Şimdi Ara

Cerrahpaşa vs çapa tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün ikisine katıldım. Biraz bahsetmek istiyorum.

Öncelikle çapaya gittim, tanıtım tam hulusi kütüphanesinin karşısındaydı. Hiç zorlanmadım bulmakta.
    Bir tane hoca (pediatri hocasıydı), iki tane öğrenci bir de mikrobiyoloji okuyan bir asistan vardı. Kısacası bahsettiler okuldan. Söylediklerini özetlemek gerekirse:
    -Çok köklü bir eğitimimiz var itf bir ekoldür.....
    -Finalsiz geçme yokmuş final %60 etkili ve vizeler %40.
    -Teorik derslerin devamsızlığı yok, uygulama derslerin devamsızlığı %80.
    -Konuşulanın aksine maddi imkanlar gayet yeterli. Mesela lab dersleri 40 kişilik oluyormuş ve uygulama salonları 50-60 kişilik. Her kişiye çok rahat bir şekilde mikroskop düşüyor. Stajlar ise her grup 5 kişilik oluyor bazen 2 kişilik de olabiliyor.
    -Kendi yerinde yenileniyor bu yıl yeni hastane birimleri de açılacakmış. Amfiler ve temel bilimler binası ise biraz eski ama hoca bazı hastanelerde yeni ve büyük amfilerin yapıldığını söyledi (dahiliye binasında)orada da ders işlenebilir.
    -Stajyer öğrencilerimizi çok sıradan vakalarka boğmuyoruz, daha çok uç vakalarla ilgilenmelerini istştoruz dedi.
    -Hasdala taşınma diye bir şey olmayacak. Her iki kampüs de olacak.Hastane ve kampüs bittiğinde bazı öğrenciler orada stajlarını yapabilecek çünkü daha zor ve uç vakaları oraya yönlendirecekler. Ulaşımı ise gayet kolay metro hattı oradan geçecekmiş sadece şuan istasyonu açık değil.
    -anatomi dersleri kadavra üzerinden anlatılıyor çok nadir maket kullanılıyor, maket küçük yapılarda kullanılıyor daha çok( göz,kulak...vs)

Geçme notunu ve finalde barajın olup olmamasını sormadım aklıma gelmemişti. bilen arkadaşlar bilgilendirebilir mi?

Cerrahpaşa ise tanıtım iç hastalıklar amfisindeydi bulmakta zorlandım neredeyse 20 dakika yürüdüm bulmak için( ana kapıdan girmediğim için olabilir)
    Orada da bir asistan bir de 5.sınıf öğrencisi bir kız vardı. Ben çok soru sormadım onlar birkaç şeyi anlattılar.
    -Anladığım kadarıyla tün derslerin olduğu ve yılın tamamındaki konuların sorulduğu final yok. Her kurulun kendi finali yapılıyor dönem bittikten sonra.
    -Stajlardaki rahatlık bir avantaj ve yanlış anlaşılmasın eksik öğrenmeden yapılıyor bunun dezavantajı yok aksine dedi.
    -çapa gibi teorik derslerin devamsızlığı yok, uygulana derslerin devamsızlığı %80.
    -2010'dan beri kampüs yenileniyor hala bitmedi, 2-3 yıl içerisinde bitmesi planlanıyor.
    -Geçme notu 60
    -Temel bilimlerin binaları ve amfiler yeni.
    -Bazı stajyer doktorlar stajlarını farklı yerleşkelerde yapıyorlar şaun ama geçici.( murat dilmener hastanesinde)

Cerrahpaşayı daha çok beğendim öğrenci dostu bir fakülte çapa öyle değil sanki öğrencilerin canlarını okuyorlar.
    Cerrahpaşa bu yıl çok düşer mi acaba belki ucundan tutturabilirim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tenjantx

teorik derslerden bir tek bizde mi yoklama alıyorlar yav
    Yok hocam bizde de var

• Ahmet Tuzcu kullanıcısına yanıt

Yok diye biliyorum

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.