Şimdi Ara

Cevrenizde/ailenizde vs. İtu/odtu/bogazici sektorden muhendis var mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
6
Favori
3.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam neden soruyorsun bunları beğenmezsen Hakkari mi yazacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: hmac

he, bu arada yakın bir arkadaşımın abisinin lisansı yeditepe üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği, yüksek lisansı itü'de. cern'de çalışıyor şu anda.

Cern de mi ?
    Ne olarak benim bildiğim türk muhendis yok

http://greybook.cern.ch/programmes/experiments/lhc/institutes/CMS006787.html

ne olarak olduğunu bilmiyorum ama itü'nün gönderdiği takımın içinde kendisi. yiğit turgut olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizozkan

teyzemin oğlu boğaziçi bilgisayar mezunu amerikanlarla iş yapiyor her ay oraya gidiyor, evden calisiyor genelde. karisi itü gida muhendisi ülkerde mi ne. diger akrabam bogazici ekonomi mezunu fakat psikolojik tedavi görmekte. bir uzaktan akraba boun. bilgisayar o da japonyoda

niye tedavi görüyor merak ettim geçmiş olsun bu arada
  • quote:

ne olarak olduğunu bilmiyorum ama itü'nün gönderdiği takımın içinde kendisi. yiğit turgut olmalı.

hocam bunu bi zahmet "İTÜ mü ODTÜ mü?" konusuna yaz da arkadaşlar görsün

• itü odtü falan değil ama sabancı elektronik mezunu olan tanıdık bitirdiği gibi pg ye girdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

quote:

takılmayalım soyle seylere sıdık yarıstırmaktan baska bısey deyıl ya :D

• bizim bir akraba odtü de yazılım mühendisliği okudu şimdi amerikada yüksek lisans yapıyor sonrada üniversitede öğretim görevlisi olacak heralde..
  • odtü ee mezunu abı var 45 yaslarında yaklasık 50mılyar sureklı yurt dısına cıkıp gleıor tv kanllarındakı yayın kontrolu cıhaz ayarları tamıratı ısınde
    ıtu elektrık mezunu abı var 35 yaslarında ıstanbulda yenı yapılan cok katlı bınalara elektrık projesı cızıyor elektrık sırketı var maasını bılmıorum ama baya varlıklı yanı ac deyıl genelde yenı meuznlara 2.5 ıla 5 mılyar arası verıolar. ortalma 2.5 verıo fırmalar 5yılar 5 6 alıon normal hata normal altıysan..
    napcan sen maasını sen kazan sonra meslegı sevıcenmı sevmıcenmı onu dusun yaz paraya gore meslek tercıhımı olur ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: masa70

odtü ee mezunu abı var 45 yaslarında yaklasık 50mılyar sureklı yurt dısına cıkıp gleıor tv kanllarındakı yayın kontrolu cıhaz ayarları tamıratı ısınde
    ıtu elektrık mezunu abı var 35 yaslarında ıstanbulda yenı yapılan cok katlı bınalara elektrık projesı cızıyor elektrık sırketı var maasını bılmıorum ama baya varlıklı yanı ac deyıl genelde yenı meuznlara 2.5 ıla 5 mılyar arası verıolar. ortalma 2.5 verıo fırmalar 5yılar 5 6 alıon normal hata normal altıysan..
    napcan sen maasını sen kazan sonra meslegı sevıcenmı sevmıcenmı onu dusun yaz paraya gore meslek tercıhımı olur ..

Hocam siz 2kda deseniz yine bu meslegi yapacam ama merak ettim iste.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

gerek yok yahu, zaten odtü'den de giden bir takım vardır mutlaka, benim bilgim sadece arkadaşın abisinin orada olduğu yönünde ve de itü'yle birlikte gittiği, hatta itü'nün onu gönderdiği şeklinde. belki de doktora yapıyor, arkadaşımdan öğrenip buraya yazarım en kısa zamanda.

@1/2mv2 benim bir başka kuzenim de bahçeşehir üniversitesi mekatronik mühendisliğinden mezun oldu. mezun olur olmaz mercedes'e girdi, belli bir süre sonra mercedes toplu işten çıkarma yaptı, arasında kuzenim de vardı. kadroya geçen birkaç kişi olmuş. kuzenim de fırsat bu fırsat deyip askerliğini aradan çıkarttı, döndüğünde bir 6 ay kadar iş aradı. (ya bulamadı ya da bulduğunu beğenmedi.) en sonunda ünlü bir alman firması onu işe aldı ve 6 aylığına almanya'ya yolladı. şimdi orada staj yapar gibi çalışıyor, birkaç ay sonra türkiye'ye döndüğünde o şirketin türkiye şubesinde çalışmaya başlayacak. yani adamlar onu yetişmesi için almanya'ya yolladı. tam miktarı bilmemekle beraber 2000-2500 euro civarında maaş aldığını biliyorum, türkiye'ye gelince daha da artabilir. ancak, kuzenimin kendisine kattığı şeyler var, sadece mezun olmadı. anadili gibi ingilizce ve almanca biliyor, konuşuyor. elektrik-elektronik mühendisliğiyle de çap yaptı, yurt dışı tecrübeleri vs. var. yani okulu sektörde çok söz geçiren bir okul olmamasına rağmen o eksikliğini kendisi kapattı ve belki de şu anda bazı itü, odtü, boun, bilkent mezunundan iyi bir konumda çalışıyor ve hayatını idame ettiriyor. artık bu örnekten kendine ne çıkarırsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1/2mv2

quote:

Orijinalden alıntı: masa70

odtü ee mezunu abı var 45 yaslarında yaklasık 50mılyar sureklı yurt dısına cıkıp gleıor tv kanllarındakı yayın kontrolu cıhaz ayarları tamıratı ısınde

Hocam siz 2kda deseniz yine bu meslegi yapacam ama merak ettim iste.

anladım pekı.bırde bogaz ıcı mezunu aynı lıseden mezun oldugum bır abı var 27 28 yaslarında aveada genel mudur yardımcısıydı 5 aldıgını soylemıstı 2 3 yıldır calısıodu.lıseye tanıtıma geldıgınde zorla ogrenmıstık :D

• quote:

Orijinalden alıntı: 2014matfull

quote:

teyzemin oğlu boğaziçi bilgisayar mezunu amerikanlarla iş yapiyor her ay oraya gidiyor, evden calisiyor genelde. karisi itü gida muhendisi ülkerde mi ne. diger akrabam bogazici ekonomi mezunu fakat psikolojik tedavi görmekte. bir uzaktan akraba boun. bilgisayar o da japonyoda

okulu kazandiktan sonra asosyallesti evden cikmaz oldu iste, ders calisiyordy surekli sonra kafayi yedi iste tedavi goruyor

• quote:

quote:

quote:

okulu kazandiktan sonra asosyallesti evden cikmaz oldu iste, ders calisiyordy surekli sonra kafayi yedi iste tedavi goruyor

o kadar mı zorlandı. bitirdi mi bari ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

bitirdi adam su gibi ingilizce konuşuyor hatta bir plazada mi ne calisiyordu. maasida iyi :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bitirdi adam su gibi ingilizce konuşuyor hatta bir plazada mi ne calisiyordu. maasida iyi :D

umarım ben de giderim bu sene teşekkür ederim hocam bilgi için

• Yıldız Teknik Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olmuş bi tanıdık var. Toplam 3 ortak çalışıyorlar. Turkcell'den tutun ING bankasına kadar 12-13 şirketle anlasmalilar ve proje tasarlıyorlar. Turkcell'e bir proje tasarladilar ve 1 milyon TL aldilar geçenlerde. Daha yeni Amerika'dan daire aldi. Yıldız Tekniği küçümsemeyin. Ordan mezun olunca havada kapiyorlar sizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: xemreeex

Yıldız Teknik Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olmuş bi tanıdık var. Toplam 3 ortak çalışıyorlar. Turkcell'den tutun ING bankasına kadar 12-13 şirketle anlasmalilar ve proje tasarlıyorlar. Turkcell'e bir proje tasarladilar ve 1 milyon TL aldilar geçenlerde. Daha yeni Amerika'dan daire aldi. Yıldız Tekniği küçümsemeyin. Ordan mezun olunca havada kapiyorlar sizi.

katılıyorum. ben de konuya taksit taksit yazıyormuşum gibi oldu ama konu başlığı itü-odtü-boun olduğu için bir anda yazamadım. dayım ytü bilgisayar mühendisliği mezunu. özellikle ytü'nün bilgisayar mühendisliği bölümüyle öne çıkabilirsiniz, dayım da ankara'da bir bankada çalışıyordu, yeri geldi beş haneli maaşları gördü, son zamanlarda maaşı biraz daha düşse de yine de türkiye standartlarının çok üstündeydi. çalıştığı şirketteki cemaat yapılanmasından rahatsız olduğu ve kendini tutamadığı için işten kovuldu, şimdi devlete geçti, türk telekom'da. 4000 liradan az almadığını biliyorum. zaten yıllardır çalıştığıyla refah seviyesini yukarı çekti, şimdi 4000 lira ona az gelmiyordur. ayrıca eşi de çalışıyor, kendisi kadar olmasa da kendisine yakın bir maaş alıyor. bir tane çocukları var, o para onlara hayli hayli yetiyordur ki ek olarak ankara'da 4+1 evi, arabası, yazlığı vs.'si var. devlette olmanın rahatlığı da cabası. he, bir önceki mesajımda verdiğim kuzen örneğinde olduğu gibi o da mezun olmakla yetinmedi tabii ki. böyle bir refaha ulaşabilmek için 30'lu yaşlarına kadar okudu, çalışırken dahi okudu, kendini geliştirdi. ingilizcesi ana dili gibi, yine onun da yurt dışı tecrübeleri vs. var. belki itü-odtü-boun-bilkent gibi üniversiteler size kapıyı aralamanıza yardımcı olur ama yine de oralardan mezun olsanız bile bir şekilde çırpınıp bir şeyler eklemeniz lazım kendinize. ha, belki bu dörtlü daha az çırpınmanızı sağlar, o konuya katılıyorum. aklıma geldikçe örnekler yazarım ailemden ve çevremden. @1/2mv2

• babaannemin kardeşinin torunu boğaziçi makinadan geçen sene mezun oldu.mezun olduktan 1,5 ay sonra leventte karşıdan karşıya geçerken araba çarptı ,vefat etti . haberlerde çıkmıştı.hay ben bu şansa tüküreyim kardeş , adaletin batsın dünya.aklıma geldikçe deliriyorum .

neyse bi tanığım daha var itü kimya müh . eczacıbaşında çalışıyor . 6 milyar civarı maaş alıyor . çok yakın bir abimdir kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ist_yer_34 -- 27 Ağustos 2013; 2:04:18 >
  • Uzaktan yegenim sayilir. odtu makine mezunu ayrica elektrik-elektronik cap yapti. deli gibi para kazaniyor suan yasi 30.
  • Türkiye'de mühendisliği yerin dibine sokan konulardan sonra bu konu ilaç gibi geldi. İtü, ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent, YTÜ ve birkaç tane daha üniversitenin diğerlerinden ne kadar farklı olduğunu gördük. İnşallah konunun devamı gelir.

Ben de bir örnek vereyim, İstanbul üniv. 'den mezun inşaat müh. bir tanıdık yüksek lisansını da yaptıktan sonra iş buldu ve 5 yıldan fazladır çalışıyor şimdi iyi bir inşaat firmasında genel müd.yard. Maaşını bilmiyorum ama çok iyidir herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.