Şimdi Ara

check cable connection PXE MOF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bilgisayarım garantideydi fanı değişti geri aldım şuan açamıyorum.
    check cable connection
    pxe*mof exiting pxe rom
    reboot ad select prope boot device
    or insert boot media in selected boot device and press a key

böyle bir hata ekranı var. bir kaç şey okudum biosta HDD gözüküyor boot ayarlarında sorun ne anlayamadım

• PropS P kullanıcısına yanıt
    BIOS 'ta boot yani açılış önceliğini harddiskinize atayın.

1st Boot -> HDD (veya harddisk marka model bilgisi)

First Boot Device -> HDD (veya harddisk marka model bilgisi)

Bunun haricinde yine BIOS altından network üzerinden boot edilme özelliğini kaldırın.

Network Boot ->Disabled

Boot on Network -> Disabled
  • spiky2122003 S kullanıcısına yanıt
    1. boot ayarımı HDD yaptım ve dediğiniz gibi network bootuda disabled ayarladım.
    rebooot and select proper boot device
    .....

hatası devam ediyor ama check cable kısmı gitti. garantiden gelen bilgisayarın bu şekilde olması şaşırttı
    HDD 'nin aynı zamanda BIOS 'ta da gözüktüğünü belirtmiştiniz normalde işletim sistemi kaynaklı olmaması durumunda sistemin HDD üzerinden boot edilmesi gerekir...

Bir de boot sıralalarında Network yani ağ kartına ait seçenek bulunuyorsa bunu da Disabled durumuna getiriniz.

Olmazsa bir de BIOS 'ta açılış önceliğini optik sürücünüze getirip, DVD-RW 'ınıza işletim sistemi CD/DVD 'si takarak boot edilip edilmediğini kontrol ediniz duruma göre format atmanız yani sıfırdan bir kurulum yapmanız gerekebilir.
    ilginize çok teşekkür ediyorum hem veri kaybı yaşamak istemediğimden hemde kurulum için cdsine sahip olmadığımdan gerçekleştiremeyeceğim. tekrar garantiye götürmem gerekicek anladığım kadarıylada. tekrar tekrar teşekkür ediyorum
    Herhangi bir veri kaybı yaşamamak için geçici olarak farklı bilgisayar üzerinden internetten LiveCD olarak arama yapın ve bunu CD 'ye yazdırın.

CD 'ye yazdırdıktan sonra bunu notebook 'a takın ve boot önceliğini optik sürücünüze (DVD-RW) atayın. Böylelikle sistem CD üzerinden açılacak ve verilerinize kolaylıkla erişebilecek, flash bellek veya harici diske yedekleme imkanına sahip olabileceksiniz.
    dediğiniz işlemi farklı bi şekilde yapıp, harici diskime kurulum yaptıktan sonra boot ayarımı USB DISK olarak secsem herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım ? sadece yarına kadar kullanacağım.
    tabi bir problemde kurulumu dreamspark iso ile yapacağımdan harici diskimi kurulum diskine dönüştürsemde kurulum sırasında seçtiğim diski formatlayacağından harici disk ile harici diske işletim sistemi kurma şansım yok galiba

edit: veya livecd ile windows recovery diski yapma şansım varmı ?
    livecd ile butun diskimi yedeklesemde kopyala yapıştır ile yeni diskimin yerine geçmesini sağlayamam heralde.windows users gibi izin isteyen şeyler dahil yedeklemek istediğim o program şu oyun değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PropS -- 10 Aralık 2014; 22:49:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.