Şimdi Ara

Cevap: [+200 KİŞİ] Dövüş sporlarıyla ilgilenenler buraya!...DH Fight Club

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hemen hemen birçok dövüş sanatını internetten videolar sayesinde izleme şansım oldu. Farklı dövüş sanatlarının birbirleriyle olan müsabakalarını da inceledim. Şunu söyleyebilirim tecrübem olmadan; Karate, Boks, Kick - Box, Muay Thai, Taekwando tarzı dövüş sanatları dışındakiler müsabakalarda kendi sitillerinden ziyade karate ya da taekwando yapmaya başlıyor.
    IP Man'den ötürü Wing - Chun yayıldı ama izlediğim videoların birçoğunda Wing - Chun yapanlar diğer dövüş sanatı yapanlardan dayak yiyor :) Wing - Chun'da rakibe yakın olman gerekiyor ama yanına yaklaşmak çok zor rakibin. Ya geri kaçıyor ya da tekmeyle savuruyor rakibi. Yani hiçbiri öyle IP Man filmindeki gibi olmuyor.
    Aynı şekilde Aikido da. Tanıtımlarını, gösteri maçlarını izlediğinde adamın bileğinden tutup onla resmen dans ediyor ama başka bir dövüş sanatıyla maç yaptığında bunların hiçbirini uygulayamıyor.
    Jijutsu da aynı şekilde Aikido gibi ama gel gelelim resmi müsabakalarda rakibe sarılarak yere indirip yerde bacak - omza yapmaktan başka hareketleri yokmuş gibi hep aynı.
    Aikido - Judo - Jijutsu - Ninjutsu - Taijutsu ( Hepsinin temelini Taijutsu oluşturuyor ) ve yeni çıkan israil ve rus ordularında yapılan Krav Maga ve Systema hemen hemen aynı. Tamamen rakibin hareketine bağlı olarak geliştirilmiş teknikler uyguluyor.
    Neyse kısaca; hiçbiri filmlerdeki gibi dövüşemiyor :)
    Ama görsel olarak baktığında en güzeli Kung - Fu ve dalları. Küçükken Ninja ve Kung - Fu filmlerini severdim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_iverson -- 30 Temmuz 2014; 2:07:11 >







  • Konu olarak açmışım yanlışlıkla. Silinebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.