Şimdi Ara

Cevap: .:: HONDA Accord Kulübü ::.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsultan

    Selam arkadaşlar;

    Accord ile 1 haftayı doldurdum, düşüncelerimi ve bazı sorularımı paylaşmak isterim.

    Uzun zamandır bir otomobilden bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum açıkcası, sürekli bir bahane bulup aracımla gezmek tozmak istiyorum, bu hissi en son yeni ehliyetimi aldığımda ve ilk Honda'mı aldığımda yaşamıştım, gerçekten çok keyifli bir araç.

    Lpg ile tüketiminden oldukça memnunum, 100 TL'lik gazla (Litresi 2,77 Tl - 36 litre yaklaşık) 297 km yaptım. Fakat bu sürede arabaya her binen arkadaşım gazladı, " ooooo hayırlı olsun, bakalım 2400 motor araba nasıl gidiyormuş" , "hacı bu araba 230 görüyormu, hakkaten görüyormuş" , " bakalım lambalardan nası kalkıyor" gibi örneklerin çoğaltılabileceği bir kullanım tarzı sonucu bu tüketim oluştu, km'de yaklaşık 34 kuruş diyebiliriz, bence gayet makul.

    Benim kullanım tarzım ile ben onu km'de 30 kuruşun altına çekerim.

    En ilginç yorum 1.4 Civic kullanan bir arkadaşımdan geldi, "Bayır yukarı hızlanabilen arabalar varmış" dedi .


    Fikir danışmak istediklerim şey ise şu bi-xenon far mevzusu, aranızda hiç bunu gerçekleştiren oldumu, merceklerin değişmesi ile kolayca olacak gibi duruyor fakat yapılmış bir örnek görsem ya da duysam daha iyi olurdu, çünkü mercekler ucuz fakat hangisi uyar hangisi uymaz bilemiyorum.

    Google da baya bir arama yaptım ama sonuç bulamadım, nasıl yapıldığını, hangi aracın merceklerinin kullanıldığı gösteren video, resim vb. görsem büyük ihtimalle kendim yaparım. Fakat yapılmışını görmeden farlara dalmak istemiyorum açıkcası, elimde hasarlı bir far olsa denemesi daha kolay olurdu.

    Yabancı forumlarda ya da sitelerde yapılmışını gösteren bir kaynak bulabilen olursa çok memnun olurum.


    Birde Accord'un service manual pdf'i ya da bakımlarını takip edebileceğim bir döküman nereden bulabilirim, genellikle parçaları servisten alıp dışarda değiştirmeyi tercih ederim, bakımlarını takip edebileceğim bir döküman iyi olurdu.

    Hepinize keyfili sürüşler.







    Merhabalar,
    Öncelikle arabanız hayırlı olsun. Allah kazasız, belasız, tami
    "Bayır yukarı hızlanan arabalar varmış" sözüne bir katkı:)
    EVET VAR.
    Bende özellikle uzun yolda defalarca yaşadım. En çok VW grubu arabalarında Accordu görünce hemen hava atarak geçerler, bende kıs kıs gülerim. İlk yokuşta basarım gaza ve dikiz aynamdan ön tarafını bir güzel seyrettikten sonra çekerim sağa ve sakin sakin devam ederim. Sonra ne mi olur? Hemen hemen tamamı gelir, düz yolda basar gider ve benim yüzümde bir gülümseme olur sadece...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.