Şimdi Ara

cep telefonunu otomatik sessize geçiren program

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cep telefonunu otomatik sessize geçiren program

Merhaba arkadaşlar,

Camide namaz kılarken çalan cep telefonları meselesi üzerine kafa yoruyorum da sizlerle paylaşmak istedim.
    Malumunuz olduğu üzere bu mesele daha çok cemaatle kılınan vakit namazlarında, cuma ve bayram namazlarında büyük problem.
    Akıllı telefon diye tabir edilen telefonlarda bir uygulama ile çözülebilir diye düşünüyorum. Şöyle ki:
    Programa mesela Tüm Türkiye nin (veya ilgili ülkenin) namaz vakitleri yüklenecek. Kullanıcı kendi bulunduğu şehri programda seçecek.
    Program otomatik olarak namaz vaktinden 5-10 dk önce sessiz duruma geçecek ve vakitten 20-30 dk sonra normal sesli duruma dönecek.
    Bu zamanları kullanıcı kendisi de ayarlayabilir bu programda mümkün hale getirilebilir. Vakitlerin alacağı kılınma zamanına göre de ayarlanabilir.

Bu arada internetten de araştırdım, benzer programlar yapılmış daha önce, ancak amatör ve sadece bu meseleyi çözmek isteyen insanların
    yaptığı profesyonel olmayan yazılımlar olduğu için pek uygulanabilir olmamış.

Bu tarz bir program günlük rutin tekrarlanan işler için de (toplantı, bebek uyutma saati vs.)kullanılabilir.

Gelgelelim programı kimin yapacağına. Birkaç yere yazdım (diyanet, yazılım firması vs.). Yapan inşallah çıkar, ya da dillendirilirse bir babayiğit
    çıkar herhalde. Biz söylemiş olduk. (Arama motorlarına girdik hiç değilse:))

Yardımlarınızı bekliyoruz.

• Gereksiz boş yere uğraşılmış olur iphonun zaten yanında sessize alma tuşu var insanlar cevinden bile telefonu çıkarmadan elini sokup sessize alabilir. Ayrıca bu tarz çokda kullanışlı programlar mevcut istediğin gün istediğin saat istediğin kadar telefonu sessize alıp çıkarıyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip programlar zaten mevcut. Ha bir tek zaman girdilerini kendiniz yapıyorsunuz. Arkadaşın da söylediği gibi, gereksiz uğraşılmış olur diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cep telefonu ile kapı açmak
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.