Şimdi Ara

Chat gpt 4ün yazılımcıların yerini alması hakkındaki düşünceleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yorumlarınız



    Tech Buddyyoutube
    #ChatGPT #software #Developer #ChatGptVSDeveloper Kanala Abone Olmayı Unutmayın! To Subscribe: https://bit.ly/3kvj2vw Github: https://github.com/salihcantekin Discord: https://discord.gg/z9Jjum6yME Üyelik ayrıcalıkları için: https://www.youtube.com/c/TechBuddyTR/join 00:00 Giriş 04:47 Soru 1 08:40 Soru 2 10:35 Soru 3 13:35 Soru 4 14:52 Soru 5 17:07 Soru 6 18:37 Soru 7 20:32 Soru 7 - 2 22:46 Soru 7 - 3 24:42 Soru 7 - 4 26:47 Soru 8 30:30 Soru 8 - 1 32:37 Kapanış
    https://www.youtube.com/watch?v=Yp8QICYRUao



  • Fazla zeka iyi değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeka sözcüğü Arapça kökenli. Ayrıca Türkçe'de zeka / zeki sözcükleri "düşünme" anlamından çok kötüleme amaçlı kullanılmaktadır, örneğin "sen çok zekiymişsin yav" "her yanından zeka fışkırıyor" Ben Arap Arapça karşıtıyım. O bakımdan belirteyim dedim. Çat gpt üzerine söyleyebileceğim pek bir nes yok :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılım işini muhakkak devralacaklardır. oncesinde zaten bu işi yapan , kodda güvenlik açıkları arayan, hatalar arayan yapılar vardı. ancak bu yapılar, olaya insan zekası gibi kavramsal yaklaşmak yerine, nesnesel olarak yaklaşırlardı. bu yuzden nesnesel hataları bulup, kavramsal hataları bulamazlardı. ancak yapay zeka bu işi devralacak, hata bulma, hata düzeltme vs. insan kavrayışını yakalayacak sonrasında da yazılım geliştirmeye başlayacak. bu kaçınılmaz birşey çunku baştan sona maddesel hiçbirşey üretilmeden çok maliyetli/masraflı olan tek şey yazılım. ve bu işi yapay zeka devralacak.

  • Nah alacaktır. Buda döndü NFT ye her tarafta bir bilen her tarafta bir fetva veren.


    İşe yarayan tarafları var. Kullanacak olan yine programcı, yani osman abi kaavede otururken len çet get dayına köydeki cevizleri satsın diye bir web sitesi yap şekilli olsun demekle olmayacak.


    Gıcık işler var, rutin, belli kalıpta ve 20 çeşit, belki bunları belli rutine oturtup, daha kısa sürede ve kaliteli üretmeyi sağlar. Onun dışında zor. başka işler için kullanıyoruz, çok fazla sürmüyor başlıyor kendini yinelemeye.


    Özetle, ucuza web sitesi yapan dayı oğlu ile, profesyonelin arasındaki farkı daha da arttıracak bir şey. Makas çok açılacak.

  • yazılımı alana kadar alacagı şeylerin hesabı yok en son yazılımcıgı alacak bahsettigim yazılımcılık ise front end back end gibi basit şeyler degil ileri seviyeye yazılımcılık

  • Adı üstünde "Chat" programı. Bulut hizmeti ile konuşuyorsun ve sana fikrini söylüyor. O da hafızadan.

  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Üniversitedeyken bir söylenti çıkmıştı “excel diye bişey çıkmış, programcılığı bitirecekmiş”. Tırsmıştık o zamanlar.
    Chatgpt’yi bir denedim. X++ ile bir müşterinin tek bir mali boyutunu veren kodu yaz dedim. Şöyle açıklayayım, x++ microsoft’un erpsinin dili. Sorduğum soru sadece x++ dilini bilmeyi değil erp’yi de tanımayı gerektiriyordu. Hangi tablo hangi field bilmesi ve ona göre kodu yazması gerekiyordu. Kodu güzelce yazdı, uzun uzun da açıkladı.
    Biraz daha zorladığımda malesef hatalı kodlar yazmaya başladı. İşin kötüsü daha basit konularda bildiğinin hatalı olduğunu söylediğimde anlayabilirken burada takılıyor. Yazılımcılık dışında da başka konularda da bir noktadan öteye gidemiyor ve çelişkileri yorumlayamıyor.
    İş yazılımcılığa gelene kadar daha çok meslek var. Mesela taksicilik, çağrı merkezi çalışanı olmak filan yapay zekaya ilk teslim olacak meslekler. Değil iyi bir yazılımcı, vasat bir yazılımcının yerini alması bile çok uzak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Çağrı içresi çalışanı, yapay düşünmeye işini kaptırır o kesin ancak taksicinin yerini alacak otonom sürüş için daha bayagı süre var. Tesla Summon ile adam açık otoparkta parkedili Tesla 3 aracı çağırıyor, araç yolun kenarındaki çimenliklere dalıyor. Çimenliklerde uzanmış bir canlı olsa ezilmişti. İstanbul E-5'te 100km'h hızla giden otonom araçta olduğunu düşünsene. Yanından tırlar, iş makinaları geçiyor, yapay düşünmenin sadece bir anlık yanıltısı ile kendini tırın altında bulmak olası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    o işin eli kulağında. otonom sürüşler çok gelişti zaten. şoförsüz otobüs seferleri başladı bile. taksi biraz daha zor, orada iletişim ve bunu yorumlama, cevaplama da lazım ama chat gpt sayesinde o da yakın. yakın gelecekte insanlı uçak da kalmayacak.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    pilotsuz yolcu uçakları olacak mı diyorsun :) bu chat gpt baya iyiymiş :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    tabii ki, iş oraya gidiyor (son top gun'u seyrettiysen orada bile bunun muhabbeti vardı, pilotsuz savaş uçakları yakın, sanıldığı gibi her hareketi uzaktan kontrol edilemeyecek bu uçakların, çünkü iletişimde bir gecikme süresi var, ms seviyelerinde bile olsa bu gecikme hayati, insanlar genel operasyona ve genel harekete). yalnız bunun chat gpt ile alakası yok. zaten uçaklarda ve ihalarda bir çok şey halen otonom, tam otonom sisteme eninde sonunda geçilecek ama önce askeri alanda. siviller için çok daha uzun sürer bu süreç, benim yaşım yetmez sanırım. dediğim gibi yapay zeka uçan araçlarda zaten var, tam otonoma doğru gidecek bu bir yerde. yukarıda bahsettiğim gibi taksicilik vs.. insanlarla etkileşim gerektiren işlerde de AI tam otonom sistemlerin hayatımıza girmesine yarayacak chat gpt tarzı AI uygulamalar.

  • yapay zekayı fazla abartmayın.


    yapay zeka bir alet takımından farkı yoktur.


    sadece belli işleri iyi yapan


    ama asıl marifet alet takımını kullanan usta olabilmektir.


    bu arada G nin yapay zekasınıda hafife almayını.


    G yi deneyimledim beklentimin çok üzerinde çıktı.

  • evladım ben sana yazılımcılık, Computer science dünyasının hemşireliği metaforu ile örnek vermemiş miydim :D çok daha ileri seviye kompleks işler var chatgpt'nin aklı onlara ermiyor. CS belki tıptan daha kapsamlı bir alan, ucu bucağı yok bunun. En basitinden computer vision bu kadar gelişmese dağdan ot arayıp hasta tedavi etmeye çalışıyor olurdun. bunlar radyolojiyi besliyor. herhalde o cihazları icat edenlerin radyolog olduğunu sanmıyorsun  

    ona bakarsan NLP (doğal dil işlemenin) bazı dahili branşları bitirmesi yeterince gelişmesi halinde radyoloji branşını neredeyse yok edeceğini, daha da gelişmesi halinde hukuk alanını mahvedeceğini bilmiyor musun? yapay zeka insanlığı ele geçirmeden kalifiye bilgisayar mühendislerini işsiz bırakmış. burada bilgisayar mühendisliğinden kastım yazılım mühendisliği/yazılımcılık yapay tayfa değil.


    Aklın varsa cerrahi branş seçersin.




    ps: Mühendislik yapmıyorum, EE mühendisliği ile olan ilişkimi kestim, bırakmasam AI üzerine doktora yapacaktım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 12 Mayıs 2023; 1:17:14 >




  •  

  • İlkokul seviyesindeki en basit olasılık sorularını bile çözemediğinin farkında mısınız? En azından ChatGPT 3,5'ta durum böyle.

  • mümkün değil

  • güzel kod yazıyor ama bizim asıl işimizin %5'i falan kod yazmaktır.

  • insanlar programlamayı falanca dili bilmek falan sanıyor !


    programlama sabah kalkınca yapacağın işleri planlamaktır


    planladığın süreçlerde terso durumlarda b planın ne olduğunu


    b planıda patlarsa günü c planıyla kurtarmaktır


    işte buna algoritma derler


    türkçesi işte buna kafa derler.


    ama malesef programlama dillerini


    yabancı dil öğrenme kapasitesinde öğrenenlerin


    piyasada yök onaylı eğitim kurumlarından çıktıları haliyle


    kurumsal işletmelerde daha dikkate alınıyor.


    yapay zeka ile şu an rüyadan bile göremeyeceğin seviyede programlama yapıyorum değil


    yaptırıyorum. arada bir geliştirilen programın kodlarını yapay zeka vermemek istiyor.


    bu konuyuda haliyle aştık


    en son gerçek zamanlı ram kapasitesi ile cpu kullanım hesaplarında


    donanım denetçisinin güç tüketim değerlerine göre orantılamasını sağladık


    buna göre gerçek güç tüketimi gerçek donanım tüketimine eş değer.


    yani bir çok yazılımcı hangi cpu % kaç kullanılıyor hesabı işlemci transistör sayımı çerçevesinde değil


    güç tüketimi orantısalında gerçekleşiyor. bu da % ölçümleme anlamıyla ciddi bir performans değerlendirmesi


    her neyse konu iyice konu dışına kaydı :D





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.