Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cowinenge

quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

Arkadaşlar telefonu sipariş edecekler için Gümrüğe takılıp takılmamasının oranlarını kendimce paylaşayım dedim.Son 1 haftada forumumuza 7 kişinin telefonu geldi Bunlardan 4 kişininki geçti 3 kişinin takıldı.Bu durumda Telefonun takılma oranı % 42,8571429 Geçme oranı ise %57,1428571 olarak kayıtlara geçti.

Takılanlar

cowinenge
    serseri__06
    Ben (Daha belli değil ama büyük ihtimalle)

Telefonu Ellerine ulaşanlar

Ceann Capall
    İncali
    csungu
    Th3_SpiRitLEsS

O kadar çok ümitsizliğe kapılmıştım ki gümrüğe takılacağına kesin inanmıştım.Dedim az önce tekrar bir girip bakayım ki şununla karşılaştım.
     Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ

Arkadaşlar çok mutluyum Az sonra ptt dağıtım şirketini arayıp telefonumun nerede olduğunu öğrenip eğer geldiyse hemen gidip alacağım.

Üstteki listeyi tekrar günceleyeyim dedim.Şunu belirtmeliyim ki Telefonun geçme oranı bir hali yükseldi.En son gon42 ninde telefonu gelmiş.Böylece Telefonun geçememe oranı %25 geçme oranı ise %75 olarak belirleniyor.

Telefonu Eline ulaşanlar

gon42
    Ceann Capall
    İncali
    csungu
    Th3_SpiRitLEsS
    Ukkaşe

Malesef ki Telefonu takılanlar ise

cowinenge ve serseri__06

Hatırlatıyım bende telefonu tmallbox tan almıştım

Hocam çok şanslısınız oradakiler tmallboxu telefon firması olduğunu bildiği halde sizinki geçmiş ne diyeyim hayırlı olsun cihazınız

Teşekkürler Herkeze nasip olsun 1000 liralık telefonlardan aşağı kalır yönü yok
    İnşallah sanada nasip olur

• arkadaşlar şöyle bir sorun var gümrük postayı geldiği adrese gönderdi
    tmallbox başka bi adres veriyo buraya gönder diyor. gümrüğün gönderdiğini söyledim ama anlamıyor ne yapmam gerek şimdi.
    paypal lada ürün elime ulaşmadı diye bildirimde bulundum.
    fikri olan varmı ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri___06 -- 29 Ocak 2013; 14:30:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: incali

quote:

Orijinalden alıntı: Fenman

quote:

ama bana gelen msj da farklı bir imei yazıyor şu anda yüklü olan imeiler yazmıyor
    gelen msj da herhalde telefonun ilk imei galiba genemi aynı işlemi yapmam gerekiyor.

Söylediğim gibi olmuş; telefonun ilk IMEI kayıtsız olduğu için gelen mesajda o yazıyordur. Sizin şu anda telefonda aktif olarak gördüğünüz IMEI, kayıtlı bir IMEI ise sorun yok demektir. Bunun kontrolünühttp://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php sitesinden yaparak içinizi rahatlatabilirsiniz.

2 hattın 2 sinede baktım verdiğin linkten 2 side kayıtlı gözüküyor. sorun yok herhalde
    peki gelen mesajdaki imei mi kapatılacak

Gelen mesajdaki IMEI kullanıma kapatılacak; ama -önceki mesajımda da dediğim gibi- zaten kullanmayacağınız, hatta kullanamayacağınız bir IMEI olduğu için kapanmasını dert edecek bir şey de yok demektir.

• arkadaşlar pm den soruyor ama illaki tmallbox dan sipariş vermek zorunda değilsiniz birsürü site var hem paypal hemde güvenli alışveriş yapabileceğiniz
    tmallbox paypalla ödemeyi kabul etse bile bir daha alışveriş etmem
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ama bana gelen msj da farklı bir imei yazıyor şu anda yüklü olan imeiler yazmıyor
    gelen msj da herhalde telefonun ilk imei galiba genemi aynı işlemi yapmam gerekiyor.

Söylediğim gibi olmuş; telefonun ilk IMEI kayıtsız olduğu için gelen mesajda o yazıyordur. Sizin şu anda telefonda aktif olarak gördüğünüz IMEI, kayıtlı bir IMEI ise sorun yok demektir. Bunun kontrolünühttp://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php sitesinden yaparak içinizi rahatlatabilirsiniz.

2 hattın 2 sinede baktım verdiğin linkten 2 side kayıtlı gözüküyor. sorun yok herhalde

Gelen mesajdaki IMEI kullanıma kapatılacak; ama -önceki mesajımda da dediğim gibi- zaten kullanmayacağınız, hatta kullanamayacağınız bir IMEI olduğu için kapanmasını dert edecek bir şey de yok demektir.

anladım teşekkür ederim kafamı birşey kurcalıyor peki mesaj nasıl geldi bu numaraya

• quote:

quote:

quote:

quote:

anladım teşekkür ederim kafamı birşey kurcalıyor peki mesaj nasıl geldi bu numaraya

O uyarı mesajı, IMEI'ye değil, taktığınız SIM karttaki numaraya geliyor. O cihaza IMEI'sını değiştirmeden başka bir SIM kart taksaydınız, ona da gelirdi. Ya da aynı SIM kartı, IMEI'sı kayıtsız başka bir cihaz alıp takarsanız ve ve hemen kayıtlı bir telefona takarsanız, mesajın gelmesi süreç aldığı için bir süre sonra o hattın takılı olduğu telefon cihazına da gelirdi (ama o cihazın kullanılamayacağı manasında değil, bahsi geçen IMEI'nin olduğu cihazın kullanılamayacağı anlamında).

Velhasıl, telefona gözüken kayıtlı IMEI'ler sayesinde içiniz rahat edebilir.

• justinle olan yazışma tam anlamadım ama yardımcı olacak varmı

Sistem 13:45:03

Sistem başlatılıyor. [29 1 2013 13:45:03]

Yetkili kişi bağlanacaktır, lütfen bekleyiniz...

justin odaya girdi.

justin 13:45:20

Hello arif, my name is justin, how may I help you?

arif 13:45:55

fitted custom

justin 13:47:15

?

arif 13:48:26

jiayu G3 fitted with the customs

customs product sent back these days.

RR-----------G reference number.

customs caught

justin 13:52:59

hold on

RR----------SG

return back tracking number

arif 13:57:30

you refund to pay reaches

justin 13:58:24

can you let your customs change return back shipping address

arif 14:00:00

yes

justin 14:00:40

Our Address:
    Room 802,No.7 Building, Degui, Dexing Garden, Xihuan Road,518112,Shenzhen,China
    The contact person: sun yanjing
    The TEL NO:13632582517

or you also let him send it to this address , we will pay for shipping cost

how do you think

this way , we will get it very fast

the return back time is very long

arif 14:10:55

sent back to the address you sent the customs

justin 14:11:56

i mean , you give this address to your customs , let he change this address

for return back us

the return back address of parcel is singapore not china

understand

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O uyarı mesajı, IMEI'ye değil, taktığınız SIM karttaki numaraya geliyor. O cihaza IMEI'sını değiştirmeden başka bir SIM kart taksaydınız, ona da gelirdi. Ya da aynı SIM kartı, IMEI'sı kayıtsız başka bir cihaz alıp takarsanız ve ve hemen kayıtlı bir telefona takarsanız, mesajın gelmesi süreç aldığı için bir süre sonra o hattın takılı olduğu telefon cihazına da gelirdi (ama o cihazın kullanılamayacağı manasında değil, bahsi geçen IMEI'nin olduğu cihazın kullanılamayacağı anlamında).

Velhasıl, telefona gözüken kayıtlı IMEI'ler sayesinde içiniz rahat edebilir.

çok sağolasın içimi rahatlattın

• 4 adet lipo pil sipariş etmiştim geçen ay anca alabildim kargo öncelikle geldi evde olmadığımdan geri götürdüler sonra mesaj geldi
    Gelen mesaj;
    Merkezimizde ............ barkod nolu gumrüklü gönderiniz bulunmaktadır. İrtibat telefonu: ........../121 diye Aldığım ürünlerde oyuncak helikopterime pil 4 adet hafif bişey 100gr yoktur. Birsürü şey getirttim hiç gümrük ödememiştim 10" tablet dahi getirttim onabile ödememiştim.

Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ

Biraz sıkılaşmış gibi

Bu arada ben kargomu almaya gittiğimde biri yana yana telefonunu almaya çalışıyordu adam camda yazılı belgeleri gösterdi boşuna kimseye boyun eğmene gerek yok istanbuldan bilgi var hiç bir şekilde telefon kozmatik eşya sokamazsın dedi gönderdi adamda yalvarıyordu nolur diye :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usnn -- 29 Ocak 2013; 15:49:23 >

• İlki gümrüğe takılmıştı. Ama bu defa başardım :) Jiayu G3'u aldım nihayet :) Arkadaşımın adına kargolattım. Yarın teslim alacağım :)

quote:

23/01/13 12:04 2013-01-23 12:04:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) SINGAPORE (Yurt Disi)
    23/01/13 12:04 2013-01-23 12:04:00 Receive item at office of exchange (Otb) Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi SINGAPORE (Yurt Disi)
    27/01/13 10:18 2013-01-27 10:18:44 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
    29/01/13 00:00 2013-01-29 00:00:00 Deliver item (Inb) Gonderi teslim edildi (Gelen) TÜRKIYE

1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    28/01/2013 11:57:27
    2.
    Torbaya Eklendi - NEVŞEHİR(NEVŞEHİR)
    29/01/2013 10:31:29
    3.
    DAGITICIYA VERiLEREK DAGITIMA ÇIKARILDI(Handed over to the postmen in order to be delivered) - NEVŞEHİR GÜLŞEHİR
    29/01/2013 12:24:16
    4.
    MUHATABA BiZZAT TESLiM(Delivered to the addressee personally) 29/01/2013 - NEVŞEHİR GÜLŞEHİR
    29/01/2013 15:07:06

• quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

İlki gümrüğe takılmıştı. Ama bu defa başardım :) Jiayu G3'u aldım nihayet :) Arkadaşımın adına kargolattım. Yarın teslim alacağım :)

quote:

23/01/13 12:04 2013-01-23 12:04:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) SINGAPORE (Yurt Disi)
    23/01/13 12:04 2013-01-23 12:04:00 Receive item at office of exchange (Otb) Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi SINGAPORE (Yurt Disi)
    27/01/13 10:18 2013-01-27 10:18:44 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
    29/01/13 00:00 2013-01-29 00:00:00 Deliver item (Inb) Gonderi teslim edildi (Gelen) TÜRKIYE

1.
    2.
    3.
    DAGITICIYA VERiLEREK DAGITIMA ÇIKARILDI(Handed over to the postmen in order to be delivered) - NEVŞEHİR GÜLŞEHİR
    4.
    MUHATABA BiZZAT TESLiM(Delivered to the addressee personally) 29/01/2013 - NEVŞEHİR GÜLŞEHİR

OOO hayırlı olsun hocam darısı bizim başımıza

• quote:

İlki gümrüğe takılmıştı. Ama bu defa başardım :) Jiayu G3'u aldım nihayet :) Arkadaşımın adına kargolattım. Yarın teslim alacağım :)

quote:

1.
    2.
    3.
    4.

Diğer takılan telefonda süreç nasıl devam ediyor sizin? Dispute açtınızmı aynı anda sipariş vermiştik ve takılmıştı hatırlarsan. Ve gelen cihazı güle güle kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri___06

arkadaşlar şöyle bir sorun var gümrük postayı geldiği adrese gönderdi
    tmallbox başka bi adres veriyo buraya gönder diyor. gümrüğün gönderdiğini söyledim ama anlamıyor ne yapmam gerek şimdi.
    paypal lada ürün elime ulaşmadı diye bildirimde bulundum.
    fikri olan varmı ne yapmalıyım?

Banada aynısını söylediler. üç kağıtçılar illa ürünü satacaklarya.. Yani neresi göndermişse oraya geri postalanır bu işler böyledir. Bence ali ekxpres veya tmalbox fark etmez adamlar gönderim konusunda dürüstler ona diyecek bir şey yok ama böyle gümrüğe takıldığında sorun yapıyolar ben paypaldan aldım oyüzden uyuşmazlık açıcam herhalde aliekspresten aldığımda takılmıştı 20 gün önce eline geçmiş görünüyor ama hala gekmedi diyor uyuşmazlık açıcam artık alırsam ne ala almazsamda şanssızlığıma yanarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: QuasH

quote:

quote:

1.
    2.
    3.
    4.

Diğer takılan telefonda süreç nasıl devam ediyor sizin? Dispute açtınızmı aynı anda sipariş vermiştik ve takılmıştı hatırlarsan. Ve gelen cihazı güle güle kullan.

Tmallbox'dan almıştım. Paypal ile ödedim. Cihazın ellerine ulaşmasını bekliyorum. Herhangi bir işlem yapmadım henüz.

• quote:

Tmallbox'dan almıştım. Paypal ile ödedim. Cihazın ellerine ulaşmasını bekliyorum. Herhangi bir işlem yapmadım henüz.

Aynen bende tmall dan alıp paypal ile ödedim. Hatta kargomuz aynı torbada geldi. Bende cihazın ellerine ulaşmasını bekliyorum. Tmall a mesaj attım 3 gün içinde dönüş olmayınca dispute açtım ve 1 saat olmadan paypal üzerinden mesaj yazdılar şimdi geri dönemesini bekliyorumki hak talebine çevireyim. Acaba kargo ücretini bizdenmi kesecekler.
  • 450-500 lira arası alınabilecek imei sorunu olmayan cihaz önerebilecek varmı?

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-UMI-X1-Dual-Core-MTK6577-Android-4-0-4-5-inch-1280-720-IPS/700096167.html

bunu düşünüyorum ama?
  • Umi X1 ' in tipi daha güzelmiş arkası da düz olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuasH

quote:

Aynen bende tmall dan alıp paypal ile ödedim. Hatta kargomuz aynı torbada geldi. Bende cihazın ellerine ulaşmasını bekliyorum. Tmall a mesaj attım 3 gün içinde dönüş olmayınca dispute açtım ve 1 saat olmadan paypal üzerinden mesaj yazdılar şimdi geri dönemesini bekliyorumki hak talebine çevireyim. Acaba kargo ücretini bizdenmi kesecekler.

Bende paypal'dan itiraz açayım. Cihaz ellerine geçtiğinde ödeme yapsınlar. Posta parasını bizden keserler ancak miktar hakkında hiç bir fikrim yok. Umarım çok değildir. Gerçi bizimki bir kumardı, bir miktar kaybetmeyi göze almıştım zaten. Bağlantıyı koparmayalım hocam, ortak hareket edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 29 Ocak 2013; 21:35:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan59

Umi X1 ' in tipi daha güzelmiş arkası da düz olsa

o daha da ince jiayu'dan
    paketi ince olduğu için dahada kolay geçiyor gümrükten

ama bir Jiayu G3 değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exterminatee -- 29 Ocak 2013; 21:40:57 >
  • ben adamlarla konuşmuşdum adamlara 25 dolar fazla odeyip kutunun başka bir kutunnun içine koyabilir misiniz dediğimde evet demişlerdi
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.