üstünde
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamert35

hocam tüm kabloların bağlantılarına bak verdiği uyarı kablo bağlantılarını kontrol edin demek zaten adı üstünde

Valla bilgisayardan gram anlamam ama hdd yerini açtım. Bir iki tozunu filan aldım fakat kablolar soket girişi gibi ve bilgisayarın hepsini sökmek gelmiyor içimden, daha beter olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • notebook olduğu için kablo göremessin...
    bir bilgisayarıcya götür ve de ki "sanırım bunun diski arızalı bi bakarmısınız."
    yeni disk fiyatları 140-150 tl den felan başlar. + format ücreti alır. 200 ü geçmez...
    veya 2.el disk önerebilir. buda uzun vadede sağlıklı olmaz
  • Ben sorunu çözdüm. Umarım sizlere de faydası dokunur, çok aradım çok uğraştım sonunda buldum.
    Parapellayoutube
    (ÇÖZÜLDÜ)PXE-MOF: Exiting PXE ROM, PXE-E61: Media Test Failure Hatası ve Çözümü
    https://www.youtube.com/watch?v=T2W2_pieRXY

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.