Şimdi Ara

Konya'da insani robot üretimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yazılım sektöründe faaliyet gösteren Akınsoft firması Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, 2 ay önce insansı robot üretimi için Ar-Ge çalışmasına başladıklarını söyledi.

Özgür Akın, Konya’da bulunan Akınsoft Plaza’da, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 14 yıl önce genç bir ekiple yola çıktıklarında büyük hedefler belirlediklerini, bu hedeflere bir bir ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bugüne kadar 140’ı aşkın yazılım programıyla sektörde önemli bir noktaya geldiklerini anlatan Akın, "bugün plazamızda 50’yi aşkın kalifiye personel ile üretim yapıp 11 ülkeye ürün satıyoruz" dedi.

Firma olarak yenilikçi bir bakış açısına sahip olduklarını ve sadece Türkiye’de değil dünyadaki rakip firmalarla, özgün ve yaratıcı projeler ortaya koyarak rekabet ettiklerini belirten Akın, "İstanbul’daki plazamızı da kasım ayında açıyoruz. Bu plaza, Akınsoft’un İstanbul Bölge Müdürlüğü olacak, merkez yine Konya kalacak" diye konuştu.

2010 yılında robotiks teknolojiler alanında başlatmayı planladıkları Ar-Ge faaliyetlerine, belirledikleri tarihten bir yıl önce başladıklarını ifade eden Akın, şunları kaydetti: "2 ay önce insansı robot üretimi için Ar-Ge çalışmasına başladık. 2015 yılında da insansı robotların seri üretimine başlayacağız. Ar-Ge çalışmalarına 1 milyon lira, yatırım için ise 10 milyon lira harcamayı öngörüyoruz. Yazılım konusundaki çalışmalarımızı, insansı robot üretimine kaydırıyoruz. Çünkü, dünyada yazılımın gideceği yönün, insanlara daha iyi hayat şartları sağlamak için insansı robot üretimi olduğuna inanıyoruz." 2015 yılında seri üretime başlamayı planladıkları robotların kesinlikle hayal ürünü olmadığını anlatan Akın, dünyada robot üretim Ar-Ge çalışmalarına daha önce başlayan dev firmaların bulunduğunu, ancak bu işin beyin gücüne dayalı bir yaratıcılık işi olduğunu, bu nedenle aradaki farkı hızla kapatacaklarına inandıklarını vurguladı.

ROBOTLAR NE İŞ YAPACAK, KAÇ PARAYA SATILACAK

Robot üretim projesinde öncelikli hedeflerinin, insanların iş yükünü azaltmak ve kaba işler yerine fikir üretimine dayalı daha hafif işler yapmalarını sağlamak olduğunu aktaran Akın, şunları kaydetti: "Bu robotlarla, insanlar artık 8-12 saat yerine 6 ya da 4 saat çalışacak. Kendilerine daha fazla vakit ayıracaklar. Bu durum insanların işsiz kalmasına neden olmayacak. Çünkü biçerdöverler icat edildiğinde de ’insanlar işsiz kalacak’ denmişti, fakat tam tersi oldu. Firmamızda yaratıcı genç beyinleri istihdam ediyoruz. 2015 vizyonumuz, insan hayatını kolaylaştırmak için yapay zeka yazılımlarıyla robotlar üretmektir. Yazılımdan ziyade mekatronik (elektrik-elektronik ve mekanik birleşimi) makineleri yazılım ile kontrol ederek robotiks teknolojiler alanında insansı robotlar üretmeyi planlıyoruz. İnsan hayatını kolaylaştıracak ve yapay zeka yazılımlarıyla çalışan bu robotlar, çeşitli kurum ve kuruluşlarda personel olarak çalışacak, restoranda garson olacak veya evinizin bahçesini düzenleyen bir bahçıvan, mutfağınızda çalışan bir yardımcı olacak. Seri üretim başladıktan bir süre sonra bu robotların tanesi 2-3 bin liraya alınabilecek." Akın, bu robotların hemen her işte kullanılabileceğini, sadece eğitimde kullanılmasının zor olduğunu, çünkü eğitimde öğretmenin yerini robotların almasının şu an için düşünülemeyeceğini sözlerine ekledi.

Dün akşam girit adasındaki tesisi trt gödteriyordu adamlar çok ilerleme kaydetmiş iyi bir haber

• Pek ilerleme kaydedebileceklerini sanmıyorum ama destekliyorum.
  • Tanıtımlarda Honda'nın robotu Asimo merdiven çıkıp inebiliyordu, hatta tepsi ile insanlara içecek servisi bile yapıyordu. Akınsoft'unki de abdest alıp namaz kılar artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Tanıtımlarda Honda'nın robotu Asimo merdiven çıkıp inebiliyordu, hatta tepsi ile insanlara içecek servisi bile yapıyordu. Akınsoft'unki de abdest alıp namaz kılar artık...

son zamanlar koşuyordu asimo çok ileride.
  • quote:

Tanıtımlarda Honda'nın robotu Asimo merdiven çıkıp inebiliyordu, hatta tepsi ile insanlara içecek servisi bile yapıyordu. Akınsoft'unki de abdest alıp namaz kılar artık...

Yanlış anlaşılmasın robot yapılsın da isterse namaz kılsın. Ama sonrasıda çıkacak tartışmları kafamda canlandırabiliyorum.
    Robotların namaz kılması doğru mu değil mi tartışması başlayacak...
    Ardından robot imha edilecek...
    Aklıma birden Devrim arabası geldi.
  • Ortada fol yok yumurta yok işsizliğe neden olmaz demiş Bal gibi de işsizliğe neden olur ama henüz insanın yerini doldurabilecek bir humanoid yapılamadı. Bu arada humanoid değil ama dört ayaklı bigdog u izlemeyen varsahttp://www.youtube.com/watch?v=W1czBcnX1Ww
  • Büyük işler yapmak için büyük paraları ar-ge ye yatıran özel şirketlerin olması çok güzel birşey.

Otomobil ve Uçak üretiminde ipin ucunu kaçırmıştık.

İnsansı robot sektörüne erken dahil olmamız çok güzel. Vatana-Millete çok faydalı olacağını düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::cc::

Ortada fol yok yumurta yok işsizliğe neden olmaz demiş Bal gibi de işsizliğe neden olur ama henüz insanın yerini doldurabilecek bir humanoid yapılamadı. Bu arada humanoid değil ama dört ayaklı bigdog u izlemeyen varsahttp://www.youtube.com/watch?v=W1czBcnX1Ww

Bu robotta kaç çekirdekli bir işlemci var acaba ve ne kadar hızlı?
    Adam depiği yandan geçiriyor ama gene de ayakta durmayı başarıyor.

• quote:

Ortada fol yok yumurta yok

Konya'da yaşasaydınız böyle demezdiniz. Sürekli bunun reklamını yapıyorlar Konya'da.
  • quote:

Bu sektörde başarılı olabileceğimize milyonda 1 ihtimal dahi vermiyorum.

"Türkler robot yapamıyor" demesinler diye uğraşıyorlar gibime geldi, gerçekçi değil. Tereciye tere satılmaz. A'dan Z'ye kullandığımız tüm teknoloji; yazılım, donanım, elektrik-elektronik (veya mekatronik) başka ülkelerin fikri veya üretimi. Biz daha bir yazılımı çözemeden yapımcısı yeni versiyonunu sunuyor. Nasıl olacak da daha öne geçeceğiz onlardan, ekonomi bu durumdayken kim böyle bir iş için ortaya sermaye koyacak?

• ilginç

akınsoft böyle şeylerle ilgileniyor muymuş
    ki oldukça zor bir alan seçmişler
    bu konuda seri üretime geçip satış yapmayı henüz japonlar bile göze alamıyor
    en az 10-15 yıl daha lazım bence
  • AKINSOFT bu robotu üretebilecek kapasiteye ve donanıma sahip bir firma olduğunu düşünüyorum. Eğer araştırırsanız geçmişteki vizyonunda yer alan bütün sözlerini yerine getirmiş. Bu sözünüde yerine getirip Türkiye'nin gururu olacak bir firma imajına sahip.
  • quote:

Ortada fol yok yumurta yok işsizliğe neden olmaz demiş Bal gibi de işsizliğe neden olur ama henüz insanın yerini doldurabilecek bir humanoid yapılamadı. Bu arada humanoid değil ama dört ayaklı bigdog u izlemeyen varsahttp://www.youtube.com/watch?v=W1czBcnX1Ww

yarıldım

• Acayip bişey yapmışlar, yaratık gibi

Ama buzda yürürken kayması, ve hemen akabinde toparlanmasına hayran kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197
    yarıldım
    Ohoo sen daha orjinalinde yarıldıysan bunda ne yapıcanhttp://www.youtube.com/watch?v=X5BPrlOVX2o&videos=A3b823dQfCU&playnext_from=TL&playnext=1

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197
    yarıldım
    Ohoo sen daha orjinalinde yarıldıysan bunda ne yapıcanhttp://www.youtube.com/watch?v=X5BPrlOVX2o&videos=A3b823dQfCU&playnext_from=TL&playnext=1

caponlar için sıradan bir gün

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

quote:

Bu sektörde başarılı olabileceğimize milyonda 1 ihtimal dahi vermiyorum.

"Türkler robot yapamıyor" demesinler diye uğraşıyorlar gibime geldi, gerçekçi değil. Tereciye tere satılmaz. A'dan Z'ye kullandığımız tüm teknoloji; yazılım, donanım, elektrik-elektronik (veya mekatronik) başka ülkelerin fikri veya üretimi. Biz daha bir yazılımı çözemeden yapımcısı yeni versiyonunu sunuyor. Nasıl olacak da daha öne geçeceğiz onlardan, ekonomi bu durumdayken kim böyle bir iş için ortaya sermaye koyacak?

Peki yakalım bütün projeleri fişi çekip oturalım. Bir yerden başlamak lazım en azında. Bir milyonda bir ihtimal de olsa hiç yoktan iyidir.

• quote:

Peki yakalım bütün projeleri fişi çekip oturalım. Bir yerden başlamak lazım en azında. Bir milyonda bir ihtimal de olsa hiç yoktan iyidir.

Kesinlikle katılıyorum. İşte biz birşeyleri başaramıyorsak bu sebeptendir. Bizler destek olmak yerine her zaman köstek oluruz. Tebrik edip arkasında olmamız gerekirken yaptığımız şey olumsuz yorumlarla en baştan kaybetmek... Unutmayın ki Osmanlı Devleti şu an hangi devlet olduğunu hatırlayamıyacağım ama büyük ihtimalle Çin di sanırım. Çin'e hediye olarak ezan saatlerinde ezan okuyan robot göndermiş. Bunu kaç kişi biliyor? İnsan yeter ki istesin her şeyi başarır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: essra

quote:

Kesinlikle katılıyorum. İşte biz birşeyleri başaramıyorsak bu sebeptendir. Bizler destek olmak yerine her zaman köstek oluruz. Tebrik edip arkasında olmamız gerekirken yaptığımız şey olumsuz yorumlarla en baştan kaybetmek... Unutmayın ki Osmanlı Devleti şu an hangi devlet olduğunu hatırlayamıyacağım ama büyük ihtimalle Çin di sanırım. Çin'e hediye olarak ezan saatlerinde ezan okuyan robot göndermiş. Bunu kaç kişi biliyor? İnsan yeter ki istesin her şeyi başarır...

Japonya... Öyle diyorlar. Ama o haber gerçek değildi sanırım.

• Çok merak ediyorum şu robot u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuBber -- 3 Eylül 2009; 5:36:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.