Şimdi Ara

ChatGPT kullanan avukatlara yaptırım: Davadan men edildiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ChatGPT kullanan avukatlara yaptırım: Davadan men edildiler
    ABD'de bir federal mahkeme, cezaevi sistemiyle ilgili davalarda Alabama eyaletini temsil eden Butler Snow hukuk firmasından üç avukata disiplin cezası verdi. Associated Press'in servis ettiği habere göre, avukatlara ceza verilmesinin nedeni, ChatGPT'nin ürettiği hatalı bilgileri herhangi bir doğrulama yapmadan dava dosyasına eklemeleri.

Ayrıca Bkz.Grok 4 yapay zekâ analiz indeksinde zirvede

Butler Snow hukuk bürosunun avukatları William Lunsford, Matthew Reeves ve William Cranford mahkeme belgelerine uydurma alıntılar ve yanlış bilgiler ekledikleri için söz konusu davadan men edildiler. Ayrıca bu yaptırım kararını müvekkilleriyle, karşı tarafın avukatlarıyla ve diğer tüm davalarındaki hakimlerle paylaşmaları emredildi. Kararın bir kopyası da olası disiplin tedbirlerinin görüşülmesi için Alabama Eyalet Barosu'na gönderildi.

ChatGPT kullanan avukatlara yaptırım: Davadan men edildiler

Doğrulama ve sorumluluk eksikliği

Butler Snow, Alabama eyaletinin hukuki çıkarlarının savunulmasında kilit bir rol oynayan saygın bir firma. Sadece 2020'den bu yana Lunsford ve ekibi eyaletten 40 milyon dolardan fazla ödeme aldı. Öte yandan söz konusu avukatlar ChatGPT'yi emsal aramak ve mahkeme içtihatlarını araştırmak amacıyla kullandıklarını, ancak dosyalama yapmadan önce bilgileri kontrol etmeyi ihmal ettiklerini itiraf ettiler.

Mahkeme belgelerine giren uydurma bilgiler ise hakim tarafından "aşırı derecede pervasızlık" olarak değerlendirildi. Bu olay, yapay zekâ araçlarının hukuk gibi yüksek hassasiyet gerektiren alanlarda ne kadar dikkatli kullanılması gerektiğine dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Kaynak:https://apnews.com/article/lawyers-judge-ai-prison-alabama-c6a64736cb488cf6379624403d3757ca

• Avukatlara bak sen... Yapay zeka kusursuz çalışsa size ne gerek var zaten.

• Başlık ve içerik hatalı. Chat gpt kullandıkları için değil, içeriği kontrol etmeden hatalı şekilde dosyaya koydukları için böyle bir şey yaşanmış. İnternetten veya başka bir kaynaktan aldıkları bilgiyi kontrol etmeden koysalardı da aynı durum yaşanırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay zekalardan alınan bilgileri kesin doğru gibi alıp kullanmak ne ya 😂 zaten ürettikleri bilgilerin yarısı halüsinasyon özellikle sayısal veriler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    ChatGPT ile üretilmiş her içeriği / bilgiyi (!?) kontrol etme imkanı var mı?

Hem kaynak bulunabilirliği hem de kontrol için ayırılabilecek zaman?

Bu da yetmez. Yeterli birikim de gerekir, ki bu herkeste yok.

İnsanlardaki kadar olmasa da bazı içerikler mukayese yoluyla oluşturuluyor. Bunu kontrol etmek zaten mümkün olmaz.

Örneğin, referans bilgi kaynağı sadece Britannica olsa pek sorun çıkmaz. Ne yazık ki Web'de Bilgi çok ama epeycesi Çöp.

Uzun lafın kısası, çetrefilli bir durum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt
    quote:

ChatGPT ile üretilmiş her içeriği / bilgiyi (!?) kontrol etme imkanı var mı?

Mahkeme dosyasına koyuyorsnaız tabi ki.
    Normalde çok daha fazlasını siz araştırmak zorundasınız zaten ama kolaylık olsun diye chatgpt ye sordunuz sonra kolaycılığa kaçarak teyit etmeden dosyaya koydunuz.
    Oldu o zaman doktor da 2dir aynı dertten gelen hastaya chatgptnin verdiği reçeteyi teyit etmeden yazsın geçsin...

• aniceman kullanıcısına yanıt
    Sanırım sadece ilk paragrafı okumuşsunuz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Epirus kullanıcısına yanıt
    quote:

ChatGPT'yi emsal aramak ve mahkeme içtihatlarını araştırmak amacıyla kullandıklarını, ancak dosyalama yapmadan önce bilgileri kontrol etmeyi ihmal ettiklerini itiraf ettiler. - Kaynak: donanimhaber.com

Yoo, gayet de okumuştum, şimdi bir daha okudum.

• aniceman kullanıcısına yanıt
    Benim yazdıklarımı kastetmiştim...

• geçen haberi de yapıldı, yapay zekaların çoğu halüsinasyon görür gibi olmayan bilgileri aktarıyor. Şahsen cevabını bildiğim sorularda hatalarını yakalayıp uyarıyorum :)

• kımyasal kullanıcısına yanıt

Halüsinasyon değil de belirli bir veri setinden olasılık hesabıyla verileri seçip eleyip birleştiriyor, muhtemelen bunu yaparken önceden sonuçlandırılmış bazı sorgulamaları da baz alıyor işi hızlı sonuçlandırmak için bu da yanılgıya sebep oluyor. Örneğin bir mcu ailesi var. Onunla ilgili kaynak dokümanı verip bunun içinden bir bilgiyi bulmasını istiyorum. Onu bulmak yerine o mcu ailesiyle ilgili en çok kullanılan veriler üzerinden cevap veriyor ve yanılıyor.

• Hukukta yapay zeka kullanan davayı kaybetmeye mahkumdur. Ne içtihat bilir ne kanunu doğru bilir ne de dosyaya göre yön çizebilir. Yapay zekayı gönlüm hoş olsun diye ceza kanunu ve borçlar kanunu uydururken gördükten sonra sadece üstün körü atladım mı bir şey diye teyit maksatlı kullanıyorum sadece...

• Yapay zekaya güvenilmez. Hele ki ChatGPT çok aptal.ekstradan araştırıp duracaksan da ne anlamı kalıyor ki ai kullanmanın. O zaman her şeyi kendin yap daha iyi. Çünkü doprulama için yapacağın araştırma da yine sana vakit ve enerji kaybettirecek. O zaman araştırmanı baştan yap daha iyi.

Avukatlara verilen ceza-ikaz yerinde.

• kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Hayır yanılıyorsunuz tamamen gerçek dışı ve uydurulan bilgileri üretebiliyor. Okuduğun veri o kadar iyi hazırlanmış ki. Gerçeklik algını tamamen bozuyor. Gerçekle sahteliği ayırt edemiyor hale geliyorsun. Chat gpt pro versiyonunu iş yaşamımdan dolayı aktif olarak kullanıyorum. Geçenlerde hukuksal kararlara ihtiyacım vardı lakin hem hepsini uyap tan teyit etmek istediğimde bu dava dosya numara ve tarihlerin tamamen uydurma olduğunu gördüm. Hani başka bir kaynaktan dahi alınmamış. Alınsa bu karalarların esas numarası ve tarihiyle ilgili dosyalara ulaşmam gerekirdi. Üstelik bu esas numarası ve tarihlerin uydurma olduğunu kabul edelim. İçerik de aynı şekilde uydurmaydı.

Chat gpt, gemini, grok kullanırken aldığın verileri kendi süzgecinden daha doğrusu doğrulama süzgecinden geçirip o şekilde aktarman gerekiyor. Yoksa hem rezil duruma düşersin hem de sahte bilgilerle davayı savunmak hem ADLİ hem İDARİ soruşturma yersin.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Şu an Aİ çağının başındayız. Daha keşfedeli 1-2 yıl oluyor. Bu tarihten 10 yıl sonra her şeyin değişeceğini düşünüyorum. Belirli bir alanda uzmanlaştıktan sonra artık diğer uzmanlıklar için para ödemene dahi ihtiyaç kalmayacak. Hukuksal bir konuda Aİ ye danışacaksın. Belli bir problemi çözebilmek için yazılımsal konuda kendini geliştiren birine değil Aİ den yardım isteyeceksin. Sağlık konusunda doktor doktor gezmeyeceksin. Özel laboratuvarlarda test olacak Aİ seni değerlendirecek. Ardından bu alanda kendini yetiştiren hekime gitmek zorunda kalacaksın (Belki 100-150 yıl sonra buna da ihtiyaç kalmayacak) Kitap mı okumak istiyorsun Aİ sana uygun bir roman yazabilecek. Bir bilim kurgu filmi mi izlemek istiyorsun veya müzik dinlemek mi istiyorsun Aİ sana kusursuz bir şekilde bunları sunabilecek. Sanayi devriminden sonraki en büyük yeniliğin Aİ devrimi olduğunu düşünüyor gelişmeleri de yakından takip ediyorum.

6 ay gibi kısa sürede Aİ deki gelişimi; hayatta tahmin edemezdim. Bunun sonucunda birçok insan işsiz kalacak. Aİ konusunda kendini entegre edenlerin hem hayatı kolaylaşacak hem de bu alanda kendini geliştirme fırsatı ve deneyimi bulacağını düşünmekteyim.

• Avukatlık mesleği de tam insanların yapamayacgi bir meslek, suçlu dünyanın parasını verip en iyi avukatı tutuyor davadan feragat ediyor veya az ceza alıyor. Çokta ahlak ve insaniyetin olmadığı bir meslek. Umarım bu iş tamamen yapay zekaya bağlanır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.