Şimdi Ara

Ceza yedim son ödeme tarihi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
3.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar 31 aralık yılbaşı gecesi sağolsun polislerimiz o güzel günde can yamak için bana ceza kestiler. Neymiş sis farlarım açıkmış neymiş cam filmi varmış. 72 + 154 toplam 226 tl ceza kestiler.

Benim sorum 15 gün içinde ödenirse %25 indirim oluyor. Ama bu 15 gün hangi tarihten sonra gçerli ? Ceza kesilen günden sonramı yoksa eve geldiği günden sonramı ? Birde bu cezaları nereye ödüyoruz ve nasıl ödemek mantıklı taksit falan oluyomuş galiba?

Son olarakta sorum arkadaşlar cam filminden ceza kalktı diye biliyorum. En açık renk cam filmim var içi direk gözüküyor adam yinede kesti bilgi verin lütfen :(

• yardım bekliyorum ?
  • 27 aralık 2012 günü bende ceza yedim. park cezası. ama polis elime makbuz vermedi. sonra gibe baktım her gün orada da gözükmedi. bugün vergi dairesine gittim hem mtv ödemek için hem bunu sorim dedim. orada da yoktu. orada çalışan kadın(vergi dairesi müdür yardımcısı yönlendirdi) şunu dedi; size tebliğ edilmeden süre başlamaz. tebliğ edildikten sonra 2 hafta içinde öderseniz %25 indirimli ödersiniz dedi.

sizin elinizde herhangi bir makbuz vs yok ise tebliğ tarihi geçerli ama makbuz var ise o günden itibaren geçerli.
  • Makbuz var elimde ama eve gelmedi ceza diye? Gelmiyormu makbuz olunca ? O zaman benim tarih geçti demektir yani 31 aralıktan sonra fazlamı ödücem şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmrn35

Makbuz var elimde ama eve gelmedi ceza diye? Gelmiyormu makbuz olunca ? O zaman benim tarih geçti demektir yani 31 aralıktan sonra fazlamı ödücem şimdi

maalesef makbuzunuz varsa beyanlı ödeme yapmanız lazımmış. evet 2 haftalık süreniz geçti. tabii daha bilgili arkadaşlar vardır. onlar da cevaplasın. ilk kez ceza yediğim için bende pek bilmiyordum ama araştıra araştıra baya öğrendim
  • Kötü oldum şimdi bende eve tebliğ geldikten 15 gün sonra diye bekliyodum :( ... Peki taksitle nerden ödeyebilirim bu cezayı ?
  • Hocam kurallara uymuyorsak her an bir süpriz yapıp ceza kesmeleri çok normal ama değil mi? Sonuçta adı üstünde sis varı sisli hava da kullanılır, cam filmi ise kullanılmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedelli Son ödeme Tarihi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunresitz

Hocam kurallara uymuyorsak her an bir süpriz yapıp ceza kesmeleri çok normal ama değil mi? Sonuçta adı üstünde sis varı sisli hava da kullanılır, cam filmi ise kullanılmaz.

+1903

Artık kısaları bile yakmayıp sadece sislerle gidenler var. Kurallara uymuyoruz ceza yediğimizde polise suç atıyoruz , kota dolduruyorlar diyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TncyKrmn

quote:

Hocam kurallara uymuyorsak her an bir süpriz yapıp ceza kesmeleri çok normal ama değil mi? Sonuçta adı üstünde sis varı sisli hava da kullanılır, cam filmi ise kullanılmaz.

+1903

Artık kısaları bile yakmayıp sadece sislerle gidenler var. Kurallara uymuyoruz ceza yediğimizde polise suç atıyoruz , kota dolduruyorlar diyoruz...

sis farı tamam da cam filmine niye yazmışlar ki.en açık renk varmış, mercedesler kara kutu gibi dolaşıyor kimsenin bişey dediği yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırmızı ışıkta geçtiğim için 155 tl ceza kestiler 2 ay sonra ödedim yine 155 tl di borç
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmrn35

Selam arkadaşlar 31 aralık yılbaşı gecesi sağolsun polislerimiz o güzel günde can yamak için bana ceza kestiler. Neymiş sis farlarım açıkmış neymiş cam filmi varmış. 72 + 154 toplam 226 tl ceza kestiler.

Son olarakta sorum arkadaşlar cam filminden ceza kalktı diye biliyorum. En açık renk cam filmim var içi direk gözüküyor adam yinede kesti bilgi verin lütfen :(

Demek ki neymiş,
    gereksiz durumlarda sis farı kullanmak yasakmış, cam filmi ile dolaşmak yasakmış.

Cam filminden cezanın kalktığı falan yok, internet dedikodusu yürüdü gitti.

Avukatın biri cam filminden ceza yedi, gitti mahkemeye verdi, cam filminin tonunun açıklığı ve hatırladığım kadarıyla "cildi hassastır" şeklinde doktor raporu ile cezayı iptal ettirdi. Emsal göstererek dava açabilirsiniz. Ama doktor heyet raporu kolay alınmıyor.

Cam filmi ile ilgili kanun düzenlemesi yapılabilir dendi, sosyal medyada laf döndü dolaştı "cam filmine yasak kalktı" diye söylenmeye başladı.

Geçmiş olsun.
    Trafik cezası bir şanssızlık olayıdır. Sobelenmek gibi.
    Hepimizin bazen yaptığı bir trafik ihlali olmuştur. Aşırı hız, cam filmi, sis farı, şerit ihlali, sollama hatası vs.
    Yakalanınca cezamızı öderiz.
    Benim aracımda da 2006 yılından beri Solargard Quantum serisinin en açık tonunda film var, daha hiçbir çevirmede film var diye işlem yapmadılar.
    Ama birgün ceza yersem polislere söylenmem, çünkü kanun belli, baştan cam filmi yaptırırken biliyordum. ve bunu göze alarak yaptırdım.
    Şans işi biraz da...

Denizde bir sürü balık var ama avlanmaya gidince hepsini yakalayamazsınız, hangisi oltaya gelirse, ağa takılırsa...
    Bu da aynı mantık.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 16 Ocak 2013; 14:22:13 >

• Lutfedip bir de erken ödersen %25 indirim yapıyorlar ki buradan bile cezaların neden kesildiği belli.
  • ne diye açıyosun ki sis farını?? araban daha mı hızlı gidiyor?? araban havalı falan görünüyor zannediyorsun dimi?? sen o cezayı öde de bi havan yerine gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyoote -- 16 Ocak 2013; 17:15:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coyoote

ne diye açıyosun ki sis farını?? araban daha mı hızlı gidiyor?? araban havalı falan görünüyor zannediyorsun dimi?? sen o cezayı öde de bi havan yerine gelsin..

tamam sinirlenme

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhannnn_taz

quote:

Orijinalden alıntı: TncyKrmn

quote:

+1903

sis farı tamam da cam filmine niye yazmışlar ki.en açık renk varmış, mercedesler kara kutu gibi dolaşıyor kimsenin bişey dediği yok...

Haklısınız... Herkese ayrım yapılmadan kurallar uygulanmalı. Arabası Opel , VW vs. diye "Cezayı keserim buna ben" denmemeli.

• birgün adına da ben kurallara uymadım cezayı hakettim diye konu açın be... hep polis suçlu.. sizde hiç suç yok zaten...

sis farı açmak yasaktır bunu bilmeyen kaldımı acaba cam filmi zaten yasak... sen kurallara uyma cezayı ye sonrada veryansın et...

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Lutfedip bir de erken ödersen %25 indirim yapıyorlar ki buradan bile cezaların neden kesildiği belli.

işte senin zihniyetinde olanlara iyilik yaramaz... kaç para kestilerse o parayı ödemek daha iyi değilmi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Lutfedip bir de erken ödersen %25 indirim yapıyorlar ki buradan bile cezaların neden kesildiği belli.

Aynen polis aynını diyor. 15 gün içinde ödersen indirim var. Ulan sanki 226 tllik cezam 30 tlye düşcek. 15 gün içinde ödersem 170 tl olcaktı o sanki çok ucuzmuş gibi :). Bide millet ödesin kalmasın cezalar birikmesin diye indirim yapıyolar sözde adiler.

quote:

Orijinalden alıntı: coyoote

ne diye açıyosun ki sis farını?? araban daha mı hızlı gidiyor?? araban havalı falan görünüyor zannediyorsun dimi?? sen o cezayı öde de bi havan yerine gelsin..

Ben burda ceza ile ilgili işlem sordum bana yorum yap demedim. Sis farımı açınca noluyor kimin canını tehlikeye atıyom ? Tamam başkalarının arabalarında xenonlar var sis farlarını açıyolar öküz gibi göz alıyor. Ama benim sis farım normal bir arabanın sis farından bile az yanıyo. Yani görseniz parkların şiddetinde yanıyo ayrıca kısalarım iyi aydınlatmıyor diye açıyorum kimsenin hayatını tehlikeye attığım yok.

Ayrıca cam filmide en açık renk yani yokla var arası gibi. Bundada kismenin canını tehlikeye atmıyom. Polislerin kendi arabalarında film var o zaman onlarda takmasın.

Hız yapsam, kırmızı ışıkta geçsem neyse başkalarının tehlikeye atıyom ama saçma bu.

Düşünün kırmızı ışık cezası ile cam filmi cezası aynı? BU ne saçmalıktır ne saçma bi ülkede yaşıyoz. Birinde başka insanların canını tehlikeye atıyon diğerinde sadece cam filmi ve cezalar aynı

Bu devlet nerden para kazancağını şaşırmış. Bizim arkadaş arabasının arkasına spooiler taktı rüzgarlık. ONa bile karışıyolar takamazsın yasak ruhsata işletmen gerek modifiyeli diye. İlla para kazancaklar.

• Kisalari iyi aydinlatmiyomus da ondan yakiyomus. Hahahah ya bi git kardesim allahini seversen. Biliyoruz senin gibi tipleri. Ne diye yaktigini bilirim ben senin gibilerin. Bide diyo ki milletin can guvenligi falan. Sen o arabayla yola cikma cok duyarliysan. Bos bos da konusma daha surda.

Magdur gibi konu acmis bide surda. Yok yilbasi gunuymus de bik bik bik.

• Bazıları Allah'ın verdiği beyni kullan(a)mıyor.Etrafı çitlerle çevrili tarlada yaşayan koyun gibi,önüne konan her mantıklı ya da mantıksız kuralı sanki Kur'an da yazıyormuş gibi hayat felsefesi kabul ediyor.
    Birisi bana açıklasın kardeşim,en açık cam filmi neden yasak?
    ''yassah gardeşim yassah,devlet yassah diyorsa yassah.'' dışında bir mantıklı açıklama bekliyorum.
    Devlet 3 günde 1 defadan fazla büyük tuvalet yapmak yasak dese kabul edeceklerin oranı %50den fazladır.
    Koyun olmayın insan olun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.