Şimdi Ara

[Cevap yazmayın, konuyu üste taşımayın! ]Hastalığıma çare bulamıyorum... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
9
Favori
48.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10.000 TL size kalsın alın o parayla bildiğiniz dağa çıkın.Yada ormanlık yerlerde kalabilirsiniz dağ evi kiralayabirsiniz.Asla radyasyona dair bir cisim bulundurmayın.Hatta kireç taşı bulundurun.Telefon bilgisayar teknoloji olmamalı.Lamba bile olmamalı.Sadece Mum.Tüm insan yapımı bu tip şeylerden uzaklaşın.Farkı gördüğünüzde şaşırıcak ve insanoğlu kendi sonunu kendi hazırlamış diyeceksiniz.Tabi daha da ötesi yediğiniz besinleri varsa imkanınız zirai ilaçlar kullanmadan yetiştirip yemenizdir.Faydasını kısa vadede görürsünüz.Göz kuruluğu hep baş ağrısı göz ağrısı vb sorunlar yaşadım 1 hafta kaldım anlatılmaz.1 gün bile farkettiriyor.Tabi alternatif tıbba yönelmenizi öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödül 25.000TL(Yirmibeşbin Türk Lirası)'na çıkarılmıştır. Konu okunmadan yapılan tavsiyeler ve gereksiz yorumlar cevaplanmayacaktır. Saygılar...
  • Merhaba,

    Eskiden kabaca gözkuruluğu diye tanımladığım hastalığı (sizin yazdıklarınızın %95 aynısını) yaşamış biri olarak ben kendi sorunumu çözmüş bulunmaktayım. Sadece göz kararması gibi bir problemim olmamıştı, onun dışında zamanında öğrenim ve iş hayatımı kabusa çeviren bu hastalığı uzun yıllar tedavi edilebilir bir sağlık problemi olduğunu bilmeden geçirdim. İşin komiği bunları da geçtim; en zor gelen tarafı bir de tembellikle suçlanmaktı. Bu durum eşimin hastalığı nedeniyle onun diyetini (taş devri diyeti) uygulamamla (sırf ona destek olmak için di ama Allah'ın neleri vesile edebileceğini kim bilebilir) sona erdi. İlginçtir göz doktoruma son gidişimde kendisi de sonuca şaşırmıştı.
    Kabaca söyeleyebileceğim olay biraz besin duyarlılığı(alerji değil duyarlılık) biraz D vitamini biraz da şeker (şeker hastalığı, gizli şeker veya yüksek insülin toleransından herhangi biri yeterli) . Özellikle unlu mamüllerini (gluten içeren herşey: buğday, çavdar, yulaf vb) kesince yeniden doğmuş gibi oldum. Artık sabah uyanınca hemen gözümü açıp ayaklanabiliyorum. Sabah saatlerine iş için randevu verebiliyorum vb..

    Şimdi bu duyarlılık olayı normal alerjilerden farklı olarak york testi tipinde tetkik gerektiriyor. Bunun için immupro'yu tavsiye edebilirim. Hem besin hem de başka (metal vb) malzemelere karşı duyarlılıklara bakılabiliyor. Ancak ucuz yöntemler değiller. Eğer yaptıramazsanız hiç olmazsa benim yaptığım gibi gluten içeren her şeyi sofranızdan kaldırın. İlk iki hafta zorlanabilirsiniz ancak sonuca değecektir. Muhtemelen iki ay sonra tümüyle iyileşebilirsiniz.
    Sonuç olarak genel mesele tedaviden çok vücudu zehirlememek (benim için zehir gluten ve şeker idi). Zehiri keserseniz kendi kendine düzelebiliyorsunuz. Öyle acayip ilaçlara falan da ihtiyaç kalmıyor.

    Kanunen size doktorluk yapamam. Ancak kendi yaptığımı kabaca yazabilirim:

    1) Besin duyarlılığı testi: Pahallı gelenler için ezbere gluten içeriğini hayatınızdan kesin olarak çıkarmak da işe yarayabilir. Çünkü katil büyük ihtimal ile "uşak" tır. 2 ayda düzelme olmazsa o zaman teste başvurmak daha mantıklı..
    2) Çabuk iyileşmek için; besin duyalılığı da immün sistem ile ilgili olduğundan D vitaminini ölçtürmek. Literatüre (mevcut labaratuar skalası) göre normal çıkarsa aldanmayın. Litaretür alt sınırını 2 ile çarpın ve o değerin altına düştüyse D vitamininizi eksik kabul edin. Ona göre her ay 2TL lik D vit kullanmak gerekebiliyor. İkinci aydan itibaren (ki o zaman güneşe duyarlılık kalkmaya başlayacak) mümkünse bol bol güneşlenmek.
    3) Taş devri diyeti genel kurallarına uymak. Bu noktada ek bilgi olarak ayçiçek yağı gibi omega6 dan uzaklaşıp zeytin yağı ve tereyağına dönmek. Destek olarak yüksek omega3 lü balık yağı almak. Şekerden vazgeçmek açlık insülin direncini 5'in altına çekmek.

    Benim kendi kişisel çözümüm budur. Doktor tedavi ve tavsiyesi yerine geçmez.. Bazı tavsiyelerimi daha önce denemiş olabilirsiniz. Ancak bu tedavi bir bütündür. Birini yap diğerini yapma bir işe yaramaz. Örneğin balık yağı kendi başına herşeyi çözemiyor vb. Bu arada bu kurallar yukarıda bahsettiğim eşimin çok ciddi kronik(!) hastalığının da bitmesinii sağladı. Benim anladığım vücudu zehirlemekten vaz geçerseniz gereksinimi olan malzemeyi de eline verirseniz her ne sorun olursa olsun kendini toparlayabiliyor. Sizin de kafanıza yatarsa detay verebilirim..
    Şimdiden geçmiş olsun..




  • Ek olarak taş devri diyetini merak eden arkadaşlara Prof. Dr. Ahmet Aydın hocanın beslenmebulteni isimli sitesini ve 7den 70e Taş Devri Diyeti adlı kitabını öneririm.

    Duyarlılık testi dışındaki testleri sigorta kapsamında yaptırabilirsiniz: Dahiliyeci veya endokrin uzmanı bu testleri yaptırtabilir:
    25 ohD (küçük sağlık kuruluşlarında olmayabiliyor mutlaka bunu yapabilen bir yere gitmek lazım. Kendi akıl edip bakan doktor sayısı azdır) .
    açlık insülini (bunu söylemezseniz doktorun aklına gelmez. Genelde açlık kan şekerini yeterli görüp geçiyiorlar.)
    Gitmişken tiroid kontrolü de yapılması iyi olur ki zaten genek checkup (kan+idrar) ta vardır. Yalnız tsh, t3, t4 birlikte olmalı. Bazen tsh ı yapıp t3 ve t4 de bakmıyorlar

    Mesele immun sistemin kendi vücudunuzu tahrip etmesini önlemek olduğu için gluten gibi duyarlılığınız olduğunu keşfettiğiniz ne varsa uzak durmakta ve diyetinize otoümmin reaksiyonları hafifletebilen balık yağı, zencefil ve zerdeçalı sokmanızda büyük fayda var.

    Daha fazla bilgi edinmek için internette gözkuruluğu ve gluten ile aratıp pek çok kaynak bulunabilir. Bu hastalık profiline genelde sjögren hastalığı demişler. Aslında basit bir göz kuruluğu değil, hashimato tiroid (ümmin sistem tiroide saldırır) de olduğu gibi otoümmin saldırı (burda hedef gözyaşı bezi vb) sözkonusu. Dışarıdan gözyaşı falan gözünüzdeki kuruluğu bir yere kadar hafifletebilir ancak asıl acının kaynağı saldırı altındaki bez olduğundan tümüyle iyileşme için söylediğim kapsamlı tedavi gerekiyor..

    Aynı sorunları paylaşıp bu tedaviyi deneyebilenler yaşadıklarını yazarlarsa herkesin birbirine faydası olacaktır..
    Tekrar geçmiş olsun..




  • hocam şifalı taşları denediniz mi ?
  • Gluten konusunu özelden soran birkaç kişi oldu. Burda da tekrar yazayım belki merak eden başkaları da olur.

    Soru: Ekmeği falan (genel olarak gluteni) azaltsam iyileşmez miyim?
    Cevap: Hayır. Az yemek hastalık kronikleştikten itibaren hiçbir şeye çözüm olmuyor. Tam olarak glutensiz beslenmek gerekiyor. Her gün tek lokma bile alsanız immün sistem gluteni saldırgan kabul edip savaş moduna geçiyor.
    Uzun bir süre hiç(!) yemediğinizde immün sistem savaş modundan çıkıp sakinleşecektir. Sakinleşmesi demek glutene olan sinirinin acısını vücudun başka noktalarından çıkartmayacağı demek oluyor.
    Bu noktaya çok dikkat etmek lazım. Ayrıca her yediğinizin içeriğini biliyor olmalısınız. Paket içeriği okuma alışkanlığı gerekiyor. İçeriğini öğrenemediyseniz hiç riske girmeyin ve yemeyin. Bunu her ürün için düşünmek lazım. Mesela hiç beklenmeyen ürünlerde gluten olabiliyor. Kabak çekirdeği alıyorsunuz una bulayarak kavrulmuş olabiliyor. Veya dondurma alıyorsunuz ama kornetindeki gluten akla gelmeyebiliyor. Bu konuyu ciddiye alıp detaya girmek isteyenler çölyak hastalarının sitelerinden bilgi edinebilirler.
    İyileşme gösterdikten sonra ise kaçamak yapmak size kalmış. Vücudunuzun kaldırdığı kadar yemeyi deneyebilirsiniz. Ama ilk iki ay diyeti bozmayı tavsiye etmem. Yine ilk iki ay içerisinde yeterli iyileşme göremezseniz mutlaka yediklerinizi kontrol edin. Büyük ihtimal gözden kaçan birşey vardır.




  • arkadaşım ben inanıyorum ki yıllarca monitörlere ve her türlü ekrana çıplak gözle baka baka gözler bildiğin s.......yor

    şimdi benim gözlerimin de durumu epey kötü, seninkilerin yarı yolundayım diyebilirim. Günlük damla miktarını da arttırdım ama monitöre bakarak çalıştığım için tedavi ilerlemiyor.

    bi telefon atayım konuşmak istiyorum sizinle. Bu hastalık yüzünden kariyerim bitebilir inan.
  • ALLAH size ve sizin gibi derdine derman bekleyen tüm hasta kullarına acil şifalar ihsan eylesin. Size otçu hasanı tavsiye edecektim, ama zaten gitmişsiniz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfcasting -- 31 Ağustos 2014; 22:29:53 >
  • Psikiyatrik değil diyorsunuz ama anti depresan tedavisi denenmemiş. Anti depresanlar sadece psikiyatrik değil aynı zamanda migrene falanda iyi gelebiliyor. Yani denemekten bir zarar gelmez. Zaten denemedende anlamak pek mümkün değil. Psikiyatriste gidin durumu anlatın. Tedaviye başlar, 2-3 ay içinde zaten işe yarayıp yaramadığı anlaşılır. Bunun dışında nöropsikiyatriye yönlendirme oldu mu hiç? Birde uyku apnesini düşündürecek şeyler var mı? Son olarak hacamattı, ottu falan alternatif tıbba bulaşmayın sakın.
  • bugün göz kapağımda o toplu iğne başı gibi olan şeyden 1 tane çıktı, nedir bu acaba?
  • Güncel
  • öncelikle, o kadar doktora muayene olduğunuz halde ülkenin en iyi göz doktorunu denememenizi anlamadım. sinan göker'e muayene olmayı deneyebilirsiniz. uzmanlık alanı reaktif cerrahi ve katarakt tedavisi ancak yine de göz konusundaki her alanda türkiye'nin en deneyimli doktorudur.

    teşhis doğruysa ve tedavisi yoksa yapacağınız tek şey hastalığınızı yok etmek yerine onun rahatsız edici etkilerini bastırmaya çalışmak olabilir. hayatını bu işe adayan onlarca doktorun tedavisi yok dediği şeye forumda tedavi bulmayı mantıklı buluyor musunuz?

    hastalığın temel etkisi göz kuruluğu ve buna bağlı ağrılarsa eğer gözyaşı damlaları çözüm olmasa da kullanıldığında etkileri illaki azaltacaktır. tekrar söyleyeyim, tedavisi yoksa etkileri azaltmak tek yapabileceğiniz şey! o yüzden tedavi etme amacı olmayan bir ilacı tedavi etmeyip anlık etki ediyor diye işe yaramıyor diye bırakmayın.

    ağrılarınız gerçekten dayanılmaz seviyedeyse alanında uzman bir doktora da danışıp onay alarak sürekli ağrı kesici kullanımı deneyebilirsiniz.
    bahsettiğim sıradan ağrı kesiciler değil, yüksek etkili narkotik ilaçlar(vicodin, ketamine) bağımlılık yapabilen, yan etkileri de gerçekten ciddi olabilen(ölüme kadar gidebilir eğer aşırı doz kullanırsan, başka bir sağlık sorunun varsa ya da başka sebeplerle)
    kolay kolay bu ilaçları alamazsın zaten, ciddi anlamda yaşamana engel olacak seviyede bir ağrı çekiyorsan ve başka çözümü yoksa verilebilecek ilaçlar.
    türkiye'de temin edilebiliyor mu(doktor tarafından onay verilse bile) bilmiyorum, yurt dışına çıkıp bir doktordan reçete alarak yine ilacı da yurtdışından almanız dahi gerekebilir. herhangi bir şekilde uzmanlık alanım olan bir konu değil, sadece fikir veriyorum ve doktor vermediği sürece asla denememeniz konusunda uyarıyorum! bu yazdıklarımdan dolayı bir sorun yaşamanız durumunda asla sorumluluk kabul etmeyeceğimi belirteyim. sadece denemek için gidip yetkisi olsa da uzmanlığı olmayan bir doktora yazdırmayın. gerçekten kullanabileceğinize eminseniz kullanın.

    alternatif tıp gibi bilimden uzak çağ dışı şeylere de bulaşmayın! bir sorundan kurtulmaya çalışırken daha büyük sorunlar yaşamayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piccolo Daimao -- 19 Eylül 2014; 21:47:20 >




  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    eski patronum ve istanbul göz hastanesi sahibi doktor sinan göker'i tavsiye edeyim o zaman, kendisi 92 yılında Türkiyede ilk katarakt ameliyatını gerçekleştırmiş kişidir, halen de birçok ameliyata girmektedır kendisi
    http://www.istanbulcerrahi.com/tr/medikal-kadro/op-dr-sinan-goker

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    eski patronum ve istanbul göz hastanesi sahibi doktor sinan göker'i tavsiye edeyim o zaman, kendisi 92 yılında Türkiyede ilk katarakt ameliyatını gerçekleştırmiş kişidir, halen de birçok ameliyata girmektedır kendisi
    http://www.istanbulcerrahi.com/tr/medikal-kadro/op-dr-sinan-goker

    istanbul göz hastanesi değil, istanbul cerrahi hastanesi.
    tek sahibi değil, kurucularından. ve göz bölümünün başında...
    hastanenin en ünlü ve muhtemelen en zengini kendisi, hastanenin adını duyuran da kendisi ve hastaların yarısından fazlası sadece sinan göker için gidiyor denebilir. ama istanbul cerrahi hastanesi sadece göz hastanesi değil, göz ağırlıklı bir hastanedir.

    zaten hastanenin sitesini bile yazmışsınız buraya ama yine de eskiden yanında çalıştığınızı söylediğiniz biri hakkında bu kadar yanlış bilgi vermeniz garip.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piccolo Daimao

    quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    eski patronum ve istanbul göz hastanesi sahibi doktor sinan göker'i tavsiye edeyim o zaman, kendisi 92 yılında Türkiyede ilk katarakt ameliyatını gerçekleştırmiş kişidir, halen de birçok ameliyata girmektedır kendisi
    http://www.istanbulcerrahi.com/tr/medikal-kadro/op-dr-sinan-goker

    istanbul göz hastanesi değil, istanbul cerrahi hastanesi.
    tek sahibi değil, kurucularından. ve göz bölümünün başında...
    hastanenin en ünlü ve muhtemelen en zengini kendisi, hastanenin adını duyuran da kendisi ve hastaların yarısından fazlası sadece sinan göker için gidiyor denebilir. ama istanbul cerrahi hastanesi sadece göz hastanesi değil, göz ağırlıklı bir hastanedir.

    zaten hastanenin sitesini bile yazmışsınız buraya ama yine de eskiden yanında çalıştığınızı söylediğiniz biri hakkında bu kadar yanlış bilgi vermeniz garip.

    noter tasdikli mi konuşalım illa ?? yanında çalıştığımı kim söyledi çakma sherlock ? yine kendisi sahibi olduğu , sağlık üzerine makaleler yayımlanan hemensağlık.com sitesinde web yazılımcı olarak görev aldım
    Allah akıl fikir versin , bi de garip demiş ne yapacam , hava mı atacam çalışmadığım bir iş hakkında




  • Aynı rahatsızlık bende de var. Tavsiye edebileceğim bitşey yok bildiğim ne varsa denemişsin. Bende Blefarite bağlı göz Kuruluğu oluştu. Büyük ihtimal kronik. 2ayda psikolojimi alt üst etti. Sürekli gözlerimi kapatıp uzanmak istiyorum. Uyurken bile rahat değilim. Kabuslar görüyorum. Dayanamadım bayram sonrasına kadar istirahat aldım doktordan, henüz test yaptırmadım göz yaşı miktarı veya kaLitesi nedir bilmiyorum gideceğim ilk Doktordan restasis yazmasını isteyeceğim bazı kimseler memnun kalmış. Bir umut.önce sağlık Allah hepimizin şifasını versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göz kapaklarındaki sivilce benzeri şeyler blefarit. Bende de aynılarından mevcut . Gözyaşı yetersiz olunca enfeksiyonlara karşı daha savunmasız kalıyor tabi.
  • öncelikle geçmiş olsun iki tavsiyem olacak birincisi ebegümecihttp://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/goz-kuruluguna-cozum.294468/ buraya bi bak umarım fayda olur
    bi de tükürük bezi ekliyolar mış göz yanına linki burada http://www.vahdethaber.com/haber/10607-goz-kurulugu-hastaligina-ilginc-cozum.html

    işin açıkası önceki yorumları pek okuyamadım bunalrı denedin mi bilmiyorum ama denemedıysen umarım faydalı olur

    tekrar geçmiş olsun




  • Geçmiş olsun. Up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek tavsiyem sülük. Islam da yeride vardir tiptada yeri vardir arastrmni tavsye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.