Şimdi Ara

Cep telefonu hdmi ile 4k içerik aktarabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar danışmak istediğim bir konu var. Android cep telefonumu bir ucu type c hdmi kablo ile televizyona bağlamak istiyorum. Android box gibi kullanma niyetindeyim. Telefonum fullhd ekranlı, telefon hafızasına indirerek veya direkt 4k içerik olarak telefondan açtığım yayın 4k tvde hangi çözünürlükte oynar? Hdmi kablo 4k aktarımı destekliyorsa.
    Bilgisi olan arkadaş paylaşırsa sevinirim.



  • Cihazı 4k player yada android box niyetine kullanmak mantıklı değil,

    4k tv lerin cogu da zaten az çok medya oynatma özellikli ,gömülü isletim sistemli oluyor.

    Telefonun da ctype hdmı video - ses aktarma özelligi var mı ? Kablo bunu destekliyor mu ?

    Cihaza 4k bir video atarsan ve oradan acarsan tv de 4k ise dedigin olur ama hem pil , hem de ısınma sorunu olacaktır. Eğer aynı anda telefonda acık kalacaksa is daha da kötü ::(( Cihaz aşırı yıpranır.

    Android box ana konulara bakmanda fayda var. Tivo 4k ikinci el alıp , daha uzun ömürlü bir yatırım imkanın var. Hem sonra ayni fiyata çok rahat satabilirsin.

    Wifi direct - miracast ( apple eskiden bunu kablo ile yapıyordu ama çok pahalı idi insanlar apple tv 3 alıyordu kablosuz aktarıyordu ) zamanı çokca bunu yapmış olsam da , ilk olarak sony xperia ve alcatel de dahili micro hdmı ile tv ye çokca telefon bağlamışlığım var. Bu iki cihaz daki avantaj ise aynı anda cihazı bir yandan da ŞARJ edebiliyordun micro usb den.

    Yine çok eski tabletler de mini hdmı , normal usb 2.0 baglantılar oluyordu. Video player ve codec ile tv ye baglayıp ( windows 10 olanlar da pek yoktu hdmi ) bir seyler seyrediliyordu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.