Şimdi Ara

Cevap: HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiwkiw

    Merhaba;

    Evimde kullanmış olduğum bir Sony STR-DH730 bir avr var. Bunları Jbl Loft 5.1 speaker ile sürüyorum. Avr'de bluetooth olmadığı
    için buna bir bluetooth alıcı alarak telefon (Iphone), tablet (Android) ve MAC'te bulunan müziklerimi dinlemek istiyorum.
    Şimdi bu işi girerken ilk olarak hemen bildigim bir ürün olan Logitech bluetooth adaptörü aklıma geldi. Bu ürünü daha önce dinleme şansım olmadıgı için
    yorumları okuyum dedim. Yorumlar genel olarak fena değil, iş görür şeklindeydi. Bende bu yorumlardan yola çıkarak araştırmalarıma devam ettim karşıma çok
    sayıda bu iş için yapılmış ürün çıktı. Bende kendime bir fiyat aralığı belirleyim yoksa bu işin ucu yok dedim ve bütçe olarak 100 ile 150 TL aralığındaki ürünlere
    bakayım dedim. Bu fiyat aralığında karşıma;
    Philips AEA2700 Multipair Bluetooth Hi-Fi Adaptör
    Nokia Md-310 Kablosuz Müzik Alıcı Siyah
    bu iki ürün çıktı bunlardan Philips olanı optik çıkışı, ios ve android desteği ve yabancı formlarda iyi özgüler almasından ötürü kafama yattı.
    Sonra araştırırken aklıma Apple TV geldi. Malum sitelerde 150-TL aralıgına satılıyor. Buda benim için alternatif olabilir dedim fakat sistemin kurulu olduğu yerde
    TV yada apple tv'yi bağlayabileceğim bir monitör yok.
    Şimdi hem apple tv kullanan hemde yazmış olduğum ürünler hakkında bilgisi olan arkadaşlara soruyorum

    1- Apple TV mantıklı olur mu (bu arada avr'de hdmi girişi var yani hem optik hemde hdmi girişini kullanabilirim.) Ekransız kullanılabilirmi?
    2- Philips ile ilgili olarak kullanan bilen duyan varmı ?
    3- Bu ürünlere alternatif olacak tavsiye edebileceğiniz bir ürün varmı ?

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

    hem apple tv hem de Philips AEA2700 Bluetooth kullanan birisi olarak deneyimlerimi aktarayım.
    Mac bilgisayarımın hdd sindeki yüksek çözünürlüklü ALAC müzikleri İtunes üzerinden üç oda ötedeki salona Apple tv ile stream yapıyorum. apple tv bağlı olan televizyonu açmak istemiyorsanız. benim yaptığım gibi ipad üzerine kurulu 'remote' uygulamasını kullanarak mac de açık olan itunes deki tüm içerikleri tablet üzerinden yönetebiliyorsunuz. yani böylelikle mac inizdeki mesela 1 tb gibi geniş kapasiteli hdd deki tüm arşivi kullanabiliyorsunuz. dolayısıyla yeni indirdiğiniz müzikleri itunes'e atıp anında salonda dinleyebiliyorsunuz. hdd ye aktarayım da salona götürüp medya oynatıcıya bağlayıp dinliyeyim derdinden kurtuluyorum. üstelik tv kapalıyken ve de ipad kapalıyken apple tv açık olduğu için aptv'nin uzaktan kumandasını parça atlatmak için kullanabiliyorsunuz.

    Philips AEA2700 Bluetooth'u ise android telefon ve tabletimden kullanıyorum. philips in bir önceki modeli ve logitech bluetooth cihazları halen elimde olmasına rağmen optik ve coaxial çıkısın sağlayacağı katkıyı merak ettiğim için hemen gidip aldım. Hem coaxial hem de optik çıkışlarını denedim inanılmaz fark var. harika ses. İyiki almışım. araya DAC koymayı denemedim. Bundan iyisini nasıl olur sırf merakımdan onu da deneyeceğim. Onu da burada yazarım. Üstelik anfim sinema anfisi 'Pioneer VSX-D510 AVR- Reciever'. hoparlörüm ise "vardus VR 200 wharfedale" kule hoparlör. Biraz gevezelik yaptım ama umarım yardımcı olmuşumdur.
    NOT: Yalnız bir üstteki mesajda Largo 21 adlı kullanıcının yaşadığı kesinti ve kopmaları ben de bu çok övdüğüm cihazda Philips AEA2700'de yaşıyorum. oysa bir önceki philips modeli ve logitech bluetooth cihazlarda yaşamadım. önceki mesajlarda arkadaşların belirttiği gibi kapalı alandan çıkartmayı deneyeceğim. sanırım ondan oluyo







  • Apple tv ve philips bluetooth ile yaptığınız ses aktarımında hangisi daha kaliteli ve kayıpsız aktarıyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fox90

    Apple tv ve philips bluetooth ile yaptığınız ses aktarımında hangisi daha kaliteli ve kayıpsız aktarıyor ?

    Çok doğru bir soru sormuşsunuz? Ses kalitesinde tartışmasız apple tv. belirgin fark var. philips i "eski analog yeni dijital çıkışları kıyaslayarak" her ne kadar övsemde aktarılan kaynak çok önemli MAC'in çıkışı güçlü. android tablet ile kıyaslanmaz. bir de apple tv nin kendi işlemcisi de katkıda bulunuyordur diye düşünüyorum.
  • cazsever C kullanıcısına yanıt
    Apple Tv kullanmadım ama analog bağlantı yapılacaksa muhtemelen iki cihaz arasında apple tv daha iyi olacaktır. Sonuçta 100 TL'lik bluetooth alıcının içindeki DAC ne olacak ki kalite bekleyelim.

    Ama dijital çıkışlar kullanılacaksa iki cihaz arasında bir fark olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu cihazların içindeki DAC'ı kullanmayıp doğrudan AVR yada ses sisteminizin DAC'ını kullanmış olacaksınız. Tabii burada kaynak cihaz olarak kullanılan cihazın bluetooth aptx standardı desteğinin de olması önemli.

    Bir diğer konu ise benim kullandığım Philips AEA2700 alıcının çekimi gayet iyi. Ki bendeki de tv sehpasının içinde 3-5cm'lik bir boşluk içinde duruyor. yani oldukça kapalı bir yerde. Buna rağmen kesilme olmuyor. Hatta yan odadan bile kesintisiz aktarım yapabiliyorum. Sanırım ben biraz şanslıyım :-)
  • Selamlar, ben hem logitech'in hemde bose'nin bluetooth müzik aktarıcılarını kullanan biri olarak arasındaki farkları yazabilirim. Öncelikle Logitech'de bir cihaz bağlanabilirken Bose ile birden fazla bağlanabiliyorsunuz. Ses seviyeleri arasında çok büyük farklar var logitech'de sese biraz daha fazla yüklenmeniz gerekirken bose'de buna ihtiyaç olmuyor( Yani amfiden başka kaynaktan ses alırken radyo, cd gibi arada ses farkı oluyor. Diğer kaynaklarla logitechin sesi aynı düzeyde değil. Bose ise diğer kaynaklarla aynı sesi veriyor). Bosede ayrıca optik çıkışı var. Amfinizde optik giriş varsa oraya bağlayabilirsiniz ki ben o şekilde kullanıyorum. Bariz şekilde ses kalitesi farkı var. Çekim farkı da bariz şekilde fazla.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi




  • Aşağıdaki cihazlar bende mevcut. hepsini de denedim. apple tv kaynak olarak İMAC itunes kullandığı için en iyisi.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazsever -- 31 Mart 2016; 1:35:14 >




  • Ben aslında ıpadi transporter olarak kullanıp içindeki flac parçalarımı ve spotify dan müziği philips aea 2700 bluetootha göndermek istiyorum. Bluetooth u da optik girişten marantz pm 6005 e girerek sesi amfiye çözdürmeyi düşündüm. Fakat bir konu var ki ios cihazlarda aptx desteği yok buyüzden bende apple tv alıp airplay mi kullansam dedim.

    Ipad > philips aea 2700 (optik) > marantz pm 6005 > b&w 685 s2 veya dali ikon2 mk2

    Birde bunun philips bluetooth yerine apple tv ile olanını düşünüyorum yani sizce hangisinden daha iyi verim alabilirim.

    Philips bluetooth u optikten amfiye girdiğimde mi yoksa apple tv ile airplay kullanarak mı daha iyi sonuç elde ederim. Kaynak olarak ıpad kullanacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cazsever

    Aşağıdaki cihazlar bende mevcut. hepsini de denedim. apple tv kaynak olarak İMAC itunes kullandığı için en iyisi.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi




    ancak çok merak ettiğim bu cihazlar ile anfimin arasında hangi DAC'ı kullanmalıyım. Bütçem kısıtlı olduğu için hem coaxial giriş hemde digital optik girişi olup RCA çıkış veren 130 TL. olan aşağıdaki no name DAC cihaz mı? yoksa bekleyip de 900 TL. olan cambridge audio DAC gibi bir cihaz mı almalıyım?. yani kısacası deneyimi olan varsa 130 TL lik cihaz biraz da olsa ses de iyileştirme sağlar mı. Youtube da test edilmiş görüntüler var ama ben yine de şüpheliyim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fox90

    Ben aslında ıpadi transporter olarak kullanıp içindeki flac parçalarımı ve spotify dan müziği philips aea 2700 bluetootha göndermek istiyorum. Bluetooth u da optik girişten marantz pm 6005 e girerek sesi amfiye çözdürmeyi düşündüm. Fakat bir konu var ki ios cihazlarda aptx desteği yok buyüzden bende apple tv alıp airplay mi kullansam dedim.

    Ipad > philips aea 2700 (optik) > marantz pm 6005 > b&w 685 s2 veya dali ikon2 mk2

    Birde bunun philips bluetooth yerine apple tv ile olanını düşünüyorum yani sizce hangisinden daha iyi verim alabilirim.

    Philips bluetooth u optikten amfiye girdiğimde mi yoksa apple tv ile airplay kullanarak mı daha iyi sonuç elde ederim. Kaynak olarak ıpad kullanacağım.

    tam adamına sordunuz. yukarıda da belirttiğim gibi apple tv den alac kayıtlarım sanki araya DAC cihazı koymayı gerektirmeyecek kadar tam tabiriyle kütür kütür net ses alıyorum. Apple tv sanki pikap diğerleri optik ve coax çıkışlı olan philips de dahil olmak üzere kasetli teyp cıhazı gibi. bilmem anlatabildim mi. philips i kızımın odasına aldım pişman değilim ama apple tv bir başka. dediğiniz Airplay yöntemi ile ideali yakalamış olursunuz. yukarıda da belirttiğim gibi yüzyerce alac albümünü imac'in itunes'inden 4 oda ötedeki salonuma Airplay yapıyorum. televizyonum kapalıyken ipad'den istersem aptv'nin uzaktan kumandasını kullanarak müzik seti gibi kullanarak anfimden mükemmel ses alıyorum. yukarıdaki ilk yazımı okursanız . aynı şeyleri yazmışım. sakın yanlış anlaşılmasın aptv nin reklamı için bu forumda değilim. aptv nin birçok saçmalıklarından muzdarip olarak bunları yazıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazsever -- 31 Mart 2016; 2:04:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cazsever

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fox90

    Ben aslında ıpadi transporter olarak kullanıp içindeki flac parçalarımı ve spotify dan müziği philips aea 2700 bluetootha göndermek istiyorum. Bluetooth u da optik girişten marantz pm 6005 e girerek sesi amfiye çözdürmeyi düşündüm. Fakat bir konu var ki ios cihazlarda aptx desteği yok buyüzden bende apple tv alıp airplay mi kullansam dedim.

    Ipad > philips aea 2700 (optik) > marantz pm 6005 > b&w 685 s2 veya dali ikon2 mk2

    Birde bunun philips bluetooth yerine apple tv ile olanını düşünüyorum yani sizce hangisinden daha iyi verim alabilirim.

    Philips bluetooth u optikten amfiye girdiğimde mi yoksa apple tv ile airplay kullanarak mı daha iyi sonuç elde ederim. Kaynak olarak ıpad kullanacağım.

    tam adamına sordunuz. yukarıda da belirttiğim gibi apple tv den alac kayıtlarım sanki araya DAC cihazı koymayı gerektirmeyecek kadar tam tabiriyle kütür kütür net ses alıyorum. Apple tv sanki pikap diğerleri optik ve coax çıkışlı olan philips de dahil olmak üzere kasetli teyp cıhazı gibi. bilmem anlatabildim mi. philips i kızımın odasına aldım pişman değilim ama apple tv bir başka. dediğiniz Airplay yöntemi ile ideali yakalamış olursunuz. yukarıda da belirttiğim gibi yüzyerce alac albümünü imac'in itunes'inden 4 oda ötedeki salonuma Airplay yapıyorum. televizyonum kapalıyken ipad'den istersem aptv'nin uzaktan kumandasını kullanarak müzik seti gibi kullanarak anfimden mükemmel ses alıyorum. yukarıdaki ilk yazımı okursanız . aynı şeyleri yazmışım. sakın yanlış anlaşılmasın aptv nin reklamı için bu forumda değilim. aptv nin birçok saçmalıklarından muzdarip olarak bunları yazıyorum.


    Cevabınız için teşekkür ederim. Anlaşılan philips bluetooth yerine apple tv ile airplay kullanmak daha mantıklı olacak. Ozaman sistem şu şekilde olabilir.

    Ipad ile flac kayıtlarımı ve spotfy açarak sesi airplay ile apple tv aktarıp, onuda optik olarak marantza giriş yapmak şuan benim için en uygunu gibi görünüyor.

    Merak ettiğim bir konu var. Airplay de lisans olayları varmış mesela flac oynatmak için kullanacağım bir uygulamanın airplay destekliyor olması gerekiyor mu ? Veya spotify ? Yani aynı bleutooth mantığında mı çalışıyor airplay ? Ipadden çıkan her sesin airplay ile aktarılan ses sisteminden çıkmasını istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fox90


    quote:

    Orijinalden alıntı: cazsever

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fox90

    Ben aslında ıpadi transporter olarak kullanıp içindeki flac parçalarımı ve spotify dan müziği philips aea 2700 bluetootha göndermek istiyorum. Bluetooth u da optik girişten marantz pm 6005 e girerek sesi amfiye çözdürmeyi düşündüm. Fakat bir konu var ki ios cihazlarda aptx desteği yok buyüzden bende apple tv alıp airplay mi kullansam dedim.

    Ipad > philips aea 2700 (optik) > marantz pm 6005 > b&w 685 s2 veya dali ikon2 mk2

    Birde bunun philips bluetooth yerine apple tv ile olanını düşünüyorum yani sizce hangisinden daha iyi verim alabilirim.

    Philips bluetooth u optikten amfiye girdiğimde mi yoksa apple tv ile airplay kullanarak mı daha iyi sonuç elde ederim. Kaynak olarak ıpad kullanacağım.

    tam adamına sordunuz. yukarıda da belirttiğim gibi apple tv den alac kayıtlarım sanki araya DAC cihazı koymayı gerektirmeyecek kadar tam tabiriyle kütür kütür net ses alıyorum. Apple tv sanki pikap diğerleri optik ve coax çıkışlı olan philips de dahil olmak üzere kasetli teyp cıhazı gibi. bilmem anlatabildim mi. philips i kızımın odasına aldım pişman değilim ama apple tv bir başka. dediğiniz Airplay yöntemi ile ideali yakalamış olursunuz. yukarıda da belirttiğim gibi yüzyerce alac albümünü imac'in itunes'inden 4 oda ötedeki salonuma Airplay yapıyorum. televizyonum kapalıyken ipad'den istersem aptv'nin uzaktan kumandasını kullanarak müzik seti gibi kullanarak anfimden mükemmel ses alıyorum. yukarıdaki ilk yazımı okursanız . aynı şeyleri yazmışım. sakın yanlış anlaşılmasın aptv nin reklamı için bu forumda değilim. aptv nin birçok saçmalıklarından muzdarip olarak bunları yazıyorum.


    Cevabınız için teşekkür ederim. Anlaşılan philips bluetooth yerine apple tv ile airplay kullanmak daha mantıklı olacak. Ozaman sistem şu şekilde olabilir.

    Ipad ile flac kayıtlarımı ve spotfy açarak sesi airplay ile apple tv aktarıp, onuda optik olarak marantza giriş yapmak şuan benim için en uygunu gibi görünüyor.

    Merak ettiğim bir konu var. Airplay de lisans olayları varmış mesela flac oynatmak için kullanacağım bir uygulamanın airplay destekliyor olması gerekiyor mu ? Veya spotify ? Yani aynı bleutooth mantığında mı çalışıyor airplay ? Ipadden çıkan her sesin airplay ile aktarılan ses sisteminden çıkmasını istiyorum.

    ben flac indirdiğim müzikleri alac formatına çevirip itunes üzerinden airplay yapıp dinliyorum. Çünkü itunes bildiğiniz gibi flac zaten kabul etmiyor. flac ları alac'a çevirmek ise saniyeler almıyor. yani o konuda benim açımdan sorun yok.online müzik platformlarından müzik dinlemediğim için dolayısıyla spodify sorunuzun cevabını bilemiyordum. Ancak hiç üşenmedim gecenin bu saatinde bir deneme yaptım airplay mantığı aynı bluetooth mantığı gibi çalışıyor. ipad'deki müzik uygulamasının içindeki arşiviniz ve itunes arşiviniz, hatta radyolar uygulaması da da dahil herşeyi olduğu gibi yansıtıyor. ancak flac desteklemediği için flacları dinlemek için apple lossless formatına çevirmeniz gerekiyor. bunu da en iyi ücretsiz "mediahuman audio converter" proğramı ile saniyeler içinde kapaklı bir şekilde dönüştürüp dinlersiniz. Bu arada dinleyeceğiniz cihazlarınızın da müzik dergilerinde dönemin referans aleti olarak gösterilmesinin ayrıcalığını yeni uygulamayı düşündüğünüz aptv airplay sistemi ile yaşarsınız umarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cazsever

    Aşağıdaki cihazlar bende mevcut. hepsini de denedim. apple tv kaynak olarak İMAC itunes kullandığı için en iyisi.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi




    Bu cihazların hepsinde kaynak olarak Apple ürünlerini kullanabilirsiniz.

    Bu arada ben Philips 2000 modelinden, dün Philips 2700 + ProJect Dac Box'a geçtim. Sesi optik ile digital verip, Dac'ta analoga çeviriyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cazsever

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fox90


    quote:

    Orijinalden alıntı: cazsever

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fox90

    Ben aslında ıpadi transporter olarak kullanıp içindeki flac parçalarımı ve spotify dan müziği philips aea 2700 bluetootha göndermek istiyorum. Bluetooth u da optik girişten marantz pm 6005 e girerek sesi amfiye çözdürmeyi düşündüm. Fakat bir konu var ki ios cihazlarda aptx desteği yok buyüzden bende apple tv alıp airplay mi kullansam dedim.

    Ipad > philips aea 2700 (optik) > marantz pm 6005 > b&w 685 s2 veya dali ikon2 mk2

    Birde bunun philips bluetooth yerine apple tv ile olanını düşünüyorum yani sizce hangisinden daha iyi verim alabilirim.

    Philips bluetooth u optikten amfiye girdiğimde mi yoksa apple tv ile airplay kullanarak mı daha iyi sonuç elde ederim. Kaynak olarak ıpad kullanacağım.

    tam adamına sordunuz. yukarıda da belirttiğim gibi apple tv den alac kayıtlarım sanki araya DAC cihazı koymayı gerektirmeyecek kadar tam tabiriyle kütür kütür net ses alıyorum. Apple tv sanki pikap diğerleri optik ve coax çıkışlı olan philips de dahil olmak üzere kasetli teyp cıhazı gibi. bilmem anlatabildim mi. philips i kızımın odasına aldım pişman değilim ama apple tv bir başka. dediğiniz Airplay yöntemi ile ideali yakalamış olursunuz. yukarıda da belirttiğim gibi yüzyerce alac albümünü imac'in itunes'inden 4 oda ötedeki salonuma Airplay yapıyorum. televizyonum kapalıyken ipad'den istersem aptv'nin uzaktan kumandasını kullanarak müzik seti gibi kullanarak anfimden mükemmel ses alıyorum. yukarıdaki ilk yazımı okursanız . aynı şeyleri yazmışım. sakın yanlış anlaşılmasın aptv nin reklamı için bu forumda değilim. aptv nin birçok saçmalıklarından muzdarip olarak bunları yazıyorum.


    Cevabınız için teşekkür ederim. Anlaşılan philips bluetooth yerine apple tv ile airplay kullanmak daha mantıklı olacak. Ozaman sistem şu şekilde olabilir.

    Ipad ile flac kayıtlarımı ve spotfy açarak sesi airplay ile apple tv aktarıp, onuda optik olarak marantza giriş yapmak şuan benim için en uygunu gibi görünüyor.

    Merak ettiğim bir konu var. Airplay de lisans olayları varmış mesela flac oynatmak için kullanacağım bir uygulamanın airplay destekliyor olması gerekiyor mu ? Veya spotify ? Yani aynı bleutooth mantığında mı çalışıyor airplay ? Ipadden çıkan her sesin airplay ile aktarılan ses sisteminden çıkmasını istiyorum.

    ben flac indirdiğim müzikleri alac formatına çevirip itunes üzerinden airplay yapıp dinliyorum. Çünkü itunes bildiğiniz gibi flac zaten kabul etmiyor. flac ları alac'a çevirmek ise saniyeler almıyor. yani o konuda benim açımdan sorun yok.online müzik platformlarından müzik dinlemediğim için dolayısıyla spodify sorunuzun cevabını bilemiyordum. Ancak hiç üşenmedim gecenin bu saatinde bir deneme yaptım airplay mantığı aynı bluetooth mantığı gibi çalışıyor. ipad'deki müzik uygulamasının içindeki arşiviniz ve itunes arşiviniz, hatta radyolar uygulaması da da dahil herşeyi olduğu gibi yansıtıyor. ancak flac desteklemediği için flacları dinlemek için apple lossless formatına çevirmeniz gerekiyor. bunu da en iyi ücretsiz "mediahuman audio converter" proğramı ile saniyeler içinde kapaklı bir şekilde dönüştürüp dinlersiniz. Bu arada dinleyeceğiniz cihazlarınızın da müzik dergilerinde dönemin referans aleti olarak gösterilmesinin ayrıcalığını yeni uygulamayı düşündüğünüz aptv airplay sistemi ile yaşarsınız umarım.

    Bu arada bir ekleme yapayım iphone ve ipad flac oynatabiliyor, ancak itunes oynatamıyor.

    Flac formatı destekleyen bir ipa indirirseniz oynatabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the wade

    quote:

    Orijinalden alıntı: cazsever

    Aşağıdaki cihazlar bende mevcut. hepsini de denedim. apple tv kaynak olarak İMAC itunes kullandığı için en iyisi.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi




    Bu cihazların hepsinde kaynak olarak Apple ürünlerini kullanabilirsiniz.

    Bu arada ben Philips 2000 modelinden, dün Philips 2700 + ProJect Dac Box'a geçtim. Sesi optik ile digital verip, Dac'ta analoga çeviriyorum.

    siz tam da benim yapmak istediğimi yapmışsınız ama ses de ne gibi bir fark hissettiğinizi belirtmemişsiniz. Ses kalitesindeki deneyiminizi aktarırsanız sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cazsever

    quote:

    Orijinalden alıntı: the wade

    quote:

    Orijinalden alıntı: cazsever

    Aşağıdaki cihazlar bende mevcut. hepsini de denedim. apple tv kaynak olarak İMAC itunes kullandığı için en iyisi.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi Cevap:  HI-FI İçin Bluetooth Bağlantı Aparatı Tavsiyesi




    Bu cihazların hepsinde kaynak olarak Apple ürünlerini kullanabilirsiniz.

    Bu arada ben Philips 2000 modelinden, dün Philips 2700 + ProJect Dac Box'a geçtim. Sesi optik ile digital verip, Dac'ta analoga çeviriyorum.

    siz tam da benim yapmak istediğimi yapmışsınız ama ses de ne gibi bir fark hissettiğinizi belirtmemişsiniz. Ses kalitesindeki deneyiminizi aktarırsanız sevinirim.


    "siz tam da benim yapmak istediğimi yapmışsınız ama ses de ne gibi bir fark hissettiğinizi belirtmemişsiniz. Ses kalitesindeki deneyiminizi aktarırsanız sevinirim." demişim.
    "THE WADE" forumdaşından yukarıdaki soruma niye cevap alamıyorum, anlamış değilim. Yazışma bir anda bıçak gibi kesildi. çok mu zor bir soru sordum diye düşünüyorum, işin içinden çıkamıyorum. Anlayamıyorum. Sanırım bende bir hata var.




  • cazsever C kullanıcısına yanıt
    Bence bu biraz kullandığınız DAC ile alakalı. Eğer iyi bir DAC kullanmıyorsanız, bence direk Philips'in A2000 modelini alın, onun da için de küçük bir dac var ve sesi analog gönderiyor.

    Ancak iyi bir DAC'ınız varsa tabi ki optik üzerinden fark yaratacaktır.

    Bu arada ben de işi bilenlere bir sor sorayım. Şu dediğim gibi A2700 üzerinden optik ile ProJect Dac Box'a veriyorum sesi. DAC'ın girişine optic switch taksam ses kalitesine negatif etkisi olur mu? Sonuçta ses DAC'a kadar optik kablo ve switch ile dijital geelceği için bir kayıp yaşamam diye tahmin ediyorum, ancak emin olamadım.
  • nokia md-310 modelide tatminkar ses veriyor. Ama diğerleri ile karşılaştırma fırsatım olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.