Şimdi Ara

Cep telefonu kredisinde vade 6 aydan 3 aya düşüyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kerimcem

destelediğim bir konu iyi olmuş,don değiştirir gibi cep değiştirenler azaldı çevremde sonra extre borcundan ağlıyorlardı...
    Bizde sürekli telefon degiştirenlere karşıyız fakat kurunun içinde yaşta yanıyor gerçekten telefon almak isteyen fakat peşin para ile alamayacak olanların şuçu ne ülke yasaklar ülkesi oldu iyice biz buna isyan ediyoruz yasakla yasakla nereye kadar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk768

Öyle bişey yok dünya süresi bizi ilgilendirmez.Devlete zarar veriyosa hızlı bir şekilde adım atılır sınırlama getirilir.
    Sende haklısın. Ben Xperia Z2 kullanıyorum. 8.1 Rom kurdum. Sorunsuz kullanıyorum. 9 Rom da çıkmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 16:50:41 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

İnsanların telefon için kredi çekecek duruma getirilmeleri suç değil de telefonu kredi ile ancak alabilmeleri mi suç??
    Babam Samsung e250 telefonu hem anneme hem kardeşime almıştı. Telefonun ilk çıktığı zamanlardı, 450 lira para vermişti galiba ikisine.
    Şimdi yeni 2 tane telefona para verse feleği şaşar...

Alıntıları Göster
    Demek ki baban o günden bugüne kadar yaşam standartlarını yükseltmek adına bir şey yapamamış, yerinde saymış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu foruma okuduğunu anlayan yönetim getirin bence, hayatımda bu kadar egoist ve anlama sorunları olan destek yönetimi görmedim.https://www.youtube.com/watch?v=44yD6wnaFJw
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    O telefon zamanında 200 250lira bandında satıldı. O zamanların kuru ile hesaplayınca 180 dolar civarına geliyor.
    Şimdi hesaplamaya kalksam gerek bugünkü dolar kuru, gerekse aradan geçen zaman içinde telefonlara gelen hayvani vergilerle 2000 lirayı geçiyor. Neredeyse 10 kat fark var. Çok garip.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence telefona kredi komple yasaklansın. Keş para varsa telefon satılsın yoksa alışveriş kredisi verilmesin. Yazdığıma kızıcaksınız ama doğru. Asgari ücretle çalışan gözümün önünde iphone xr mı öyle bişey almıştı taksitle. Yav sen asgari ücretle çalışan bi insana o kadar limiti nasıl veriyosun mantık dışı. Bizim insanımız biliçsizdir, kredi verirsen harcar.

Zaten halk bilinçli olsa tl değer kaybetmezdi uzun uzun yazmaya gerek yok şimdi.

Zaten fiyatı 3500 tl altında olan telefonlara 12 aya kadar taksit hala geçerli. Belki bu limiti 4.000-4.500 bandına çekebilirler veya her sene güncelleyebilirler.
    3 ay taksit ödeyip alamayacak, aylık geliri 3.000 olan kişi de gidip 7000-8000 tl'ye telefon almasın zaten. Parasını daha iyi değerlendirsin. İnsanımızın gösteriş merakından olan bir durum bu. Aysonunu nasıl getireceğini düşünüyor, pideciye gidince bile canının istediğini değil, menüdeki fiyatlara bakarak seçim yapıyor, belki bazen gezmesinden, boğazından kısıyor, ama cebinde 5000-6000 tl'lik telefon.

Telefon bu, yatırım aracı değil, bir şey değil, birkaç sene sonra yenisini almanızı gerektirecek bir elektronik alet.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.