Şimdi Ara

Cevap: Bilgisayar tam performans vermiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorun 6 ay önce başladı cod4 gta gibi oyunlarda en düşük grafikte bile akıcı değildi tam performans alamıyordum anakart ve ekran kartını sigortayla değiştim serviste sorun bulamadılar eski ekran kartım 9600gt 8 ay kullandım sabah açtım bu sorun çıktı yenisini aldım 5750 ama bi sonuç alamadım yine aynı acaba nedendir böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Servisin gözünden kaçan bir sorun mu var ? Yoksa ev yeterince güç vermiyor mu ? güç kaynağı ekran kartını beslemiyor mu ? Yardımlarını bekliyorum 4 aydır oyun oynuyamıyorum adam gibi:( şimdiden herkese teşekkürler.

Not:Eski ekran kartı ve anakarttada sorun vardı yenisindede bir şey değişmedi ısı kontrolleri yapıldı bir sorun yok format atıldı xp win7 64 32 bit yine aynı güç kaynağının bozulma ihtimali var mı? Serviste bir şey bulamadılar. Ramlerde denendi hdd denendi.

pc ÖZELLİKLERİ
    GÜÇ KAYNAĞI TT 500 W
    İşlemci İntel Core 2 quad 8300
    4gb ram 1066 Kingston
    Ekran kartım 5750 asus eah (9600 gtyle değişti)
    hdd samsung 1tb
    Giga anakart (asusla değişti)

Masaüstü akıcı değil videolarda akıcı değil oyunlarda değil + fps düşüklüğü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcBlo -- 30 Ağustos 2011; 9:50:48 >

• Peki Windows 7'ye geçtiğinizde tüm sürücülerinizi kurdunuz mu?
    ONE DAY YOU MAY.
  • PSU 500 W diye yazmissin.Yetmeme ihtimali var bence..yeni ve guclu bir PSU ile deneyin derim.Ozelliklede 700 W ve ustu birseyle...
    Zaten anakarttan ekran kartiniza kadar bir cok donanimi degistirmissiniz.Keske PSU da degistirseydiniz...

Farkli isletim sistemleri ile denediginize gore geriye 2 secenek kaliyor.PSU yada RAM..Memory test yapin RAmlarda sorun varmi yokmu bi kontrol edin bence..Son olarakda PSU u degistirip denersiniz..

iyi bayramlar..

www.northcotecomputers.com.au
  • İyi bayramlar psunun bozulmuş olma ihtimali var diyorsunuz değil mi?
    Önemli olan şerefinle yaşamaktır...
  • topalama pcden nasıl performans alınmaz asıl onda alınır anakartla hdd denendi sorun aynı toplu pc alınca tam performans mı alınıyor lol
  • aynı sorunu yaşıyan var mı acaba?
  • bence her insan kendi pcsinin doktorudur niye dersen benim pc yi tamir götürdüğümde yapamıyorlardı ama ben ne hikmetse evde kendim tokatlayarak falan yapabiliyordum senin sistemin benimkinin 3 katı falan ve benimkinden kötü bunda bi gariplik var o açık hdd fln denendi yazıyorsun yapcağın arkadaaşa kadar koşucan 2 ram kapcan sorun aynımı gitcen psu yuda kapcan genemi aynı işlemci kap gene aynıysa gel o sisteme 100tl vereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lıghta

topalama pcden nasıl performans alınmaz asıl onda alınır anakartla hdd denendi sorun aynı toplu pc alınca tam performans mı alınıyor lol

Toplama bilgisayarda olsa hazir pc de olsa performans sadece donanimsal bir olusum degildir..Tabikide donanimin birbiri ile uyumuda onemlidir.Ancak dedigim gibi performans sadece donanimsal bir sey degildir..

Ornegin Win xp 32 bit kurdunuz. Caktiniz 8-12 gb ram.Xp onu gorup kullanirmi :). Hic sanmiyorum.maksimum 3 gb.Bunun gibi.

Ramlerde sorun yoksa geriye PSU kaliyor.Gerci islemcinizde cok iyi sayilmaz bana gore..Ama 6 ay once basladi degistirmissiniz.8 ay sonrada dun bu sorun cikmis.daha once yoktu diyorsaniz belkide sorununuz donanimsal degildir.. sistemi daha eski bir tarihe aldirip deneyin..Belkide sistemle ilgili bir sorununuz vardir..Eski ekran kartinizin driverlerini bulup silin.Yenisi kalsin sadece..Yani degistirdiginiz ekran kartinin driverleri kalsin..

www.northcotecomputers.com.au

• 6 aydır VAR sorun sürücüleri kaldırdım yükledim 9600 gtdede sürücüleri güncelledim 5750 sorun aynı bi fark yok

6 aydır VAR sorun sürücüleri kaldırdım yükledim 9600 gtdede sürücüleri güncelledim 5750 sorun aynı bi fark yok

bu kafayla daha çok sürücü yükler kaldırırsın : ))
  • Hiç bişey bilmeyen insanların sorunlarını anlatan ve yardım isteyen insanlara yanlış bilgi vermesi üstüne birde karşısındakinin sorunu ile dalga geçmesine gıcık oluyorum.

Küçük bi ihtimal bunuda dene donanımları söküp takmaktan anlar mısın bilmiyorum ama pcnin işlemci ram ekran kartı bileşenlerini çıkar ve slot larını diş fırçası yada benzeri birşey ile temizle.(işlemci slotuna elleme üflemek yeter).
    Olmassa bir tanıdıktan arkadaşından Power Supply temin etmeye çalış emanet olarak.O psu ile bi dene.

Orijinalden alıntı: AnilOzaydin

Hiç bişey bilmeyen insanların sorunlarını anlatan ve yardım isteyen insanlara yanlış bilgi vermesi üstüne birde karşısındakinin sorunu ile dalga geçmesine gıcık oluyorum.

Küçük bi ihtimal bunuda dene donanımları söküp takmaktan anlar mısın bilmiyorum ama pcnin işlemci ram ekran kartı bileşenlerini çıkar ve slot larını diş fırçası yada benzeri birşey ile temizle.(işlemci slotuna elleme üflemek yeter).
    Olmassa bir tanıdıktan arkadaşından Power Supply temin etmeye çalış emanet olarak.O psu ile bi dene.

teşekkürler her şeyi denedim söküp taktım kablo uçlarını kontrol ettim girişleri kontrol ettim ama bir şey bulamadım power supply temin edemem büyük ihtimalle bi kaç gün sonra bilgisayarcıya götürücem sorunumu anlatıp sorunu çözmeyi umut ediyorum teşekkürler.

• quote:

sorun 6 ay önce başladı cod4 gta gibi oyunlarda en düşük grafikte bile akıcı değildi tam performans alamıyordum anakart ve ekran kartını sigortayla değiştim serviste sorun bulamadılar eski ekran kartım 9600gt 8 ay kullandım sabah açtım bu sorun çıktı yenisini aldım 5750 ama bi sonuç alamadım yine aynı acaba nedendir böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Servisin gözünden kaçan bir sorun mu var ? Yoksa ev yeterince güç vermiyor mu ? güç kaynağı ekran kartını beslemiyor mu ? Yardımlarını bekliyorum 4 aydır oyun oynuyamıyorum adam gibi:( şimdiden herkese teşekkürler.

Not:Eski ekran kartı ve anakarttada sorun vardı yenisindede bir şey değişmedi ısı kontrolleri yapıldı bir sorun yok format atıldı xp win7 64 32 bit yine aynı güç kaynağının bozulma ihtimali var mı? Serviste bir şey bulamadılar. Ramlerde denendi hdd denendi.

pc ÖZELLİKLERİ
    GÜÇ KAYNAĞI TT 500 W
    4gb ram 1066 Kingston
    hdd samsung 1tb

Kardeşim Yenibir Anakart Al Kesinlikle , Çok Ciddiyim 2 Gün Once Aynı Olaya bende Şait Oldum . 2 Senelk Foxconn anakartım vardı . USB Girişlerim yanmştı . Yazıcı vs hiçbirşey çalıştıramıyordum . COD SERİSİNİN 7 Ye Kadar En Dusuk Low Ayarlada Kasıyordu Full . 2 Gün Once MSI Anakart Aldım . Aradaki Fark O Kadar Değiştiki İnanamadım Kendi Kendime . Sen Yinede Araştır .. Şuanda COD MW2 1440*900 Anti-Alising 2x-4x Arası Oynuyorum ...

Saygılar ...
    1x 1Gb DDR2 Kingston / 1x 2GB ADATA DDR2 Ram

• quote:

Orijinalden alıntı: emre961

quote:

sorun 6 ay önce başladı cod4 gta gibi oyunlarda en düşük grafikte bile akıcı değildi tam performans alamıyordum anakart ve ekran kartını sigortayla değiştim serviste sorun bulamadılar eski ekran kartım 9600gt 8 ay kullandım sabah açtım bu sorun çıktı yenisini aldım 5750 ama bi sonuç alamadım yine aynı acaba nedendir böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Servisin gözünden kaçan bir sorun mu var ? Yoksa ev yeterince güç vermiyor mu ? güç kaynağı ekran kartını beslemiyor mu ? Yardımlarını bekliyorum 4 aydır oyun oynuyamıyorum adam gibi:( şimdiden herkese teşekkürler.

pc ÖZELLİKLERİ
    GÜÇ KAYNAĞI TT 500 W
    4gb ram 1066 Kingston
    hdd samsung 1tb

Kardeşim Yenibir Anakart Al Kesinlikle , Çok Ciddiyim 2 Gün Once Aynı Olaya bende Şait Oldum . 2 Senelk Foxconn anakartım vardı . USB Girişlerim yanmştı . Yazıcı vs hiçbirşey çalıştıramıyordum . COD SERİSİNİN 7 Ye Kadar En Dusuk Low Ayarlada Kasıyordu Full . 2 Gün Once MSI Anakart Aldım . Aradaki Fark O Kadar Değiştiki İnanamadım Kendi Kendime . Sen Yinede Araştır .. Şuanda COD MW2 1440*900 Anti-Alising 2x-4x Arası Oynuyorum ...

Saygılar ...

anakartı değiştim zaten yinede olmadı ekran kartınıda değiştim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcBlo -- 2 Eylül 2011; 2:23:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre961

quote:

pc ÖZELLİKLERİ
    GÜÇ KAYNAĞI TT 500 W
    4gb ram 1066 Kingston
    hdd samsung 1tb

Saygılar ...

anakartı değiştim zaten yinede olmadı ekran kartınıda değiştim teşekkürler.

Rica Ederm Sadece Banada Boyle Oldu Şuan Super Herşey. Yardımcı Olduysam Ne Mutlu Bana :)

İyi Günler ...
    1x 1Gb DDR2 Kingston / 1x 2GB ADATA DDR2 Ram

• hard dıskı sız denedınızmı hd tune ıle uzun tarama modunda bıde ıyı bı antıvırus programı ıle tam sısten taraması gereklestırırsenız ıyı olurben gecenlerde boyle bı performans dusmesı yasamıstım ılk olarak hdd'nın bozuldugu(baya bı bad sector varmış)ortaya cıktı bıde sıstemı yavaşlatan salıty vırusu ve 8-10 trojen cıktı
    viruslerı temızleyıp hard dıskıde degıstım sımdı hd3850 ıle crysıs2'yı bıle orta ayarda oynayabılıyorum-nerdeyse hıc bı oyunda kasma yapmıyo cok fazla ayarları yukseltmedıkce
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.