Şimdi Ara

Cevap: YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulenthaydar

    quote:

    Orijinalden alıntı: uthec_

    otomatik vitesleri giderken boşa almak zararlı mıdır? park ederken veya ışıklarda falan durmaya yakın vitesi boşa alıyorum daha sarsıntısız duruş için..geçen yanımda arkadaş uyardı beni..otomatik viteslerde boşa almak zararlı diye biliyormuş. sizin böyle bir bilginiz var mı?

    benim bildiğim kadarıyla tam otomatik yada çift kavramalı hangisi olursa olsun, hareket halindeyken boşa almamalısınız. otomatiklerde -D- ler arası geçişler, dsg lerde modlar arası geçişler ve spor modun kullanımı hariç hiç birşey yapmamalı. bir arkadaşımızında bahsettiği gibi tam otomatikleride ışıklardaki durma miktarı uzun süreli ise "dururken" boşa almak baskı-balataya olan yükü azaltyor diye biliyorum. zaten boşa laınca araçta rahatlıyor. ama vw gurubundaki dsg lerde duruşlardada boşa almamak lazım diye biliyorum (mantığını tam bilmiyorum). heleki hareket halinde, durmaya yakın vs gibi boşa geçirmek yağlamadan dolayı olsa gerek hiç tavsiye edilmiyor. zaten duruştan sonra aracın frenine yarım fren değilde tam fren basarsanız tamamen boşta olduğunu hissediyorsunuz.

    yazımda çok fazla -boşta- kelimesi tekrarı yapmışım kusuruma bakmayın.

    bizim araçlarda start-stop var sizce bu dsg için gerçekten çok faydalımıdır acaba.bir de akünün yanında siyah kutuya benzer bu start stop sistemi içinmi bilen varmıdır acaba şarj ünitesi gibi birşey mi..







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.