Şimdi Ara

CGN IP (Sanal IP yada 100lü IP) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
7.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

İp adresiniz değişti mi hocam? Yine cgn'den mi denk geldi? Yukarıdaki siteden test edince güvenli internet profiline girdiğiniz gözüküyor mu? Güvenli internette de cgn'den ip aldıysanız statik ip almak dışında yapılabilecek bir şey yok maalesef.
    Ip adresi değişti ama yine cng’nin içinde.
    Evet siteden bakınca aile profili olarak gözüküyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam. Bu da işe yaramadıysa türk telekom'dan statik ip almak dışında yapabileceğiniz başka bir şey kalmamış. Türk telekom hiç bir şekilde cgn'den çıkartmıyor. Müşteri hizmetleri statik ip dışında bir başka bir şey söylemiyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 17 Ağustos 2019; 21:51:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

İp adresiniz değişti mi hocam? Yine cgn'den mi denk geldi? Yukarıdaki siteden test edince güvenli internet profiline girdiğiniz gözüküyor mu? Güvenli internette de cgn'den ip aldıysanız statik ip almak dışında yapılabilecek bir şey yok maalesef.
    Az önce kayınpedere geldim. Onda da türk telekom var. Onun ip’ye baktım. Onun da 100 ile başlıyor.

• artık onlarda işe yaramıyor kanka
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiberliyor abi

artık onlarda işe yaramıyor kanka
    Maalesef
  • Tunneling dediğimiz bir yöntem var, VPN üzerinden çalışıyor.Milleni beni daha önce CGNat'tan çıkartmadığı zamanlarda denemiştim çalışıyordu.Frankfurt lokasyonlu VPSim var, oraya OPENVPN kurdum.Biraz meşakkatli bir iş ve ping süreleri biraz yükseliyor (120-170ms).Ping süreleri yüzünden online oyun için port açmak pek mantıklı değil aslında ama ben SSH ve sFTP için kullanıyordum.İşimi gördü mü gördü ama normal IP kullanmak varken bu yöntem sol kulağını sağ elinle başının üstünden tutmaya benziyor.

Ben şu yöntemi kullanmıştım :
    https://arjan.wooning.cz/port-forward-behind-nat-or-cgnat/

Türkçe açıklaması şunun gibi birşey gördüm ama bilgiler biraz eksik gibi :
    https://mertcangokgoz.com/cgnati-atlatma-vpn-ile-port-yonlendirme-kilavuzu/

• Modemi sürekli resle her ip aldıgın tekrar kontrol et ip ni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Tunneling dediğimiz bir yöntem var, VPN üzerinden çalışıyor.Milleni beni daha önce CGNat'tan çıkartmadığı zamanlarda denemiştim çalışıyordu.Frankfurt lokasyonlu VPSim var, oraya OPENVPN kurdum.Biraz meşakkatli bir iş ve ping süreleri biraz yükseliyor (120-170ms).Ping süreleri yüzünden online oyun için port açmak pek mantıklı değil aslında ama ben SSH ve sFTP için kullanıyordum.İşimi gördü mü gördü ama normal IP kullanmak varken bu yöntem sol kulağını sağ elinle başının üstünden tutmaya benziyor.

Ben şu yöntemi kullanmıştım :
    https://arjan.wooning.cz/port-forward-behind-nat-or-cgnat/

Türkçe açıklaması şunun gibi birşey gördüm ama bilgiler biraz eksik gibi :
    https://mertcangokgoz.com/cgnati-atlatma-vpn-ile-port-yonlendirme-kilavuzu/
    VPS kullanmak güzel bir alternatif ama bende ping süreleri yükselmiyor aksine düşüyor. Overwatch'ta 88-90 yerine 75-80 alıyorum ben. Kullandığım VPS google cloud Frankfurt ve Digitalocean Amsterdam. Her nedense daha iyi routing oluyor heralde.

• Kaan__ K kullanıcısına yanıt
    Pek oyun oynayan birisi değilim ancak mantıken Frankfurt VPS'deki VPN'i kullanan bir istemci kafadan +50ms ping alır gibime geliyor.
    Online oyunlardaki protokollere çokta hakim değilim sadece mantık olarak bunu söyleyebilirim.
    Benim CGNat'taki asıl problemim OpenDNS'nin (şu an Cisco'da) Umbrella hizmetini kullanamamak olmasıydı.
    DNS üzerinden LAN'daki veri trafiğini takip edemiyor, kayıt edemiyor ve izin ver/engelle yapamıyordum, genellikle 'request error' çıkıyordu loglarda.

Ama son 1 aydır Millenicom sağolsun normal IP verdi bana ve herşey normale dönmeye başladı, her ne kadar Bursa'da olmama rağmen public IPim Adana gözüksede
  • Vps e olan ping artı vps sunucusunundan bağlandığın yere kadar olan ping oluyor toplam. Oyun sunucuları genelde Frankfurt veya civarda olduğu için oyunlarda kötü etkilemedi ve garip bir şekilde artı kazanç oldu.

Milleni bana da normal ip verdi ama bir 10 kere reset atınca denk geliyor yoksa cgn e giriyorum. Ellerinde ip yok heralde.

• Xbox için port açmaya gerek yok. Evde sunucu barındırmadığınız durumlarda port yönlendirilmesine ihtiyaç yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Xbox için port açmaya gerek yok. Evde sunucu barındırmadığınız durumlarda port yönlendirilmesine ihtiyaç yoktur.
    Xboxta birçok multiplayer oyun p2p olduğu için port kapalı olunca deneyimi kötü etkiliyor. O yüzden oldukça gerekli bir durum.
  • Kaan__ K kullanıcısına yanıt
    Soket bağlantısı server yönünde gerçekleşir. Evde server yok ise (ki yok resmi sunuculara bağlanıyorsunuz) client port açması anlamı yoktur. Xbox ta p2p için teredo ağı kullanılıyor. Teredo nat arkasından çalışmaktadır.
    Sizin sorunuz cgn kulllanıldığında jitter oluşumudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcanoa

Modemi sürekli resle her ip aldıgın tekrar kontrol et ip ni
    Denedim bir kaç kez ama denk gelmedi hiç

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Xbox için port açmaya gerek yok. Evde sunucu barındırmadığınız durumlarda port yönlendirilmesine ihtiyaç yoktur.
    Port kapalı iken lag oluyor. Sabit ip ile denedim lag olmuyor. 100lü ip vermiyor o zaman. 1 ay denedim.

• Dediğim gibi olay port değil CGN .

• modem de hiç 78 li ip geldimi veya 88 li bu ip ler gelene kadar modem arayüzünden sistemi yeniden başlat dan başlat tuşla başlatma yerine daha ideal ben abartsız kaç sefer denedigimin sayısını söylemicem 2 saat boyunca modemi res ledim 78 li ip alana kadar :))
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Bizde onu diyoruz zaten. Cgn içindeysen port açamıyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Modem bozulmadı mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeniden başlatma ile modem bozulucaksa :)) bozulursa da yenisini verirler o benim problemim degil ki , satarken a sakın bunu yeniden başlatmayın 1 kere çalıştırın ömür boyu çalışşsın mı diyolar :))
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.