Şimdi Ara

ChatGPT artık kim olduğunuzu ve ne istediğinizi hatırlayacak: İşte gelen büyük yenilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ChatGPT artık kim olduğunuzu ve ne istediğinizi hatırlayacak: İşte gelen büyük yenilik
    ChatGPT’ye eklenen yeni özellik sayesinde artık tekrar tekrar detaylardan bahsetmek gerekmeyecek. "Özel talimatlar" adı verilen bu özellik, sohbet robotunuza sizin hakkınızda her zaman bilmesi gereken şeyleri ve sorularınıza nasıl yanıt vermesini istediğinizi söyleyebileceğiniz bir yer sunuyor. Henüz beta aşamasında olan özellik çoğu kullanıcı tarafından kullanılabiliyor.



    ChatGPT için özel talimatlar dönemi



    ChatGPT artık kim olduğunuzu ve ne istediğinizi hatırlayacak: İşte gelen büyük yenilik
    Eğer ChatGPT’yi kullanıyorsanız sohbet robotunun hakkınızda pek de bir şey bilmediğini fark etmişsinizdir. Yeni bir istem başlattığınızda ChatGPT, geçmişte konuştuğunuz her şeyi unutuyor. Ancak yeni eklenen özel talimatlar ile bunun önüne geçilebilecek. Bu özellik çoğu senaryo için daha kişisel veya istediğiniz alana yönelik cevaplar almanızı sağlayacak. Örneğin bir öğretmensiniz ve özel talimatlar kısmına “üçüncü sınıf öğretmeniyim” yazdınız. Böylece ChatGPT’den bilgiler istediğinizde -Ay hakkında ilginç bilgiler gibi- size doğru yaş gurubuna yönelik cevaplar verebilecek. Benzer bir şekilde eğer beş kişilik bir aileyseniz istediğiniz yemek tariflerinde ChatGPT'nin doğru porsiyonları önerdiğinden emin olmak için bunu özel talimatlarınıza ekleyebilirsiniz.



    Ayrıca Bkz.AI devrimi: Apple’ın kendi yapay zekasını geliştirdiği ortaya çıktı



    Şimdilik Plus kullanıcıları için



    ChatGPT artık kim olduğunuzu ve ne istediğinizi hatırlayacak: İşte gelen büyük yenilik
    Aynı şekilde yalnızca tek bir dilde kod yazıyorsanız, özel talimatlarınız ChatGPT'ye size her zaman tercih ettiğiniz şekilde kod yanıtları vermesini söyleyebilir. Her cümlenin sonunda emoji istiyorsanız yine bunu talimatlara ekleyebilirsiniz. Kısaca, ChatGPT’ye gerekli tüm bağlam ve bilgileri içeren uzun bir istem hazırlamak yerine bu bağlam ve bilgileri özel talimatlarınıza ekleyerek iş yükünüzü hafifletebilirsiniz.



    Talimatlar özelliği aynı zamanda eklentilerle birlikte de çalışabiliyor. OpenAI, bu özelliğin Plus kullanıcıları için mevcut olduğunu, ancak AB ve Birleşik Krallık dışında bulunan kişiler için kullanılamayacağını belirtti. Dileyen kullanıcılar bu özelliği web'de isimlerinin üzerine tıklayıp Ayarlar > Beta özellikleri > Özel talimatlara katıl seçeneğinden, iOS'ta ise bu özelliğe Ayarlar > Yeni Özellikler > Özel Talimatları Aç üzerinden erişebilirler.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/7/20/23801520/chatgpt-openai-custom-instructions-chatbot
    Kaynak:https://help.openai.com/en/articles/8096356-custom-instructions-for-chatgpt
    Kaynak:https://twitter.com/Gavriel_Cohen







  • heh bir bu eksikti, nerde kaldı anonimlik :)

    Belki tanınmak istemiyorum.

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Haberi okumadiniz sanirim.

  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

    Hayır tam tersi şüphelerimi belirttim, çünkü arka planda neler döndüğünü bilmiyoruz, chatGPT'de tanıma hatırlama becerisi bir achivement olabilir, bunu aleni seçimle kapatabildiğimiz filan hak getire, edge'de izlemeyi kabul edip etmediğimizi soruyor ama bal gibi bunun kimseyi gizleyemediğini de itiraf ediyorlar, ChatGPT 'de ise bu daha sıkıntılı, zaman geçtikçe detayları da ortaya çıkmaya başlar.


    Teknik olarak bunda bir sıkıntı yok bu sayede asistan becerisi artırılacak buradan ticaret devşirecekler, yazılı akıl yada zeka diyelim farklılıklar üzerine gelişecek , sorun buradan gelecek feedback'lere göre sistem geliştirildiği firmalar bu tip arka plan çakallıklarını ile amacına göre çalışan gelişen asistanlar yazabilecekler.


    Henüz erken dönemdeyiz işlem hacmi kadar sistemde eksiklerde giderildikçe gelsin yepisyeni GPT bazlı yeni ürünler.

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Haberde girmeniz zorunlu demiyor işte. Gizlilik istiyorsanız girmeyip her oturumda baştan kendinizi tanıtıp sıfırdan başlayabilirsiniz. Gizlilik konusuna gelince net söylüyorum internete bağlanan hiç bir şey gizli değildir. Tornado networker kullansanız dahi sağlam bir takip ile kim olduğunuz bulunur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • skynet loading....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.