Şimdi Ara

## CES 2008: EVGA'dan nForce 790i SLI Yonga Setli Anakart ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## CES 2008: EVGA'dan nForce 790i SLI Yonga Setli Anakart ##

Nvidia'nın geçtiğimiz ay içerisinde piyasaya sürdüğü yeni yonga setinin akıbeti X38 ile bazı açılardan benzer olacak gibi gözüküyor. Zira Nvidia muhtemelen bu ayın sonuna doğru veya en geç Şubat başında Intel'in X48 yonga setinden önce 1600MHz FSB desteği sunan yeni yonga seti nForce 790i SLI'ı duyuracak. Genel olarak nForce 780i SLI ile benzer özellikler taşıyan yonga setinin bazı önemli farkları da yok değil. Farklara baktığımızda ilk dikkat çeken noktanın nForce 780i SLI'da kullanılan ve PCIe 2.0 desteği sağlayan BRO4 kod adlı ek yonganın kaldırılması gösterilebilir. Zira nForce 790i SLI yonga seti doğal PCIe 2.0 desteğine sahip. Bununla birlikte DDR3 belleklere ciddi destek veren Intel'in aksine Nvidia DDR3 için daha sağlam dyuracağa benziyor. Zira nForce 790i SLI, DDR3 destekli olacak ve şu an için DDR2 varvasyonu olacağına yönelik bir sinyal bulunmuyor. 45nm işlemci desteği de olan yeniy yonga seti Triple-SLI desteğine de sahip olacak. Özellikle X48'e rakip olarak piyasaya sürülecek olan Triple-SLI desteği ile X48'in önüne geçerken DDR3 desteği ile özellikle bellek fiyatlarındaki yükseklik nedeni ile bu avantajını kaybedebilir. EVGA'nın referans tasarıma sahip olan anakart ayrıca aktif fan ile desteklenen ısı iletim temelli pasif soğutması, 6 fazlı güç ünitesi, 6x SATA portu, 3x PCIe 16X, 1x PCIe 1x, 2x PCIe 2X ve 2x PCI portu gibi özelliklere sahip.

• Bir AMD'ci olarak söylüyorum tek cümle: SÜPER BİR ANAKART.Haber için teşekkürler FX 57
  • Böyle iyi iş çıkaran firmaları kutlamak lazım fakat fiyatlar konusunda hiç bir rekabetin yaşanmadığı ortada umarım bu rekabet kartların fiyatlarındada yaşanır ve biz tüketicilerin işine yarar.gerçekten şekil bir anakarta benziyor evga ekran kartlarındaki başarısını yakalar bir havada bir ürün çıkarmış.tabi ülkemize geleceği meçhul bir anakart!!!!!
  • Bence evga iyi iş cıkarıyor. Ama nvidea 790 serisinde ddr2 ye vermemesi kendisinin kaybetmesine yol açar!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

Bence evga iyi iş cıkarıyor. Ama nvidea 790 serisinde ddr2 ye vermemesi kendisinin kaybetmesine yol açar!!!

Aynen katılıyorum. DDR3 ler düşene kadar ki o zamanda muhtemelen yeni bir seri gelir satışları ciddi etkilenecektir.
  • DDR3 fiyatları bence 100 $ dan aşağı düşmez (çıkalı kaç ay oldu) o yüzden zorla ddr 3 geçirmeye çalışıyorlar.
  • belkide nvidia ram üreticilerinden bir tüyo almış ve ddr3'ü seçmiş. inş. ddr3 lerin fiyatı ve zamanları konusunda güzel gelişmeler olurda yaygınlaşır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI X58 PRO LAR GELDİ..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haber için tesekurler
  • abi su tipe bak ya offf valla varya cidden sekil olarak super ama fiyatıda o oranda kazıklastırırlar siyah super gitmis anakarta fakat ben striker extreme taraftarıyım 780i ve 790i sli arasında 1200 mhz ddr2 ve pci ex 2.0 farkı var sitesinden bakmıstımda niye burda ddr3 diyolar anlamadım bence striker extreme sahibi olan bi insanın almasına gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fethi_dogan88 -- 9 Ocak 2008; 13:16:12 >
  • allah allah ben anlamadım ne var anakartta süper olarak diğer bodflarda olmıyan?özellikler yazıyor e görüntü cok farklı değil yani bu SÜPER ne demek , süper pahalı mı demek istediniz acaba öğle olucağı yüksek ihtimal
  • harika ama ddr2 ram kullanılmıycakmı bunda şimdi anlamadım ?
  • Bu Kartla 9800GX SLi Modunda yanına bir de QX9770 işlemci DDR3 2000Mhz. 4Gb. bellek 24" Monitör çiçek gibi olur da alan adamda kabak çiçeği gibi açar heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslan_74

Bu Kartla 9800GX SLi Modunda yanına bir de QX9770 işlemci DDR3 2000Mhz. 4Gb. bellek 24" Monitör çiçek gibi olur da alan adamda kabak çiçeği gibi açar heralde

• quote:

Bu Kartla 9800GX SLi Modunda yanına bir de QX9770 işlemci DDR3 2000Mhz. 4Gb. bellek 24" Monitör çiçek gibi olur da alan adamda kabak çiçeği gibi açar heralde

hayallerimi anlatmışsın

acaba kaç kişinin daha hayali?*
  • quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

quote:

hayallerimi anlatmışsın

acaba kaç kişinin daha hayali?*

Saymakla bitmez

• ya 780i SLI sipariş ettik 1 aydır bekliyoruz daha gelmedi, o gelmeden 790i SLI çıktı.. Gerçi DDR3 desteği olduğu için şuan pek tutulacağını sanmıyorum. DDR3'e geçmek için daha erken. Biraz daha bekleyip hem fiyatların hemde gecikmelerinin düşmesini beklemek daha mantıklı. DFS'de kısa zaman içinde satışa çıkar kesin..
  • bu tarz bi anakartta niye katı kapasitör kullanmıyor ki
  • Katı kapasitör hiçbir özelliği bulunmayan birşey.. Neymiş anakartın ömrü uzuyormuş.. Ya 10 sene önceki via anakartım hala çalışıyor, kapasitörlerde denildiği gibi hiç sızma şişme ve patlama gibi şeyler olmadı.. Bence boş iş.. Göz boyama sadece
  • Bu arada az önce DFS ile konuştum.. Bu hafta anakartı alacaktım güya.. Ama yatmış iş.. Ne zaman geleceği belli değilmiş... 780i SLI anakartıma kavuşamıyacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.