Şimdi Ara

CERN deneyi de nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • cenr dökümanı tubitakın yapmış oldugu döküman okumanızı isterim

ha bu arada ne oldu çarpışma oldumu ölen oldumu yada karadelik felan oldumu hiç araştırmadım haber alaln var mı
  • Şu türk fizikçilerine üfürükten iş verdi gibi laflarınıza katılmıyorum. açıkçası bunlar ordaki insanlara saygısılıktan ibarettir. Orda birkapıcının dahi olması bizim için nimettir.(abartı sanatı!) Sonuçta bu avrupanın en önemli bilimsel deneylerinden biridir. Onun için kimse size ortada bişey yokken gel abi bize katıl diye söylemez. Bilimadamı heryerden bulunur. önemli olan altyapıya da katkı sağlayıp oluşan bilgi havuzundan payını kapmaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BİLÂL85

cenr dökümanı tubitakın yapmış oldugu döküman okumanızı isterim

ha bu arada ne oldu çarpışma oldumu ölen oldumu yada karadelik felan oldumu hiç araştırmadım haber alaln var mı

Dene başlamadı ki dahaHızlandırıcılar bozuldu , elektrikler kesildi vsvsDeney 2-3 ay ertelendi

• bilim ve teknik dergisinin ekim sayısında cern deneyleri hakkında geniş bir yazı yazmışlar. hemen ardındanda kara delikler geliyor. bu sayıyı alıp okumanızı tavsiye ederim.
  • evrenin sırrı çözülebilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: aksoy93

quote:

Orjinalden alıntı: BİLÂL85

cenr dökümanı tubitakın yapmış oldugu döküman okumanızı isterim

Dene başlamadı ki dahaHızlandırıcılar bozuldu , elektrikler kesildi vsvsDeney 2-3 ay ertelendi

Sigorta atmıştır

• bilim ve teknik dergisinde yazdığına göre mıklatıslarla ilgili bir sorun çıkmış. bunlarda normal mıklatıs değil, -273 derecede çalışıyorlar. onarımları için tünel önce oda sıcaklığına getirecekler, arızayı onardıktan sonra ise tekrara -273 dereceye düşürecekler. yani anlayacağınız bu 2-3 ayın çok azı arızayı gidermek için kullanılacak.
  • noldu bu deney son duyduğumda ara verildiydi
  • yukarıdaki yazımda açıkladım. okursan deneye ne olduğunu anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 4 Ekim 2008; 17:13:38 >
  • mutlak sıfır olayı
    termodinamik ve dahası
    yavurda olsalar tebrik ediyorum yaptıkları iş çok ilginç
  • arkadaslar konuyu hortlattığım için özür deilerim

bu deneyin sonucunu merak ettim internette araştırma yapıyorum
    noldu bu deney yaww
  • bii bilen yok herhalde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.