Şimdi Ara

chatgpt tahminimden de kapsamlıymış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
1
Favori
4.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Az önce GPT-4 de geldi 🔥

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam ben daha Junior bile değilim bu konuda, tecrübeli kişileri konuya bekliyorum ama bence bitmese bile basit işlerde talep çok azalır (Web design)

Üstte dediğim gibi sıfırdan AA oyun yazacak ya da savunma sanayinde kendi kendine roket yazılımını yazacak bir şey çıkarsa tüm Dünya çalkalanır, belki de büyük şirketler bunun önüne bile geçmek isteyebilir (Mesela FIFA'yı komple yapay zeka oluşturacaksa EA Sports ne işe yarayacak) tıp bile etkilenir. Ama sonuçta tıpta da mühendislikte de sağlam donanım kullanımının olduğu yerler var, o kadar ilerlemez gibime geliyor ama yine de 6 ay python bakayım işe gireyim olayı bitecek gibi.

Bilmiyorum açıkçası kafam karışık, ama nedense bu konudan dertli olan tek ceng benim gibi hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 14 Mart 2023; 23:44:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu yapay zeka abimize yapay zeka bilgisayar mühendisliğini bitirir mi dedim bitirmez rahat ol dedi ikna oldum

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Source : Trust me bro. chatgpt tahminimden de kapsamlıymış 

• chatgpt tahminimden de kapsamlıymış

chatgpt tahminimden de kapsamlıymış 

bu yapay zekanın fikri değilki. Şu anki yapay zekaların fikri yok tamamiyle google dan alıp çorba yapıyolar bu yüzden zeka denmesi yanlış. Eğer bana bu yapay bir zeka diyorsan fikri olması lazım hazır cevapları alıp bir şey üretmesi değil.

• somyx kullanıcısına yanıt

https://cdn.openai.com/papers/gpt-4.pdf

Plus olan chat gpt-v4'e geçti, ücretsiz hala eskide. Sadece gpt-4, işlem başına paralıydı, en başarılısı o.

Hala aptal bu ya bir şeyi bilmiyor diyenler, şu verdiğim linke bakıp acaba kaç güncellemeye kadar kafalarını kuma gömmeye devam edebilecekler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 15 Mart 2023; 12:47:8 >
  • chatgpt tahminimden de kapsamlıymış

3.5 ile 4 arasındaki fark. böyle giderse çoğu iş alanında daralma olacak.

50 satırlık kodu 3 saniyede yazdığını gördükten sonra gelen pişmanlık hissichatgpt tahminimden de kapsamlıymış 

• kekim niye kabarmıyor diyorum hiç bir yerde bulamayacağım cevapları veriyor :D

• bence bizi işimizden edecek hocam daha önce de dediğim gibi şimdiden önlemini al

• Ne yapabiliriz ki önlem diye

ai alanına yönelebilirsin

ya da sokak sanatçılığı, bilgisayar tamirciliği falan

Birisi 2021 ayt'ye sokabilir mi rica etsem?

• Bazı kişiler sanırım durumu yanlış değerlendiriyor. Bu AI'ın insanla tamamen aynı kapasitede düşünmesi ve anlaması değil konu, eğer insanın yaptığı işi yapabiliyorsa insanı işsiz bırakacak demektir. Bu yine o alan tamamen kalkacak, o alanda hiç insan olmayacak demek değil, ancak o alanda çalışan insan sayısı çok azalacaktır.

Benim mesela aklıma gelen endişelerden birisi; daha az insan gerekeceği için gelişmiş ülkeler, dışarıdan çalışan alımını çok azaltabilir veya tamamen bitirebilir... Bu aşamada durum bu, ama aşırı hızlı ilerliyor bu alan. Daha yeni chatgpt ile tanışmışken, şimdi yeni versiyonu çıkıyor, sonra daha da gelişecek, sonuçta insana hiçbir iş kalmadığı bir yere doğru gidiyor olabiliriz.

İnsan yerinde sayacak, teknoloji ise sürekli daha da gelişecek. Diyelim şu anda siz aklınızda 8 basamaklı bir sayıyı tutabiliyorsunuz, 10 sene sonra yeni mezunlar 16 basamaklı sayıları hatırlayamayacak, onlar da sizin kapasitenizde olacaklar, biyolojik materyalleri gelişmiş olmayacak. AI ve teknoloji açısından bakarsak duruma, çok kısa zamanda bile büyük değişim ve ilerlemelerden geçerek çok daha iyi hale gelebilecekler.

En dusuk basarıyı leetcode kısmında göstermiş swelerden önce endişe etmesi gereken bir sürü meslek varken bu kadar kafaya takma gelişimine odaklan

• Şimdi bu bizi işsiz bırakır mı halen kafam karışık

• ettiğin lafa bak, leetcode'da yarım versiyonda bile 2-3 kat başarısını arttırmış halan önemsiz numarası yapıyorsun haha,

ilk elenenler bu kadar basit bir mantığı bile kuramayan sizin gibiler olacak.

• zortak Z kullanıcısına yanıt

Bir de bilgisayar mühendisliği, programcılığın çok üzerindeymiş gibi düşünenler var. Oysa program yazacak insan ihtiyacı kalmasa, şu an kaç kişi bilgisayar bölümü okuyor olurdu? Bilgisayarın diğer mühendisliklere göre daha çok ilgi görmesinin nedeni, zaten piyasada programcı, web developer, app developer tarzı iş yapanların kolaylıkla, iyi maaşlı iş buluyor olması. Buna gerek kalmadığında, programlamanın çok üzerinde olan "mühendislik" becerileriyle piyasada ne yapacak insanlar merakla bekliyorum...

Easy'de bile iyi performans gösteremezken, 6 ayda easy'nin hemen hemen hepsini çözen, hard'da 0 çözerken hard'da bile soruları çözen hale gelmiş millet hala, sorun yok hepsini çözemiyor diyor chatgpt tahminimden de kapsamlıymış chatgpt tahminimden de kapsamlıymış 

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Girenlerin düşüncelerinden bağımsız olarak programcılık, bilgisayar mühendisliğinde küçük bir alan değil mi zaten? Sonuçta bunu yapanlar da bilgisayar mühendisi ve sağlam algoritma vs bilgileri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 15 Mart 2023; 17:47:24 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.