Şimdi Ara

Cevat Yerli: Bir Oyunda Grafiğin Önemi %60'tır (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
1
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence cevat abi devamlı attığı gibi bunuda kafadan 60

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostliving
    GTA size GTA 3'ten beri aynı grafikleri sunsa ne derdiniz ?. COD halen aynı grafikleri sunuyor diye yerden yere vuruyorsunuz ?.. Kimi kandırıyorsunuz ki ? :)

En somut örnek olarak elimizde zaten FIFA ve PES örnekleri var.
    FIFA 3 sene boyunca aynı grafikleri makyajlayıp oynanabilirlikte ufak değişikliler yaparak yeni oyun piyasaya sürdüğü için çoğu oyuncusunu PES'e kaptırmıştı.

Ama şöyle de bir faktör var oyunlar, türüne göre içeriklerle donatılıyor.
    Crysis'de anlattığı fantastik savaş atmosferi için yüksek kalitede görsel oyunlara ihtiyaç duyacaktır elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trapdoor -- 15 Nisan 2013; 23:24:06 >
  • Yaptığı oyunların grafik dışında bir şey vermemesini şimdi daha iyi anlıyorum.
    Hideo Kojima'ya sorsalar ne derdi acaba?
  • Bioshock Infinite'in grafiği fazla detaylı değil ama ışıklandırmayı çok iyi kullanmaları ortamın sizi çekmesini sağlıyor. Bu yönden Cevat haklı ama %60 olamaz, olmamalı. Grafik en fazla %40 olur.

• Bence her oyunun kendine yakışan bi grafiği var mesela team fortress 2 çizgi filim gibi ama çok güzel battlefield 3 gerçekci göz alıyo minecraft grafikleri kötü diyenler çok ama neden satış rekoru kırıyo o grafikleri ona yakışıyo oynanış özelikle çok farklı ve zevkli oyun nerdeyse full grafikden ibaret yapmış :D oynanış senaryo daha aklıma gelmiyen bi sürü şey var cevat yerli hayatında hiç oyun oynadı mı acaba :DD

• burada yeni nesil ile eski nesil farklılıkları görülüyor şu anda oyun oynamak hiç zevkli gelmiyor bana tabiki kişiden kişiye değişir bu durum ben crash bandicoot , crash team racing,resident evil 3,driver 1,driver 2 vs... oynamış biri olarak şu anda kendini oynatacak oyun sayısı çok az eski tadı alamıyorum oyunlardan şöyle 4,5 kişi toplaşıp 4 kişi çakal yarışı yapmak isterim hey gidi günler bak özledim şimdi...

• ya bu biraz oyuncuya bağlı yani aptal saptal yorumlar yapıp adamı kötülemeyin crysis 3 optimize özürlü bi pc oyunuda olsa iyi bi yapım
  • hotline miami de mi oynamayağh :D
  • CryEngine gibi bir motora sahip diye böyle demesi normal.Senaryosu diyecek hali yok berbat olduğu konuyu söylemez sonuçta ne biliyim bi yapay zeka felan
  • Ya defolsun gitsin ya grafikmiş ben neden hala Syphonfilter 1 2 3 oynuyorum ( bilen bilir ne kadar efsane olduğunu ) taa neredeyse 15 yıl önce çıkmış oyun bu sene çıkan oyunlardan daha çok zevk veriyor bana yada sorun bende bilmiyorum grafikmiş crysisin hiç bir oyununu sevmedim zaten ya sinir etti gece gece
  • grafiğe herhangi bi yüzde vermek anlamsız. low ayarlarda oynayan arkadaşlar hep yorum atmış heralde. bf 3 ve crysis 3 ışıklandırmaları cok iyi. oynanabilirliği en iyi şekilde ayarladıkdan sonra grafikleri son düzey pc lere göre olması lazım bence. bi farcry sadece manzarası için girip gezdiğimi bilirim

• Böyle bir türk oyun yapımcımız olduğu için cidden utanıyorum. Keşke türk olmasaydın be Cevat. Rezil bir insansın. Yaptığın açıklamaların her biri ayrı rezil. Singlepalyer oyunlara laf attın. Şimdide oyunun %60 en önemli şeyi grafik mi ? Afferin aferin bi cCrysisin var o da artık ne satıyor ne adam akıllı oynanıyor. Sen %60 grafiktir derken Minecraft senin yaptığın grafik çöpünden 20 kat daha fazla sevilip oynanıyor. Benim en sevdiğim oyun 1999 yılında çıkan "The Longest Journey" dir. Şimdi oynarsan pixelleri sayarsın ama muazzam hikaye seçimleri ve bulmaca kurguları benim en sevdiğim oyun yapmaya yetti. Neden hala kafelerde Counter- Strike oynanıyor ? Neden Crysis yok ? Oyuncuların cahilliğimi sanıyorsun? Bilgisayarlar mı yetmiyor ? Hayır, bu senin cahilliğin. Eğer %60 grafik yerine biraz yapay zekaya, hikaye kurgusuna ve özgün, özentisiz bir multiplayera değer verseydin ortaya daha çok şey çıkarabilirdin. Hele bir yeni nesiller çıksın sen bu oyun piyasasında hiç bi halt yapamiyacaksın. Bu yaptığın açıklamalarla herkesin nefretini topladın. Umarım sen ve Crytek batarsınız. Keşke ismin soyadın başka olsaydıda benim yorumum bu kadar - lenmezdi. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: encuni

Kaç yıldır yarım yamalak oyun cıkarmadandan belli zaten %40 unuttu

İlk önce okudum sonra bastım artıyı Benim gibi manyak var mıdır hala bilmemde daha yakın zamanda şurda doom serisini 1'den başlayarak bitirdim, wolfenstein'ı ve eklenti pakedini bitirdim.Sırada blood var hatta, duke nukem 3d var.Bunlar zevkli işte.Önemli olan grafikte değil eğlenceli olması.Ki eğlencenin dibi eski oyunlarda fazlasıyla mevcut.

Edit : Grafiğe %30 veriyorum var mı azaltan? Bak sistemim kötü falanda değil akıyoruz ama, oyunun içeriği ve eğlenceli oluşu en önemli şeydir benim için.Az iki boyutluda oynamadık hani saatlerce.Hala üzerine düşülüp uğraşılan platformlar var ki çok zevkliler.En azından Crysis 3'den iyiler yani eğlence bakımından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 13 Nisan 2013; 3:46:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ontes

Böyle bir türk oyun yapımcımız olduğu için cidden utanıyorum. Keşke türk olmasaydın be Cevat. Rezil bir insansın. Yaptığın açıklamaların her biri ayrı rezil. Singlepalyer oyunlara laf attın. Şimdide oyunun %60 en önemli şeyi grafik mi ? Afferin aferin bi cCrysisin var o da artık ne satıyor ne adam akıllı oynanıyor. Sen %60 grafiktir derken Minecraft senin yaptığın grafik çöpünden 20 kat daha fazla sevilip oynanıyor. Benim en sevdiğim oyun 1999 yılında çıkan "The Longest Journey" dir. Şimdi oynarsan pixelleri sayarsın ama muazzam hikaye seçimleri ve bulmaca kurguları benim en sevdiğim oyun yapmaya yetti. Neden hala kafelerde Counter- Strike oynanıyor ? Neden Crysis yok ? Oyuncuların cahilliğimi sanıyorsun? Bilgisayarlar mı yetmiyor ? Hayır, bu senin cahilliğin. Eğer %60 grafik yerine biraz yapay zekaya, hikaye kurgusuna ve özgün, özentisiz bir multiplayera değer verseydin ortaya daha çok şey çıkarabilirdin. Hele bir yeni nesiller çıksın sen bu oyun piyasasında hiç bi halt yapamiyacaksın. Bu yaptığın açıklamalarla herkesin nefretini topladın. Umarım sen ve Crytek batarsınız. Keşke ismin soyadın başka olsaydıda benim yorumum bu kadar - lenmezdi. :)

Yeni nesil dediğin olayı Crytek açıp kapatıyor. Gene o satmıyor ve batacak dediğiniz firma hoşunuza gitsin veya gitmesin. Dünyanın 4 bir yanından stüdyo açıyor. Microsoft, EA gibi firmalarla sürekli anlaşmalar ile çalışıyor Paranın dibine vuruyor her şekil sen rahat ol

EA'de öyle yerden yere vuruyorlar, demediklerini bırakmıyor ama nedense gene bu oyuncular EA'yi zengin ediyor? Yapmayın Allah'ınızı severseniz kendinizi kandırıyorsunuz. EA'ye en kötü firma ödülü veriyolar ama en zengin firma halen o, En çok oyunları satılan firma halen o

Bu hep böyledir en çok nefret edilen firmalar her zaman en çok zengin olanlardır. Microsoft, EA sizler ne kadar nefret ediyoruz desenizde onlar bir okadar çok zenginleşiyor

• %60 öneme sahip olduğu için GTX660M ekran kartımla medium detayla oynayabiliyorum. Herkesin cebinde GTX Titan'a 2500tl verecek parası yok Sn.Cevat Yerli.(Titanda bile bazı sahnelerde 30 fpsye düşüyor.)

• quote:

Orijinalden alıntı: k1rulez

%60 öneme sahip olduğu için GTX660M ekran kartımla medium detayla oynayabiliyorum. Herkesin cebinde GTX Titan'a 2500tl verecek parası yok Sn.Cevat Yerli.(Titanda bile bazı sahnelerde 30 fpsye düşüyor.)

ultra da mı oynayacaktın? sen 660m i ne sanıyorsun ki? masaüstünde bir gtx 560 etmez.

• ziya mod on diyorum sadece
  • benim anlayamadığım bunca oyun yapımcısı röporaj yaparken siz sadece Cevat Yerli'nin dediklerini yazıyorsunuz. 2D oyunları ve Minecraft gibi yapımları günümüzde mantıksız bulduğunu söyleyen ünlü yapımcılar var. Çok merak ettim neden sadece Cevat Yerli'ye yapıyorsunuz bunu.

• hangi testi uygulamışta sonuç %60 çıkmış yani neden %55 değil %65 değil ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: k1rulez

%60 öneme sahip olduğu için GTX660M ekran kartımla medium detayla oynayabiliyorum. Herkesin cebinde GTX Titan'a 2500tl verecek parası yok Sn.Cevat Yerli.(Titanda bile bazı sahnelerde 30 fpsye düşüyor.)

670m de crysis 3 ultra da 15-20 fps de çalışıyor arkadaşımın pc de .
    bende 650ti-boost var high da 30-40 fps de oynuyor bazen save falan yaparken 15-20 fps ye düşüyor. sen 660 m de ultra damı bekliyorsun komik olma
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.