Şimdi Ara

2014 YILI İLK 4 AYLIK SIFIR OTOMOBİL SATIŞLARI ve 2. EL PİYASASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilindiği gibi 2014 yılı otomotiv sektörü çok sancılı bir başlangıç yaptı, ÖTV üzerine gelen artışlar, kurun yükselmesi gibi etkenler 2013 yılına bağlı olarak fiyatlarda çok ciddi farklılıklar meydana getirdi, tabi birde banka faizlerinin de yükselmesi, buna paralel olarak 2. elde bir hareketlenme yaşandı ama bu hareketlenme sadece fiyat anlamında oldu, esnaf ve galericilere sorduğumuz zaman ise iş olmadığından şikayetçi hepsi aynen bizim gibi.

Otomotiv sektöründe 2. çeyreğe girdik ve 1. çeyreğe göre kurlarda gerileme olduğunu görüyoruz ama bu gerileme ne yazıkki fiyatlara çok etken olmadı, çünkü markalar 1. çeyrekte yaşanan ciddi yükü ciddi şekilde üzerlerine aldı ve kar marjlarını ciddi şekilde düşürerek gelen zammı müşteriye yansıtmamaya çalıştı, şu anki fiyatların çok gerilememesinin nedeni de 1. çeyrekte markların yaptığı ciddi zararlardır.

Şu anda birçok marka hala 2013 stoklarını eritmeye çalışıyor ve aynı anda da 2014 modeller satılıyor, nisan mayıs ayı ile beraber kampanyalarla da paralel olarak bir hareketlenme söz konusu fakat bu halen daha istenilen seviyede değil, aslında burda otomobil markalarını suçlamak çok yersiz kalıyor.

Örnek vermek gerekirse bugün Citroen C-Elysee 1.6 HDI Exclusive 92HP M/T opak beyaz bir aracın kampanyalı liste fiyatı anahtar teslimi 54.150TL, satın almış olduğunuz bu aracın üzerindeki %45 ÖTV ve %18 KDV yükü ister istemez fiyata ciddi anlamda etki ediyor, ÖTV ve KDV hariç bu aracın fiyatı 31.600TL seviyesinde, normalde bandrol, plaka tescil masrafları vs falan birçok rakamda var ama ben kafa karışmasın diye kaba taslak veriyorum, yani 54.150TL - 31.600TL = dediğimiz zaman devlet bu araçtan 22.550TL vergi almış oluyor ki, Citroen'in bu araçtan 22.550TL kazanabilmesi için kaç tane satması gerek siz düşünün.

İnsanlar hep ÖTV'ye zam geldi diyorlar ama aslında KDV'de zamlandı, neden diye soracak olursanız, atıyorum geçen yıl 35.000TL üzerinden ülkemize giriş yapan bir otomobilin üzerine %40 ÖTV geliyor ve araç 49.000TL oluyor, bunun üzerine birde %18 KDV ekleniyor araç 57.820TL oluyor yani 8.820TL bu araçtan KDV alınıyor.

Aynı hesabı bu yıl yaptığımız zaman bu kez ÖTV %40 değil %45 oluyor ve araç 50.750TL oluyor bunun üzerine yine %18 KDV eklersek 59.885TL oluyor ve bu yıl aynı araçtan 9.135TL KDV alınmış oluyor, yani geçen yıla göre KDV'si 315TL artmış oluyor ki, burda şunuda unutmamak lazım, kurlardaki artış yüzünden geçen yıl 35.000TL'ye ülkemize giriş yapan bir otomobil bugün aynı rakamlara giriş yapmıyor ve buda doğal olarak ÖTV ve KDV'de geçen yıla göre ciddi artış anlamına geliyor.

Sonuç olarak bana "ne olacak bu işin sonu" diye soracaksınız, benim size tek vereceğim cevap şu olur; "otomotiv sektörünün kaderi artık devletin uygulayacağı vergi politiksına kalmıştır"

PEKİ YA NE YAPALIM 2. ELMİ ALALIM..?

Sıfır km otomobillerde ki artış yüzünden insanlar gözünü 2. el araçlara çevirdi, fakat 2. eldeki rakamlar sıfır araçlara göre daha absürd hale gelmeye başladı, bugün bir çoğumuz aracını satmak için internete koyuyor ama inanın koyulan ilanların %90 kısmı gerçeği yansıtmıyor, ben başımdan geçen bir olayı size anlatim.

Birgün bir müşteri geliyor ve takas aracım var değerlendirebilirmisiniz diyor, bende tabiki dedim ve aracını sordum, aracına baktık inceledik, marka vermiyorum, araç 2011 model 160.000km de 2 parça değişeni bel altı boyası olan bir otomobil, satışın bitmesi için 35.000TL fiyat verdik, müşterimiz bir anda kızmaya tepki vermeye başladı klasik olarak "sizde aracı hep öldürüyorsunuz" dedi bana.

Bunun üzerine "siz ne düşünüyorsunuz" diye sordum ve aldığım cevap her zamanki gibi klasik oldu; "internette bu araç 45 - 50 arası gidiyor ben en son 43 bine veririm" dedi, dedim "haklısınız efendim fakat şöyle bir durum var, şu anda aracınızın aynısı 70.000km'de ve sadece 3 parça boyalı olanı var elimizde ve bu araç 3 aydır satılmıyor elimizde duruyor ve biz bu aracı nakit 40 bine bırakıyoruz" dedim.

Yanlış anlaşılmasın bu örneği vermemin nedeni "aaa sen 43 istiyorsun bizde 40 bine daha iyisi var" demek anlamında değil, zaten devamı var ama uzatmak istemedim şu anda, şunu anlatmaya çalıştım evet sizin aracınıza istemiş olduğunuz bir fiyat var ama malesef sizin bakmış olduğunuz sanal piyasa gerçek rakamları yansıtmamaktadır, reel piyasanın içinde aslında satılabilecek gerçek doğru rakamları budur, demek istedim.

İsmini vermek istemediğim birçok 2. el otomobil sitesi var ve insanlar buraya araçlarını satmak için ilan koyuyor fakat Ahmet bey 2006 model 90 binde dizel aracını ilana vereceği zaman bakıyor ki aynı modellerin 100 binin üzerinde olanlarına 25 bin istiyorlar benim arabam 28 bin eder o zaman diyor, ahmet beyin ilanını gören erhan bey hımm diyor 90 binde 2006 model 28 bin ederse benim arabam daha temiz ve 70 binde 30 bin eder o zaman benim arabam diyor ve gerekli gereksiz ilanlarla dolup taşıyor aylarca ilanlar duruyor neden beni kimse aramıyor diyor herkes, aramaz çünkü sen aracının oraya gerçek piyasa değerini yazmadın.

Durum böyle olunca fiyatlar yüksek olsada kampanyalar ve alım koşullarının cazipliği sıfır araçları daha alınabilir hale getiriyor, birde şu var kimse uzman değil 2. elde neyin karşısınıza çıkacağınıda bilmiyorsunuz, kilometresi ile oynanmışmı? pertten çıkmışmı? mekanik veya elektronik ne sorunu var? demektense insanlar ilk ben bineyim anahtarına ilk ben vurayım diyor ve sıfır alıyor.

Konuyu fazla uzatmadan toparlamak istiyorum her ne kadar 2014 yılında sıfır km araçların fiyatı artsada kampanyalar ve alım koşulları hala sıfır km otomobilleri cazip kılıyor, 2. el almadan önce çok iyi araştırma yapmanız lazım ve benden size bir tavsiye 2. el araç alırken mutlaka deneyimli birine gösterin.

Saygılarımla.

VOLKAN KOLAY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 18 Mayıs 2014; 13:41:55 >

• İlaveten de diyorum ki piyasalar gerçekten bitik .Herkes ileri derecede borçlu.Artık insanlar yeni bir şey alımından ziyade mevcut borçlarını ödemeye odaklanmışlar.Maaş günü olan her ayın 15 inde bankamatiklerin önü bomboş.Çünkü çekilecek bir para, kredi vs ödemelerinden dolayı kalmıyor ve o gün eskiden son derece hareketli olan çarşı ,pazar kovboy filmlerindeki Meksika köylerinin görünümünde yani bomboş.Kuraklık var ve çiftçi perişan olcak ki bu durum yılın sonunda piyasalara çok kötü yansıyacak.Gıda maddeleri ithalatı söz konusu ki örneğin buğday.Şimdiden ekmek üreticileri zam diye tutturdular.31 mart itibariyle torba yasa gelirleri bitti ki büyük bir gelir kalemiydi.Soma faciası ve geride kalan bakılması gereken bir sürü insan ki sgk ya yeni bir yük.Mecburen akaryakıta zam.Bu koşullarda kim en az 60 70 bin verip sıfır araç alacak ki.Parası olup da biraz sabredeni yıl sonunda çok cazip sıfır ve 2.el fırsatları bekliyor.Biraz sabır sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: meliher

İlaveten de diyorum ki piyasalar gerçekten bitik .Herkes ileri derecede borçlu.Artık insanlar yeni bir şey alımından ziyade mevcut borçlarını ödemeye odaklanmışlar.Maaş günü olan her ayın 15 inde bankamatiklerin önü bomboş.Çünkü çekilecek bir para, kredi vs ödemelerinden dolayı kalmıyor ve o gün eskiden son derece hareketli olan çarşı ,pazar kovboy filmlerindeki Meksika köylerinin görünümünde yani bomboş.Kuraklık var ve çiftçi perişan olcak ki bu durum yılın sonunda piyasalara çok kötü yansıyacak.Gıda maddeleri ithalatı söz konusu ki örneğin buğday.Şimdiden ekmek üreticileri zam diye tutturdular.31 mart itibariyle torba yasa gelirleri bitti ki büyük bir gelir kalemiydi.Soma faciası ve geride kalan bakılması gereken bir sürü insan ki sgk ya yeni bir yük.Mecburen akaryakıta zam.Bu koşullarda kim en az 60 70 bin verip sıfır araç alacak ki.Parası olup da biraz sabredeni yıl sonunda çok cazip sıfır ve 2.el fırsatları bekliyor.Biraz sabır sadece.
    volkan_kolay çok güzel özetlemişsiniz.
    Ek olarak tok satıcıların ilanlarına ve bak arabam var gör ilanlarına bakıp fiyat yükselten çok.
    20000km de yeni kasa aracın eski kasa 30000km de aynı donanımlısına aynı parayı isteyen var.Gerçek atıcı zaten iki hafta içinde fiyatını düşüyor.
    Araç fiyatları bence mantık sınırını geçti.

• quote:

Orijinalden alıntı: mc33

volkan_kolay çok güzel özetlemişsiniz.
    Ek olarak tok satıcıların ilanlarına ve bak arabam var gör ilanlarına bakıp fiyat yükselten çok.
    20000km de yeni kasa aracın eski kasa 30000km de aynı donanımlısına aynı parayı isteyen var.Gerçek atıcı zaten iki hafta içinde fiyatını düşüyor.
    Araç fiyatları bence mantık sınırını geçti.

Alıntıları Göster
    güzel bir yazı olmuş,aynı fikirdeyim
  • Ikinci el konusuna katiliyorum. NE oldugunu bilmedigin arac yerine bir kac bin ekleyip sifir alinir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meliher

İlaveten de diyorum ki piyasalar gerçekten bitik .Herkes ileri derecede borçlu.Artık insanlar yeni bir şey alımından ziyade mevcut borçlarını ödemeye odaklanmışlar.Maaş günü olan her ayın 15 inde bankamatiklerin önü bomboş.Çünkü çekilecek bir para, kredi vs ödemelerinden dolayı kalmıyor ve o gün eskiden son derece hareketli olan çarşı ,pazar kovboy filmlerindeki Meksika köylerinin görünümünde yani bomboş.Kuraklık var ve çiftçi perişan olcak ki bu durum yılın sonunda piyasalara çok kötü yansıyacak.Gıda maddeleri ithalatı söz konusu ki örneğin buğday.Şimdiden ekmek üreticileri zam diye tutturdular.31 mart itibariyle torba yasa gelirleri bitti ki büyük bir gelir kalemiydi.Soma faciası ve geride kalan bakılması gereken bir sürü insan ki sgk ya yeni bir yük.Mecburen akaryakıta zam.Bu koşullarda kim en az 60 70 bin verip sıfır araç alacak ki.Parası olup da biraz sabredeni yıl sonunda çok cazip sıfır ve 2.el fırsatları bekliyor.Biraz sabır sadece.

Aslında şu açıdan bakmak lazım piyasa koşulları normal ama alım gücü yok, eskiden baba çalışıp 5 çocuğu okutup büyütürdü ama şimdi karı koca çalışıp zor geçiniyor, yıllık gelirimiz avrupa seviyesine göre düşük, ha bu şu demek değil biz böyleyizde avrupa cennetmi değil.

Birde şunu eklemek istiyorum eğer yıl içerisinde sürekli piyasa araştırması yapıyorsanız şunu göreceksiniz, yıl sonu araç aldığınız zaman aslında çok cüzi rakamlar için beklemiş olduğunuzu fark edeceksiniz, yani ilk 3 çeyrekte atıyorum 50 bin lira olan araç yıl sonunda belki 48 bin lira olur hatta daha pahalı bile olabilir ama o zaman tüketim algısı devreye giriyor yıl sonu ucuzdur diye insanlar alıyor, ben yıl içinde daha uyguna sattığım aracı yıl sonunda daha pahalıya sattığımı çok iyi biliyorum, aslında piyasayı dengeleyen kur ve vergi sistemi artık inanın piyasasın kurun önümüzdeki ay ne olacağını kimse bilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Ikinci el konusuna katiliyorum. NE oldugunu bilmedigin arac yerine bir kac bin ekleyip sifir alinir.

geçen ay beni bir arkadaşım arıyor ve bana bir 2012 model 25000 km de bir araçtan bahsediyor, valla dedim helalinden 32 bin lira verebilirsin eğer araba çok çok çok temizse ve içine sinerse dediğin gibi değişeni boyası yoksa 33 binde ver sonuçta binicisin dedim, bunun üzerine arkadaşım hadi ya araç sahibi ile 38 bine pazarlık ettik en son dedi, bende dedimki gel ben sana aynı araçı sıfır km 2014 model üstelik makyajlı kasa anahtar teslimi 44 bine vereyim, yapma ya dedi bana :) aradaki 6.000TL için 2012 model arabaya bineceksen git al dedim :)

yani beni aramasa telefonumu bulmasa 38 bine o aracı alacaktı çünkü anlamıyor arabadan, satanda bak internette bu fiyatlara gidiyor haaa dedimi, anlamayan insanda uyguna alıyorum sanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Ikinci el konusuna katiliyorum. NE oldugunu bilmedigin arac yerine bir kac bin ekleyip sifir alinir.
    Güzel bir yazı olmuş. Bana göre bu fiyat üzerinden Engelli ya da yabancı uyruklu değilseniz ( Onlar vergi ödemiyor) Araba almak dolandırılmaktır. Bu fiyatlar daha ne kadar artabilirki; bana göre 2015 yılı geldiğinde hala elinde 2013 sıfır araç olan bayiler olacak. Seve seve olmazsa da mecburen zararına verecekler artık. Mecburen stokları eritmek için indirimler yapılacak. Devlet bir daha ötv zammı yapıp %50 yaparsa o zaman iş değişir tabi
  • fikirler ortak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

Güzel bir yazı olmuş. Bana göre bu fiyat üzerinden Engelli ya da yabancı uyruklu değilseniz ( Onlar vergi ödemiyor) Araba almak dolandırılmaktır. Bu fiyatlar daha ne kadar artabilirki; bana göre 2015 yılı geldiğinde hala elinde 2013 sıfır araç olan bayiler olacak. Seve seve olmazsa da mecburen zararına verecekler artık. Mecburen stokları eritmek için indirimler yapılacak. Devlet bir daha ötv zammı yapıp %50 yaparsa o zaman iş değişir tabi

teşekkür ederim

bu arada engelli adına alınan araçlardan ÖTV alınmıyor sadece, KDV yine alınıyor, zaten markalar bu yılın yükünü yeterince çekti ve eğer böyle giderse isyan bayrağını çekebilirler, sadece araç satışı olarak bakmayın sonuçta buna paralel olarak satışın düşmesi demek bayinin kapanmasına insanların işsiz kalmasına veya bayide eleman azaltılmasına kadar gidiyor, çünkü gelir gideri karşılamamaya başlıyor.

tamam alıcı için bu kısır döngü bir fırsata dönüşecek ama iş olmadığı zaman çalışan içinde böyle kötü bir yanı var

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_kolay

quote:

teşekkür ederim

bu arada engelli adına alınan araçlardan ÖTV alınmıyor sadece, KDV yine alınıyor, zaten markalar bu yılın yükünü yeterince çekti ve eğer böyle giderse isyan bayrağını çekebilirler, sadece araç satışı olarak bakmayın sonuçta buna paralel olarak satışın düşmesi demek bayinin kapanmasına insanların işsiz kalmasına veya bayide eleman azaltılmasına kadar gidiyor, çünkü gelir gideri karşılamamaya başlıyor.

tamam alıcı için bu kısır döngü bir fırsata dönüşecek ama iş olmadığı zaman çalışan içinde böyle kötü bir yanı var

hocam artan vergi zaten ötv biz zaten ötvnin kdvsinide ödüyoruz engelliler sadece kdv ödüyor. Yabancılar hiçbirini ödemiyor.

Hocam bu işte dengeyi iyi ayarlamak lazım. Devlet vergiyi arttırınca eskisi gibi devam etmiyorsa satışlar bu demektirki devlette zarar ediyor. Ben Galerilerin yerinde olsam birlik olup fiyatları aşağı çekip olayı kendi üstüme almam. En ucuz sıfır araba olsun 50.000 tamam galeri araba satamaz çark dönmez ama devlette satılmayan arabadan vergi alamaz sonuç olarak devlette bir çözüm üretmek zorunda kalır. Önce bu hükümete oy verip sonra da ağlamanın bir anlamı yok. Adamlar araba alabileceği maximum vergiyi alıp halkı soymaya çalışıyor. Ben hala anlamıyorum nasıl isyan çıkmıyor bu vergilere ama madem öyle bize müstehaktır.

• quote:

quote:

teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Bende geçen sene araba almadığım için pişmanım.22-23 bin tl param var ama istediğim arabalrın fiyatları uçmuş ve almamamya karar verdim.
    Fiyatlar inene kadar bekleyeceğim :)
    Sizce bu fiyatlar normal mı?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-wolkswagen-polo-1.4-tour-man-benzin-pluslpg-164688736/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2008-model-tam-otomatik-1.4-polo-trendline-164390186/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2008-model-57binde-tertemiz-polo-164580379/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-cok-temiz-hasarsiz-orjinal-servis-bakimli-30500-km-polo-164362323/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-bayandan-temiz-kazasiz-polo-162538080/detay

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim

hocam artan vergi zaten ötv biz zaten ötvnin kdvsinide ödüyoruz engelliler sadece kdv ödüyor. Yabancılar hiçbirini ödemiyor.

Hocam bu işte dengeyi iyi ayarlamak lazım. Devlet vergiyi arttırınca eskisi gibi devam etmiyorsa satışlar bu demektirki devlette zarar ediyor. Ben Galerilerin yerinde olsam birlik olup fiyatları aşağı çekip olayı kendi üstüme almam. En ucuz sıfır araba olsun 50.000 tamam galeri araba satamaz çark dönmez ama devlette satılmayan arabadan vergi alamaz sonuç olarak devlette bir çözüm üretmek zorunda kalır. Önce bu hükümete oy verip sonra da ağlamanın bir anlamı yok. Adamlar araba alabileceği maximum vergiyi alıp halkı soymaya çalışıyor. Ben hala anlamıyorum nasıl isyan çıkmıyor bu vergilere ama madem öyle bize müstehaktır.

burda mantık şu; artan trafiğe çözüm olarak her yıl 1 milyon üzerinde araç satılan otomotiv pazarını düşürelim, buna ek olarak vergi sistemini yükseltelim ve az araçtan daha çok vergi alalım, yani 10 araçtan 5 lira vergi alacaklardı şimdi 7 araçtan 5 lira vergi alınıyor, hani bunu hiç anlamayan birine versen daha iyi bir çözüm çıkarır karşımıza ama malesefe işi bilmeyenler iş yapınca durum böyle oluyor.

geçen yıl hafif ticari araçlarda bir k belgesi furyası vardı polisler önüne gelene 2600TL ceza kestiler, bu aracı kamyonet sınıfına sokan sensin ve ne hikmetse ticaret yapanada yapmayanada ceza kesti polisler çünkü polisler bile neye ceza kestiğini bilmiyor, biz bu konuda müşterilerimizi uyardık ama polisler yinede önüne gelene ceza kesti.

bu kadar mantıksız iş olmaz amaç nedir bilmiyorum???

• quote:

Orijinalden alıntı: darthcun

Bende geçen sene araba almadığım için pişmanım.22-23 bin tl param var ama istediğim arabalrın fiyatları uçmuş ve almamamya karar verdim.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-wolkswagen-polo-1.4-tour-man-benzin-pluslpg-164688736/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2008-model-tam-otomatik-1.4-polo-trendline-164390186/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2008-model-57binde-tertemiz-polo-164580379/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-cok-temiz-hasarsiz-orjinal-servis-bakimli-30500-km-polo-164362323/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-bayandan-temiz-kazasiz-polo-162538080/detay

araçlar için PM attım

valla vergi ve kur politikası böyle devam ederse ki edecek gibi görünüyor, fiyatların düşmesini beklemek zor hocam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darthcun

araçlar için PM attım

valla vergi ve kur politikası böyle devam ederse ki edecek gibi görünüyor, fiyatların düşmesini beklemek zor hocam.

Alıntıları Göster
    ekım ayından berı fıyatları takıp eden bırısı olarak ...gercek satıcının ılanları zaten hemen satılıyor.....

uygun arac bulmak nerdeys eımkansız....adam sıfır almıs..2 yıl bınmıs...sımdı daha fazla ıstıyor..

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim

burda mantık şu; artan trafiğe çözüm olarak her yıl 1 milyon üzerinde araç satılan otomotiv pazarını düşürelim, buna ek olarak vergi sistemini yükseltelim ve az araçtan daha çok vergi alalım, yani 10 araçtan 5 lira vergi alacaklardı şimdi 7 araçtan 5 lira vergi alınıyor, hani bunu hiç anlamayan birine versen daha iyi bir çözüm çıkarır karşımıza ama malesefe işi bilmeyenler iş yapınca durum böyle oluyor.

geçen yıl hafif ticari araçlarda bir k belgesi furyası vardı polisler önüne gelene 2600TL ceza kestiler, bu aracı kamyonet sınıfına sokan sensin ve ne hikmetse ticaret yapanada yapmayanada ceza kesti polisler çünkü polisler bile neye ceza kestiğini bilmiyor, biz bu konuda müşterilerimizi uyardık ama polisler yinede önüne gelene ceza kesti.

bu kadar mantıksız iş olmaz amaç nedir bilmiyorum???

Amaç yok. Kafalarına göre iş yapıyorlar. Şimdi %45 üzerinden araba alınırken diyelimki yarın dedinki böylede araba satılmıyor ben bunu geri %40 a çekeyim. %45 den alanın günahı ne ? Oyun değilki bu bir arttır bir azalt. Sen azalttığında cebinde parası olmayan adam arabasını satacaksa ikinci el değeride azalıyor. Emin olun Ötvyi kaldırsalar bu seferde otomotiv firmaları kendi karlarını artıracak o beklenen büyük indirim olmayacak. Ha gene baya indirim olacak o ayrı.
    Yeni Avensis 1.6 Elegant Extra 79,200
    Yeni Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S 113,980

şimdi ilkinde ötv %45 Kdv %18 Net fiyatı 46288

İkincide ötv%90 Kdv %18 Net fiyatı 50838

Yani vergisi çok olunca kardan kısmışlar

• Hakli yazmissiniz ama vatandasta para var alim devam eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

Hakli yazmissiniz ama vatandasta para var alim devam eder.

zaten sıkıntı orda hocam, bizim insana siz üretmeyin siz tüketin diyorlar, biz size araba telefon herşeyi veririz siz tüketin yeterki.. sen amerikada bu vergileri al seni ağaca çıkarırlar, bazen düşünüyorum bu topraklarda yaşayan herkesin bu topraklar dışında yaşayanla farkı nedir???
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

Hakli yazmissiniz ama vatandasta para var alim devam eder.

zaten sıkıntı orda hocam, bizim insana siz üretmeyin siz tüketin diyorlar, biz size araba telefon herşeyi veririz siz tüketin yeterki.. sen amerikada bu vergileri al seni ağaca çıkarırlar, bazen düşünüyorum bu topraklarda yaşayan herkesin bu topraklar dışında yaşayanla farkı nedir???

Alıntıları Göster
    2.el konusunda katılıyorum.

Bu zulüm gibi vergiler konusunda da haklısınız, ancak bayilerin masum olduğu, zarar ettiği, mağdur olduğu vs.. kısmına kesinlikle katılmıyorum.

• volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızı okudum ve büyük kısmında haklı olmanız ile beraberinde güzel tespitler yapmışsınız.

Sorgulamak elbette güzeldir ama düzenlemeler nasıl yapılırsa yapılsın, memnun olmayacak bir kesim her zaman olacaktır.

Bu yüzden de,içinde bulunulan koşullar olması gerektiği gibi oluşmakta ve istenen doğrultuda gidilmektedir.

Uzun lafın kısası, "alan memnun,satan memnun" gibi bir genellemeye açık bir durum var,çünkü yetkili merciiler bardağın dolu kısmını görüp,herşeyin yolunda olduğunu düşünüyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.