Şimdi Ara

ChatGPT benzeri Apple GPT şimdiden kullanılmaya başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ChatGPT benzeri Apple GPT şimdiden kullanılmaya başlandı
    Geçtiğimiz hafta Apple’ın kendi yapay zekasını geliştirdiğinden bahsetmiştik. Yeni gelen bilgilere göre Apple GPT olarak adlandırılan ve ChatGPT gibi çalışan bir yapay zeka sohbet robotu firmanın çalışanları tarafından gelecekteki özellikleri prototiplemek, metinleri özetlemek ve eğitildiği verilere dayanarak soruları yanıtlamak için bir süredir kullanılıyor.



    Apple, yapay zekasını dahili olarak kullanıyor



    Bloomberg'den Mark Gurman’a göre Apple, kendi bünyesinde üretken yapay zeka kullanımını genişletmenin yollarını ararken Apple GPT olarak adlandırılan sohbet robotunun dahili olarak test edildiğini belirtiyor. Gurman ayrıca Apple’ın bu aracı müşteri hizmetlerine yardımcı olmak için kullanabileceğini belirtiyor. Dolayısıyla AppleCare destek personeli ilerleyen dönemlerde Apple GPT’yi etkin bir şekilde kullanabilir.



    Ayrıca Bkz.Yapay zekanın geleceği şekilleniyor: Microsoft, Google ve OpenAI güçlerini birleştirdi



    Sohbet robotlarının işleri yanlış yapma eğilimi Apple ve CEO'su Tim Cook tarafından oldukça iyi biliniyor. Cook, mayıs ayında yapay zeka söz konusu olduğunda "çözülmesi gereken bir dizi sorun" olduğunu belirterek eksikliklere işaret etmişti. Öte yandan Apple’a kıyasla Microsoft ve Google, üretken yapay zeka alanında çok hızlı adımlar attı. Bununla birlikte Apple’ın herhangi bir duyuru yapmamış olması yapay zeka üzerinde çalışmadığını göstermiyor. Hatta bazı kaynaklar Apple’ın önümüzdeki yıl "yapay zeka ile ilgili önemli bir duyuru" yapacağını aktarıyor.



    Firmanın ihtiyatlı yaklaşımı makul olarak kabul edilebilir. Ancak Apple'ın hala diğer şirketlerin yapay zeka alanındaki hamlelerine yanıt vermesi gerekiyor. Meta kısa süre önce Microsoft'un Azure platformunun Meta'nın açık kaynaklı LLaMA 2'sini benimseyeceğini duyururken, Samsung da yapay zekayı kendi cihazlarına dahil etmenin yollarını aramaya devam ediyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/7/23/23804825/apple-gpt-chatbot-apple-care-siri-chatgpt







  • Siriye entegrasyon lazım

  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    Apple'ın neden arama motoru uygulaması geliştirmek istediği şimdi ortaya çıktı. Spotlight ile GPT uygulaması birleşti mi zaten Siri de bu entegrasyon içinde yer alır diye düşünüyorum.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin background'ınız nedir? Güzel analizler yapıyorsunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.